13/9/14

Πούτιν: Προχωρά η επέκταση του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO)

Στην διαδικασία επέκτασης του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCOμέσα στο 2015 εστιάζει ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Στη συνεδρίαση των χωρών – μελών του SCO, στον οποίο συμμετέχουν ΡωσίαΚίνα, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν, Κιργιζία και Τατζικιστάν, ο Πούτιν είπε πως τα νομικά και διοικητικά έγγραφα και οι οικονομικές προϋποθέσεις για την εισαγωγή νέου μέλους αναμένεται να εγκριθούν σήμερα. Η σύνοδος πραγματοποιείται στο Ντουσάνμπε, του Τατζικιστάν.  
Με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας του SCO από τη Ρωσία, Πούτιν δήλωσε πως οι ρωσικές προτεραιότητες περιλαμβάνουν την ενίσχυση του ρόλου του οργανισμού ως έναν περιφερειακό μηχανισμό ασφαλείας, την έναρξη σημαντικών διμερών οικονομικών προγραμμάτων και την εμβάθυνση των πολιτιστικών και ανθρωπιστικών σχέσεων.
 «Θεωρούμε πολύ σημαντική την ενίσχυση των σχέσεων του SCO με την Τελωνειακή Ένωση Ρωσίας - Λευκορωσίας – Καζακστάν, και την επέκταση της συνεργασίας με διεθνείς οργανισμούς, και πρώτα απ' όλα με τα Ηνωμένα Εθνη».
Κοινή στάση απέναντι στην κρίση της Ουκρανίας
Ο πρόεδρος Πούτιν πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με τους ηγέτες της Κίνας, της Μογγολίας και του Τατζικιστάν, στο περιθώριο της Συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.Στη σύνοδο συζητήθηκε και η κρίσιμη κατάσταση στην Ουκρανία. Οπως δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος  «οι προσεγγίσεις μας στις βασικές κατευθύνσεις συνεργασίας αποδείχθηκαν πανομοιότυπες και αυτές οι κοινές απόψεις αντικατοπτρίζονται στη Διακήρυξη του Ντουσάνμπε».
Κατά τη διάρκεια της ρωσικής προεδρίας του SCO έχουν προγραμματιστεί πάνω από 100 σημαντικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, σε διάφορους τομείς, με κεντρική την διοργάνωση της Συνόδου Κορυφής των χωρών – μελών του SCO στις 9-10 Ιουλίου του 2015, στην Ούφα, την πρωτεύουσα της ρωσικής περιφέρειας του Μπασκορτοστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.