13/10/14

ΙΚΙΛ και Τουρκία: το όνειρο της ανασύστασης του οθωμανικού κράτους

To «μεγάλο παιχνίδι» των νεοθωμανών με τους τζιχαντιστές

Israa Al-Fass* Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία)     (μτφ. Dean M. στο περιοδικό Ρήξη φ. 108)
«Το μέγα ερώτημα, πώς δημιουργήθηκε το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ);» 
Αυτός ήταν ο τίτλος του πρώτου μέρους ενός άρθρου του Σαουδάραβα συγγραφέα Ναουάφ Καντίμι, γνωστού για τις διασυνδέσεις του με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, στην εφημερίδα Αλ Αραμπί Αλ Τζαντίντ, που χρηματοδοτείται από το Κατάρ.
Το δεύτερο μέρος του άρθρου τιτλοφορούταν: «Πίσω στο ερώτημα, ποιος κρύβεται πίσω από το ΙΚΙΛ;» και κατά τον συγγραφέα, τόσο η κυβέρνηση του Ιράκ, όσο και του Ιράν ή της Συρίας, αγνοούν παντελώς τι υπονοείται με τις παραπάνω ερωτήσεις.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσιάστηκε ενώπιον των οπαδών του κόμματός του, τον Ιούλιο του 2012, για να δικαιολογήσει την εμπλοκή της κυβέρνησής του στην κρίση στη Συρία, λέγοντας τα εξής: «Είμαστε οι απόγονοι των Σελτζούκων και οι συνεχιστές του θείου οθωμανικού κράτους…

Το Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (ΑΚΡ) είναι το κόμμα στο οποίο το πνεύμα των Σελτζούκων και των Οθωμανών βρίσκεται βαθιά ριζωμένο». Τον Σεπτέμβρη του ’14 πήγε ένα βήμα παραπέρα δηλώνοντας σε μια πολιτική συγκέντρωση ότι: «Βαδίζουμε στα χνάρια των κατακτητών προγόνων μας, από τον σουλτάνο Αλπ Αρσλάν ως τον Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ τον κατακτητή». Έχοντας έρθει στην εξουσία το 1046 μ.Χ., ο Αλπ Αρσλάν, ο δεύτερος κατά σειρά ηγέτης του κράτους των Σελτζούκων, κατάφερε να επεκτείνει τα σύνορα του κράτους του υποκινώντας σεχταριστικές συγκρούσεις στους πολέμους του κυρίως εναντίον των Φατιμιδών. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του ίδρυσε τις σχολές Νεζαμίγια, οι οποίες κήρυτταν ένα σκληροπυρηνικό δόγμα, που θεωρούσε απίστους τους υπόλοιπους μουσουλμάνους. Ίσως, η κληρονομιά του Αλπ Αρσλάν, την οποία τόσο δοξάζει ο Ερντογάν, μας βοηθήσει να καταλάβουμε την τουρκική πολιτική, όχι μόνο σε σχέση με την ανάμιξή της στη συριακή κρίση, αλλά και σε ό,τι αφορά την υποστήριξή της στις οργανώσεις Τακφίρι, με πρώτη και καλύτερη την ΙΚΙΛ.
Ο ιδρυτής του ΙΚΙΛ είναι προσωπικός φίλος του Ερντογάν
Το όνομα του Σαουδάραβα επιχειρηματία Γιασίν Αλ Κάντι συνδέεται με οργανώσεις που έχουν διεθνώς χαρακτηριστεί τρομοκρατικές. Ειδικότερα, ο ξένος Tύπος, αλλά και αυτός της τουρκικής αντιπολίτευσης, τον περιγράφουν ως τον ιδρυτή της Αλ Κάιντα. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, το όνομα του Αλ Κάντι –μαζί με αυτά άλλων σκοτεινών προσωπικοτήτων– φιγουράρισε στην παγκόσμια λίστα τρομοκρατών, κάνοντας πολλές χώρες να του απαγορεύσουν την είσοδο στην επικράτειά τους. Παραδόξως, η Τουρκία ήταν μία απ’ αυτές. Παραδόξως, διότι στα χρόνια πριν την 11η Σεπτεμβρίου, ο Αλ Κάντι εμφανιζόταν σε φωτορεπορτάζ τουρκικών εφημερίδων να συναντά, κατ’ επανάληψη, τον Ερντογάν, αλλά και τον γιο του, Μπιλάλ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι φωτογραφίες διέρρευσαν από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια ανακρίσεων στην υπόθεση διαφθοράς για την οποία κατηγορείται ο γιος του Τούρκου πρωθυπουργού. Με αφορμή την ανωτέρω διαρροή, ένας μεγάλος αριθμός αξιωματούχων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών συνελήφθησαν με την κατηγορία της συνωμοσίας κατά της κυβέρνησης.
Παρ’ όλα αυτά, ο Γάλλος δημοσιογράφος Τιερί Μεϊσάν περιγράφει τον Γιασίν Αλ Κάντι ως προσωπικό φίλο, τόσο του Ντικ Τσέινι (πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπους), όσο και του Ερντογάν. Σύμφωνα με τον Μεϊσάν, ο Αλ Κάντι επισκέφτηκε την Τουρκία τέσσερις φορές μέσα στο 2012, «με το ιδιωτικό του τζετ να προσγειώνεται στο δεύτερο αεροδρόμιο της Κων/πολης και να γίνεται δεκτός από τον Τούρκο πρωθυπουργό, προσωπικά, χωρίς κανέναν έλεγχο και με κλειστές τις κάμερες ασφαλείας του αερολιμένα».
Η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ δημοσίευσε λεπτομέρειες για τις έρευνες που διεξήγε το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης για το συγκεκριμένο θέμα και ανέφερε ότι ο Ερντογάν παρουσίασε τον Γιασίν Αλ Κάντι ως Σαουδάραβα επιχειρηματία που επισκέφτηκε την Τουρκία για επενδύσεις και αρνήθηκε πως είχε σχέση με την τρομοκρατία. Δήλωσε, επίσης, ότι εμπιστεύεται τον Αλ Κάντι όπως τον εαυτό του, διότι είναι φιλάνθρωπος.
Η ίδια εφημερίδα, αφού δημοσίευσε τις αιτιάσεις του Ερντογάν ενώπιον των ανακριτών, αποκάλυψε πως η τουρκική αστυνομία έχει καταγράψει δώδεκα επισκέψεις του Σαουδάραβα στην Τουρκία. Οι επτά απ’ αυτές έγιναν με τη βοήθεια του Ερντογάν την περίοδο που ο Αλ Κάντι βρισκόταν στη λίστα των καταζητούμενων τρομοκρατών του FBI και απαγορευόταν να μπει στο τουρκικό έδαφος. Η εφημερίδα σχολίασε δηκτικά ότι: «Την εποχή που η τουρκική αστυνομία καταζητούσε τον Αλ Κάντι, αυτός φιλοξενούνταν από τον Τούρκο πρωθυπουργό». Επίσης, δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία φαίνονται οι Ερντογάν και Αλ Κάντι μαζί με τον Χακάν Φιντάν, διοικητή της τουρκικής ΕΥΠ, σε κάποια συνάντηση. Σημειωτέον ότι ο Φιντάν συνάντησε τον Αλ Κάντι πέντε φορές την περίοδο που αυτός ήταν καταζητούμενος.
Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο των ηχογραφήσεων που δημοσίευσε η εφημερίδα ήταν ότι ο Αλ Κάντι είχε το συνήθειο να υπαγορεύει διαταγές στο προσωπικό του γραφείου του Ερντογάν. Αναφέρεται μια χαρακτηριστική περίπτωση, που ο Σαουδάραβας είχε αποφασίσει να συναντηθεί με τον Ερντογάν και τον ειδοποίησε να ακυρώσει κάθε συνάντησή του για το απόγευμα. Η Τζουμχουριέτ αποκάλυψε λεπτομέρειες για τις ημερομηνίες των συναντήσεων των δύο αντρών, συναντήσεις στις οποίες παρίστατο ο Φιντάν και ο Αιγύπτιος επιχειρηματία, Οσάμα Κουτμπ, γιος του Μουχάμαντ Κουτμπ, αδελφού του ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων Σαγιέντ Κουτμπ, ο οποίος έχει αποκτήσει την τουρκική υπηκοότητα και διαμένει στην Τουρκία μαζί με τον πατέρα του. Κάποιες φορές οι μυστικές συναντήσεις λάβαιναν χώρα στην οικία του Τούρκου επιχειρηματία Μουσταφά Λατίφ Τοπάς στην Κων/πολη με παρόντες τους γιούς του Ερντογάν και του Αλ Κάντι. Οι ηχογραφημένες συνομιλίες φέρουν τον Κουτμπ να μεταφέρει τα μηνύματα των ανταρτών από το μέτωπο της Συρίας στον Ερντογάν, πράγμα που σημαίνει ότι οι συναντήσεις δεν είχαν επενδυτικό, αλλά ούτε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Το Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΙΗΗ) ως κάλυψη τρομοκρατικών ενεργειών
Σύμφωνα με το ιστολόγιο του Αμερικανού τηλεοπτικού παρουσιαστή Ντέιβ Έμορι, τα τουρκικά ΜΜΕ που αντιτίθενται στο ΑΚΡ κατηγορούν τον Ερντογάν και ιδιαίτερα τον γιο του Μπιλάλ, ότι χρησιμοποιούν το Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΙΗΗ) ως κάλυψη για την υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων. Ο Έμορι αποκάλυψε ότι το ίδρυμα χρηματοδοτείται μέσω του ιδίου του Αλ Κάντι και πως το τουρκικό ίδρυμα αποτελεί παρακλάδι της οργάνωσης «Ένωση του Καλού» (UG), η οποία καθοδηγείται από τον σεΐχη Γιουσούφ Αλ Καραντάουι. Η δράση της εν λόγω οργάνωσης έχει απαγορευτεί στη Γερμανία λόγω της σύνδεσής της με τρομοκρατικές οργανώσεις και βρίσκεται εδώ και χρόνια στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τις ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις. Κι ο Τιερί Μεϊσάν επίσης ανέφερε ένα χαρακτηριστικό περιστατικό με κάποιο τουρκικό περιπολικό που σταμάτησε ένα φορτηγό φορτωμένο με όπλα για την Αλ Κάιντα κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Ο ένας από τους τρεις άνδρες που συνελήφθησαν δήλωσε στους αστυνομικούς ότι το φορτίο ανήκε σε μια φιλανθρωπική οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Τουρκία, ενώ ένας άλλος ότι παίρνει μέρος σε μια αποστολή που σχετίζεται με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες».
ΤΟ ΙΚΙΛ προμηθεύεται πετρέλαιο, μαχητές και όπλα μέσω Τουρκίας
Οι παραπάνω κατηγορίες προέρχονται από τα τουρκικά και διεθνή ΜΜΕ σχετικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε η Τουρκία στη διάθεση του πετρελαίου από τη Ράκα, το Ντέιρ Αλ ζουρ, τη Μοσούλη και άλλες πόλεις που ελέγχει η οργάνωση Τακφίρι, στη διεθνή αγορά. Ο διευθυντής έρευνας του Ινστιτούτου Στρατιωτικής Ανάλυσης για τη Μέση Ανατολή και τον Περσικό Κόλπο, Θίοντορ Κάρασικ, έχει κάνει λόγο για έσοδα της τάξης των τριών εκατ. δολαρίων που μπαίνουν καθημερινά στα ταμεία του ΙΚΙΛ για να χρηματοδοτεί τις ενέργειές της.
Επιπρόσθετα, επισκέπτες που επιστρέφουν από την Τουρκία αναφέρουν πως υπάρχει συμπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης και πολιτών προς το ΙΚΙΛ. Στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης φιγουράρουν φωτογραφίες από δημόσιες βιβλιοθήκες στην Κων/πολη που πουλάνε μπλουζάκια και αναμνηστικά με το έμβλημα του ISIS. Πρόσφατα, Τούρκοι πολίτες εγκαινίασαν γραφεία του ΙΚΙΛ στην οδό Αλ Φατέχ της Κων/πολης. Μέσω των συγκεκριμένων γραφείων πραγματοποιείται η υποστήριξη της οργάνωσης Τακφίρι στο Ιράκ και τη Συρία και η ενίσχυσή της με χρήματα και μαχητές.
Οι μαχητές του ΙΚΙΛ εκπαιδεύονται στην Τουρκία
Το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ΑRD αποκάλυψε σε μια πρόσφατη εκπομπή ότι το ISIS έχει στρατόπεδα εκπαίδευσης στην τουρκική επικράτεια, στις εξής τοποθεσίες:
Γκαζιαντέπ: στρατόπεδο εκπαίδευσης μαχητών του ΙΚΙΛ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ζαμάν, μιας αγγλόφωνης τουρκικής εφημερίδας, ο κυβερνήτης του Γκαζιαντέπ (Ερντάλ Άτα) έσπευσε να οργανώσει μια συνέντευξη Τύπου για να διαψεύσει τα λεγόμενα του γερμανικού καναλιού. Παρ’ όλα αυτά, μίλησε για τη σύλληψη δεκαεννέα μαχητών της ISIS (ανάμεσά τους και κάποιων που ήρθαν από ευρωπαϊκές χώρες) μέσα στην πόλη. Επιπλέον, ο Λιβανέζος δημοσιογράφος Χασάν Χαμάντε, σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα Αλ Μάναρ, ανέφερε την ύπαρξη τριών επιπλέον στρατοπέδων εκπαίδευσης μαχητών τρομοκρατικών οργανώσεων στην Τουρκία.

Όρφα: νοτιοανατολική Τουρκία: στρατόπεδο από το οποίο προήλθαν οι οπλοφόροι που επιτέθηκαν στην πόλη Κασάμπ, ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως αρμενικής καταγωγής.
Οσμανίγια, Άδανα, νότια Τουρκία: στρατόπεδο που βρίσκεται δίπλα στις αεροπορικές βάσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία. Επίσης, βρίσκεται πολύ κοντά στους αγωγούς που μεταφέρουν αέριο από το Ιράκ και την Κεντρική Ασία στο τουρκικό λιμάνι του Tσεϊχάν, στη Μεσόγειο.

Κάρμαν: στρατόπεδο επίσης στα Άδανα, αλλά εγγύτερα της Κων/πολης από αυτό της Οσμανίγια. Ο Τιερί Μεϊσάν έχει αποκαλύψει ότι η Τουρκία διευκόλυνε την είσοδο πέντε χιλιάδων μαχητών της Αλ Κάιντα, προερχόμενων από τη Λιβύη, στο συριακό έδαφος, μέσω του συγκεκριμένου στρατοπέδου.
Ο Μαζέν Αμπού Μοχάμεντ, ηγέτης της ISIS, νοσηλεύθηκε σε κρατικό νοσοκομείο της Τουρκίας στην πόλη Χατάι τον Απρίλιο του 2014.
Το ΙΚΙΛ εντός
Το αμερικανικό ειδησεογραφικό κανάλι CNN, σε ένα βίντεο που προβλήθηκε τον Δεκέμβρη του 2013, έκανε λόγο για ανοικτές τουρκικές διευκολύνσεις της εισόδου των φανατικών ξένων μαχητών στο συριακό έδαφος. Ο ανταποκριτής του αμερικανικού καναλιού πήρε φωτογραφίες των νεαρών μαχητών, που προέρχονταν από τη Μαυριτανία, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και τη Βρετανία, στο αεροδρόμιο του Χατάι, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Εκεί, συνάντησε έναν Ιρακινό μαχητή που ανήκε στην οργάνωση ISIS, ο οποίος του δήλωσε: «Θέλουμε ένα ισλαμικό χαλιφάτο που να εκτείνεται από το Ιράκ στη Συρία, χωρίς σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες και υπό την ισλαμική εξουσία». Η ανταπόκριση έδειξε ξεκάθαρα τους μαχητές να υψώνουν τη σημαία της ISIS στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Είναι φανερό ότι το αμερικανικό βίντεο ενισχύει το επιχείρημα του Τούρκου δημοσιογράφου, Ορχάν Καμά Τζενγκίς, ότι «τα προπύργια της ISIS βρίσκονται κοντά στα τουρκικά σύνορα και αυτό το γεγονός δεν είναι τυχαίο». Ένας ακόμη Τούρκος δημοσιογράφος, ο Καντρί Γκουρσέλ, έχει γράψει ότι οι τουρκικές συνοριακές επαρχίες έχουν μετατραπεί σε μια άναρχη περιοχή που διευκολύνει την άφιξη και αναχώρηση μαχητών χωρίς επίσημες διαδικασίες (βίζες εισόδου κ.λπ.) που θα μπορούσαν να τους δυσκολέψουν, αναφερόμενος στη συνεργασία των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών με τους ισλαμιστές. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Μουχαράμ Ινγκέ, ανέφερε ότι ο ηγέτης της ISIS, Μαζέν Αμπού Μοχάμεντ, νοσηλεύθηκε σε κρατικό νοσοκομείο της Τουρκίας στην πόλη Χατάι τον Απρίλιο του ’14, προσκομίζοντας μια φωτογραφία του τρομοκράτη στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Τα ανωτέρω αναφερθέντα στοιχεία παρέχουν τις απαραίτητες απαντήσεις στα δύο ερωτήματα που έθεσε ο Σαουδάραβας συγγραφέας Ναουάφ Καντίμι, γνωστός για την υποστήριξή του στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, σε σχέση με την επίκληση της ιστορίας από τον Ερντογάν σε ό,τι αφορά το ΙΚΙΛ.  

Οι Σελτζούκοι επέλεξαν ανάλογες πολιτικές για να επεκτείνουν την επιρροή τους και εργαλείο τους ήταν το τακφίρ, δηλαδή η κατηγορία εναντίον άλλων μουσουλμάνων για αποστασία και ο φανατισμός στο όνομα της σωστής θρησκείας.

Σήμερα, ο Ερντογάν βαδίζει πραγματικά στα χνάρια των προγόνων του, σχεδιάζοντας πολιτικές και χρησιμοποιώντας τα κείμενα του τακφίρ για να στρατολογήσει μαχητές στο όνομα της ίδιας της θρησκείας, επιστρέφοντας σε ένα παρελθόν που έχει παρέλθει.
*Aναδημοσίευση από την ιστοσελίδα voltairenet.org
Μετάφραση: Dean M.
άρδην

6 σχόλια:

  1. Και το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί από τα προηγούμενα εκτεθέντα, είναι πια πρέπει να είναι η στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας προκειμένου να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον άκρως επικίνδυνο για την ίδια την ύπαρξη της. Ο ελληνισμός έχει εισέλθει σε μια καθοδική σπείρα θανάτου, που θα τον οδηγήσει στην εξαφάνιση, αν δεν ενεργοποιηθούν άμεσα τα πανάρχαια αντισώματα και ένστικτα επιβίωσης της φυλής μας. Η οικονομική, πολιτική και πνευματική μας χρεωκοπία και η δημογραφική μας εξαφάνιση, μας οδηγούν στο ιστορικό τέλος του ελληνισμού. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε που μας οδηγούν οι παρηκμασμένες ελληνικές ελίτ, οι εθνομηδενιστές διανοούμενοι μας οι χορτασμένοι από τις ΜΚΟ του Σόρος, του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, και οι απάτριδες δυναστείες των πολιτικών μας, η χώρα μας θα μεταβληθεί σε μια πολυφυλετική και πολυεθνική ζώνη μεταξύ Ανατολής και Δύσης, ένας Λίβανος των Βαλκανίων, ένα κράτος ελεγχόμενο ταυτόχρονα από την Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη και την Ανατολική ισλαμοφασιστική τοπική υπερδύναμη την Τουρκία, η οποία κατευθύνει την ισλαμική λαθρομετανάστευση και τον ισλαμικό εποικισμό στη χώρα μας, προγραμματίζοντας την μελλοντική υποτέλεια της χώρας μας στις ορέξεις της (Γ. Καραμπελιάς Άρδην τ.89).

    Ποια είναι η ενδεδειγμένη εξωτερική πολιτική , ποια είναι η στρατηγική συμμαχιών για την επιβίωση του ελληνισμού μπροστά στην ισλαμική πλημμυρίδα και επιθετικότητα από την Ανατολή και στην δουλική υποτέλεια στην Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη;

    Πολλοί διανοούμενοι και αναλυτές, μεταξύ αυτών και ο καθηγητής Βασ. Μαρκεζίνης, προτείνουν την «πολυγαμική σχέση» στην εξωτερική πολιτική, δηλαδή τον αναπροσανατολισμό των εξωτερικών μας σχέσεων και συμμαχιών, αποφεύγοντας την μονομέρεια των σχέσεων μας με τη Δύση και τις ΗΠΑ ειδικότερα και την σύσφιξη των σχέσεων μας με τη Ρωσία, την Κίνα και τους αναδυόμενους BRICS γενικότερα. Η πρόταση αυτή στηρίζεται στην προηγούμενη κακή εμπειρία των σχέσεων της χώρας μας με τις ΗΠΑ, και την σταθερή υποστήριξη των θέσεων και απόψεων της «συμμάχου» Τουρκίας από την υπερδύναμη. Θεωρώ ότι οι δραματικές εξελίξεις στην γειτονιά μας σε συνδυασμό με την δυσμενέστατη οικονομική θέση της χώρας μας και του γεωπολιτικού της υποβιβασμού λόγω της χρεωκοπίας και η εξάρτηση από τους δανειστές της, δεν επιτρέπουν την εφαρμογή πολιτικών οποιουδήποτε ρίσκου για τα αμέσως επόμενα χρόνια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε μια παλιά ελληνική παροιμία που λέει όταν τα βουβάλια μαλώνουν την πληρώνουν τα βατράχια. Σε αυτήν την δεκαετία, η διαμάχη και ο ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας θα ενταθεί. Η ένταξη μας στο ΝΑΤΟ και την ευρωζώνη μας διασφαλίζει σε ένα βαθμό από τον κίνδυνο να βρεθούμε μόνοι απέναντι στην Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να οικοδομήσουμε τοπικές συμμαχίες απέναντι σε μια αναδυόμενη και ριζοσπαστικοποιημένη σύμφωνα με τις επιταγές του Ισλάμ αλαζόνα Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνέχεια 3....
    Το Ισραήλ δεν πρόκειται να φύγει από την Μέση Ανατολή, όπως φαντάζονται οι φανατικοί μουσουλμάνοι, αλλά θα πολεμάει με νύχια και δόντια για την επιβίωση του. Αυτό δεν μπορεί να κατανοήσει η χαζοχαρούμενη αριστερή διανόηση στην Ελλάδα, που μαθημένη στην τεμπελιά και καλοπέραση, περιμένει σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και τους «φίλους» βόρειους γείτονες μας, να το λύσουν οι Δυτικοί σύμμαχοί μας, βασιζόμενοι στο πνεύμα του ανύπαρκτου Διεθνούς Δικαίου και στον θαυμασμό των Δυτικών στους αρχαίους προγόνους μας και τα επιτεύγματά τους. Μεταξύ των κρατών όμως δεν υπάρχει Διεθνές Δίκαιο αλλά το Δίκαιο του ισχυρότερου. Το Διεθνές Δίκαιο το επικαλείται ο ασθενέστερος και αυτός που δεν είναι αποφασισμένος να πολεμήσει για να απαιτήσει τα δικαία του. Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι συνεχείς υποχωρήσεις της Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύουν στην εφαρμογή τα παραπάνω. Το Ισραήλ αν και μικρό σε πληθυσμό και έκταση, είναι μια τεχνολογική υπερδύναμη με μια οικονομία που αναπτύσσεται, αν και βρίσκεται σε συνεχή αντιπαράθεση και συχνούς πολέμους με τους φανατικούς ισλαμιστές γείτονες του, αποτελούμενο από μια κοινωνία πολιτών που έχει αποφασίσει να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για την επιβίωση του. Η συνάντηση των δύο πολιτισμών πριν 2000 χρόνια, του Ελληνικού και του Ιουδαϊκού, είχε σαν αποτέλεσμα την εγκαθίδρυση του Χριστιανισμού, που μαζί με τον άλλο αρχαίο πολιτισμό της Μεσογείου, τον ρωμαϊκό, αποτέλεσαν τις κολώνες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε ο Δυτικός πολιτισμός. Η συνάντηση Ελλάδας-Ισραήλ σήμερα πρέπει να γίνει επί ίσοις όροις με αλληλοκατανόηση των ιδιαιτεροτήτων και των προβλημάτων κάθε χώρας. Τονίζω το επί ίσοις όροις, γιατί οι Ελληνικές ελίτ είτε ως χορτασμένη διανόηση, επηρεαζόμενη από την χαζοχαρούμενη αριστερά είτε ως πολιτική άρχουσα τάξη, που αφουγκράζεται πάντα με προσοχή τις εντολές που δίνονται από τις πρεσβείες των μεγάλων δυνάμεων στη χώρα μας, την συνεργασία την εκλαμβάνουν ως υποταγή και εκδούλευση στον ισχυρότερο. Μια τέτοια σχέση υποταγής και παράδοσης στις ορέξεις των δυναμικών ελίτ του Ισραήλ, που έχουν μάθει να επιβιώνουν μετά από κάθε αντιξοότητα, θα είναι καταστροφική για την χώρα μας και θα επιταχύνει την ολική καταστροφή και χρεωκοπία της χώρας μας. Η συνεργασία αυτή με το Ισραήλ, όπως και τις άλλες Βαλκανικές χώρες, την Βουλγαρία, την Ρουμανία και την Σερβία, πρέπει να στηρίζεται στην ισότιμη συμμετοχή αλλά κυρίως πάνω από όλα στην ανάδειξη των πανανθρώπινων αξιών του Ελληνισμού: την δημοκρατία, την ισότητα, την ανοχή στην διαφορετικότητα, την δικαιοσύνη, τον σεβασμό των απόψεων και πεποιθήσεων του άλλου με την προϋπόθεση ότι δεν στρέφονται κατά της κοινωνίας των πολιτών, τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και της δημιουργίας, του περιβάλλοντος πάνω στο οποίο ζούμε εμείς και θα ζήσουν και οι επόμενες γενεές. Μια συμμαχία λοιπόν που θα στηρίζεται στις αξίες των πανάρχαιων πολιτισμών μας, πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε η Δύση, απέναντι στον πρωτόγονο φανατισμό του Ισλάμ, που διέπραξε και διαπράττει πρωτόγνωρα φρικιαστικά εγκλήματα, με την ειδεχθή «πρωτοπορία» του αυτή την εποχή, τους εγκληματίες του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Μια τέτοια συμμαχία στηριζόμενη στην πολιτισμική και τεχνολογική της υπεροχή, αλλά και στην απόφαση της να μην επιτρέψει την υποδούλωση της στον φανατισμό του Ισλάμ, είναι εκείνο που μπορεί να ανατρέψει την καταστροφική εξάπλωση του Ισλάμ στα μέρη μας, και να αποτελέσει υπόδειγμα που θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι πληθυσμοί που βρίσκονται κάτω από την ισλαμική επιρροή και έλεγχο, για να επιζητήσουν την απελευθέρωση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συνέχεια (4).....
    Μια τέτοια συμμαχία των χριστιανικών κρατών των Βαλκανίων, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας αλλά και της Κύπρου από την μια μεριά και του Ισραήλ από την άλλη δεν θα αντιστρατεύεται τα αμερικάνικά συμφέροντα στην περιοχή, θα περιορίζει όμως τις φιλοδοξίες του επιτήδειου ουδέτερου για επανίδρυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και των ισλαμιστών του Ερντογάν από την επανίδρυση του Χαλιφάτου της Κωνσταντινούπολης. Πολλοί στη χώρα μας, κρίνοντας από την συμπόρευση του Ισραήλ και της Τουρκίας τα προηγούμενα χρόνια, αμφισβητούν τις πραγματικές προθέσεις του Ισραήλ για την συμμετοχή του σε μια τέτοια συμμαχία. Tο σχίσμα στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας όμως έχει μόνιμο χαρακτήρα. Ο βαθιά ισλαμικός χαρακτήρας της Τουρκικής κοινωνίας αλλά και τα οφέλη που αποκομίζει από την συμπόρευση τους με την Ισλαμική πλημμυρίδα που γειτονεύει, υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ, οδηγούν την «επιτήδεια ουδέτερη» και συμφεροντολογική ισλαμική τουρκική κοινωνία και τις τούρκικες ελίτ σε πλήρες διαζύγιο με το πάλαι ποτέ σύμμαχο και φίλο Ισραήλ, ένα γεγονός που το έχουν πλήρως αντιληφθεί οι Ισραηλινοί. Για τους Ισραηλινούς η συμμαχία με την Κύπρο και την Ελλάδα, κράτη μέλη της Ευρωζώνης, είναι απαραίτητη για την επιβίωση τους. Η διέξοδος στη θάλασσα και η ισχυρή ναυτιλία μας, η σύνδεση με τα πολιτισμένα κράτη της Ευρώπης, είναι απαραίτητη για την επιβίωση του Ισραήλ που περιβάλλεται από φανατικούς ισλαμιστές, όπως και το ισχυρό τεχνολογικά και καινοτόμο Ισραήλ κάτοχο πυρηνικών όπλων, μπορεί να προσφέρει πολλά σε μια Ελλάδα που έχει αποφασίσει όμως πρώτα από όλα ότι θέλει να επιβιώσει και να αντισταθεί στην γεωπολιτική της χρεωκοπία και εξαφάνιση, σε μια Ελλάδα που έχει αποφασίσει να σηκωθεί όρθια με τις δικές της δυνάμεις και να παλέψει χωρίς προστάτες και υποστήριξη από τους δυτικούς αφέντες στηριζόμενη μόνο στις δικές της ανεκμετάλλευτες και αστείρευτες δυνάμεις της, τον παγκόσμιο ελληνισμό


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συνέχεια (2α)....

    Την τελευταία χιλιετία ο Ελληνισμός δέχεται συνεχώς επιθέσεις από το Ισλάμ, είτε υπό την ηγεσία των Αράβων είτε υπό την ηγεσία κυρίως των Τούρκων, και έχει απολέσει όχι μόνο τα ιστορικά εδάφη πάνω στα οποία μεγαλούργησε αλλά έχει υποστεί αμέτρητες σφαγές, βιασμούς, εξανδραποδισμούς, και βίαιους εξισλαμισμούς. Ο Ελληνισμός την γειτονία του με το Ισλάμ την έχει πληρώσει με ποτάμια αίματος και μετά από συνεχείς υποχωρήσεις έχει συρρικνωθεί στην αρχέγονη κοιτίδα μας το Ελληνικό κρατίδιο που οδηγείται από τις άφρονες ηγεσίες του προς εξαφάνιση από την υπογεννητικότητα και την συνολική χρεωκοπία μας ως έθνος. Στη χιλιόχρονη αυτή μάχη με τον σκοταδισμό και τον πρωτόγονο φανατισμό που χαρακτηρίζει το Ισλάμ, ο Ελληνισμός βρέθηκε μόνος να φυλάσσει τις πύλες εισόδου της Ευρώπης, προστατεύοντας την από την οπισθοδρόμηση και την υποδούλωση στην πιο απάνθρωπη και μισαλλόδοξη θρησκεία που έχει εμφανιστεί στη γη, το Ισλάμ. Ο Ελληνισμός φυλάσσοντας τις Θερμοπύλες του Δυτικού πολιτισμού, πλήρωσε με εκατόμβες θυμάτων και με τους εξανδραποδισμούς και τους βίαιους εξισλαμισμούς έθρεψε με το δικό του αίμα την πληθυσμιακή έκρηξη του Ισλάμ. Εκατομμύρια ελληνικοί πληθυσμοί στη Συρία, τη Μ. Ασία και τα Βαλκάνια θα πυκνώσουν το Αραβικό και το Τούρκικο Ισλάμ από τους βίαιους εξισλαμισμούς και εξανδραποδισμούς. Στην τιτάνια αυτή και άνιση μάχη η χριστιανική Ευρώπη όχι μόνο δεν βοήθησε ποτέ το αδυνατισμένο από συνεχείς ισλαμικές επιθέσεις ανατολικό χριστιανικό κομμάτι της, αλλά με τις συνεχείς επιθέσεις των σταυροφόρων και των συνεχιστών τους κατέστρεψαν τις Ελληνικές πόλεις συμβάλλοντας παντοιοτρόπως στην τελική του καταστροφή και υποδούλωση στο τούρκικο Ισλάμ. Αυτό ήταν το ευχαριστώ των Ευρωπαίων στο Ελληνικό γένος που τους προστάτεψε τόσα χρόνια από τον οδοστρωτήρα του φανατισμού της Ισλαμικής επέκτασης, πολιτική που ακολουθήθηκε από τους λαούς της Κεντρικής Ευρώπης και ιδιαίτερα τους Γερμανούς, πριν και μετά την Μικρασιατική καταστροφή αλλά και σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συνέχεια (2β)...
    Και όμως τα πράγματα στην περιοχή μας, στην Ανατολική Μεσόγειο αλλάζουν. Οι Ελληνικές Ελίτ αποχαυνωμένες από την τεχνητή καλοπέραση των τελευταίων ετών, από την συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αδυνατούν να αντιληφθούν γεωπολιτικά και στρατηγικά τι συμβαίνει γύρω μας. Οι Ελληνικές Ελίτ έχουν την ψευδαίσθηση ότι ως μέλη της Ε.Ε. η χώρα μας συνορεύει με το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και την Ολλανδία και όχι ότι βρίσκεται στο πιο ταραγμένο κομμάτι της υφηλίου, στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Και όμως για πρώτη φορά στην ιστορία του, στον τιτάνιο αυτόν αγώνα της επιβίωσης του από τον οδοστρωτήρα του Ισλάμ, ο Ελληνισμός παρακολουθεί άβουλος και αποσβολωμένος δίπλα του ένα πανάρχαιο ιστορικό λαό της περιοχής, τους Εβραίους του Ισραήλ, να προσπαθούν να επιβιώσουν με νύχια και δόντια επιστρέφοντας στον ιστορικό τους χώρο, έναντι στην πλημμυρίδα του φανατικού Ισλάμ που το περιβάλλει και που προσπαθεί να τους εξοντώσει αφανίζοντας τους από προσώπου Γής. Γράφουν πολλοί εναντίον του Ισραήλ, υπάρχουν αμέτρητα στοιχεία εναντίον του για χρήση υπέρμετρης δύναμης και καταστροφής έναντι των Ισλαμικών λαών που το περιβάλουν, αλλά υπάρχει όμως και κάτι που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη πάντα όταν καταδικάζουμε τις ενέργειες του Ισραήλ. Αυτό είναι η ειλημμένη απόφαση των Αράβων, από την στιγμή της ιδρύσεως του κράτους του Ισραήλ , για ολοκληρωτική εξόντωση και εξάλειψη του κράτους του Ισραήλ από προσώπου Γής. Μετά την επικράτηση των φανατικών ισλαμιστών της Χαμάς στη Γάζα, και την εξόντωση της ηγεσίας της Αλ Φατάχ στη Γάζα από τους ισλαμιστές της Χαμάς, παρατηρούμε ότι καμία προσπάθεια ειρήνευσης στην περιοχή μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών δεν έχει ευοδωθεί κυρίως από την εκπεφρασμένη απόφαση των φανατικών ισλαμιστών της Χαμάς για ολική καταστροφή και εξόντωση του Ισραήλ. Οι χορτασμένες από ΜΚΟ του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας πνευματικές ελληνικές ελίτ, προερχόμενες κυρίως από την ελληνική χαζοχαρούμενη αριστερά και τα παρακλάδια της, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα χαμένα παιδιά στη Γάζα, των οποίων οι μανάδες τους, όπως θα έπρεπε, δεν νοιάζονται και μάλιστα χαίρονται που γεννούν μάρτυρες του Ισλάμ, όταν οι φανατικοί ισλαμιστές ηγέτες της Χαμάς τα ρίχνουν στη φωτιά για να τα θυσιαστούν ως μάρτυρες του Ισλάμ. Όλοι αυτοί οι φιλεύσπλαχνοι που συγκινούνται για την τύχη των παλαιστινίων, γιατί δεν χύνουν δάκρυα και για τις χιλιάδες των αμάχων, παιδιά και γυναίκες ανάμεσα τους, που χάνουν την ζωή τους σχεδόν καθημερινά στα χέρια των τζιχαντιστών εγκληματιών φανατικών ισλαμιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου της Συρίας και του Ιράκ, των ακραίων φανατικών ισλαμιστών εγκληματιών της Λιβύης και της Μπόκο Χαράμ στην Νιγηρία. Οι σφαγές που γίνονται εκεί, γιατί δεν ενοχλούν εξ ίσου τις φιλεύσπλαχνες καρδιές των συμπονετικών μας διανοουμένων της χαζοχαρούμενης, χορτασμένης και καλοζωισμένης ελληνικής αριστεράς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άμα τη έγκριση από τον Λαό της νεωτέρας εκδόσεως του σχεδίου Ανάν ως αυτή καθορίζεται στο κοινόν ανακοινωθέν Αναστασιάδη - Έρογλου της 11ης Φεβρουαρίου του 2014, η νήσος Κύπρος θα αποτελεί και αυτή τμήμα του Τουρκο-Ισλαμικού χαλιφάτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.