19/9/14

«Βόμβες» ΗΠΑ για τον ρόλο της Τουρκίας στο Χαλιφάτο

 
Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
Η «κατεδάφιση» της συμμαχίας ΗΠΑ - Τουρκίας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.
Το... ξεβράκωμα του επίδοξου σουλτάνου γίνεται πλέον στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων που αποτελούν την κύρια έκφραση του αμερικανικού κατεστημένου.

Στο editorial της, η «WSJ», το περασμένο Σάββατο, ανέφερε ξεκάθαρα ότι είναι αναπόφευκτο συμπέρασμα πως οι ΗΠΑ πρέπει να αναζητήσουν άλλον σύμμαχο στην περιοχή, μετά την άρνηση του Ερντογάν να συμπαραταχθεί μαζί τους κατά του ISIS και ότι θα πρέπει η αμερικανική αεροπορική βάση στην Τουρκία να μεταφερθεί αλλού. Προτείνει μάλιστα η βάση, που τώρα βρίσκεται στο Ιντσιρλίκ, να μεταφερθεί στο Κουρδιστάν!

Πού να φανταζόταν ο ελάχιστος και μαρτυριάρης Σημίτης αυτή την εξέλιξη των αμερικανοκουρδικών σχέσεων... Η ιστορική και η γεωπολιτική γνώση δεν είναι το φόρτε των ψευτοεκσυγχρονιστών, που επιτάχυναν την παρακμή μας και σήμερα με θρασύτητα επιτίθενται στον Κώστα Καραμανλή. Πόσο διαφορετικός θα μπορούσε να είναι σήμερα ο ρόλος της Ελλάδας, με τι ηθικό πλεονέκτημα στο όλο Κουρδιστάν, εάν η τότε κυβέρνηση είχε συμπεριφερθεί με σθένος υπέρ των εθνικών συμφερόντων και της νομιμότητας και όχι ως διεθνής ρουφιάνος.

Η «WSJ» αναφέρει επίσης ότι η «τουρκική κυβέρνηση, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό να ενεργεί ως σύμμαχος των ΗΠΑ και φίλος της Δύσης». Το δημοσίευμα τελείωνε με την εξής φράση: «Μπορεί η Αμερική να μην έχει πια φίλους στην Αγκυρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει προοπτικές στη Μέση Ανατολή».

Ο Φράνσις Ρικιαρντόνε, ο μέχρι πριν από λίγους μήνες πρέσβης των ΗΠΑ στην Αγκυρα, σε δηλώσεις του που έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ και του διαδικτύου, κατηγορεί ξεκάθαρα την Τουρκία ως συνεργάτη της Ταξιαρχίας Αλ Νούσρα, παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία, αλλά και άλλων ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων.
Μόλις προχθές, οι «New York Times», σε πρωτοσέλιδο άρθρο του Ceylan Yeginsu με τίτλο «Το ISIS αντλεί σταθερό ρεύμα εθελοντών από την Τουρκία», ξεσκέπασαν αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην Τουρκία: Δεν είναι μόνο το «φρουραρχείο» του ISIS στην Κωνσταντινούπολη, υπό την κάλυψη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στο προπύργιο του Ερντογάν, στο Φατίχ. Το ίδιο συμβαίνει στη συνοικία Χατζημπαϊράμ της Αγκυρας, που έχει έξι τζαμιά αλλά κανένα σχολείο. Εκατό εθελοντές από τη γειτονιά αυτήν πολεμούν με το ISIS. Οταν είναι στην πρώτη γραμμή, η αμοιβή των ισλαμοφασιστών φονιάδων είναι 150 δολάρια ημερησίως, χώρια η δωρεάν παροχή οτιδήποτε άλλου χρειάζονται. Τα ΜΜΕ στην Τουρκία υπολογίζουν περίπου σε 1.000 τους Τούρκους εθελοντές στο ISIS. Δεν είναι, όμως, μόνο στο Χατζημπαϊράμ ή στην Κωνσταντινούπολη όπου οι Αρχές συγκαλύπτουν και υποστηρίζουν τη φονική οργάνωση. Δεκάδες είναι τα κέντρα δραστηριότητας του ISIS σε όλη την Τουρκία. Πολλοί είναι οι Τούρκοι φανατικοί μουσουλμάνοι που θεωρούν το Χαλιφάτο του ISIS ως ευλογία και τη ζωή σε αυτό ως ζωή σύμφωνα με τις αληθινές επιταγές του Κορανίου, θεωρώντας το Ισλάμ στη σύγχρονη Τουρκία ως διεφθαρμένο, παρέκκλιση -αν όχι αίρεση- από τις επιταγές του Προφήτη.

Σωστά μου έλεγε προ ημερών ανώτατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεών μας ότι, όταν εμπλέκεσαι με δίκτυα τρομοκρατών ή ναρκεμπόρων, διατρέχεις τον κίνδυνο τα δίκτυα αυτά να σε απορροφήσουν, να γίνεις μέρος του προβλήματος. Η Τουρκία του Ερντογάν παθαίνει ακριβώς αυτό: Γίνεται πλέον μέρος του προβλήματος, όχι όμως γιατί την απορροφά το τρομοκρατικό δίκτυο, αλλά διότι το πραγματικό δίκτυο, η μήτρα του κακού, είναι το ίδιο το τουρκικό κράτος. Το ISIS δεν είναι παρά προέκταση του δικτύου των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, του τουρκικού ΥΠΕΞ και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Το ISIS υπηρετεί τις επιδιώξεις του αφανούς χαλίφη του Χαλιφάτου. Μπροστά είναι ο Aλ Μπαγκντάτι, πίσω όμως από τη ματωμένη κουρτίνα βρίσκεται ο ίδιος ο Ερντογάν. Στόχος της Τουρκίας διά του ISIS είναι η ανατροπή του Μπασάρ Αλ Ασαντ, του μόνου υπερασπιστή των χριστιανών, ως απεδείχθη, και μοναδικού φυσικού συμμάχου της «τυφλής» Δύσης. Η δε Αγκυρα δεν θέλει την ανατροπή απλά για να επιστρέψει με επιρροή σε μια παλιά της επαρχία, αλλά και για να πιέσει το Ισραήλ, με το οποίο πλέον το ρήγμα είναι χαώδες. Ο Ερντογάν μπορεί να μην αισθάνεται ότι απειλείται από το παράδειγμα «αυθεντικού Ισλάμ» του ISIS και από τους Τούρκους εθελοντές που διευκολύνει, χρηματοδοτεί και εκπαιδεύει για να σφάζουν χριστιανούς, Γεζίντι και σιίτες στη Συρία και στο Ιράκ. Και ίσως δεν αισθάνεται ότι απειλείται, διότι την περαιτέρω ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση της Τουρκίας την επιδιώκει πρωτίστως ο ίδιος. Είναι στις επόμενες σελίδες της -κάποτε κρυφής- ισλαμικής ατζέντας του, η οποία πλέον δεν είναι καθόλου κρυφή...

Η επερχόμενη διάρρηξη της αμερικανοτουρκικής συμμαχίας, μαζί με την τετελεσμένη ρήξη των σχέσεων Αγκυρας - Ισραήλ, συνιστούν μια μοναδική στην Ιστορία ευκαιρία για την Ελλάδα. Τι θα μας πείραζε, άραγε, μια μεγάλη αμερικανική αεροπορική βάση στην Κύπρο, με την προϋπόθεση να φύγει ο ισλαμικός στρατός κατοχής και να ανατραπούν τα δεδομένα της εισβολής; Τον άξονα «Ουάσινγκτον - Αθήνα - Λευκωσία - Τελ Αβίβ» και την απομόνωση της εχθρικής Τουρκίας τον συζητούν ήδη στα σοβαρά κύκλοι του αμερικανικού κατεστημένου, όπως το Hudson Institute. Το ζήτημα είναι ότι ο Βενιζέλος είναι ανίκανος να χειριστεί τέτοιο ζήτημα και πρέπει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να επιδιώξει την ελληνική παρέμβαση για την αξιοποίηση μιας ευκαιρίας η οποία δεν θα μας ξαναδοθεί…

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

δημοκρατία

6 σχόλια:

  1. ¨...Η «κατεδάφιση» της συμμαχίας ΗΠΑ - Τουρκίας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς....¨

    If that were true, why are we still doing everything possible to make Turkey even stronger and with more influence in Greece and in the region?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βιάζεται ὅπως πάντα ὁ κατά τά ἄλλα λίαν μοι συμπαθής κ. Φαῆλος Κρανιδιώτης. Λέει, "Τι θα μας πείραζε, ἄραγε, μία μεγάλη ἀμερικανική ἀεροπορική βάση στην Κύπρο, μέ τήν προϋπόθεση νά φύγει ὁ ἰσλαμικός στρατός κατοχῆς καί νά ἀνατραποῦν τά δεδομένα τῆς εἰσβολής;" Φυσικά θά μᾶς πείραζε! ἔτσι ὅπως ἐμφανίζονται ἤ καί εἶναι οἱ Η.Π.Α. σήμερα.
    Πρῶτον, διότι θά ἔθετε σέ ἄμεσο κίνδυνο ὁρισμένα καθεστῶτα ὅπως τῆς Συρίας καί τῆς Αἰγύπτου, πού προστατεύουν τούς χριστιανούς - καί μάλιστα τῆς Συρίας προστατεύει τούς ὀρθοδόξους χριστιανούς πού εἶναι καί Ἑλληνικῆς καταγωγῆς-εἶναι δέ καί φιλικά πραγματικά πρός τήν Ἑλλάδα καί τά συμφέροντά της. (ἀκόμη καί χωρίς τό Ισλαμικό Χαλιφάτο, ὑπάρχουν ἄλλες ἀκραῖες μουσουλμανικές ἡμιτρομοκρατικές ὀργανώσεις πού ἄν ἀντικαθιστοῦσαν τά καθεστῶτα αὐτά, θά ἔκαναν τόν βίο ἀβίωτο στούς χριστιανούς αὐτούς).
    Δεύτερον διότι οἱ ΗΠΑ ἐπιδίδονται ἀπό τήν δεκαετία τοῦ 1990, καί δή τίς ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ἐπιθέσεις κατά τῶν ἀμάχων Σέρβων, σέ ἐπιλεκτικό άναθεωρητισμό τῶν δεσμεύσεών τους ἀπό τό διεθνές δίκαιο καί τίς ἀποφάσεις τοῦ Ο.Η.Ε., καί ἄρα μέ τήν δράση τῶν βάσεών τους στήν Κύπρο, π.χ. σέ βάρος τῆς ἐπίσης ἰσχυρῆς Ρωσίας, εἶναι σχεδόν βέβαιο ὅτι θά συμβάλλουμε μόνιμα στήν ἀποσταθεροποίηση τῆς πραγμαιτκῆς ἰσορροπίας δυνάμεων, ἄρα καί ἀσφάλειας, τῆς εὑρύτερης περιοχῆς. Αὐτό, θά μᾶς βλάψῃ καί στά ἐθνικά θέματα, ὅταν π.χ., θά ἔχουμε νά ἀντιμετωπίσουμε χωρίς τήν διπλωματική ἤ καί ἄλλη ὑποστήριξη τῆς Ρωσίας, τίς ἀπό τίς ΗΠΑ ἤδη προωθούμενες προοπτικές δημιουργίας θυλάκων ἀποδυναμώσεως τῆς φυσικῆς παρουσίας μας ὡς κράτους στά Βαλκάνια και ὡς ἔθνους στα Βαλκάνια, τήν Μικρά Ἀσία καί τήν Μέση Ἀνατολή: προκλήσεις γιά δημιουργία "θρακικοῦ καάτους", "μακεδονικοῦ κράτους" μέχρι τό Αἰγαῖο, καί αὔριο μεθαύριο (ὁσονούπω) ὑποστήριξη ἀπό ΗΠΑ σέ ἐθνικιστικές προκλήσεις ἀπό Ἀλβανούς ἐξτρεμιστές, στεῖρες διακηρύξεις, ἤτοι κούφια λόγια, περί ἀνα΄γκης γιά θρησκευτική ἐλευθερία στην Μικρά Ἀσία.
    Τρίτον, μέ τόν πολύ ἰσχυρότερό σου νοεῖται συμμαχία πάλι καί πάλι, ὑπό τήν μία ἤ τήν άλλη προϋπόθεση (συχνά μικρή γιά ἐκεῖνον, ἀλλά σημαντική γιά ἐσένα), ἀλλά ποτέ παραχώρηση γῆς καί ὕδατος - οὕτε κυριολεκτικά οὔτε μεταφορικἀ.
    Τέταρτον, διότι ἡ Ἑλλάδα ὅπως καί ἡ Κύπρος, σέ περιόδους τόσο σφοδρῆς διεθνοῦς ἀντιπαλότητας, συνετό εἶναι νά μήν συντάσσονται μέ τήν μία ἤ τήν άλλη μεριά, ἐκτός καί ἄν στήν μία μεριά διαμορφώνεται πολύ σπουδαῖος διεθνής κίνδυνος, ὅπως π.χ. τοῦ ναζισμοῦ. Μέ τό κριτήριο αὐτό ὅμως, μέ αὐτούς πού ὑποστηρίζει ἡ Δύση στήν Οὐκρανία, ἤ τίς διώξεις κατά τοῦ Ἔντουαρντ Σνόουντεν (ἄν ἀληθεύουν ὅσα καταγγέλει), μᾶλλον περί ρωσικῶν βάσεων θά επρεπε νά γίνεται λόγος παρά περί ἀμερικανικῶν.
    _Ἀεροπορικές λοιπόν διευκολύνσεις στις ΗΠΑ γιά νά χτυπηθῆ τό ΙΣΙΛ, ναί, ἀκόμη θά ἔλεγα καί κάποια συμμετοχή μας, ἐάν μᾶς παρείχοντο τά μέσα γιά νά τά χρησιμοποιοῦμε ἐμεῖς (ἀεροπλάνα, ὅπλα, χρῆμα) καί προϋποθέσεις συμμαχίας (στοχοθεσία γιά ἀποδίωξη τῶν τουρκικῶν στρατευμάτων κατοχῆς, μέ δημόσιες τοποθετήσεις και απόφαση στό Συμβουλιο Ἀσφαλείας τοῦ ΟΗΕ, μέ κάμψη τῶν βρετανικῶν ἀντιρρήσεων) , ἀλλά ΜΟΝΙΜΗ ἐγκατάσταση καί ἄλλων ξένων (ἀμερικανικῶν) βάσεων στήν Κϋπρο, πρός τί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλη αυτή η ανάλυση για καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα πρέπει να συνταχθεί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ (βλέπε βάση στην Κύπρο κλπ). Ξεχνάει ο αρθρογράφος ότι αυτές οι χώρες είναι οι κατεξοχήν ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην περιοχή, αυτές που προκάλεσαν την αποσταθεροποίηση των τελευταίων ετών και που κατασκεύασαν τις οργανώσεις ακραίων ισλαμιστών για να χτυπήσουν τα αριστερά και εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα στην περιοχή. Και όλα αυτά φυσικά με τη στενή συνεργασία και αρωγή της Τουρκίας. Επίσης ο συντάκτης κατηγορεί το Σημίτη για την υπόθεση Οτσαλάν ξεχνώντας ότι τότε οι ΗΠΑ (αυτοί με τους οποίος θέλει σήμερα να συνταχθούμε) θεωρούσαν το PKK τρομοκρατική οργάνωση. Φυσικά θα πρέπει να παρακολουθούμε στενά την τυχόν γεωπολιτική υποβάθμιση της Τουρκίας, αλλά δεν πρέπει να ευθυγραμμιζόμαστε πλήρως με τα συμφέροντα ΗΠΑ και Ισραήλ διακινδυνεύοντας ενεργό εμπλοκή εκμεταλλευόμενοι μια υποτιθέμενη συγκρουσιακή κατάσταση της Τουρκίας με τις χώρες αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είδε κι αποείδε ο φαήλος ότι μιλώντας για πατριωτισμό και συναφή θέματα κανένας δεν τον παίρνει στα σοβαρά αφού η νδ του κάνει ακριβώς τα αντίθετα και σου λέει "δε γράφω για εθνικά θέματα καλύτερα;"

    Όσο θα τον αφήνουν οι συριζαίοι να μιλάει γιατί στις ευρωεκλογές του είχαν απαγορεύσει να πολιτευτεί χαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαήλο,

    Θα ήθελες πολύ να τα σπάσουνε ΗΠΑ και Τουρκία ε? Πολύ θα το θέλαμε όλοι μας, αλλά (δυστυχώς) οι Τουρκαλάδες ήταν πάντα καταφερτζήδες στην εξωτερική τους πολιτική και σπεσιαλίστες στο να μπαλώνουν τα κενά που δημιουργούνται.

    Να σου θυμίσω αγαπητέ σύμβουλε Φαηλο, οτι μέσα σε ΕΛΑΧΙΣΤΟ χρόνο (κρίνοντας με τα μεγέθη μακρο-πολιτικής) μετά το επεισόδιο με την επέμβαση στο πλοίο που έπλεε για Γάζα και τις εκατέρωθες απειλές για πάγωμα σχέσεων με Ισραηλ και δηλώσεις για point-of-no-return κλπ, κατάφεραν όχι μόνο να ανατρέψουν την "παρεξήγηση" αλλά να ξαναρχίσουν τα κολλητηλίκια με τους Ισραηλίτες.

    Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιός από τους δύο (Ισραηλ ή Τουρκία) έκανε το πρώτο βήμα ή τις περισσότερες παραχωρήσεις (και ποιές παραχωρήσεις) για να τα ξαναβρούνε μεταξύ τους, αλλά το αποτέλεσμα πως κατάφεραν οι Τούρκοι να τουμπάρουν μια εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση για αυτούς και τώρα όλα μέλι γάλα! Εσύ τι πιστευειες για τις ΑμερικανοΤουρκικές σχέσεις? Οτι το δίδυμο Ερντογάν - Νταβούτογλου δεν θα καταφέρει να κάνει μπίζνα με τον Αμερικάνο? Αλήθεια το πιστευεις αυτό ή τα λες για να μασήσει ο λαουτζίκος?

    Φαήλο,

    ΜΑΚΑΡΙ τα δικά μας τα ξεφτέρια του ΥπΕξ να είχαν την μισή από την μαεστρία των Τούρκων - θα είχαμε καταφέρει πολύ περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα τι να υποθέσω εγώ?.
    Να φταίει το Ουίσκι,δεν έχεις τι να κάνεις,για να περνά η ώρα,άλλο τι?.
    Ρε μήπως σε έχουν και σένα,δεμένο με τίποτα όργια,η άλλα κόλπα,και εντέλλεσαι να λες αυτά που λες,που και που,υπέρ πάντα!!!,των Νταβατζήδων ηγετών του κόσμου τούτου!.
    Στο παρόν Ιστολόγιο,βλέπω να υπάρχουν πολλοί σοβαροί άνθρωποι,και μορφωμένοι.
    Μπορούν να δέχονται,ύμνους προς την υπερδύναμη-Μάφια.
    Που χρόνια τώρα,μας συρρικνώνει,και μας διαλύει!!!
    Και βεβαίως γνωρίζουν από πολιτική.
    Μπορείς να μας πεις,για ποιο λόγο πρέπει να δεχόμαστε,της κατραπακιές των Νταβατζήδων,μέσω των Μπράβων τους Τουρκαλάδων κ.λ.π,ντόπιων παρατρεχάμενων .ουραδάδων πολιτικών μας.
    Που το μόνο που καταφέρνουν να κάνουν καλά,είναι μέχρι τώρα,εφτά χιλιάδες,δολοφονούντες-αυτοκτονούντες Έλληνες,αποδήμησαν εις κύριον,χάριν των Αμερικανογερμανοτουρκικών συμφερόντων!.
    Οι Αντίχριστοι,όλο σφαλιάρες μας ρίχνουν,και σεις όλο ύμνους,και γιες μεν είστε.
    Γιατί όχι με Ρωσία! κύριε οσφυοκάμπτη-ες.
    Τελικά οι ηλίθιοι,που ψηφίζουν φταίνε,εσείς απλά,υπακούτε στους Νταβατζήδες.
    Και σας αρέσει!!!.
    Τον μακάκα τον Έλληνα σφαλιάρες!.
    Όχι ότι δεν το αξίζουμε,αντίθετα.
    Συνεχίστε και κάνετε αυτό,που εντέλλετσται,κατά των συμφερόντωνμας!.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.