23/9/14

Ψήφισμα- έκκληση από Μικρασιάτες για να σωθεί το Λιβίσι - Συλλογή υπογραφών

Οι Τούρκοι δεν υπαναχωρούν και συνεχίζουν να ψάχνουν αγοραστή.
Επιλέγοντας να αγνοήσει τις εκκλήσεις Ελλήνων και Τούρκων για να μην βγει στο σφυρί το μικρασιατικό χωριό του Λιβισίου (Λεβίσι), το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού εξακολουθεί να ψάχνει εκείνον που θα αγοράσει τον τόπο-φάντασμα στη σχετική δημοπρασία της 23ης Οκτωβρίου.
Η επιμονή της τουρκικής κυβέρνησης έχει εξοργίσει τους Μικρασιάτες στη χώρα μας και Τούρκους που κατάγονται από το προσφυγικό οικισμό, οι οποίοι ζητούν από τον κόσμο να υπογράψει κατά του σχεδίου πώλησης του Λιβισίου. 

Απόσπασμα από σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής για το Λιβίσι

Η διαδικτυακή διεθνής συλλογή υπογραφών γίνεται στην διεύθυνση https://secure.avaaz.org/en/petition/The_Turkish_Minister_of_Culture_and_Tourism_Stop_the_auction_to_rent_historic_cultural_Kayakoy/share/?new , ενώ ο Σύλλογος Μακρηνών-Λιβισιανών έχει δημιουργήσει στο Facebook την ιστοσελίδα Levissi savunmasi- Σώστε το Λιβίσι- defend Kayakoy όπου μπορεί κανείς να δηλώσει τη συμπαράστασή του.
Ο πλειοδότης θα νοικιάσει την πόλη για 49 χρόνια, με προϋπόθεση την αποκατάστασή της και αντάλλαγμα την τουριστική εκμετάλλευσή της. 
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.