26/10/14

Νέα Ίμια: Κύπριοι και Έλληνες οικειοθελώς γκριζάρανε την Κυπριακή ΑΟΖ

Tου Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη [Updated 25 Oct. 2014]
Με τη πρόφαση της διάσωσης του Κυπριακού αεροπλάνου που κατέρριψαν οι Τούρκοι, η κυβέρνηση της Κύπρου και της Ελλάδας σαν κομπάρσοι σε θίασο συμμετείχαν στο γκριζάρισμα της εν δυνάμει Κυπριακής ΑΟΖ με τη στάμπα του ΟΗΕ. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης και για το λόγο αυτό καταρίφθηκε το αεροπλάνο απο τους Τούρκους. Οι Τούρκοι περίμεναν την ευκαιρία και τη βρήκαν. Το σχέδιο ήταν πολύ απλό.
Οι Τούρκοι έρριξαν το αεροπλάνο και μετά  οι Κύπριοι φώναξαν - εν γνώσει τους - τους Ισραηλίτες και τα υπόλοιπα πλοία του ΟΗΕ που κατά “σύμπτωση” συμμετείχαν σε άσκηση στη περιοχή να πάνε να βοηθήσουν στη διάσωση.

Αυτή και μόνο η πράξη απο τους Κύπριους είναι κατά των δικαιωμάτων που πρέπει να έχουν στην ΑΟΖ τους για έρευνα και διάσωση αλλά και αποτελεί κοροϊδία σε αυτό που υπέγραψαν πρόσφατα με τους Έλληνες για ενοποίηση των χώρων έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας και της Κύπρου.
Απο πλευρά γεωστρατηγικής η Ελλάδα και η Κύπρος είναι σε επίπεδο γαϊδάρων Καρπασίας.

Σας το έχω πεί πολλές φορές, ότι το παρόν πολιτικό σύστημα δεν αντιλαμβάνεται (επιεικής αντίληψη). Είναι αμόρφωτο, δυσκίνητο και καλοπληρωμένο. Στις πόσες φάπες θα αντιληφθείτε την αλήθεια;
Για μένα και αυτό που συνέβη στο Μαρί δεν ήταν τυχαίο. Δεν μπορεί οι Ελληνες στρατιωτικοί να ήταν τόσο ηλίθιοι και παραδομένοι.
Κάποιο μυστικό υπάρχει. Έγιναν τραγικά λάθη και τότε, που είχαν σαν αποτέλεσμα το κάψιμο του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Κύπρου, το οποίο έφερε κοντύτερα τη Κύπρο στο μνημόνιο…

Σημειώστε. ότι στο υπ. Άμυνας είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που παράλαβε τα σαπάκια και στο υπ. Εξωτερικών ο Βενιζέλος. Πρόκειται για τον τέλειο συνδιασμό αξιοπιστίας, πατριωτισμού, διανόησης και υψηλής παραγωγικότητας.
Αναστασιάδης και Σαμαράς επανέλαβαν αυτά που έκανε ο Σημίτης.
Το αεροπλάνο καταρρίφθηκε και ο λόγος εξηγήθηκε.
Καλό είναι στην Ελλάδα δοσίλογοι και Ερμήδες να σταματήσουν να μιλούν για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδες που δεν υπάρχουν στα ΜΜΕ, για εσωτερική κατανάλωση. Τη λύση την έχω προτείνει.
Συνολική Οριοθέτηση των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου και αποστολή των γεωγραφικών συντεταγμένων στον ΟΗΕ.
Έτσι κάνουν τα σοβαρά κράτη.

Ο λόγος που επιθυμείται να υπάρχουν διεθνή ύδατα αντί ΑΟΖ είναι για να μη πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα και πιθανότατα πουθενά οι πολυεθνικές που θα κάνουν τις εξορρύξεις. Δεν θα εκπλαγώ να δώ, όπως έχω πεί πολλές φορές, Τουρκικά πλοία νότια της Κρήτης ή μέσα στο Κόλπο της Θεσσαλονίκης. Μετά τα 6 νμ για την Ελλάδα και τα 12 νμ για τη Κύπρο υπάρχουν μόνο διεθνή ύδατα (ανοιχτή θάλασσα). Αυτό λέει και η CIA που εκφράζει την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Και είναι σωστότατο.

Δεν μπορούμε να λέμε τους άλλους ηλίθιους ή εχθρούς της χώρας, για να κυβερνούν την Ελλάδα, τα λαμόγια, οι αργόστροφοι και οι αποτυχημένοι. Αλλάξετε ρώτα λέμε.
Είναι διαφορετικό να ακούς “Σεβόμαστε τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ της” απο το να λές “Σεβόμαστε τα δικαιώματα της Κύπρου στην οριοθετημένη ΑΟΖ της”. To πρώτο είναι αυτονόητο και φαντάζομαι το υποστηρίζει ακόμη και η Τουρκία. Το δεύτερο όχι, γιατί δεν υπάρχει. Μιλώντας πολλές φορές απο τα ΜΜΕ στην Ελλάδα για Κυπριακή ΑΟΖ ή Ελληνική ΑΟΖ δεν θα αλλάξει κάτι.

Την ίδια ώρα, το Barbaros αβίαστα συνεχίζει τις έρευνές του χωρίς κανένας να το ενοχλεί
Παρατηρείστε τον τρόπο που σκανάρει την περιοχή  μέσα στο πράσινο κύκλο στα διεθνή ύδατα της Κύπρου και στην εν δυνάμει Κυπριακή ΑΟΖ. Αυτή του η πλεύση δεν συνιστά αβλαβή διέλευση αλλά σημαίνει ότι κάνει έρευνα για υδρογονάνθρακες. Είναι εμφανές.
Σήμερα στη Κύπρο, αύριο στην Ελλάδα.
Εύλογα διερωτάται κανείς αν ο Καραγκιόζης θα κάνει ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ  με γεωγραφικές συντεταγμένες απεσταλμένες στον ΟΗΕ σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας ή αν θα συνεχίσει να παίζει τουμπίτσες με το αερόστατο.

Έχουμε ΝΕΑ ΙΜΙΑ και χειρότερα απο τα πρώτα. Όλα τα ΜΜΕ κάνουν την πάπια. Τι είναι αυτό το πράγμα;
Tου Παπατζή το κάγκελο γίνεται. H Ελλάδα σαν χώρα έχει τελειώσει.

Και ένα ανέκδοτο για βιδωμένους εθνικιστές, προσφορά του υπουργού Άμυνας


Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;
Tελικά δεν χρειάζεται να τους ξεφτυλίζουν οι Τούρκοι. Το κάνουν και μόνοι τους.
Να βάλουν και κουλούρες να μη βουλιάξουν στα βαθειά…
Να βγάλουν φλάς δεξιά και δεν εννοώ στο Τσίπρα. Αυτός δεν θα καταλάβει για πότε θα πέσει.


Update 25 Oct. 2014

To τι συνέβη μετά την ανάρτηση του άρθρου στον Πειραιά, που αποδεικνύει περίτρανα γιατί επιλέχτηκε ως ναυτιλιακό κέντρο, το βλέπετε στη φωτογραφία.
1. Σε λίγο οι κότες θα βγούν στη στεριά… Η άσκηση τη Πολεμικού Ναυτικού στη Σαλαμίνα, μάλλον θα αναβληθεί. Έχει χαλάσει ο καιρός. Για το λόγ αυτό, μια έρευνα και διάσωση νότια του Καστελλόριζου δεν έγινε απο το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό αλλά απο το Τούρκικο. Ο “ενιαίος χώρος” περιορίστηκε στο Πειραιά.
2. Μια χώρα ανικάνων και ευθυνόφοβων… Θα μου πείτε η Ελλάδα δεν είναι για πόλεμο. Η Ελλάδα δεν είναι για το ένα. Η Ελλάδα δεν είναι για το άλλο. Να κάνω καταγγελίες εγώ. Θα μου πείτε ότι φταίνε οι άλλοι.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως μέσα σε τόση ανικανότητα και γελοιότητα,  τα MME ισχυρίζονται μια φορά το μήνα (τόση έιναι η δόση), ότι τα Ελληνικά ΑΕΙ και το Μετσόβειο είναι τα καλύτερα στο κόσμο. Δεν βλέπουν στα ΜΜΕ, ότι καταντούν γελοία, ότσν στην Ελλάδα δεν φτειάχνεται ούτε πινέζα;

Δεν αντιλαμβάνονται στα Ελληνικά ΜΜΕ ότι αυτό που συνέβη στον Πειραιά επιστημονικά προβλεπόταν; Πού ήταν τα πανεπιστήμια να το προβλέψουν; Σε διακοπές; Ένα αιώνα πίσω είναι η χώρα.  Aύριο κάποιοι θα ρωτήσουν αυτούς που δεν πρόβλεψαν, αν αυτό ήταν δυνατό να γίνει. Έτσι γίνεται πάντα, για αυτό το αναφέρω…  Καμπαναριό η Ελλάδα.

Z-code

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.