31/10/14

Ο Αναστασιάδης “τα είπε” με Μπάιντεν για ΑΟΖ

Ο Αναστασιάδης “τα είπε” με Μπάιντεν για ΑΟΖ
Ο Πρόεδρος της Κυπρακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε απόψε μακράν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν συζήτησαν το θέμα της απαράδεκτης παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη από την Τουρκία, όπως επίσης και τις προσπάθειες από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών για τερματισμό των προκλήσεων αυτών.

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έδειξε πλήρη κατανόηση στις θέσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, ιδιαίτερα για το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα εντός της ΑΟΖ  της. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε σαφές πως χωρίς την άρση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας δεν υπάρχει προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αντιπρόεδρος εξέφρασε την πρόθεση των ΗΠΑ για την ανάληψη εντονότερης διπλωματικής δράσης, έτσι ώστε να καταστεί εφικτό, μακριά από προκλήσεις και παράνομες ενέργειες, να επαναρχίσει ο διάλογος.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Αμερικανού Αντιπροέδρου στην Τουρκία. 

mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.