1/10/14

Bρέθηκε και τέταρτος ομαδικός τάφος έξω από το Ντονιέτσκ - Διεθνής καταδίκη για τη βάναυση σφαγή

Ομάδες ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων από μη κυβερνητικές οργανωτικές για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν καταφθάσει στην περιοχή όπου βρέθηκαν οι ομαδικοί τάφοι αμάχων, στο ανθρακωρυχείο Κομουνάρ, έξω από το Ντονιέτσκ
Οι ομάδες των διεθνών παρατηρητών καταδικάζουν τη βάναυση σφαγή που αποκάλυψαν οι ομαδικοί τάφοι, οι οποίοι, όπως επιβεβαιώνει και ο ΟΑΣΕ βρίσκονται σε περιοχές που ήλεγχαν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ειδικής Φρουράς του Κιέβου.
Οι διεθνείς εμπειρογνώμονες έκαναν επιτόπιο έλεγχο στους τάφους, είδαν φωτογραφίες από τα θύματα, μίλησαν με τους περίοικους αλλά και με συγγενείς των θυμάτων και καταδικάζουν απερίφραστα που τις βάναυσες σφαγές και την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σύμφωνα με τις έρευνες, τα θύματα ήταν δεμένα και πυροβολήθηκαν στο κεφάλι. Οι ακτιβιστές κάνουν έκκληση στον ΟΗΕ, το ΕυρωπαΪκό Συμβούλιο, τον ΟΑΣΕ αλλά και τα διεθνή ΜΜΕ να πιέσουν προς την κατεύθυνση της σύστασης διεθνούς επιτροπής για την διεξαγωγή αμερόπληπτης και αντικειμενικής έρευνας, ώστε οι ένοχοι να βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου.
Και τέταρτος ομαδικός τάφος 
Στο μεταξύ οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ ανακοίνωσαν την ύπαρξη κι άλλου ομαδικού τάφου στο χωριό Νίσνιαγια Κρίνκα, όπου δρούσαν μέχρι πριν δύο εβδομάδες τα Τάγματα Της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς. Ηδη έχει ξεκινήσει η εκταφή προκειμένου να διαπιστωθεί ο αριθμός των θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.