29/10/14

ΗΠΑ: Μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος εξερράγη λίγο μετά την απογείωση

Πύραυλος που μετέφερε ένα μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, εξερράγη την Τρίτη, έξι δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του, στις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
«Σημειώθηκε ένα ατύχημα 6 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση» ανέφερε ανακοίνωση που ανάρτησε η NASA στο Twitter. Σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν τραυματισμούς.
Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Cygnus, που βρίσκεται στην κορυφή του πυραύλου, επρόκειτο πρόκειται να μεταφέρει τουλάχιστον 2,2 τόνους τροφίμων, υλικά που προορίζονται για πειράματα και εξοπλισμό για τον διαστημικό σταθμό. REUTERS/NASA
Έκρηξη πυραύλου της NASA αμέσως μετά την απογείωση
Πλάνα που δημοσιεύτηκαν δείχνουν το σκάφος να ανασηκώνεται και ελάχιστα μόλις δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του να σημειώνεται έκρηξη στους κινητήρες του. Ο πύραυλος πέφτει στη συνέχεια κατακόρυφα πίσω από την εξέδρα εκτόξευσης και σημειώνεται μία ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη.
Η απογείωση του σκάφους, για τη διαχείριση του οποίου ήταν υπεύθυνη η ιδιωτική εταιρεία Orbital Sciences, απογειώθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο στις 18:22 τοπική ώρα (00:22 ώρα Ελλάδος). Λίγα λεπτά μετά το ατύχημα, ο υπεύθυνος της αποστολής έδωσε εντολή για «απομόνωση των εγκαταστάσεων και συλλογή όλων των δεδομένων».
Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Cygnus, το οποίο βρισκόταν στην κορυφή του πυραύλου, επρόκειτο να μεταφέρει τουλάχιστον 2,2 τόνους τροφίμων, υλικά που προορίζονται για πειράματα και εξοπλισμό για τον διαστημικό σταθμό.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.