18/10/14

Πάλι τα ίδια: Στο Ευρωκοινοβούλιο οι Σοσιαλιστές φρέναραν συζήτηση των τουρκικών προκλήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ

Άλλα περιμέναμε και άλλα μας ήλθαν τελικά από το Ευρωκοινοβούλιο.

Οι Σοσιαλιστές κατόπιν παρέμβασης του ηγέτη τους Μάρτιν Σούλτζ, φρέναραν την συζήτηση των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ με το πρόσχημα πως η ώρα δεν είναι η κατάλληλη.

Η παρέμβαση έγινε, μάλιστα, λίγες μόνο ώρες μετά την συνάντηση Σουλτζ- Ομήρου.
Σοσιαλιστική βόμβα έπεσε στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς όλες οι ενδείξεις έδειχναν πως οι διαβουλεύσεις Κυπριών αξιωματούχων έπιασαν τόπο, για συζήτηση των Τουρκικών προκλήσεων στην Ολομέλεια.

Οι Σοσιαλιστές, μετά από παρέμβαση του Μάρτιν Σούλτζ και λίγες μόνο ώρες μετά την συνάντηση του με τον Γιαννάκη Ομήρου, φρέναραν την συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη, με την δικαιολογία πως η χρονική στιγμή, δεν είναι η κατάλληλη.

Το θέμα είχε τεθεί από την Αριστερά και υποστηρίχθηκε μόνο από την δεξιά, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Πέραν των Σοσιαλιστών, αρνητική στάση τήρησαν οι Συντηρητικοί, αλλά και η ομάδα των Πρασίνων.

Η εξέλιξη προκαλεί τριγμούς και στην Λευκωσία.

Το ΑΚΕΛ δια του ευρωβουλευτή Νεοκλή Συλικιώτη, εκφράζει λύπη για τα γεγονότα, ενώ παράλληλα σπεύδει να ευχαριστήσει την ευρωπαϊκή Αριστερά, καθώς παρέμεινε συνεπής στην διακήρυξη της.

Η ευθύνη, τόνισε, δεν βαραίνει την δική μας πλευρά.

Προβληματισμένη εμφανίζεται η ΕΔΕΚ.

Ο Κωστής Ευσταθίου, τόνισε πως αυτό που έχει σημασία δεν είναι να αποδοθούν ευθύνες, αλλά να δούμε πως προωθούνται τα συμφέροντα της Κύπρου.

«Τα όσα έγιναν αποτελούν καμπανάκι κινδύνου. Αποδεικνύεται ότι οι πολυδιαφημισμένοι φίλοι μας, αναδιπλώνονται με τη μεγαλύτερη ευκολία», ανέφερε ο Στέλιος Αμερικάνος, πολιτικός συντονιστής της Συμμαχίας.

Την ανάγκη να επικρατήσει ενότητα και όχι πόλεμος επίρριψης ευθυνών, ανέδειξαν και οι Οικολόγοι.
livenews 

4 σχόλια:

  1. Martin Schultz has only one dream: Deutscland ueber alles! no matter law, Europe or anything else.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί άραγε οι σοσιαλιστές αισθάνονται αλλυλέγγυοι με τους τούρκους; Ποιό το συμφέρον τους;
    Πέφτει τάϊσμα; Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον άλλον λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Γερμανοί είναι διαχρονικά φίλοι, σύμμαχοι και προστάτες της Τουρκίας. Ο άξονας Βερολίνου –Τουρκίας λειτουργεί εδώ και πάνω από 100 χρόνια. Οι Γερμανοί επενδύουν συστηματικά και ιδρύουν βιομηχανίες στην Τουρκία, όπως βιομηχανίες παραγωγής ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού π.χ. χυτήρια χάλυβα τελευταίας τεχνολογίας για παραγωγή ειδικευμένων χαλύβων για ανταλλακτικά αυτοκινήτων και παραγωγή εξειδικευμένου εξοπλισμού για την πολεμική βιομηχανία της Τουρκίας. Μεγάλες επενδύσεις έχουν υλοποιήσει η Siemens, η Schneider και η ABB για την παραγωγή υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, παραγωγή εκρηκτικών υλών (μεγάλες ποσότητες από τις οποίες εισάγει και η Ελλάδα), κατατάσσοντας την Τουρκία ίσως και την μοναδική χώρα στην περιοχή μας στην παραγωγή εκρηκτικών, όλων των ειδών και τύπων, παραγωγή δηζελομηχανών, παραγωγή μεγάλων φορτηγών και καθετοποιημένων αυτοκινητοβιομηχανιών.

    Η θέση της ελεγχόμενης από τους Γερμανούς ομάδας των σοσιαλιστών δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει. Η Ευρώπη που ξέραμε δεν υπάρχει πια, αλλά τη θέση της έχει πάρει μια Ευρώπη Γερμανοκρατούμενη και πλήρως ελεγχόμενη από την Γερμανία. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους Έλληνες και να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε την μετά μνημόνιο εποχή και την αποδέσμευση μας από την πλήρως ελεγχόμενη από την Γερμανία και τους δορυφόρους της Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Γερμανία διαχρονικά ήταν πάντα εχθρική και αντίπαλος στα Ελληνικά συμφέροντα και πάντα φίλη και σύμμαχος της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Πρόεδρε της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γεώργιε Ανδρέου Παπανδρέου, πάρτε θέση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.