8/9/14

Ερντογάν-Νταβούτογλου και τζιχαντιστές κάνουν γενοκτονία σε Ασσυρίους και Γεζιντί - Η Αριστερά στην Ελλάδα τους επικροτεί με τη στάση της;

Του Σάββα Καλεντερίδη
Στο άρθρο μας της Παρασκευής αναφερθήκαμε στη νέα κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί στην περιοχή της Μεσοποταμίας με την εμφάνιση και τη σταδιακή σταθεροποίηση ενός νεοπαγούς κράτους, του αποκαλούμενου και «αποκεφαλιστάν», το οποίο εμπεδώνει την ύπαρξή του στηριζόμενο σε πολιτικές γενοκτονίας, όπως ακριβώς έκαναν με δολοφονική ψυχρότητα και ψυχραιμία οι Νεότουρκοι και οι Κεμαλιστές στη δεύτερη δεκαετία του 20ού αιώνα.
Τότε, με την πρώτη γενοκτονία, από την οποία διδάχτηκε ο Χίτλερ και οι Ναζί, εξολοθρεύτηκαν οι Χριστιανοί, ήτοι Έλληνες, Αρμένιοι και Ασσύριοι της Ανατολής, για να δημιουργηθεί ένα συμπαγές τουρκικό-σουνιτικό κράτος, τώρα γίνεται και πάλι γενοκτονία εναντίον των Χριστιανών και των Γεζιντί μέσω αποκεφαλισμών, δημοσίων εκτελέσεων, βίαιων εξισλαμισμών και αγοραπωλησίας γυναικών,  για να δημιουργηθεί ένα σουνιτικό κράτος, το οποίο θα εξυπηρετεί γεωπολιτκούς και γεωενεργειακούς σκοπούς της Δύσης. Δηλαδή, θα κρατάει μακριά το Ιράν και τους Σιίτες από την αλαουιτική Συρία και από τη Χεζμπολλάχ του Λιβάνου και θα δίνει ασφαλή δρόμο στον αγωγό φυσικού αερίου του Κατάρ, μέσω Τουρκίας, με προορισμό την Ευρώπη.
Σε αυτό το γενοκτονικό σχέδιο η Τουρκία παίζει πάλι τον πιο βρώμικο ρόλομετά τους αποκεφαλιστές, αφού έθεσε στη διάθεσή τους το σύνολο των κρατικών υπηρεσιών, για να εισέρχονται οι τζιχαντιστές στο έδαφός της και στη συνέχεια να μεταβαίνουν στη Συρία, προς υποστήριξη του… θεάρεστου -κατά το Κοράνι και την τζιχάντ- έργο τους!
Σε όλο αυτό το σχέδιο η Τουρκία, εκτός από τον παραπάνω ρόλο, δηλαδή να διεκπεραιώνει, να εξοπλίζει, τα τροφοδοτεί και να περιθάλπτει στα νοσοκομεία της τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους,  θα έχει και ένα ρόλο στο μέλλον. Δηλαδή, με τις ευλογίες της Δύσης θα συνεργάζεται στενά με το υπό δημιουργία σουνιτικό κράτος, για τη μεταφορά του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, εξυπηρετώντας ταυτοχρόνως με τον καλύτερο τρόπο το νεοοθωμανικό της όραμα, αφού του κράτος αυτό είναι ήδη και θα συνεχίσει να είναι το αντίπαλο δέος για το κράτος του Άσαντ αλλά και για όλα τα τμήματα του Κουρδιστάν.
Επίσης, ένας παράγοντας που θα πρέπει να απασχολήσει  τους Κούρδους επιτελείς, είναι το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές επιτίθενται εδώ και μήνες εναντίον της στρατηγικής σημασίας πόλης Κόμπανε, με στόχο την πλήρη αποκοπή των Κούρδων από το  δρόμο που οδηγεί προς την έξοδό τους στη θάλασσα, ενέργεια που υπαγορεύεται από την Άγκυρα και όχι μόνο.
Όλη αυτή η κατάσταση, με την Τουρκία να συνεργεί στη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους που τελεί γενοκτονίες, διεκδικώντας ταυτοχρόνως έναν καίριο ρόλο για τα γεωπολιτικά και γεωενεργειακά συμφέροντα της Δύσης στην περιοχή της Μεσοποταμίας και της Μέσης Ανατολής, κατά την άποψή μας αποτελεί ένα τεράστιο ζήτημα το οποίο χρήζει ανάλυσης από τους Έλληνες ταγούς της εξωτερικής μας πολιτικής αλλά και από το σύνολο των κομμάτων και της πολιτικής διανόησης της χώρας.
Με λύπη και με απογοήτευση σημειώνουμε την ανήθικη, οπισθοδρομική, φιλοκεμαλική και άρα φιλοναζιστική στάση των κομμάτων της λεγόμενης Αριστεράς και μεγάλης μερίδας των λεγόμενων διανουομένων στην Ελλάδα στο ζήτημα της ποινικοποίησης της άρνησης της γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής. Και αυτό γιατί η ποινικοποίηση της άρνησης έχει εξόχως ηθικά και ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά και στόχο τη δημιουργία συνθηκών που θα βοηθήσουν τη διεθνοποίηση του ζητήματος, για να αναγκαστεί η Τουρκία τελικώς να αναγνωρίσει το αποτρόπαιο έγκλημα που διαρπάχτηκε από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλιστές.
Γιατί όσο δεν δημιουργείται ένα διεθνές κίνημα καταδίκης τέτοιων πράξεων και αναγνώρισης των γενοκτονιών, η Τουρκία θα συνεχίσει να υιοθετεί  τέτοιες πολιτικές, όπως έκανε ολόκληρο τον 20ό αιώνα ακόμα και μετά τις γενοκτονίες, εις βάρος των Ελλήνων της  Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου,της Τενέδου και των εγκλωβισμένων της Κύπρου, όπως κάνει τώρα, που είναι συνεργός στη γενοκτονία των Γεζιντί και των Ασσυρίων Χριστιανών του Ιράκ και της Συρίας.
Όσο δεν γίνεται αυτό, όσο τα ζητήματα αυτά δεν απασχολούν σοβαρά την πατρίδα μας και δεν αποτελούν ακρογωναίο λίθο όχι μόνο της εξωτερικής αλλά και της εθνικής μας πολιτικής, δυστυχώς θα συνεχίζονται οι εξευτελιστικές πολιτικές και διπλωματικές πρακτικές που ακολουθήθηκαν από Λευκωσία και Αθήνα με την επιστολή Αναστασιάδη προς Ερντογάν, που επιδείνωσαν και καταρράκωσαν ακόμα περισσότερο την διεθνή εικόνα της χώρας μας, με τις καταγέλαστες επίσημες ανακοινώσεις του ΥΠΕΞ που ακολούθησαν της άρνησης του Ερντογάν ότι έλαβε μια τέτοια επιστολή.
Κλείνοντας, ας εκφράσουμε την ελπίδα ότι η χώρα μας θα δει επιτέλους τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή και το νέο ρόλο που όχι μόνο έχει ανατεθεί αλλά διεκδικεί με αγριότητα η Τουρκία και θα σταματήσει να ακολουθεί ανερμάτιστες πολιτικές, διολισθαίνοντας σε έναν ανήθικο δρόμο που δεν μας μετατρέπει νομοτελειακά απλά σε ραγιαδιστάν αλλά οδηγεί τη χώρα και τον Ελληνισμό με βεβαιότητα στην πλήρη καταστροφή.

Δημοσιύθηκε στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

30 σχόλια:

  1. ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΕΝΟΙ πρώην Ρωμηοί κατά ΦΡΑΓΚΕΜΕΝΩΝ τάχα Ρωμηὠν (τοῦ τύπου "ἀνήκομεν εἰς τήν Δύσιν" ἤ τοῦ τύπου "Λαοί τοῦ κόσμου ἑνωθεῖτε"). Σκόρ μηδέν-μηδέν, γιά΄τόν Ἑλληνισμό καί τήν Ρωμηοσύνη καί τήν πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελλάς και όχι Ρώμη. Υβρίδια τύπου Ρωμηοσύνης μας έφαγαν. Κοιτάτε τι φτιάχναμε στην Αμφίπολη (και όχι μόνο βέβαια) και πώς καταντήσαμε. Μας πήρε η Ρώμη και μας παρέδωσε με 108 στην Μωχαμετιά. 2000 χρόνια σκλάβοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἡ ἱστορική συνέχεια τοῦ Ἑλληνισμοῦ, δέν διακόπηκε ἀπό τήν Ρώμη (Imperium Romanorum), οὔτε ἀπό τόν χριστιανισμό τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας, δηλαδή τόν Χριστό. Καλή ἡ Ἀκρόπολη, καλή ἡ Ἀμφίπολη, καλλίτερη ἡ Ἁγία Σοφία. Καλή ἡ φιλοσοφία, καλοί οἱ φιλόσοφοι, καλλίτεροι οἱ ἅγιοι.
    Τό τί εἶναι ἱ Ἕλληνες χωρίς τόν χριστιανισμό τῆς Ὀρθοδοξίας, φαίνεται ἀπό αὐτά πού κάνουν οἱ ὅμαιμοί μας πού ἐκτουρκίσθηκαν διά τοῦ ἐξισλαμισμοῦ τους. Τό τί ἀπέγιναν οἱ ἄλλοι Ρωμηοί χωρίς τήν Ὀρθοδοξία, φαίνεται ἀπό ὅσα ἔκαναν οἱ Τσάμηδες, ἐξισλαμισμένοι Ἀλβανοί, κατά τήν Ἰταλική κατοχή στήν Ἤπειρο, οἱ Βούλγαροι ὡς "Ἐξαρχικοί" ἤτοι ἀντι-πατριαρχικοί, κ.ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλήθος άρθρων αποδίδει στο ΙΚΙΛ τον ρόλο του εμβρυουλκού στην διαμόρφωση των εξελίξεων στον χώρο της Μέσης Ανατολής.Ιδιαίτερα έμπειροι ανταποκριτές δίνουν στην προσέγγιση ΗΠΑ-Ιράν την βαρύτητα που της αναλογεί ,αυτής του ιστορικού συμβιβασμού που θα παρασύρει κια θα συμπαρασύρει τεκτονικές αλλαγές στον χώρο της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο.

    Η δυναμική του ΙΚΙΛ οφείλεται σε δύο λόγους ως καταγράφεται, πρώτον στο ότι δίνει απτά ωφελήματα στον κάθε ισλαμιστή μαχητή μέλος του και δεύτερον ότι εκμεταλλεύεται σε απόλυτο βαθμό την ιστορική διαμάχη Σουνιτών και Σιιτών και το μίσος των Αραβικών λαών και του ισλαμιστικού φομενταλισμού για την Δύση , για όσα σημαίνει και για ότι την αντιπροσωπεύει.

    Κατά συνέπεια η οποία αναγωγή εξισώνει την Τουρκία , τον μετασχηματισμό της απο την Οθωμανοκρατία στην σύγχρονη Δημοκρατία, με το ΙΚΙΛ μπορεί να βρίσκει εύφορο έδαφος στον παράφορο ψυχισμό και τον συναισθηματισμό πολλών όμως δεν αποτελεί το κατάλληλο λογικό σχήμα για την επεξεργασία των δεδομένων, την κατάλληλη βάση για επεξεργασία του γίγνεσθαι ως σήμερα εξελίσσεται.

    Το ότι οι Αραβικές και Ισλαμικές κοινωνίες παραμένουν μέχρι σήμερα κοινωνίες βίας και μίσους οφείλεται κύρια στο γεγονός πως το Ισλάμ επιτρέπει στον κάθε τυχάρπαστο επι της γης προφήτη να δώσει στα υπαρκτά του στοιχεία ως πολιτική θρησκεία απόλυτη διάσταση.Ομως η σημερινή Τουρκία παρά το ότι συνεχώς διολισθαίνει προς τον συντηρητικό ισλαμισμό, παρά το γεγονός οτι ενισχύει τον ισλαμικό φανατισμό με κάθε τρόπο έχει άλλες σκοπεύσεις και στοχεύσεις στη ευρύτερη περιοχή και αυτές πρέπει συνετά και μεθοδικά να αναλυθούν για να αποτελέσουν την βάση της οικοδόμησης μιας νέας συλλογικής συνείδησης στον Ελλαδικό ΄χωρο μακριά απο στερεότυπα και σύνδρομα του χτές.

    Πράγματι η Τουρκία μέσω του ΙΚΙΛ προσπαθεί να ελέγξει τις εξελίξεις στο Κουρδικό ζήτημα.Ομως το Κουρδικό ζήτημα έχει παραμέτρους που σκοντάφτουν και σε στρατηγικές άλλων χωρών.Ο δεύτερος σφαγέας των Κούρδων μετά τον Σανταμ Χουσειν στην περιοχή λέγεται καθεστώς Ασαντ επουδενί δεν θα επιτρέψει η Αλαουτική Συρία να βρεί διέξοδο το Κουρδιστάν στην Μεσόγειο Θάλασσα.Σε περίπτωση που αυτό πραγματωθεί δεν θα είναι εις βάρος των Αμερικάνων και Ισραηλινών Συμφερόντων.Θα ήταν κοινότυπο να λεχθεί πως Ισραήλ και ΗΠΑ αποτελούν του φυσικούς και θεσμικούς προστάτες των απανταχού Κούρδων.

    Η πόλη Κόμπανε όπως και η πόλη Κάμισλο δεν είναι τυχαία όνομα στον γεωγραφικό χάρτη του Δυτικού Κουρδιστάν.Η γεωπολιτική τους και γεωστρατηγική τους σημασία είναι ιδιαίτερα επαυξημένη.Το ΙΚΙΛ-το οποίο ανδρώθηκε και με την "βοήθεια" του καθεστώτος Ασαντ-προσπαθεί να περιορίσει αν όχι να εξαλείψει το ΠΚΚ γιατί η ρίζα του ΠΚΚ δεν είναι ούτε στο Ντιγιαρμπακίρ ούτε στο όρος Καντίλ είναι στο Δυτικό Κουρδιστάν, στην Συρία γενικότερα και στον Λίβανο.

    Η Εξόντωση του ΠΚΚ στην κοιτίδα του θα προσφέρει στην Τουρκική Διπλωματία τον περιορισμό του Βορείου Κουρδιστάν ως περιορισμένης διοικητικά αυτόνομης περιοχής. Ομως μεγάλος σύμμαχος του ΠΚΚ λέγεται διεφθαρμένο καθεστώς Μπαρζανί το οποίο με την προκλητική του στάση επίτρεψε στο ΠΚΚ να εμφανισθεί ως ο θεματοφύλακας του Κουρδικού Εθνους και παράλληλα και ως ο πλέον αξιόπιστος συνομιλητής για τον Διεθνή παράγοντα. Μπορεί η Κουρδική Περιφερειακή Διοίκηση του Νοτίου Κουρδιστάν να επέτυχε την διεθνή αναγνώριση της όμως δεν μπορεί να σταθεί χωρίς το σκληροπυρηνικό -Μαρξιστικό λενινιστικό- ΠΚΚ και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις

    Επίσης πρέπει να τονιστεί πως παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας που συντείνουν στο να επιτύχει να ηγηθεί του ισλαμικού κόσμου το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνεται συνεχώς ειδικά σε μια εποχή που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την επιρροή τους περιορίζοντας την Ρωσία και την Κίνα και βάζοντας τέρμα ταυτόχρονα στις φιλοδοξίες της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ .Φιλοδοξίες που άπτονται της διάθεσης των δύο κρατών αν ελέγξουν την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Κανένας Δημοκράτης Αριστερός , κανένας πατριώτης Αριστερός δεν εχει το δικαίωμα να ξεχάσει τα όσα προσέφερε η Αριστερά των Ιδεών σε χαλεπούς καιρούς , τότε που η Δεξιά και η Ακροδεξιά πρέσβευαν τις λευκές σελίδες ιστορικής μνήμης εκθειάζοντας τους Σφαγείς του Ελληνισμού -επαναλαμβάνω κανείς Δεξιός δεν τολμά να γράφει για τον φιλοκεμαλιστή Μεταξά, το βασιλικό ζεύγος που με στοργή αγκάλιασε τον Τζελάλ Μπαγιάρ, τον Παπάγο που μετά την "ηρωική" του στάση απέναντι στον Ιταλικό φασισμό αγκάλιασε τον Τουρκικό φασισμό, τους Χουντάνθρωπους που στοχευαν στην Ελληνοτουρκική Ομοσπονδία ,τον Εθνάρχη Καραμανλή που μετέτρεψε την Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης σε Τουρκική, για να έρθει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να δώσει τέρμα σε μια δωσίλογη πολιτική δεκαετιών στην Θράκη-. Πως να ξεχάσεις την Διδώ Σωτηρίου η οποία παρα το γεγονός ότι αποδέχθηκε το βραβείο Ιπεκτσί (άλλος σφαγέας του Ελληνισμού τον οποίον κάποιοι υμνούν ακόμα) μαζί με τον Ηλία Βενέζη και τον Στρατή Δούκα κατέστησαν την Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού κτήμα ες αεί την ώρα που καταδιώκονταν ως μή πατριώτες απο τους πραγματικούς συνεργάτες των Γερμανών και των Αγγλων κατακτητών.


    Ας εργαστούν λοιπόν όσοι ποθούν και επιθυμούν πάνω στην ενδυνάμωση της ιστορικής μνήμης πέρα απο μικροπολιτικά τερτίπια γιατί πέρα απο την άρνηση και η σκοπιμότητα αφυδατώνει την Ιστορία και μάλιστα με τρόπο που την ζημιώνει πολλαπλάσια γιατί Λαός και Έθνος που δεν διδάσκονται απο την Ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να επαναλάβουν τα ίδια λάθη σε μέλλοντα χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αὐτὸ τὸ ὁποῖο ζοῦμε, ἔγινε σὲ βάθος δεκαετιῶν, μὴν πῶ ἑκατονταετιῶν. Δύσκολα ἀλλάζει.
    Ὁ λαὸς ζητᾶ ἀνεξαρτησία, ἀλλὰ παραλλήλως καὶ μειωμένη στρατιωτικὴ θητεία, γίνεται;
    Πῶς θὰ εἶσαι ἀνεξάρτητος ἐὰν δὲν βγάζῃς αὐτὰ ποὺ τρῶς;
    Τὰ μέλη τῆς ἀριστερᾶς ἔχουν κάνει τὸν παρασιτισμὸ ἐπάγγελμα, ὅπως καὶ πολλοὶ ἄλλοι, τί θὰ ποῦν; Πέμπτη φάλαγγα τῶν Η.Π.Α. ἔχουν καταντήσει. Τὸ λέω αὐτὸ γιατὶ ὑποτίθεται πολεμοῦν τὸν ἰμπεριαλισμὸ τῶν Η.Π.Α., παραλλήλως ὅμως ἰδεολογικὰ ἐνσωματώνουν τὶς θεωρίες τῶν πανεπιστημίων τῶν Η.Π.Α. καὶ συνεπῶς τὶς στηρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κόνιον
    στο άρθρο μου δεν αποτιμώ συνολικά τις θέσεις της Αριστεράς σε όλα τα ζητήματα.
    Μιλάμε για την ανήθικη, ανέντιμη, αντιαθρωπιστική και βλαβερή για τα εθνικά μας συμφέροντα στάση που κρατά στο ζήτημα της Γενοκτονίας διαχρονικά και ιδιαίτερα τώρα με το λεγόμενο αντιρατσιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ θα ήθελα να σταθώ στις ηγεσίες τόσο της αριστεράς όσο και της δεξιάς, αλλά και στο ότι η δύναμη μας υπάρχει ακόμα! Η δεξιά ηγεσία απέφυγε να συμπεριλάβει τις ελληνικές γενοκτονίες στο νομοσχεδίο μέχρι που κατάλαβε ότι ο κόσμος δεν θα το δεχτεί ότι θα πέσει από την εξουσία! Άρα κατάπτυστη η συμπεριφορά! Η αριστερά εμμένει στην κατάπτυστη θεση της ενώ μάλιστα δεν είχε εμφανείς αντιδράσεις νωρίτερα όταν πρωτοεμφανίστηκε το νομοσχέδιο, επιπλέον η αριστερά κρατά την ίδια στάση και στο μεταναστευτικό όπου τακτικότατα κατηγορεί τα σώματα ασφαλείας αλλά όχι των σωματεμπορο, το τουρκικό κράτος δηλαδή! Κατάπτυστη η στάση και των δυο στο κυπριακό, όπου πραγματικά αποδείχτηκε περίτρανα πόσο μακρυά νυχτωμένες είναι και οι δυο ηγεσίες, που ψάχνουν για εταίρους στην Τουρκία, θέτοντας τις εξελίξεις ένα βήμα πριν τον γκρεμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλέξανδρε
    είμαι σε θέση να γνωρίζω τι ακριβώς σκέπτεται η ηγεσία της Δεξιάς και της Αριστεράς για το συγκεκριμένο θέμα.
    Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας.
    Οι Δεξιοί φοβούνται να συμπεριλάβουν τη γενοκτονία Ελλήνων και Αρμενίων, λόγω της αντίδρασης της Άγκυρας, οι Αριστεροί βγάζουν φλύκταινες με το θέμα, δεν το θέλουν, το σιχαίνονται και δεν χάνουν ευκαιρία να το δείχνουν.
    Έτσι απλά.
    Κατά τ' άλλα, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
    Να μην μπλέκουμε τα σώβρακα με τις γραβάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. skal 8 Σεπτεμβρίου 2014 - 10:10 π.μ.,

    Συμφωνῶ, πολὺ γενικὰ τὰ προηγούμενα, ἂς τὸ δοῦμε ἀλλιῶς.

    Ἡ ἀριστερὰ ἔχει τὸν λαὸ πάνω ἀπ' ὅλα καὶ πιστεύει στὶς φιλίες τῶν λαῶν, π.χ. ἑλληνοτουρικὴ φιλία. Αὐτὰ λέει βεβαίως, ὅτι ἰσχύουν στὸν κομμουνισμὸ καὶ τὸ ἑπόμενο στάδιο τὸν σοσιαλισμό.

    Οἱ γενοκτονίες λοιπὸν διαπράττονται ἀπὸ τὸν ἁγνὸ λαό ἢ ὁ λαός παρασύρεται ἀπὸ τὴν ἐκφυλισμένη ἄρχουσα τάξι καὶ τὶς διαπράττει;
    Μὴ παραδεχόμενη τὰ ἰδεολογικά της λάθη, ἡ ἀριστερὰ ἀντὶ νὰ προσαρμόζῃ τὴν ἰδεολογία της στὰ ἑκάστοτε ἱστορικὰ δεδομένα, προσπαθεῖ νὰ προσαρμόσῃ τὸν κόσμο. Ἔτσι ἡ φιλία τῶν λαῶν πρέπει νὰ ἐνδυναμωθῇ, ὑποτιμώντας τὰ ἱστορικὰ γεγονότα, πάντα ἀπὸ τὴν μεριά μας καὶ ποτὲ δὲν λαμβάνει ὑπ' ὄψιν τὸν πολιτισμὸ καὶ τὴν κουλτούρα τῶν λαῶν. Π.χ. στὴν κατοχὴ τοῦ 1941-44 πόσους χάλασαν οἱ ἰταλοὶ καὶ πόσους οἱ γερμανοί, βούλγαροι καὶ δὲν ξέρω ποιοὶ ἄλλοι κατακτητές; Ποιοὶ ἦταν ὑπεύθυνοι γιὰ αὐτὸ ποὺ ἐγινε τὸν χειμῶνα τοῦ 1941;
    Ἡ γιαγιά μου (πελοποννήσια) πάντως τοὺς γερμανοὺς ἔτρεμε καὶ ὄχι τοὺς ἰταλούς, εἶχαν περάσει καὶ οἱ μὲν καὶ οἱ δὲ ἀπὸ τὸ χωριό της, ἀλλὰ αὐτὸ δὲν πολυμετράει, διότι εἶχε ἀκούσει ἱστορίες μὲ τοὺς μὲν καὶ τοὺς δέ.
    Πρὶν τὸ 1922 στὶς πόλεις τῆς Μικρᾶς Ἀσίας ὑπῆρχαν μαχαλάδες, βάσει θρησκευτικῶν, ἐθνοτικῶν χαρακτηριστικῶν, στὴν ἀγορὰ ὅλοι μαζί, ἀλλὰ στοὺς μαχαλάδες χώρια, σπανίως ἀντάλλαζαν ἐπισκέψεις. Ἐὰν δέ, πᾶμε ἱστορικῶς ἀκόμη πρὸς τὰ πίσω ἔχουμε νὰ δοῦμε πολλά.
    Ἀλλὰ ἔτσι σφάζουμε τὴν ἱερὴ ἀγελάδα τῆς ἀριστερᾶς, τὸν λαό.
    Ὅσο ἀρνεῖται ἡ ἀριστερὰ τὸν κόσμο, διότι δὲν ταιριάζει μὲ τὴν ἰδεολογική της κοσμοεικόνα τετοια θὰ γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Opos egrapse o Savvas: Οι Δεξιοί φοβούνται να συμπεριλάβουν τη γενοκτονία Ελλήνων και Αρμενίων, λόγω της αντίδρασης της Άγκυρας, οι Αριστεροί βγάζουν φλύκταινες με το θέμα, δεν το θέλουν, το σιχαίνονται και δεν χάνουν ευκαιρία να το δείχνουν.

    TO EIPE KALITERA O SAVVAS APO OLOUS EDO MESA.
    KAI AUTI EINAI I PRAGMATIKI ALITHEIA, OI MEN KSEROUNE OTI AMYNTIKA/OIKONOMIKA EINAI ASTA NA PANE ASTA KAI OI DE EXOUNE AMARTIES ESOTERIKES KAI EKSOTERIKES POLLES STO PARELTHONTOUS POU DEN THELOUNE NA TIS THYMOUNTE OUTE NA TIS MATHEI O ELLINIKOS LAOS. APO TON SAGGARIO MEXRI TIN KYPRO tou AKEL.
    MPRABO SAVVA EDO SOU VGAZO TO KAPELO...AUTI EINAI I DIAFORA POU EKSYMNO KAI OXI TIS KOMMATIKES PAROPIDES TON ARISTERON XABALEDON ..POU THELOUNE NA GINOUNE KAI PROTHYPOURGOI..THA TO RISKAROUME????
    OSO GIA TON DIGENI TSIGRITA: OSO MARXISTES LENNINISTES EINAI STO SYNOLO TO PKK TOSO TOURKOS EIMAI EGO..???? eipame allo gnosi kai allo gnomi...
    EIPAME ALLO TA MATIA TIS KOUKOUVAGIAS KAI ALLO TA MATIA TOU LAGOU...
    EUGE SAVVA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κόνιον
    Η στάση της Δεξιάς στα λεγόμενα εθνικά θέματα, σε κάποιο βαθμό είναι και εθνοκάπηλη. Αυτό έχει αποδειχτεί ιστορικά.
    Για να κατανοήσει, όμως, κανείς την στάση της ελληνική Αριστεράς σε αυτά τα θέματα, ειδικά μετά το 1974, απαιτείται η βοήθεια ψυχαναλυτή ή και ψυχίατρου.
    Πάρε για παράδειγμα το θέμα των Σκοπίων.
    Είμαι σίγουρος ότι οι Αριστεροί στην Ελλάδα θα προτιμούσαν να μην είχε βρεθεί τίποτα στην Αμφίπολη ή να γίνει κάτι και να εξαφανιστούν όλα τα ευρήματα και ο τάφος, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να στηρίζουν τις εθνικά επιζήμιες και ιστορικά ανερμάτιστες θέσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ skal 10:43 π.μ.

    "Οι Δεξιοί φοβούνται να συμπεριλάβουν τη γενοκτονία Ελλήνων και Αρμενίων, λόγω της αντίδρασης της Άγκυρας"

    Έτσι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. skal 8 Σεπτεμβρίου 2014 - 11:20 π.μ.,

    Μένω ἄναυδος! Ὁ νοῦς μου δὲν μπορεῖ νὰ φθάσῃ μέχρι έκεῖ δὲν μοῦ εἶχε περάσει ἀπὸ τὸ μυαλό τέτοια σκέψις.
    Εἶναι δυνατὸν νὰ ἐνοχλοῦν, μέχρι καὶ τὰ ἀρχαῖα, ἐπειδὴ δὲν ταιριάζουν στὴν κοσμοεικόνα των;
    Τί νὰ πῶ; Ἢ μᾶλλον τί νὰ ποῦμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό είναι απόδειξη της διάπραξης της Γενοκτονίας: Απαίτησε από τον Σαμαρά να πάρει πίσω το νομοσχέδιο
    Αντί να βάζει όρους και να απαιτεί το θύμα, βάζει όρους και απειλεί ο Γενοκτόνος
    Εκεί κατάντησε την Ελλάδα η ανίκανη και ανέντιμη πολιτική και πνευματική της ηγεσία
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/09/blog-post_756.html#.VA1tjcJ_vYE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ καλλίτερος ὁ Παρθενών ἀπὸ τὴν Ἁγιὰ Σοφιὰ; Ἔλεος!

    Πολὺ καλλίτεροι οἱ φιλόσοφοι ἀπὸ τοὺς Ἁγίους.

    Ἄν δὲν ἦταν χριστιανοὶ οἱ Ἕλληνες θὰ εἶχαν μείνει αὐτοὶ ποὺ ἦταν,δλδ θὰ ἦταν καλλίτεροι ἀπὸ τοὺς νεοέλληνες,
    ἤ μήπως ἦταν καλλίτερο ποὺ ἔσφαξαν τὴν Ὑπατία;

    Δὲν καταλαβαίνω γιατὶ ἄν δὲν ἤμουν χριστιανὴ θὰ ἤμουν σώνει καὶ καλὰ μουσουλμάνα τοὺρκισσα ἤ Τσάμησσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Unknown
    από σεβασμό στον αρθρογράφο, καλό θα ήταν οι σχολιασμοί να εστιάζονται στο άρθρο και όχι στα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν διαφωνώ με την ερμηνεία, απλώς δεν την εκλαμβάνω ως δικαιολογία! Κατά τη γνώμη μου δε, το να παραδέχεται κάποιος την ύπαρξη της γενοκτονίας, αλλα να την αρνείται για να μη θυμώσει η Άγκυρα, είναι ακόμα χειρότερο ίσως από την αντεθνική στάση της Αριστερής ηγεσίας, την οποια λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε, είναι διπλή προδοσία!

    Ενώ και η στάση στα υπόλοιπα πολιτικά ζητήματα είναι άμεσα συσχετισμένh και με τη στάση στο αντί-ρατσιστικό και για αυτό τα αναφέρω! Όταν από διαφορετική αφετηρία καταλήγει κανεις στο ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να καυτηριάσει και τις δυο αφετηρίες και τις δυο συμπεριφορές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αλέξανδρε
    για να μην ισοπεδώνουμε τα πράγματα και αδικούμε ιδεολογικούς χώρους, η εθνομηδενιστική τάση, που το διάστημα αυτό υπερισχύει στην Αριστερά, είναι αυτή που έχει αντεθνική στάση σε μια σειρά από ζητήματα που αποκαλούμε εθνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριε Καλεντερίδη διαφωνώ,

    Νομίζω δεν αδικώ καθόλου κανέναν ιδεολογικό χώρο! Δεν είναι μονο στην αριστερά, που έχουν επικρατήσει οι αντεθνικές πολιτικές, είναι και στο κέντρο και στην δεξιά! Απλώς η αφετηρία είναι διαφορετική, οι μεν είναι διεθνιστές οι δε κοσμοπολίτες! Δεν είναι δυνατόν να αντιδρούν μόνον 38 βουλευτές από την κυβερνητική παράταξη για ένα έκτρωμα, το οποιο προσβάλλει τον Ελληνισμό!

    Δεν μπορεί κανεις βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να μην εκφέρει πατριωτική άποψη, δεν μπορεί βουλευτές και Υπουργοί να μην μιλούν για το ζήτημα! Δε γίνεται να τα ρίχνουμε όλα στον φόβο της Τουρκίας η να ντύνουμε τον φόβο της Τουρκίας με την κοσμοπολίτικη ιδεολογία για να παρουσιάζουμε την ηττοπάθεια μας σωστή!

    Ο Αναστασιάδης δεν είναι αριστερός στην Κύπρο, ο Αναστασιάδης, ο οποιος έχει ξεφτιλίσει την κυπριακή δημοκρατία εντελώς, για να προσεγγίσει την Τουρκια μήπως και τι, μήπως βγάλει πετρέλαιο? Τι ακριβώς diakybebeutai και πυροβολεί καθημερινά τα πόδια του?

    Μήπως αυτή η κοσμοπολίτικη ιδεολογία δεν μας έχει οδηγήσει στην παρακμή και την οικονομική καταστροφή? Τι είδους πατριώτες είναι αυτοί που κλέβουν τους προϋπολογισμούς, βυθίζουν τη χωρα στην άβυσσο, αφοπλίζουν το στράτευμα σιγά σιγά και μας οδηγούν στην αναπόφευκτη υποδούλωση, γιατί περί υποδούλωσης θα πρόκειται, στην Τουρκια? Τι δηλαδή μας πειράζει μόνον η ρητορική? Μπορεί οι αριστεροί ξεδιάντροπα να λένε τις βλακείες που λένε και είναι πραγματικά απορίας άξιο, πως τους ψηφίζει ο ελληνικός λαός, αλλα ίσως η εξήγηση είναι πως ούτως η άλλως και η άλλη πλευρά εφαρμόζει τη ρητορική της "ετηνομηδενιστικης" "αριτερας" στην πράξη, απλώς την ντύνει με διαφορετικά λόγια! και αυτό είναι δυστυχώς η πραγματικότητα ενώ επαναλαμβάνω φρόντισαν επίσης και οι δυο να ποινικοποιήσουν τον πατριωτισμό ηθικά προσά το παρόν, μέσω των ork της Χρυσής Αυγής! Το έχω γράψει και θα το γράφω συνεχώς, αυτόν τον ρολο παίζει η Χρυσή Αυγή, για αυτό και ο τόσος ντόρος, για αυτό και υπάρχει ουσιαστικά ακόμα και όχι για τον δήθεν σεβασμό της δημοκρατίας, για αυτό και από εκεί που κανεις δεν αναφερόταν στη Χρυσή Αυγή, τα κανάλια άρχισαν να την διαφημίζουν με όλους τους τρόπους πριν από τις εκλογές μετά τα μνημόνια!

    Κι έτσι όλοι είναι μια χαρά πλέον να προβαίνουν σε μειοδοσίες και προδοσίες, αφού ενοχοποίησαν τον πατριωτισμό, παρουσιάζοντας τον ως χαρακτηριστικό των Ork! Ακόμα και αυτοί οι δεξιοί βουλευτές που αντέδρασαν, έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι για να αντιδράσουν!

    Το ότι η αριστερά λοιπόν, τουλάχιστον η ηγεσία της έχει αυτή την "ετηνομηδενιστικη" ιδεολογία, το ξέρουμε όλοι, αλλα η αριστερά είναι ένα ασήμαντο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας, ειδικά αυτό το κομμάτι της, ωστόσο οι πολιτικές των άλλων, νομιμοποίησαν ηθικά τον "εθνομηδενισμο"! Αυτή είναι η πικρή αλήθεια! Κοσμοπολίτες και διεθνιστές έχουν έναν κοινό παρονομαστή τον εθνομηδενισμο και για αυτό και συνεργάζονται και περίφημα!

    Κανέναν χώρο δεν αδικώ καθόλου, από τον χώρο της δεξιάς προέρχεται η οικογένεια μου, τους έζησα και τους κατάλαβα, ποσο πατριώτες είναι! Δεν υπάρχει όμως δεξιά και αριστερά, υπάρχουν οι πατριώτες και οι προδότες, αυτό πρέπει να καταλάβουμε όλοι και αυτό κυρίως πρέπει να καταλάβουν οι πολιτικοί, ώστε να σχηματιστούν νέες παρατάξεις και να φύγουν από τη μέση, οι σάπιοι που μας καταδυναστεύουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αλέξανδρε
    όταν έγραψα "ισοπεδώνουμε", εννοούσα εμένα, όχι εσένα.
    Όσο για τη Δεξιά, υπό την ευρεία έννοια, έχει την διαμελισμένη Κύπρο στην πλάτη της, για την οποία φέρει τεράστιες ευθύνες, και αυτό είναι αρκετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αλέξανδρε,

    Μπορεί στο τελευταίο σου σχόλιο να γράφεις σωστά πράγματα, αλλά εκεί που κάνεις τεράστιο λάθος είναι η ΧΑ.

    Γράφεις: "Το έχω γράψει και θα το γράφω συνεχώς, αυτόν τον ρολο παίζει η Χρυσή Αυγή, για αυτό και ο τόσος ντόρος, για αυτό και υπάρχει ουσιαστικά ακόμα και όχι για τον δήθεν σεβασμό της δημοκρατίας, για αυτό και από εκεί που κανεις δεν αναφερόταν στη Χρυσή Αυγή, τα κανάλια άρχισαν να την διαφημίζουν με όλους τους τρόπους πριν από τις εκλογές μετά τα μνημόνια!"

    Καμμία σχέση με την πραγματικότητα, δεδομένου ότι:

    α) Οι εθνομηδενιστές απ' όλους τους χώρους προϋπήρχαν της ΧΑ, η οποία ήλθε στο προσκήνιο πριν μία 4ετία και παραμένει σ' αυτό, λόγω λαθρομετανάστευσης και φτώχειας και όχι λόγω εθνικιστικών ιδεών, που δεν ενδιαφέρουν σχεδόν κανέναν. Όταν ο Σημίτης έδωσε κώλο στα Ίμια το 1996, ίδρωσε κανενός τ' αυτί; Δεν τον ψήφισαν δύο φορές για πρωθυπουργό; Δεν ψήφισαν τον Γιωργάκη, τον κολλητό του Τζεμ; Η ΧΑ έφταιγε;

    β) Υπάρχει ακόμη, διότι δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία να την κηρύξουν δικαστικά εγκληματική οργάνωση, όπως κόπτεται να κάνει η ΝΔ, διότι νομίζει ότι έτσι θα ξανακερδίσει χαμένες ψήφους.

    γ) Ο ντόρος από τα κανάλια είναι αρνητικός γι αυτήν, ακριβώς για να διακαιολογηθούν στα μάτια των ψηφοφόρων της οι συλλήψεις μελών της, που είναι αμφιβόλου νομιμότητος.

    δ) Για τον δήθεν σεβασμό της δημοκρατίας προσπαθούν να πουν ότι την διαλύουν. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο απ' αυτό που λες.

    Άφησε, λοιπόν, την ΧΑ έξω από το παιχνίδι του εθνομηδενισμού και της "φιλίας" προς την Τουρκία, διότι μπορεί, εκτός του φόβου, να συμβαίνουν κι άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σωστὰ κύριε Καλεντερίδη,ἔχετε δίκιο ἈΛΛΑ
    νὰ μὴν ἀναφέρω ἐγώ τώρα,γιὰ τὴν ἐνδυνάμωσι τῆς ἱστορικῆς μνήμης,ὅτι καὶ ὁ Πλαστήρας ἤθελε τὴν ἑλληνοτουρκικὴ ὁμοσπονδία καὶ ὅτι ὁ Βενιζέλος πρότεινε τὸν σφαγέα Κεμὰλ γιὰ βραβεῖο Νομπελ εἰρήνης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Θέλω να συμπληρώσω και να διευκρινίσω ότι, για την δυσφήμιση του πατριωτισμού και του εθνικισμού (ο τελευταίος έχει παρεμηνευθεί και κατασυκοφαντηθεί), ευθύνεται εξ ολοκλήρου η δικτατορία, η οποία τον καπηλεύτηκε. Στην συνέχεια, ο Καραμανλής παρέδωσε το κράτος και ιδιαιτέρως την παιδεία στην αριστερά, για να φανεί αρεστός, και φτάσαμε στο σημερινό κατάντημα.

    Αλλά αρκετά επ' αυτού, διότι θα ξεφύγουμε από το άρθρο.

    Για μια ακόμη φορά, χωρίς να είμαι λόγιος, επιμένω ότι η ποινικοποίηση της διαφορετική άποψης είναι εντελώς απαράδεκτη και γεννά την υποψία ότι γίνεται, επειδή ο νομοθέτης φοβάται ότι ο ποινικοποιούμενος ίσως έχει δίκιο. Η Ιστορία γράφεται με επιχειρήματα και όχι με εισαγγελείς.

    Τέλος, το άτοπον της όλης ιστορίας είναι, ότι κόλλησαν την ποινικοποίηση της αρνήσεως του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος μόνο (αρχικά) σ' έναν "αντιρατσιστικό" νόμο, ενώ είναι εντελώς άσχετη μ' αυτόν. Αυτό έγινε επειδή ο νόμος αυτός φτιάχτηκε για να πληγεί η ΧΑ, για ρατσιστική συμπεριφορά έναντι των λαθρομεταναστών. Για να την πλήξουν έτι περαιτέρω, κόλλησαν και την ποινικοποίηση της αρνήσεως του Εβραϊκου Ολοκαυτώνατος, διότι μόνον αυτό αρνείται η ΧΑ και όχι τις Γενοκτονίες των χριστιανικών λαών της Ανατολίας.

    Να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά των, για να μην κοροϊδευόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν έγραψα ότι η Χρυσή Αυγή δημιούργησε "εθνομηδενιστες", ούτε ότι ευθύνεται για τον "εθνομηδενισμο", εκείνο που έγραψα είναι ότι διαφημίστηκε όταν έπρεπε, γιατί διαφημίστηκε πριν τις πρώτες εκλογές, που πήρε μεγάλο ποσοστό, μάλιστα μεγαλύτερο εκτος Αθηνας από ο,τι εντός, και διαφημίστηκε για να μαντρώσει και να ενοχοποιήσει τους πατριώτες και τον πατριωτισμό αντίστοιχα!
    Δυστυχώς δεν είναι καθόλου έξω από το παιχνίδι η Χρυσή Αυγή, δεν ξέρω ακούσια η εκούσια, γιατί με την ανεύθυνη και απολίτιστη συμπεριφορά της δίνει κύρος στα μηδενικά, που δεν πιστεύουν σε πατρίδα και είναι σαν αυτούς που με έχεις παραπέμψει!

    Τον Σημίτη τον ψηφισαν οι "χαζοελληνες", για το χρηματιστήριο, την πρώτη φορα και γιατί δεν είχε αντίπαλο και τη δεύτερη ένας θεός ξέρει τι έγινε στο Ελλαδιστάν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Unknown
    δεν διαφωνώ με όσα γράφεις, απλά λέω ότι όταν ανοίγουμε το θέμα, υπάρχει κίνδυνος να "χάσουμε τη μπάλα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αλέξανδρε,

    Εξακολουθείς να επιμένεις σ' ένα θέμα που δεν το γνωρίζεις καλά.

    "Δεν έγραψα ότι η Χρυσή Αυγή δημιούργησε "εθνομηδενιστες" "

    Ούτε εγώ έγραψα ότι έγραψες κάτι τέτοιο. Πού το είδες;

    Η ΧΑ ήλθε στο προσκήνιο με τις δημοτικές εκλογές του 2010, όπου πήρε μεγάλο ποσοστό στον Δήμο Αθηναίων και ιδιαιτέρως μεγάλο (άνω του 20%) σε περιοχές πληττόμενες από την λαθρομετανάστευση, όπως ο Άγ. Παντελεήμων. Πουθενά και ποτέ η ΧΑ δεν πήρε μεγαλύτερα ποσοστά, απ' ό,τι στην Αθήνα και αυτό είναι φυσικό.

    "και διαφημίστηκε για να μαντρώσει και να ενοχοποιήσει τους πατριώτες και τον πατριωτισμό αντίστοιχα!"

    Από ποιον; Ποιος την διαφήμισε, τα ΜΜΕ; Έλεος, ρε φίλε, πού τις βρήκες αυτές τις συνομωσιολογίες; Εκτός κι αν δεν καταλαβαίνω τι θέλεις τελικά να πεις. Αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνω.

    "Τον Σημίτη τον ψηφισαν οι "χαζοελληνες", για το χρηματιστήριο, την πρώτη φορα και γιατί δεν είχε αντίπαλο και τη δεύτερη ένας θεός ξέρει τι έγινε στο Ελλαδιστάν..."

    Τα Ίμια ήσαν τέλος Ιανουαρίου 1996. Ο Σημίτης ψηφίστηκε πρώτη φορά τον Σεμπτέμβριο του ιδίου χρόνου.

    Το χρηματιστήριο (η κρίση) ήταν τον Σεπτέμβριο του 1999 και ο Σημίτης ψηφίστηκε για δεύτερη φορά πρωθυπουργός την 9/4/2000. Και τις δύο φορές είχε αντίπαλο τον Κώστα Καραμανλή.

    Καλό είναι να μην επιμένουμε όταν δεν γνωρίζουμε κάτι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. >Και τις δύο φορές είχε αντίπαλο τον Κώστα Καραμανλή<

    Συγγνώμη, την πρώτη φορά είχε αντίπαλο τον αείμνηστο Μηλτιάδη Έβερτ. Την δεύτερη είχε τον Κ. Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σε πληροφορώ ότι κανεις λάθος, πήγαινε στο Υπουργείο Εσωτερικών και κοίτα λίγο τα ποσοστά! Ναι πήγε καλά στις δημοτικές της Αθηνας, λόγω των γνωστών προβλημάτων στο μεταναστευτικό, αλλα μην τρελαθούμε, ούτε ένα γραφείο δεν υπήρχε στην επαρχία ούτε για δείγμα και κανεις δεν τους υπολόγιζε ακόμα και αν τους ήξερε! Μια χαρά διαφημίστηκαν τότε από όλα τα ΜΜΕ, αφού η δράση τους στην Αθηνα εναντίον των μεταναστών, μόνον διαφήμιση αποτελούσε, Όταν τα κανάλια έβγαζαν κατοικους στον Άγιο Παντελεήμονα και έλεγαν, πως εντάξει δεν είναι και πολύ σωστό αυτό που γίνεται, αλλα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και τα παιδιά μας βοήθησαν, μπορούμε να βγαίνουμε στους δρόμους τώρα, και στη συνεχεια έβγαιναν τα πρωτοπαλίκαρα και υπόσχονταν κάθαρση, ειδικά σε μια περίοδο όπου οι εθνομηδενιστες μίλαγαν για μνημόνια, συγγνώμη δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει για να αποκαλέσεις κάτι διαφήμιση, το ότι δεν τους καλούσε κανεις δε χρησιμοποιήθηκε ως η απόδειξη του αντισυστημικού! Οι κάμερες στον Άγιο Παντελεήμονα κατά τύχη βρίσκονταν!

    Μην κοροϊδευόμαστε τώρα. Το θέμα μας δεν είναι ωστόσο η Χρυσή Αυγή και αυτοί θύματα είναι!

    Για την ιστορία τα υψηλότερα ποσοστά τα πήραν στη Λακωνία, λογικό, λόγο της ευαισθησίας των ανθρώπων για την πατρίδα εκεί, αλλα και αλλου πήραν ισάξια ποσοστά με αυτά που πήραν στην Αττική, ενώ στον Πειραιά πήραν περισσότερο από ο,τι στην Αθηνα! Άρα μύθος είναι ο Άγιος Παντελεήμονας... Οι λαϊκές συνοικίες, που "σιχθικαν" να βλέπουν τους εθνομηδενιστες, ψηφισαν Χρυσή Αυγή! αυτή ήταν η αλήθεια, απλώς η Χρυσή Αυγή δεν ήταν κάτι, ήταν ένα πυροτέχνημα, το οποιο δεν διέθετε το ανθρώπινο δυναμικό, να αναλάβει υπεύθυνο πολιτικο ρολο! Χωρίς αυτό να σημαίνει πως πολλοί από αυτούς δεν έπραξαν αυτό που έπρεπε, όπως για παράδειγμα το ότι δεν πρόδωσαν τις ιδέες τους και να γίνουν πατερίτσες του συστήματος σαν τον Αντώνη και τον άλλον τον Βορίδη, προς τιμήν τους είναι! Αλλα, κάτι δεν πάει καλά και εκεί πέρα και είναι οφθαλμοφανές!

    Η δικη μου γνώμη είναι πως το σύστημα τους διαφήμισε για να τρομάξει τον κόσμο, δηλαδή τους έδειξε την εναλλακτική, την οποια τη θεωρούσαν φοβιστική, αλλα και ανίκανη να αποτελέσει σοβαρό αντίπαλο, αλλα ο κόσμος τρόμαξε πιο πολύ από τα μνημόνια, ψήφισε Χρυσή Αυγή, οι χρυσαυγίτες αποδείχτηκαν πιο τίμιοι από ο,τι αναμενόταν και όταν άρχισαν να αποτελούν πρόβλημα τους ξεπάστρεψαν και αυτούς, αντίθετα για τον Σύρριζα, ήταν πολύ εύκολο να συνεργαστεί με κάποιον εναντια στην πατρίδα ενώ το ΚΚΕ και το κάθε ΚΚΕ είναι πολύ νωρίς για να αναστηθεί, η ήττα του είναι πολύ πρόσφατη, θέλει άλλη μια γενιά...

    Ο κόσμος ψήφισε Σημίτη, γιατί το χρηματιστήριο ανέβαινε, ο Έβερτ δυστυχώς δεν ήταν αντίπαλος, αυτό σου έγραψα ενώ το 2000 είναι μια άλλη ιστορία, που προσομοιάζει το 85...Δεν μπορεί να σε παίρνει τηλέφωνο δικαστικός αντιπρόσωπος πειραιά και να όσου λέει κερδίσαμε τη B Πειραιώς και μετά να έρχονται όλα τούμπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.