28/9/14

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

<br /> Photo Reuters<br />
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Oι βρετανικές αεροπορικές δυνάμεις είναι έτοιμες να βομβαρδίσουν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους.Ήδη έχουν αναπτυχθεί βρετανικά μαχητικά στον εναέριο χώρο του Ιράκ τον οποίο και κατοπτεύουν.Τα καταδιωκτικά βομβαρδιστικά της Royal Air Force (RAF) επιθεωρούν σήμερα Σάββατο το Ιράκ και είναι πανέτοιμα να χτυπήσουν θέσεις του Ισλ. Κρ. ένα 24ωρο τουλάχιστον από τη στιγμή που το Κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για τις αεροπορικές επιδρομές δήλωσε το Υπ.Άμυνας.

Τα F16 απογειώνονται από Florennes

Τα αεροσκάφη Tornado GR4 που απογειώθηκαν από την βάση Ακρωτήρι στην Κύπρο « επιθεωρούν το Ιράκ και είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν σε ρόλο μάχης» αν οι στόχοι ταυτοποιηθούν ανέφερε το Υπ.Άμυνας σε δελτίο τύπου.Οι βρετανικές αρχές δημοσίευσαν το Σάββατο φωτογραφίες που απεικονίζουν 2 Tornado επανδρωμένα με βαρύ εξοπλισμό τη στιγμή της αναχώρησής τους από την βρετανική βάση της Κύπρου καθώς κι ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού. Την Παρασκευή οι βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου σε έκτατη συνεδρίαση επικύρωσαν την ένταξη της χώρας στη συμμαχία κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας που διαμόρφωσαν οι ΗΠΑ.Το κείμενο που υιοθέτησε το Βρετανικό Κοινοβούλιο προβλέπει αεροπρικές επιδρομές στο Ιράκ αλλά παράλληλα αποκλείει την ανάπτυξη χερσαίων βρετανικών δυνάμεων και την εμπλοκή τους στα μέτωπα του πολέμου. Σύμφωνα με βρετανούς υπευθύνους 6 βομβαρδιστικά Tornado της Royal Air Force που εδρεύουν στην Κύπρο θα συμμετάσχουν στις επιδρομές. Είναι επανδρωμένα με βόμβες κατευθυνόμενες με λέιζερ και πυραύλους αλλά προς το παρόν πραγματοποιούν αναγνωριστικές πτήσεις.

« Είμαστε στο Ιράκ για να φέρουμε τη συμβολή μας στη διεθνή συμμαχία εναντίον του Ισλ. Κρ. » και « να βοηθήσουμε να επιλυθεί το πρόβλημα που τίθεται από αυτήν την τρομακτική τρομοκρατική οργάνωση » δήλωσε σήμερα ο βρετανός Πρωθυπουργός David Cameron σε μια εξόρμησή του στο Didcot στο δυτ. Λονδίνο.Η RAF εκτός από τα Tornado διαθέτει στην περιοχή ένα αεροπλάνο αναγνωριστικό τύπου RC-135 Rivet Joint.« Υπάρχουν κινούμενοι στόχοι,κομβόι μαχητών του Ισλ. Κρ. που μπορούμε να ταυτοποιήσουμε » ισχυρίστηκε την Παρασκευή ο βρετανός Υπ. Άμυνας Michael Fallon.

 Les F16 décollent de Florennes

Είχε προηγηθεί την Πρασκευή η απόφαση του Βελγίου να εμπλακεί στη μάχη κατά των ισλαμιστών.Με ευρύτατη πλειοψηφία το κοινβούλιο εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να δεσμεύσει στρατιωτικές δυνάμεις στον πόλεμο κατά των τζιχαντσιτών του Ισλ. Κρ. στο Ιράκ. Οι οικολόγοι πράσινοι απείχαν ενώ μόνο 2 ψήφοι ήταν κατά έναντι 114 υπέρ.Η απόφαση εγκρίνει την ενεργή  συμμετοχή βελγικών δυνάμεων για ένα μήνα σε συνδυασμό με το άρθρο 51 κεφ.7 της χάρτας των Ηνωμένων Εθνών που προβλέπει τη νόμιμη άμυνα σε περίπτωση που ένα μέλος του υποστεί επίθεση.
Το Βέλγιο συμμετέχει με την αποστολή έξι F16 και 120 ανδρών για να πολεμήσουν κατά της Daesh.Οι βελγικές δυνάμεις θα επιχειρήσου από την Ιορδανία. Θα χρησιμοποιηθούν και C130. Τα  F16 απογειώθηκαν προς τις 16h για να καταλήξουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στον Άραξο στην Ελλάδα. (le soir.be 27.09.14)

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.