18/10/14

Πάλι μας έπιασαν στον ύπνο. Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Άλλη μια δυσάρεστη είδηση πιάνει κυριολεκτικά στον ύπνο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το Κυπριακό. Αυτή την φορά το «χτύπημα» έρχεται μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς μια χώρα της Ενωμένης Ευρώπης, η Ουγγαρία, προχώρησε σε αναγνώριση του ψευδοκράτους της βόρειας Κύπρου και μάλιστα επέτρεψε το άνοιγμα πρεσβείας του ψευδοκράτους στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah, στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και μάλιστα στον κεντρικό δρόμο, Andrassy street και στο νούμερο 118, έγιναν στις 16 Οκτωβρίου με επίσημη τελετή τα εγκαίνια της πρεσβείας του ψευδοκράτους.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του «υπουργού Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Ozdil Nami, του πρέσβη της Τουρκίας στην Ουγγαρία, Şakir Fakılı, του πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ουγγαρία, Vilayat Guliyev, του προέδρου της τουρκικής κοινότητας Ουγγαρίας, Suat Karakuş, του αντιπρόεδρου του Τουρκοουγγρικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Naci Ceylan, του αντιπροσώπου της Ένωσης Τούρκων Επιχειρηματιών, MUSIAD, Fadı Başar, καθώς και πολλών εκπροσώπων τουρκικών κοινοτήτων της Ευρώπης, συνολικά 150 άτομα παρευρέθησαν στην μεγαλοπρεπή όπως αναφέρεται τελετή.

Ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους σε ομιλία του στα εγκαίνια της πρεσβείας του ψευδοκράτους στη ουγγρική πρωτεύουσα, τόνισε πως αυτό είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και ευχαρίστησε την ουγγρική κυβέρνηση για την κίνηση της να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος και να επιτρέψει το άνοιγμα πρεσβείας στην Βουδαπέστη. Μάλιστα ανέφερε πως αυτό είναι μια πολύ σημαντική κίνηση για την …επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

Στην συνέχεια μίλησε ο νέος «πρέσβης» του ψευδοκράτους στην Ουγγαρία, Arıf Altay, ο οποίος επίσης ευχαρίστησε την ουγγρική κυβέρνηση και προανήγγειλε την προώθηση των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών της Ουγγαρίας με το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου. Και οι υπόλοιποι ομιλητές τόνισαν την μεγάλη σημασία αυτής της εξέλιξης, δηλαδή την αναγνώριση από την Ουγγαρία που είναι και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης του ψευδοκράτους και προανήγγειλε και άλλες αναγνωρίσεις και από άλλα μελη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σίγουρα αυτή η εξέλιξη είναι χαστούκι προς την ελληνική πλευρά και την ελληνική διπλωματία που κυριολεκτικά πιάνεται στον ύπνο, καθώς για πρώτη φορά μετά από σαράντα χρόνια της τουρκικής εισβολής και κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου ένα κράτος και μάλιστα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχώρησε σε επίσημη αναγνώριση του ψευδοκράτους και επέτρεψε το άνοιγμα μιας ψευδοπρεσβείας στην πρωτεύουσα του Βουδαπέστη.

Άραγε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ή Εξωτικών όπως το αναφέρουν πολλοί, θα λάβει κάποια μέτρα και θα υπάρξει επίσημη αντίδραση σε αυτό javascript:void(0);το πολύ δυσάρεστο για το Κυπριακό γεγονός; Ας ελπίσουμε αν και δεν το βλέπουμε με μια κυβέρνηση όπως αυτή που κυβερνά σήμερα την χώρα μας και έχει παραδώσει την εθνική κυριαρχία μας σε ξένα κέντρα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://koukfamily.blogspot.gr/2014/10/blog-post_484.html 

'Γραφείο αντιπροσωπείας' του ψευδοκράτους 

στην Ουγγαρία



"Γραφείο αντιπροσωπείας" θα ανοίξει στην Ουγγαρία το ψευδοκράτος και για το σκοπό αυτό θα μεταβεί εκεί ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Οζντίλ Ναμί.

Οπως ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα, κατά την παραμονή του στην Ουγγαρία ο κ. Ναμί θα έχει επαφές. Θα επιστρέψει στα κατεχόμενα στις 19 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ενήμερες για το θέμα και το χειρίζονται δια της διπλωματικής οδού.
Πηγή: KYΠΕ
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/171207#sthash.LWwP5uJZ.dpuf

8 σχόλια:

  1. Το αίμα νερό δεν γίνεται... τι περιμέναμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι παρασιτα τελικα οι ουγγροι ,οι μαγιαροι, τα ιδια σκατα σαν τους τουρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνει τέτοια πράγματα ἡ Οὐγγαρία χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Γερμανίας της Μέρκελ; Δεν νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἔχω τήν διαίσθηση ὅτι, ἄν ἦταν παρών ὁ πρέσβυς μας στο Βερολίνο στήν συνάντηση Σαμαρά Μέρκελ, θά εἶχε προληφθῆ ἡ ἀναγνώριση ἀπό τήν Ούγγαρία. Ἁπλῶς διαίσθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε αναγνώριση, ούτε πρεσβεία.

    'Γραφείο αντιπροσωπείας' του ψευδοκράτους στην Ουγγαρία

    Όταν κανείς γράφει για τόσο σοβαρά θέματα, βασιζόμενος σε "δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας", χωρίς να ψάχνει παραπέρα, μάλλον δεν είναι σοβαρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Γραφεῖο ἀντιπροσωπείας" καί ὄχι πρεσβεία! Όχι Γιάννης Γιαννάκης!
    Πάλι καί πάλι μᾶς "δουλεύουν" ἐκμεταλλευόμενοι τήν νομική ἀνάγνωση πού κάνουμε τῶν γεγονότων - ἀπό εὐπιστία ἤ καλοπιστία ἀδιάφορο ἐν προκειμένω. _ Διότι, τί θα γίνη ἄν και άλλες χώρες ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ τέτοια "γραφεῖα ἀντιπροσωπείας";
    _ΠΟΙΟΣ ο ἀντιπροσωπευόμενος; Ούτε κίνημα ἀπελευθερωτικό, οὔτε κράτος, οὔτε λαός τουρκοκυπρίων, οὔτε ἰδιωτικός φορέας, ἀλλά στρατός κατοχῆς ἐπί ξένου εδάφους μετά ἀπό ἐθνοκάθαρση τῶν Ἑλλήνων καί ἐγκατάσταση βαρβάρων ἐποίκων. _ Ενώπιον ΠΟΙΟΥ; Ἑνός κράτους-μέλους τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως! _ Ὑπό τήν ὀμπρέλλα της καί τήν προστασία της; Ἡ κα Ἄστον ὀφείλει νά ἀπαιτήση νά τό κλείσουν ἀμέσως. Χθές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτή είναι αλληλεγγύη στο πλαίσιο της ΕΕ. Καλά που είμαστε μέλη και "σωνόμαστε" από τους Τούρκους, που λένε και ορισμένοι αφελείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Nestoras Nikeforides

    >"Γραφεῖο ἀντιπροσωπείας" καί ὄχι πρεσβεία! Όχι Γιάννης Γιαννάκης!<

    Αν δεν γνωρίζεις την διαφορά, φρόντισε να την μάθεις, αντί να σπεύδεις να ειρωνευθείς. Και η (πρώην) Ανατολική Γερμανία διατηρούσε Γραφείο Αντιπροσωπείας στην Δυτική, χωρίς ούτε κατά διάνοιαν η τελευταία να την έχει αναγνωρίσει.

    Άλλωστε, δεν είναι το πρώτο, που ανοίγουν στην ΕΕ και όχι μόνο.

    Όσον αφορά στην αναγνώριση, η Ουγγαρία, ως κράτος-μέλος της ΕΕ, δεν μπορεί να την κάνει μονομερώς. Ακόμη λιγότερο, όταν πρόκειται για κράτος-φάντασμα, που δεν αναγνωρίζει κανείς, εκτός από την Τουρκία. Εκτός αυτού, η "Β. Κύπρος" αποτελεί de jure μέρος της ΕΕ, αφού de jure ανήκει στο κράτος-μέλος της Κυπριακής Δημοκρατίας (εδώ).

    Το να μην τα ξέρεις εσύ αυτά, δεν είναι σοβαρό. Το να μην τα ξέρει, όμως, ο Χειλαδάκης είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.