8/10/14

Το CNN διαμέλισε την Τουρκία - Αντιδράσεις από τα τουρκικά ΜΜΕ

Τελικά αυτό που λέει ο λαός μας, ότι όταν σκάβεις το λάκκο του άλλου πέφτεις ο ίδιος μέσα, έχει διαχρονική και διεθνή αξία.

Η Τουρκία ενίσχυσε και καθοδήγησε τους τρομοκράτες του Ι.Κ. να στραφούν εναντίον των Κούρδων, οι οποίοι εδώ και 2,5 χρόνια είχαν αρχίσει να δημιουργούν μια επικίνδυνη ζώνη στο μαλακό της υπογάστριο, στα σύνορα με τη Συρία.

Αυτά τα τρία καντόνια, που αποτελούσαν μείζονα απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας, έβαλαν στο στόχαστρό τους οι ισλαμιστές τρομοκράτες, κάνοτνας εργολαβία επ' ωφελεία της Τουρκίας και των ομοϊδεατών τους Ερντογάν-Νταβούτογλου.

Όμως αυτό εξαγρίωσε τους Κούρδους του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, οι οποίοι αντιδρώντας στα σχέδια αυτά και στην εμπλοκή της Τουρκίας στην πολιορκία της πόλης Κόμπανι, από χθες ξεκίνησαν την δική τους ιντιφάντα, που αποτελεί το πρώτο μάθημα προς τον Ερντογάν από πλευράς ΡΚΚ και κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος.

Θα ακολουθήσουν κι άλλα, αν δεν είναι καλός μαθητής.

Όμως μάθημα δεν δίνουν μόνο οι Κούρδοι στην Τουρκία.

Μάθημα έδωσε και το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN , το οποίο κατά τη διάρκεια εκπμοπής για το Κουρδικό και την Κόμπανι, διαμέλισε την Τουρκία, όπως φαίνεται στο χάρτη που έδειξε στην οθόνη ο παρουσιαστής.

Και επειδή μια εικόνα χίλιες λέξεις, σας αφήνουμε να απολαύσετε την εικόνα, που προκάλεσε τις αντιδράσεις των γενοκτόνων Τούρκων!

3 σχόλια:

  1. Η Εικόνα δεν προσθέτει τίποτα καινούργιο στα όσα ήδη γνωρίζουμε. Αυτό που δεν αποτύπωνει είναι το γεγονός πως το πρόταγμα στο Κουρδικό ζήτημα και στο Κουρδικό γίγνεσθαι το έχει πλέον το Νότιο Κουρδιστάν και το καθεστώς Μπαρζανί

    Απο πολλές δε πλευρές στα Κουρδικά μέσα ενημέρωσης ακούγονται για μια ακόμη φορά φωνές διαμαρτυρίας κατά των ΗΠΑ για την πολιτική τους απέναντι στο ΠΚΚ και στην Τουρκία ως και σενάρια για αμπλοκή της Ρωσικής διπλωματίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εικόνα δείχνει γιατί επιτίθεται η ΙΣΙΣ στο Κομπανί ! Οι κατασκευαστές της ιστορίας δεν θέλουν οι χιλιοπροδωμένοι Κούρδοι να αποκτήσουν τον διάδρομο της Βόρειας Συρίας.Θέλουν ένα κράτος περιφερειακά του ιρακινού κουρδιστάν και χωρίς έξοδο στη θάλασσα για τους Κούρδους.
    Όπως βλέπετε τα κόκκινα στο χάρτη είναι τελειώς διαφορετικά από τους χάρτες του κουρδιστάν στο διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα πρέπει να ξανακοιτάξεις το πλέγμα σχέσεων PKK-PUK-KDP Ισως ο μεγάλςο αριθμός νεκρών της Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν σε Κιρκούκ θα σε βοηθήσει στο ορο Κούρδοι που χρησιμοποιείς.Τρία Κόμματα τρείς διαφορετικές γεωπολιτικές και γεωστραηγικές στρατηγικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.