12/10/14

Μία πολιτική λύση για την Ελλάδα, χρειάζεται η συμμετοχή του κάθε πολίτη

Η Εκστρατεία Πολιτών για τη Δημοκρατία ξεκίνησε. Σκοπός της είναι η ανάδειξη του κενού Δημοκρατίας στην Ελλάδα και η παράλληλη ενημέρωση για τις εφαρμογές και τις δυνατότητες της Δημοκρατίας στη σύγχρονη εποχή.
Σύμφωνα με την «Εκστρατεία για Δημοκρατία», η παρούσα δεινή κατάσταση στην οποία έχει υποπέσει η χώρα μας αλλά και η σύγχρονη κρίση, δεν είναι τόσο οικονομική ή πολιτική, αλλά πολιτειακή – μια κρίση των θεσμών της Ελλάδας.
Επιπλέον, οι τρόποι συμμετοχής και έκφρασης που έχουν απομείνει στους πολίτες (εκλογές και κόμματα) είναι αντιδημοκρατικοί, ελεγχόμενοι και αδιέξοδοι - κάτι το οποίο βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη βασική φιλοσοφία της Δημοκρατίας.
Για το λόγο αυτό ξεκινάει τώρα ένα πανελλαδικό αίτημα για Δημοκρατία. Ένα κάλεσμα που απαντάει στις ερωτήσεις "τι μπορούμε να κάνουμε;", "πως μπορούμε να αντιδράσουμε;", "πως θα σταματήσει όλο αυτό;" "πως τα αλλάζουμε όλα;".
Σας κοινοποιούμε λοιπόν τον πρώτο τρόπο. Ένα από τα πολλά βήματα που πρέπει μαζί να διαβούμε. Στον παρακάτω σύνδεσμο διαβάστε και υπογράψτε το αίτημα για αλλαγή του πολιτικού μας συστήματος όπως το ξέρουμε.
Ένα αίτημα που καλεί για Δημοκρατία.

11 σχόλια:

  1. Οι αξίες δεν πέφτουν από τον ουρανό, παράγονται από τους θεσμούς.
    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχω καταλήξει ότι σ΄αυτόν τον όμορφο τόπο δεν έχουμε ανάγκη από νέα κόμματα , αλλά από ένα νέο λαό... που δεν :
    1. θα θυσιάζει την ελευθερία του για λίγη ασφάλεια.
    2. θα εφαρμόζει από τους νόμους μόνο αυτούς που τον συμφέρουν προσωπικά ΑΥΤΟΝ !
    3. αναγκάζεται να ακολουθεί το κάθε λαμόγιο για να βολέψει τον μ@λ@κ@ γιό του
    4. να βρίσκει δικαιολογίες για το λαμόγιο που του πήρε με ψέμματα την ψήφο.
    5. να κλωτσάει τα εμπόδια που του κλείνουν τον δρόμο στο μέλλον του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σας ,
    Οσα κινήματα, όσες κινήσεις, όσες προσπάθειες και αν γίνουν απο όποιον και αν γίνουν θα πεσουν στο κενό αν δεν υπάρξει ηγετική φυσιογνωμία με όραμα ...Σε έναν λαό μορφωμένο και έτοιμο να συνειδητοποιήσει πως απο την στιγμή που απεμπόλισε την ελευθερία του ένεκα της επίπλαστης οικονομικής ευμάρειας τώρα πια θα πρέπει να θερίσει θύελλες.
    Αρα ζητείται όραμα και ηγέτης που θα εμπνεύσει το λαό.
    Αλλιώς θα λειτουργήσει σαν την φούσκα του χρηματιστηρίου μοιράζοντας κομφετί την ώρα που θα σκάει...Βλέπεται η κοινωνική συμμόρφωση και η χειραγώσηση είναι μέθοδοι που στην πατρίδα μας χρονολογούνται έτη πίσω....καιέχουν μεγαλώσει πολλές γενιές...
    Παρ όλα αυτά όμως...οι Ελληνες θα είναι δίπλα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μία χρεοκοπημένη χώρα, μία απαθέστατη κοινωνία, μία οικονομική ολιγαρχία και μία μάζα ανθρώπων που προσπαθεί να κρύψει την απάθεια και τη δειλία που την χαρακτηρίζουν πίσω από τη γενικευμένη απάθεια.Τα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία είναι ακόμα στην κυβέρνηση. Οι δημοσιογράφοι που . . . δεν πήρανε χαμπάρι τη χρεοκοπία της χώρας, είναι ακόμα στις θέσεις τους, με υψηλοτερους μισθους. Οι επιχειρηματίες και οι εργολάβοι που απολαμβάνουν εξοργιστικά προνόμια είναι ακόμα υπεράνω όλων. Οι εφοπλιστές μας προχθές τα μεσάνυκτα έλαβαν ένα ακόμη δωράκι από . . . την θερινή βουλή των Ελλήνων. Οι πολίτες που δεν κάναμε τίποτα για να αλλάξουμε τα πράγματα μέσα από την καθημερινή ενασχόληση και συμμετοχήμας σε κοινωνικές δραστηριότητες είμαστε ακόμη στον καναπέ μας.
    Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια, να με συγχωρέσετε αλλά θάθελα να υπενθυμίσω το άρθρο 120 του Συντάγματος : Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει.
    Μήπως λοιπόν, περιμένοντας τον ηγέτη ( συμφωνώ και επαυξάνω με την ιδέα αλλα . . ) μήπως θα χάσουμε την πατρίδα μας ;
    Αλήθεια τι νόημα έχει πια σε τούτη την ευλογημένη χώρα μια επανάσταση ; Γιατι να πρ'επει οι λίγοι λεοντόκαρδοι, να σωσουν τους πολλους κουτοπόνηρους-εγωιστές-ραγιάδες-αδιάφορους ; Μηπως θα δουν καποια αναγνώριση ;
    Μήπως τα παρασιτα δεν θα κυβερνήσουν παλι ; Τα μαλακια δεν θα επιπλεύσουν ; Η θυσια των ολιγων γενναίων δεν θα παει στράφι για τους χαραμοφάηδες ; Πολύ απλα είμαστε αξιοι της μοίρας μας. Δεν βλέπουμε ή δεν θέλουμε να δούμε, ότι όλα γύρω μας αλλάζουν εκτός απο εμάς τους ίδιους. Διότι δεν μας συμφέρει να καταλάβουμε ότι χωρίς αυγά . . . ομελέτα δεν πρόκειται να φτιάξουμε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπήκα στην ιστοσελίδα και διάβασα το κείμενο που ζητάτε να υπογράψω.

    Όλα όσα γράφεται είναι πολύ σωστά αφού το Σύνταγμα μετά από τόσες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, (ότι πιο φασιστικό έχει εφευρεθεί μέχρι σήμερα)έχει αλλοιωθεί πλήρως.

    Όμως δεν ξέρω ποιοί είστε.
    Πολλοί μέχρι σήμερα έχουν πει σωστά πράγματα, (Θοδωράκης - ποτάμι) αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι είναι λύκοι με προβιά προβατου και τσιράκια συμφερόντων που σκοπό έχουν να περισυλλέξουν ψήφους από την λαϊκή αντίδραση και έτσι οι ψηφοι να πάνε πάλι σε έναν ελεγχόμενο χώρο από τα συμφέροντα.

    Έχει μεγάλη σημασία λοιπόν να ξέρω ποιοί είστε.
    Μόλις το μάθω ίσως υπογράψω.

    Αν είστε πράγματι αγωνιστές για τη δημοκρατία, που εμείς την δημιουργήσαμε και τελικά από εμάς λείπει, καλή επιτυχία.

    ΥΓ1 όταν γράφεται ότι εξαιρούνται άτομα που εργάζονται σε οικονομικούς οργανισμούς τι εννοείται; Οργανισμός είναι το "Πηγασος" οργανισμός είναι και ο ΑΒ Βασιλόπουλος. Πως θα τα ξεχωρίσεται; Γιατί αν αποκλειστούν όλοι τότε αποκλείεται μέχρι και ο υπάλληλος ενός super market.

    ΥΓ2 Από σήμερα είστε στους σελιδοδείκτες μου. Εύχομαι να με πείσεται να υπογράψω για το καλό της Πατρίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΕΚ στα εύκολα ΑΕΚΑΡΑ στα δύσκολα

    στο εγχείρημα είναι και ο γιος μου Σταύρος.
    Στείλτου μήνυμα στο
    stavros.kal@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Σαββα Καλεντερίδη

    Γνωρίζοντας μόνο κάποια λίγα από αυτά που έχεις προσφέρει στην Πατρίδα και έχοντας διαβάσει μερικά άρθρα του γιού σου σε αυτόν τον ιστότοπο, μου φτάνει η συμμετοχη του γιού σου για να αποδειχθεί το αγνό της προθέσεως αυτής της κίνησης.

    Υπέγραψα σήμερα το πρωί. Καλή μας επιτυχία.

    Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις και για την διεύθυνση του γιού σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλα καλά με την επισήμανση κάποιων σοβαρών, κατά την άποψή μου, κενών… με ποια διαδικασία θα προκύψουν οι υποψήφιοι για την Συντακτική Βουλή και πόσο χρόνος θα απαιτηθεί μέχρι την παράδοση της εξουσίας σε Κυβέρνηση εκλεγμένη με το νέο Σύνταγμα (οι χρόνοι που αναφέρονται στο ψήφισμα είναι, νομίζω, εξωπραγματικοί); Αν η διαδικασία επιλογής υποψηφιοτήτων δεν είναι σύμφωνη με το ισχύον Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο, τότε ότι και να βγάλει η Συντακτική Βουλή που θα προκύψει θα είναι έωλο από κάθε άποψη και η άμεση αποσταθεροποίηση της χώρας παραπάνω από βέβαιη. Μέχρι να αποσαφηνισθούν αυτά τα κενά, νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, επειδή υπάρχουν πολλοί λύκοι με «δημοκρατική» προβιά ανάμεσα στα πρόβατα (όπως καταντήσαμε)…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευστράτιε Ουζούνογλου
    χειρότερο και πιο επικίνδυνο από την έλλειψη δημοκρατίας, είναι η ημιμάθεια αλλά και η ανευθυνότητα με την οποία χειρίζονται το δημόσιο λόγο ορισμένοι πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτο πρεπει να γινει οπωσδηποτε για την Ελλαδα
    Ευχες και καλη μας επιτυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.