12/10/14

12 Οκτωβρίου 1944, η Αθήνα απελευθερώνεται απο τους Γερμανούς και μπαίνει στον Εμφύλιο

Image
Η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα στην Ευρώπη που μαζί με τη γιορτή για την απελευθέρωσή της από τους Γερμανούς και το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου μπήκε αμέσως στον επόμενο πόλεμο. Τον εμφύλιο. Και πως τα φέρνει η ιστορία: 12 Οκτωβρίου 1944 απελευθερώνεται από τους Γερμανούς, 12 Οκτωβρίου 1949 τελειώνει και τυπικά ο Εμφύλιος πόλεμος με την ανακοίνωση του Δημοκρατικού Στρατού ότι προχωρά σε κατάπαυση του πυρός.

Η εβδομάδα από τις 12 έως τις 19 Οκτωβρίου 1944 ήταν μια από τις πιο σημαντικές στον 20ο αιώνα σε επίπεδο συμβολισμού αλλά και γεγονότων. Στις 12 Οκτωβρίου τα γερμανικά στρατεύματα ξεκινούν την αποχώρησή τους από την Αθήνα. Ο γερμανός διοικητής Φέλμι προσπάθησε να προετοιμάσει το έδαφος για την ομαλή έξοδο των γερμανικών στρατευμάτων διαρρέοντας ότι δεν θα υπάρξουν καταστροφές στην επαρχία κατά την αποχώρηση. Πρόλαβαν όμως οι γερμανοί και εκτέλεσαν πατριώτες στο Δαφνί πριν φύγουν μαζί με κάποιους συνεργάτες διερμηνείς τους.

Ο ελληνικός λαός βγήκε στους δρόμους πανηγυρίζοντας για το τέλος της τετράχρονης τυραννίας . Από εκείνη την ημέρα είναι και τα κινηματογραφικά πλάνα με μουσική επένδυση Χατζιδάκι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


"Το Εμβατήριο της Μελισσάνθης". Μουσική απ' την "Εποχή της Μελισσάνθης" του Μάνου Χατζιδάκι (1980), μια ελεγεία για την "μελαγχολική" απελευθέρωση που "δεν πρόλαβε να γίνει λ α ϊ κ ή. Την καταγράψαν μ' ευκολία ε θ ν ι κ ή, και την γιορτάζουνε στα Δημαρχεία και στις Νομαρχίες". Πλάνα αρχείου απ' την απελευθέρωση της Αθήνας (12 Οκτωβρίου 1944).

OnAlert

9 σχόλια:

  1. Δεν εγινε εμφυλιος. Ηταν επιθεση αλητικων συμμοριων με κοκκινες παντιερες κατα των ελληνων πολιτων. Ηταν "πολιτικοι" τζιχαντιστες που αποκεφαλιζαν την Ελλαδα. Σημερα πλεον ο κοσμος τους εχει παρει χαμπαρι και τους εχει απομονωσει σε ενα 3-4%. Ελπιζω συντομα να ειναι μια εφιαλτικη αναμνηση. Φυσικα μεσα στις κοκκινες συμμοριες ηταν πολλοι αγραμματοι κατα κανονα, ελληνες πολιτες καλων προθεσεων, παγιδευμενοι στα σοβιετικα τσιτατα. Αυτους λυπαμαι, διοτι εζησαν την αποκαλυψη του κτηνους που υπηρετησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απελευθέρωση της Παιδείας από την κάθε ψυχανώμαλη αριστεράντζα, θα είναι η αρχή του τέλους τους και η αφετηρία πραγματικής προόδου της Πατρίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κανενας εμφυλιος δεν υπηρξε.
    ηταν επιθεση των ψυχοπαθων εαμοβουλγαρων σεπαρατιστων,των σχιζοφρενων θρησκοληπτων μπολσεβικιστων-μεσιανιστων στον ελληνικο λαο, προς επιβολη δια της βιας της αρρωστημενης θρησκειας τους, του μπολσεβικισμου τους

    σχεδιαζαν την γενοκτονια 5-6 εκατομμυριων ελληνων, με το προσχημα οτι ηταν ολοι συνεργατες των γερμανων και δοσιλογοι, και οτι δεν πηγαν μαζι μαυτους τους αγωνισταραδες και δεν τους αποδεχτηκαν( την απανθρωπη κομμουνιστικη κυριαρχια τους)

    ναι χιλιες φορες να πηγαιναμε με γερμανους ιταλους τουρκαλμπαν και μπουλγκαρ κατακτητες ακομα και με τους τουρκους και ισλαμιστες παρα με τους σχιζοφρενεις φονιαδες των λαων, εχθρων του ανθρωπου, καρκινου των εθνων,της αριστερας (και της προοδου να μην ξεχνιομαστε....

    σημερα παλι η νεα αμερικανικη αριστερα της σχολης φρανκφουρτης-σικαγου, ο πολιτισμικος μαρξισμος, χτυπαει συστηματικα και μεθοδικα καθε τι εθνικο και ελληνικο, φερνοντας εκατομμυρια λαθροεποικους στην ελλαδα και προτρεποντας και παροτρυνοντας τους να σφαζουν και να βιαζουν τον ελληνικο λαο

    η μαρξιστοισλαμικη εξεγερση ετοιμαζεται προσεκτικα για την μαζικη εξοντωση εκατομμυριων ελληνων!ας απαντησουμε αναλογως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί είμαστε οι Έλληνες με τα αρνητικά και τα θετικά μας.

    Αντί να διεκδικήσουμε μαζί με τα Δωδεκάνησα να ενωθεί με την Ελλάδα και η Κύπρος εμείς σφαζόμασταν για βλακείες.
    Είχε αποφασιστεί με ποιους θα πάμε και οι αριστεροί λειτουργούσαν ως "ρομποτάκια" της ΕΣΣΔ και οι δεξιοί σαν "ρομποτάκια" των Βρετανών. Καμία σκέψη, καμία ενότητα, καμία διεκδίκηση για τη χώρα.Τους λέγανε και εκτελούσαν χωρίς να σκεφτούν τίποτα.

    Άλλοι στη θέση μας θα τους πέρνανε και τα εσώρουχα με τέτοια γεωστρατηγική θέση και όσα προσφέραμε στον πόλεμο εναντίον του Άξονα.

    Αντί να σκεφτούν την διαχρονική ιδέα που λέγεται Ελλάδα, να σκεφτούν ποιος ελέγχει τις θάλασσες, ποιος ελέγχει το εμπόριο, ποιος έχει το περισσότερο φαγητό και ενωμένοι να ζητήσουμε ανταλλάγματα τι κάναμε?

    Αρχίσαμε ξανά τις βλακείες εκτελώντας και οι δύο πλευρές ότι μας λέγανε οι αφέντες. Μια ζωή τα ίδια.
    Είμαστε δε τόσο "έξυπνοι" που καταφέραμε με την Εθνική μας βλακεία και φανατισμό του εμφυλίου να μας κάνουν ένα από τα πρώτα πειραματόζωα στις βόμβες ναπάλμ.

    Ο "Τομ" είχε πει: "Μαχόμενοι εναντίον του κοινού εχθρού, θα μοιρασθώμεν την κοινήν νίκην".

    Η νίκη είχε έρθει και ήταν η ώρα για τη μοιρασιά.
    Η Ελλάς αγωνίστηκε για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και για Ελεύθερες θάλασσες (για να υπάρχει διεθνές εμπόριο και παγκόσμια οικονομία). Τίμησε την ιστορία της, τις πανανθρώπινες αξίες και τήρησε στο ακέραιο το γεωπολιτικό της συμβόλαιο. Ώρα της Μεγάλης Βρετανίας να τηρήσει το συμβόλαιο σε όσα ανέφερε για μοιρασιά.

    Τα Δωδεκάνησα είναι μικρή αμοιβή μπροστά σε όσα προσφέραμε. Θέλουμε και την Κύπρο που έχει κι αυτή Ελληνικό πληθυσμό! Τι ανησυχείς? Στο ΝΑΤΟ παρέα θα είμαστε...κάντε μια Νατοϊκή βάση στη Κύπρο όπως έχετε αλλού.

    Είχανε βάσεις σε όλη την Ελλάδα θα μας πείραζε και μία στην Κύπρο? Όχι. Η Ένωση να γινόταν.

    Μετά μας φταίνε οι ξένοι.Αυτοί έχουν τα συμφέροντα τους.
    Αν δουν ότι είσαι σοβαρός και αξιόπιστος (και όχι αυτοκαταστροφικός κουτοπόνηρος Βαλκάνιος Ταλιμπάν), ότι δεν μπορούν να σε υπονομεύσουν όπως θέλουν ακριβώς, σε κάνουν φίλο, σε ταϊζουν καλά και πιο πολύ διότι είναι χρήσιμο και σημαντικό το εργαλείο που λέγεται Ελλάς και σε μια δύσκολη ώρα θα αποδείξει ξανά την αξία του.

    Εμείς τι κάνουμε είναι το θέμα διότι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ μετράει. Ξεκινάμε τους αγώνες μας ως Έλληνες και στο τέλος γινόμαστε ξανά Βαλκάνιοι Ταλιμπάν. Αντί να διεκδικούμε την ώρα που πρέπει, σφαζόμαστε.

    Μην πετύχουμε κάτι αμέσως να το γκρεμίσουμε.
    Από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης του Νεοελληνικού κράτους έτσι λειτουργούμε και μυαλό δεν βάζουμε.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν σφαχτηκαμε οι ελληνες ματαξυ μας οπως πολυ απλοικα λενε διαφοροι αστικοπατριωτες ,οπως σαν να τσακωθηκαν ολυμπιακοι-παναθηναικοι, ετσι και δεξιοι εναντιον αριστερων και αυτο ηταν ολο.
    οχι
    οι κομουνιστες εσφαξαν τους ελληνες.
    οι ελληνες δυστυχως δεν εσφαξαν τους κομουνιστες.
    οι κομουνιστες εσφαξαν συστηματικα και μεθοδικα και με πολιτικη βουληση και σχεδιασμο ολους τους λαους που κατεκτησαν.
    οι λαοι δυστυχως δεν εσφαξαν τους κομμουνιστες. δεν ηξεραν οτι προκειται για κτηνη, νομιζαν οτι και αυτοι ειναι ανθρωποι

    ειναι σαν να λεει σημερα καποιος/// να σφαζονται μεταξυ τους οι κουρδοι με τους τουρκους και τους τζιχαντιστες/ ας κανουμε ειρηνη!!!!!!!!!!!!!!οχι στον πολεμο ναι στον ερωτα και αλλα τετοια αριστεριστικα καροτικα...

    η ιστορικη αληθεια παντα και παντου πανω και περα απολλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "η ιστορικη αληθεια παντα και παντου πανω και περα απολλα!!!!"


    Σωστό αλλά ισχύει για όλους.
    Να μην γράφουμε με φανατισμό λοιπόν. Να είμαστε πρακτικοί.
    Ο φανατισμός είναι για τα κορόιδα.

    Αν όταν χωρίζανε τα γεωπολιτικά χωράφια είχαν αποφασίσει οι μεγάλοι η Ελλάδα να πάει με το σύμφωνο της Βαρσοβίας στη θέση των κομμουνιστών θα ήταν οι δεξιοί(όλοι...από light μέχρι ακροδεξιοί) και όλοι όσοι θα θέλανε αστική δημοκρατία.

    Δηλαδή θα είχαμε έναν εμφύλιο με κομμουνιστικό στρατό υποστηριζόμενο με άρματα και αεροπλάνα από τη Μόσχα και από την άλλη αντάρτες δεξιούς και κεντρώους.

    Το ίδιο που έγινε δηλαδή το 46-49 αλλά με διαφορετικούς ρόλους για την κάθε πλευρά.

    Φυσικά υπήρχε και η τρίτη πιθανότητα:

    Να ήμασταν τόσο "τυχεροί", να μην κατέληγαν οι μεγάλοι σε συμφωνία για το που θα πάει η Ελλάδα και να τη χώριζαν ως προσωρινή λύση σε Βόρεια Κομμουνιστική και Νότια δυτική και να έχουμε μερικά χρόνια αργότερα τη δεκαετία του 50 μια επανάληψη κορεάτικου σεναρίου στην Ελλάδα.

    Όμως ΕΥΤΥΧΩΣ ανάμεσα στα τρία σενάρια έγινε το πρώτο.

    Αν ήμασταν έξυπνοι και όχι Βαλκάνιοι Ταλιμπάν οι Κομμουνιστές δεν θα σηκώνανε όπλο ενάντια σε αδελφό και οι δεξιοί δεν θα ήταν πιο "κομμουνιστοφάγοι" και από τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς.

    Η ηλιθιότητα όμως και ο φανατισμός των Ελλήνων ήταν τέτοιος που κατέστρεψαν τη χώρα τους αντί σε εκείνη τη κρίσιμη στιγμή που η χώρα ισοπεδωμένη έβγαινε από έναν Παγκόσμιο πόλεμο (αλλά με τη πλευρά των νικητών) να διεκδικήσει την αμοιβή της για όσα σημαντικά πρόσφερε αναλογικά με την μικρή ισχύ της.

    Δεν ήμασταν πρακτικοί να ζητάνε το φαγητό, το χρήμα και την ένωση με τους Κύπριους αδελφούς αλλά πολυβολούσαμε ο ένας τον άλλον μέσα στα χωριά και τις πόλεις σαν ρομποτάκια των μεγάλων.

    Κυνηγούσαν ο ένας τον άλλον με τα πολυβόλα αντί να κυνηγάνε το χρήμα, το μεγάλώμα της πατρίδας και τον στρατηγικό εγκλωβισμό της Τουρκίας. Μια πατρίδα πολύ πιο μεγάλη, μια πατρίδα πολύ πιο τρανή. Μόνο στα τραγούδια μένουμε!

    Μαζί με τα Δωδεκάνησα θα παίρναμε εγκαίρως και την Κύπρο. θα ενισχύαμε αποφασιστικά τη θέση της χώρας σε σχέση με τη σημαντική γεωπολιτική σημασία της Τουρκίας στα χρόνια του ψυχρού πολέμου και θα σώζαμε τον τόπο από μεγάλες περιπέτειες που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια.

    Ουσιαστικά η Ελλάς εγκλωβίζοντας ΕΓΚΑΙΡΩΣ της Τουρκία με ελάχιστη θάλασσα θα είχε θέσει τις βάσεις για την οικονομική της και στρατιωτική της υπεροχή για τα επόμενα 100 χρόνια εξουδετερώνοντας μέσω της ένωσης με την Κύπρο το στρατηγικό χερσαίο βάθος της Τουρκίας και τον έλεγχο των στενών από τη τελευταία.

    Δεν θέλει ο Τούρκος να δώσει τη βάση στο Ιντσιρλίκ? Θέλει ο Έλληνας στην Κύπρο. Είναι σοβαρός, αξιόπιστος και έχει και ωραίες παραλίες και ξενοδοχεία για το προσωπικό να ξεκουράζεται.

    Σε δεύτερη φάση με το τέλος του ψυχρού πολέμου ενδεχομένως να λυνόταν και το Ανατολικό ζήτημα οριστικά διότι ουσιαστικά με την Κύπρο Ελληνική στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ το μόνο σοβαρό χαρτί της Τουρκίας θα ήταν ο έλεγχος των στενών αλλά κι αυτό θα λυνόταν αν η Τουρκία τραβούσε το σχοινί στις σχέσεις με την Ελλάδα ή ζητώντας παραπάνω πράγματα από τους Αμερικανούς.

    Οι τελευταίοι δεν είναι ηλίθιοι αλλά πρακτικοί άνθρωποι.
    Κάνε τη δουλειά να βγούνε δολάρια.

    Με την ηλιθιότητα μας και τον φανατισμό μας η χαραμάδα έγινε παράθυρο, το παράθυρο έγινε πόρτα και η πόρτα γκαραζόπορτα.

    Αποτέλεσμα:

    Να ενωθούν μόνο τα Δωδεκάνησα με την πατρίδα και η γνωστή εξέλιξη του Κυπριακού μαζί την μόνιμη απειλή της χώρας που ήταν ένας από τους παράγοντες της οικονομικής σπατάλης που μας έφτασε σε αυτό σημείο σήμερα.


    Από τη πρώτη στιγμή το ρωσόφιλο κόμμα, το αγγλόφιλο κόμμα, το γαλλόφιλο κόμμα.Ένα...φιλελληνικό που είναι γαμώτο?!

    Τον κάθε άξιο ή τον φυλακίζουμε ή τον διώχνουμε ή τον δολοφονούμε. Πάντα μας φταίνε οι ξένοι και τα φαντάσματα.
    Να είμαστε πρακτικοί επιτέλους και να αφήσουμε τις πολιτικές ιδεολογικές βλακείες.
    Τόσα χρόνια έχουμε γίνει παπαγάλοι και ρομποτάκια σε όλα.
    Πάσχουμε από διαχρονικό σύνδρομο προστασίας. Το ζητάμε και φαίνεται σε κάθε λεπτομέρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ξενομανία μας είναι τέτοια που δεν βάλαμε καν στόχο να φτιάξουμε κέντρα Ελληνικού πολιτισμού σε κάθε χώρα αλλά μαθαίνουμε αγγλικά γαλλικά, γερμανικά, Ισπανικά, ρώσικα τα πάντα ΕΚΤΟΣ από τη γλώσσα μας. Να μάθουμε καμία αντίρρηση αλλά να μάθουν κι αυτοί. Ούτε καν το προσπαθήσαμε.

    Ούτε τον πολιτισμό δεν αξιοποιήσαμε.
    Ο Γάλλος είναι περήφανος για την γλώσσα του. Εμείς τίποτα!
    Κυνηγάμε κομμουνιστικά φαντάσματα!

    Πως θα μας σέβονται όταν δεν σεβόμαστε το πιο απλό? Την γλώσσα μας!


    Ζήτω η Ελλάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γεωπονος
    πρωτα υπαρχει η δραση και μετα η αντιδραση
    πρωτα το αιτιο και μετα το αποτελεσμα
    πρωτα οι κομουνιστες αρχισαν να σφαζουν συστηματικα και μεθοδικα τους ελληνες. πολυ αργοτερα αντεδρασαν στοιχειωδως οι ελληνες, αντιλαμβανωμενοι επιτελους οτι οι κομουνιστες γενοκτονοι ηταν μεγαλυτερος εχθρος απο γερμανους ιταλους τουρκαλμπαν και μπουλγκαρ κατακτητες μαζι. εσυ (και πολλοι αλλοι αστικοπατριωτες σαν και σενα)μαλλον ακομα δεν το καταλαβες....

    δεν κυνηγουσε ο ενας τον αλλον
    ο αλλος κυνηγουσε τον εναν.

    οι κομμουνιστες κατεσφαξαν ολους τους λαους που κατεκτησαν, οπως τον ρωσικο, ουκρανικο λιθουανους λετονους εσθονους σερβους κ.λ.π.

    το αγγλικο ρωσικο και γαλικο κομμα ηταν γεωπολιτικη αναγκαιοτητα τοτε, οπως εκανε και η ιταλια ρουμανια σερβια και αλλοι μικροι, και δεν εχει καμια απολυτως σχεση με τον μπολσεβικοπολεμο. ηταν ενδοεοικογενειακη μας υποθεση ενδοελληνικη, οπως και ο εθνικος διχασμος, οπως και ο διχασμος πασοκων-χαζονουδουλων. αλλο αυτα και αλλο οι κομμουνιστες

    υπηρχε και αλλο σεναριο/
    να επικρατησουν οι εαμοβουλγαροι στον μπολσεβικοπολεμο να δωσουν μεκεδονια ηπειρο θρακη στους βουλγαρους και γιουγκοσλαβους συντροφους τους σε μια κεντρικη βαλκανικη σοβιετικη υπερδημοκρατια, και σε μια ελλαδα κατω απο τον ολυμπο να κατακρεουργησουν 5-6 εκατομμυρια ελληνες, ΜΗ αριστερους, αντιδραστικους μοναρχοφασιστες,(οπως εκανε και ο πολ ποτ) οπως ηθελε και η εαμοβουλγαρα σαδομαζοχιστρια αρουλα βελουχιωταινα ή καπεταν σουλτανα, που ηταν και το πιο πιθανο σεναριο...
    δεν εχεις ιδεα τι γλιτωσατε....

    φυσικα επρεπε να διεκδικησει η ελλαδα και β.ηπειρο και κυπρο και ανατολικη ρωμυλια απο τη βουλγαρια. και στα 3 οι κομουνιστες εδω λεγαν οχι μη θιξουμε τα συμφεροντα των δικων τους προλεταριων.
    δεν σκεφτονται εθνικα οι κομμουνιστες, αλλα αντεθνικα, διεθνιστικα ταξικα προελταρικα, ποτε θα το καταλαβετε επιτελους εσεις οι αστικοπατριωτες?????? μαλλον ποτέ...

    δεν κυνηγατε κομμουνιστικα φαντασματα. ειστε ανικανοι να κυνηγησετε ακομα και ενα μυρμηγκι...τα κομουνιστικα φαντασματα κυνηγανε εσας και ειστε παντελως ανικανοι ναντιδρασετε...
    οι αριστεροι σκοτωνουν ακομα μαι σημερα οποιον πανηλιθιο αστο γουσταρουν και ειναι πανετοιμοι να κατασφαξουν (μαζι με τους λαθρομετανστες τους) σε μια μαρξιστοσιλαμικη εξεγερση εκατομμυρια αφελεις ελληνες σαν και σενα με τις ανοητες αηδιαστικες και γλοιωδεις επικλησεις ενοτητας και ειρηνης(του προβατου προς τον λυκο.....

    εδω αν μου επιτρεπεται ενα καταπηκτικο σημερινο αρθρο περι μπολσεβικισμου και αστικοπατριωτισμου της χα λες και το γραψαν για σενα...

    http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/gia-ton-patriwtismo-twn-allwn-b-meros1


    υ.γ.φαινεσαι κουρασμενος ηττημενος και παραιτημενος
    ποσο χρονων εισαι 100?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1) "υπηρχε και αλλο σεναριο/
    να επικρατησουν οι εαμοβουλγαροι στον μπολσεβικοπολεμο να δωσουν..."

    Περιλαμβάνεται στο δεύτερο σενάριο. Αυτό που είπα αν είχαν αντίστροφους ρόλους οι δυο πλευρές.
    Δηλαδή να είχε αποφασιστεί από τους Μεγάλους ότι η Ελλάδα θα πήγαινε στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

    Αντί λοιπόν να σκεφτούμε "επιχειρηματικά" με σκοπό το κέρδος για το Έθνος(σε ποιότητα ζωής, χρήμα, εδάφη κτλ) οι μεν Κομμουνιστές δεν αντιλαμβάνονταν ότι ο Ιβάν είχε συμφωνήσει με τον Τομ και τον Σαμ για την μοιρασιά της πίτας, οι δε δεξιοί συμπεριφέρονταν φανατικότερα από τους δικούς τους αφέντες στη δίωξη των κομμουνιστών.

    Αντί να βρεθεί ένας άνθρωπος να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να τους πει να μιλάνε σε συνεργάτη, σε σύμμαχο και όχι σε ιθαγενή οι δεξιοί κατεβάζανε το κεφάλι λέγοντας "Yes Sir" και οι κομμουνιστές το βιολί τους ή μάλλον το τουφέκι τους.
    Ρομποτοπαπαγαλάκια και οι δύο.

    Ε σκοτωθείτε κορόιδα και σας έχουμε προτεκτοράτο για πάντα. Καλά σκέφτονται. Αν ήμουν Βρετανός ή Αμερικανός το ίδιο θα έκανα. Λιγότερα ανταλλάγματα στους ιθαγενείς για τις βάσεις, λιγότερα δολάρια στους ιθαγενείς για τα πάντα.

    Έρχονται και παρακαλάνε για προσωπική εύνοια οι γελοίοι αντί για τον τόπο τους.

    Αυτοί είναι μλκ δεν νοιάζονται για τον τόπο τους, πιο φτηνά θα μας βγει η γεωπολιτική επένδυση στο Greece.
    Το συμφέρον της χώρας μου θα κοιτούσα και άσε τους ιθαγενείς να σφάζονται. Για μας δουλεύουν όλοι.Καλά κάνουν.

    Αντί να τους πιάνει ιδρώτας ότι ο Έλληνας είναι σοβαρός και δύσκολος διαπραγματευτής και τι θα ζητήσει πάλι ως αντάλλαγμα γιατί είναι και ενωμένος δεν μπορώ να τον ελέγξω όπως θα ήθελα ακριβώς.

    Οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί μας συμπεριφέρθηκαν σαν αποικία διότι έτσι σκεφτόμαστε πάντα.Το ζητάμε λιγότερο ή περισσότερο σε κάθε εποχή με την δουλικότητα μας.

    Πρόσεξε πως σκέφτηκες, τι είπες πριν και εσύ ο ίδιος:

    2) "το αγγλικο ρωσικο και γαλικο κομμα ηταν γεωπολιτικη αναγκαιοτητα τοτε.."

    Τι πάει να πει γεωπολιτική αναγκαιότητα? Έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν τα πάντα και να σταματήσει η συζήτηση εκεί.
    Όχι μόνο να μιλάμε για τους κομμουνιστές αλλά για κάθε μορφή ξένης επιρροής.

    Τα Εθνικά δίκαια είναι αδιαπραγμάτευτα. Εκπτώσεις σε θέματα Εθνικής πολιτικής αγαπητέ φίλε δεν υπάρχουν.
    Από τη στιγμή που πριν διαπραγματευτείς σκληρά δηλώνεις φίλος του οποιουδήποτε είσαι υπηρέτης του.

    "Δεν δηλώνεις Φίλος ΚΑΝΕΝΟΣ αν δεν δεις τι ανταλλάγματα δίνει στην χώρα σου"

    Αυτό το είπα στα γαλλικά σε ηλικία 15 ετών σε μια Γαλλίδα καθηγήτρια γαλλικών στο Ελληνογαλλικό σχολείο που τελείωσα.
    Κάναμε συζήτηση μέσα στην τάξη για την Γαλλοφωνία, τον γαλλικό πολιτισμό, την Ευρώπη. Μου είπε να το αναλύσω και το έκανα.

    Της είπα ότι οι σχέσεις μεταξύ κρατών είναι ένα διαρκές εμπόριο με περιτύλιγμα πολιτισμού και λόγια διπλωματίας. Είπα κι άλλα.

    Τόλμησα στη συνέχεια να προσθέσω ότι σοβαρές χώρες όπως η Γαλλία κάνουν πολύ καλά που προωθούν τη γλώσσα τους δημιουργώντας συνθήκες προώθησης των συμφερόντων τους.

    Εκεί τελείωσα την τοποθέτηση μου. Και της την είπα και της χρύσωσα το χάπι στο τέλος. Αρκετοί/ες διαφώνησαν. Μόνο μια συμμαθήτρια συμφώνησε απόλυτα και δυο συμμαθητές σε κάποια σημεία.

    Δεν με ενδιαφέρει το περιτύλιγμα από εποχή σε εποχή.
    Αυτό είναι για τα κορόιδα.
    Να είμαστε πρακτικοί:
    Τι θα κερδίσουμε για τον τόπο, το "φαγητό"(χρήμα, εδάφη, αξιοπρέπεια για τον Έλληνα και την Ελληνίδα) για το μέλλον του τόπου. Εκεί είναι η ουσία. Το αποτέλεσμα μετράει.


    3)"υ.γ.φαινεσαι κουρασμενος ηττημενος και παραιτημενος
    ποσο χρονων εισαι 100?"

    Πάντως όχι πέντε.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.