6/9/14

Η νέα Τουρκία, το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου και οι αποκεφαλιστές

Του Σάββα Καλεντερίδη
Οι πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία οδηγούν αργά αλλά σταθερά στη Νέα Οθωμανία. Ο Ερντογάν έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν σκληρό μηχανισμό στελεχών που έχουν δυο κύρια χαρακτηριστικά:
Το ένα είναι ότι τα άτομα αυτά είναι νεαρά σε ηλικία, φιλόδοξα, προέρχονται από υποβαθμισμένα οικονομικά και κοινωνικά λαϊκά στρώματα και είναι σκληροί ισλαμιστές.
Το άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι τα άτομα αυτά, ακριβώς επειδή ανασύρθηκαν από την αφάνεια από τον ίδιο τον Ερντογάν -όπως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα- και επειδή η ισλαμική ηθική επικρατεί της κοινωνικής και της πολιτικής ηθικής, είναι αποφασισμένα να υπηρετήσουν τον νέο πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, υπερασπιζόμενοι με αυταπάρνηση τα «έργα» του ευεργέτη τους αλλά και της οικογένειάς του, που σε οικονομικό επίπεδο, σύμφωνα με υπολογισμούς, αγγίζουν, αν δεν το έχουν ξεπεράσει ήδη, τα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια. Ποσό που σε συνδυασμό με την απολύτως προσωποπαγή και αυταρχική διαχείριση της εξουσίας, όπως ακριβώς επιβάλλει και το Κοράνι, μπορεί να φιμώσει το σύνολο των ΜΜΕ και να οδηγήσει στο πολιτικό περιθώριο τα ούτως ή άλλως φτωχά ιδεολογικά και αδύναμα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Όσον αφορά την ιδεολογική συγκρότηση του ίδιου του Ερντογάν, του υποτακτικού του Νταβούτογλου και των στενών συνεργατών του, όπως ο διοικητής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν και ο πρώην σύμβουλός του και νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιαλτζίν Άκντογαν, αυτή δεν απέχει και πολύ από την ιδεολογία των αποκεφαλιστών του Ισλαμικού Κράτους. Απλά, ο Ερντογάν και οι υποτακτικοί του δεν κρατούν τα γιαταγάνια και τα χαντζάρια των αποκεφαλισμών, τα οποία όμως φροντίζουν να στέλνουν και εξοπλίζουν μ’ αυτά τα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, που διαπράττουν την Γενοκτονία των Χριστιανών, των Γεζιντί, που κατοικούν στην περιοχή χιλιάδες χρόνια πριν την εμφάνιση του Ισλάμ στην περιοχή.
Να υπογραμμίσουμε ότι το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου υποστήριξε από την αρχή της επιχείρησης αποσταθεροποίησης της Συρίας την Αλ Νούσρα και την ομάδα των αποκεφαλιστών που εξελίχθηκε σε «κυβέρνηση» του Ισλαμικού Κράτους, με κάθε τρόπο. Από τα αεροδρόμια της Τουρκίας πέρασαν ουσιαστικά χωρίς έλεγχο χιλιάδες ισλαμιστές τρομοκράτες που προέρχονταν από διάφορες χώρες της Αφρικής και της Ευρώπης, οι οποίοι στη συνέχεια, αφού φιλοξενούνταν, αναλόγως του «βαθμού» τους, μέχρι και σε πεντάστερα ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη, μεταφέρονταν στην περιοχή της Αλεξανδρέττας και της Αντιόχειας, όπου ήταν η κεντρική βάση των αποκεφαλιστών.
Εκεί, αφού γινόταν η στρατολόγηση στις μονάδες των τζιχαντιστών, ακολουθούσε η διακίνησή τους από τα τουρκοσυριακά σύνορα στο εσωτερικό της Συρίας, όπου παρελάμβαναν εξοπλισμό που είχε αποσταλεί εκεί με τουρκικά φορτηγά, υπό την άμεση επίβλεψη των στελεχών της ΜΙΤ, που επέβαιναν σ’ αυτά.
Από τις σελίδες αυτής της εφημερίδας αποκαλύψαμε συγκεκριμένες επιχειρήσεις της ΜΙΤ, που μετέφεραν εξοπλισμό στους αποκεφαλιστές, επιχειρήσεις που αποπειράθηκε να αποκαλύψει και μέρος του τουρκικού κράτους που ελεγχόταν από τον ιμάμη Γκιουλέν, στελέχη του οποίου τώρα βρίσκονται στη φυλακή.
Κατά την ταπεινή μας άποψη, το Ισλαμικό Κράτος είναι γέννημα θρέμμα της Δύσης και συγκεκριμένα της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου και των Παρισίων, και δημιουργήθηκε με την ενεργό ανάμειξη της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ για δυο λόγους.
Ο ένας είναι γεωπολιτικός, με στόχο να δημιουργηθεί ένας ενδιάμεσος χώρος, μια ιδιότυπη buffer zone, για να απομακρυνθεί το Ιράν και το σιιτικό Ιράκ από την αλαουιτική Συρία και την Χεζμπολλάχ του Λιβάνου
Ο άλλος σχετίζεται με την επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη και έχει ως στόχο την απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο. Η επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη στην Ουκρανία αλλά και οι πεισμώδεις προσπάθειες της Ουάσιγκτον για την ακύρωση του South Stream, θα περιορίσουν την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Άρα, το κενό που θα δημιουργηθεί, πρέπει να καλυφθεί με το άφθονο φυσικό αέριο του Κατάρ, το οποίο θα μεταφερθεί με αγωγό που θα διέλθει από τη Σαουδική Αραβία, την επικράτεια του Ισλαμικού Κράτους και την Τουρκία.
Αν αυτά που αναφέρουμε στην παρούσα ανάλυση είναι ακριβή, τότε πρέπει να περιμένουμε πώς θα διαχειριστεί η Τουρκία των Ερντογάν-Νταβούτογλου το λεγόμενο ισλαμικό χαλιφάτο και τι σημαίνει αυτή η νέα κατάσταση για την Κύπρο και την Ελλάδα.

Αυτά στο άρθρο μας της Κυριακής.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία"

6 σχόλια:

  1. "Κατά την ταπεινή μας άποψη, το Ισλαμικό Κράτος είναι γέννημα θρέμμα της Δύσης και συγκεκριμένα της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου και των Παρισίων": Αν για κάποιους λόγους πρέπει να ανήκουμε εις την Δύσιν, τότε πρέπει να είμαστε με το χέρι στην σκανδάλη, και τούτο, για να πουλήσουμε, απλά, ακριβά το τομάρι μας σ'ένα κόσμο όπου οι σύμμαχοι είναι χειρότεροι απ' τους εχθρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιες επισημάνσεις:
    1) Το άρθρο στην Εφημερίδα Δημοκρατία φέρει τίτλο "Ο... πυρήνας Ερντογάν και οι αδίστακτοι τζιχαντιστές και είναι το δεύτερο άρθρο της Εφημερίδας που φέρει στο προσκήνιο την σχέση Τουρκίας -IΚΙΛ το πρώτο άρθρο έχεις ως πηγή τον Σάκη τον Αλβανό από την Μπολένα και το υπογράφει ο Κος Φαήλος Κρανιδιώτης

    2) Υπάρχει σχετικό άρθρο του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ στο Εθνος με τίτλο " Σαουδαραβία - Γαλλία ετοιμάζουν νέο γύρο πολέμου στον Λίβανο

    3) Ανήμπορη να αντιδράσει η Τουρκία απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος άρθρο του Του Piotr Zalewski στο Capital.gr

    4)Αρθρο με τίτλο Μια πολυπαραμετρική εξίσωση του ΓΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ στην Ημερησία

    5)Αρθρο με τίτλο "Το αμερικανοεβραϊκό λόμπι" του ΗΛΙΑ ΜΑΓΚΛΙΝΗ στην Καθημερινή

    6) Υπάρχει ενα περίεργο κλίμα στο Κουρδικό ζήτημα εντός της Τουρκίας και στα Δυτικό Κουρδιστάν στις τάξεις του ΠΚΚ στον απόηχο των όσων συνέβησαν στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μασούμ Κορμάζ και των αυξημενων προσδοκιών που παράγει το "Κουρδικό Ανοιγμα του Ταγίπ Ερντογάν. Αποτελεί δε οξύμωρο σχήμα απο την μια πλευρά το ΠΚΚ να αγκαλιάζει τον Ταγίπ Ερντογάν και να εγκαταλείπει τους Αλεβήτες υπο το δέλεαρ της αυτονομίας και απο την άλλη να απειλείται απο το ΙΚΙΛ το οποίο υποστηρίζεται και στηρίζεται και απο την Τουρκία .Αξίζει να τ ονιστεί για μια ακόμη φορά πως η κοινή παρουσία (PJAK,YPG,PKK) διέσωσε την Ερμπίλ καθως οι ατρόμητοι Πεσμεργκά αποδείχθηκαν λαγοί την ώρα που οι ισλαμοφασιστές του ΙΚΙΛ υποχώρησαν και μόνο στην θέα των Κούρδων μαχητών του ΠΚΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Cumhur başkanımız tam bir lider vasıflarını üzerinde toplamış ve dünya gözündede saygın bir kişidir A. Suat Yayla tvara.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι λόγοι δημιουργίας και γιγάντωσης του ΙΚΙΛ, που αναγράφονται στο άρθρο είναι σωστοί, αλλά αφορούν μόνο τις μεγάλες Δυτικές χώρες. Εμάς μας ενδιαφέρουν οι λόγοι που η Τουρκία ενισχύει και γιγαντώνει το ΙΚΙΛ. Κατα την άποψή μου αυτοί είναι δύο:
    1. Ο θρησκευτικός φανατισμός της άρχουσας τάξης που κυβερνάει την Τουρκία. Η ομάδα εξουσίας Ερντογάν αισθάνεται ότι ταυτίζεται ιδεολογικά με τους αποκεφαλιστές. Έχουν και αυτοί το όραμα της κυριαρχίας του σουνιτικού Ισλάμ, έστω και με ένα περισσότερο "φιλελεύθερο" προσωπείο.
    2. Η αύξηση της ισχύος και της γεωπολιτικής επιρροής της Τουρκίας σε πρώτη φάση προς Ανατολάς και σε δεύτερη προς Δυσμάς.
    Κατάφεραν με όπλο το ΙΚΙΛ να εξοντώσουν πανάρχαιους χριστιανικούς πληθυσμούς της Μέσης Ανατολής. Θα εμφανιστούν στην Δύση ως "μεσολαβητές" στην τιθάσευση των τζιχαντιστών. Παράλληλα με τις ευρείες εμπορικές συναλλαγές με τους τζιχαντιστές θα αυξάνουν την οικονομική τους και συνακόλουθα την γεωπολιτική τους επιρροή στον Αραβικό κόσμο.
    Η Αίγυπτος με μπροστάρη τον Σίσι και η Συρία με μπροστάρη τον Άσαντ (για την καλή υγεία των οποίων πρέπει να προσευχόμαστε), ευτυχώς αντέδρασαν.
    Και όταν καταφέρουν με την λαθρομετανάστευση να αλλοιώσουν την πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας (αυτό θα γίνει σύντομα), τότε θα χρησιμοποιήσουν τους τζιχαντιστές για να δορυφοροποιήσουν την πατρίδα μας.
    Αυτά μας τα διδάσκει και η Ιστορία (1922-γενοκτονία, 1955-εξόντωση Ελλήνων της Πόλης, 1974-Κύπρος). Η Τουρκία είναι η ίδια διαχρονικά.
    Στα σκοτεινά και καταστροφικά τους σχέδια για τον Ελληνισμό, έχουν ως φυσικούς συμμάχους, τους "αριστερούς" εθνομηδενιστές και διεθνιστές, που προτάσσουν ένα ηλιθιωδώς εννοούμενο διεθνιστικό καθήκον έναντι του πατριωτικού καθήκοντος (όσοι πιστεύουν στην πατρίδα). Έμμεσοι σύμμαχοί τους είναι και πολλοί "νεοφιλελεύθεροι" του αστικού χώρου, που ομνύουν στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και προωθούν την πλήρη υποταγή μας στους ισχυρούς της Ευρώπης.
    Και επειδή έχω βαρεθεί να βλέπω μόνο να επισημαίνουμε τους κινδύνους για την πατρίδα μας, θα παρακαλέσω τους διαχειριστές του ιστολογίου να ξεκινήοσυν ένα δημόσιο διάλογο για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε ως κράτος και ως πολίτες για την αντιμετώπιση του τουρκικού ιμπεριαλισμού, που χρησιμοποιεί ως όχημα τον Ισλαμοναζισμό. Προτείνω μάλιστα να ψηφίσουμε ηλεκτρονικά πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις.
    Και κάτι άσχετο. Τι σημαίνουν αυτά που έγραψε ο Admin Ad;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο σχεδιασμός της Δύσης για περιορισμό του Σιιτικού Ισλάμ και της Ρωσίας και των αγωγών της είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τη σταθερότητα στην περιοχή διότι χρησιμοποιεί φανατικούς Ισλαμιστές για την επίτευξη του στόχου.
    Το Ισλάμ είναι Ισλάμ.

    Το να περνάει ένας αγωγός από εδάφη φανατικών ή "μετριοπαθών" Ισλαμιστών είναι άκρως επικίνδυνο από πολλές απόψεις. Σαν να βάζεις ένα μικρό παιδάκι μπροστά από την κονσόλα ελέγχου βαλλιστικών πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές. Κι αν το παιδάκι είναι ζωηρό...

    Η πολιτική αυτή αντί να εξασφαλίσει την παγκόσμια σταθερότητα και συνεργασία μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες, πολύ επικίνδυνες καταστάσεις διότι αναβαθμίζει οικονομικά και γεωπολιτικά τους Ισλαμιστές και ταυτόχρονα περιορίζει με άκρως επιθετικό τρόπο τη δεύτερη(Ρωσία) πιο ισχυρή μεγάλη δύναμη του πλανήτη οδηγώντας την ακόμα πιο κοντά με την Κίνα.

    Δημιουργούνται επικίνδυνες συσπειρώσεις για την παγκόσμια ασφάλεια.

    Η εμμονή της Ουάσιγκτον για τον περιορισμό των αγωγών της Ρωσίας χρησιμοποιώντας ΝΑΖΙ στο Βορρά και Ισλαμιστές στο Νότο θα δημιουργήσει κι άλλες άσχημες καταστάσεις. Διαμορφώνεται άκρως επικίνδυνο σκηνικό ενεργειακής (και όχι μόνο) ασφάλειας.

    Και υπάρχει και μια άλλη σημαντική παράμετρος:

    Πόσο θα κοστίσει αυτή η νέα ασφάλεια σε ενεργειακό και όχι μόνο επίπεδο?

    Η αύξηση του κόστους στη παρούσα φάση θα τινάξει τους δείκτες σταθερότητας στα κόκκινα και ακόμα πιο ψηλά.

    Όσον αφορά τo δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου είναι Ισλαμοφασίστες ισάξιοι του ΙΚΙΛ και η Ελλάδα των Τουρκικών σίριαλ θα πρέπει να το αντιληφθεί.

    Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συμφωνίας στο Κυπριακό και το Αιγαίο. Αισθάνονται ισχυροί για ποιο λόγο να συμφωνήσουν όπως κάποιοι δικοί μας ελπίζουν?

    Τα λάθη και αδυναμίες μας:

    1)Ως λαός και ηγεσίες δε είμαστε Εθνικά συσπειρωμένοι. Ώρα να ξυπνήσουμε και να δούμε τι πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

    2) Μιλάει πάντα η Ισχύς. Δεν έχουμε ισχύ, ούτε οικονομική και κινδυνεύουμε να μείνουμε και χωρίς συμμαχίες αν δεν παίξουμε σωστά στην σκακιέρα.
    Η οποιαδήποτε Εθνική ένοπλη ισχύς υπάρξει από μόνη της χωρίς άλλους παράγοντες υπέρ μας στην εξίσωση δεν θα μπορέσει να σώσει από επικίνδυνες καταστάσεις.

    3) Η δημοκρατία μας πάσχει και εκεί βρίσκεται το βασικό πρόβλημα της ανυπαρξίας ικανής ηγεσίας που θα έχει από κάτω λαό που να τη στηρίξει. Η μη σωστή λειτουργία των θεσμών υπονομεύει το κράτος μας.

    Πρέπει να ξυπνήσουμε και γι' αυτό ένας τρόπος υπάρχει εδώ που έχουμε φτάσει ως κοινωνία:

    Μια δυνατή σφαλιάρα, κάτι πολύ δυνατό(οικονομικό ή ένοπλο), μία απειλή που θα ξυπνήσει τον μέσο πολίτη της χώρας.


    Η σημερινή ηγεσία της Τουρκίας είναι η χειρότερη και η πιο επεκτατική. Δυστυχώς για μας βρισκόμαστε μέσα σε μια βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση με τη πλειοψηφία των πολιτών να μην έχουν στοιχειώδη γεωπολιτική και απλή πολιτική σκέψη.

    Η Βουλή των Ελλήνων θυμίζει τσίρκο και ο λαός κοιμάται ύπνο βαθύ μέσα στα μνημονιακά προβλήματα της καθημερινότητας.

    Η Ελλάδα ταπεινωμένη εξαιτίας των συμμάχων της και των δικών της λαθών απλώς εκτελεί εντολές.

    Όταν δεν έχεις οικονομική ανεξαρτησία δεν μπορείς να αποφασίσεις για τίποτα.

    Η παραμονή στην ΟΝΕ και την ΕΕ είναι πάρα πολύ σημαντική ειδικά αυτή την περίοδο ωστόσο ο λαός πιέζεται και αυτή η κατάσταση μπορεί να τινάξει στον αέρα την κοινωνία.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.