17/9/14

Ο Νταβούτογλου έφθασε στο σημείο να καλεί το Σαμαρά στην Κύπρο, γιατί του δώσαμε αυτό το δικαίωμα ως Ελλάδα


Ο λαός μας λέει ότι "όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες"!
Τον Μάρτιο του 2011 τον κάλεσε το ΕΛΙΑΜΕΠ για "συζήτηση".
Με την ευκαρία εκείνης της πρόσκλησης, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" στον διευθυντή της Αλέξη Παπαχελά, όπου ξεδίπλωσε το νεοοθωμανικό του όραμα, το οποίο έχει τύχη μόνο εφ' όσον από τη δική μας πλευρά υπάρχει νεοραγιαδίστικο "όραμα".
Στη συνέχεια ο υψηλός προσκλεκλημένος του ΕΛΙΑΜΕΠ επισκέφθηκε τη Θράκη, περίπου ως συνδιοικητής σήμερα, ποιος ξέρει ως τι αύριο!

Τώρα, κατά τη διάρκεια παράνομης επίσκεψής του στην κατεχόμενη Κύπρο, έχει το θράσος να καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να επισκεφθούν από κοινού την Κυπριακή Δημοκρατία και την παρανόμως κατεχόμενη Κύπρο.
Και όλα αυτά γιατί εμείς, δηαλδή η επίσημη και ημιεπίσημη Ελλάδα, όρα ΕΛΙΑΜΕΠ, του στρώσαμε το νεοραγιαδιστικό χαλί.
Το πώς και το γιατί, στη συνέντευξη και στα σχετικά άρθρα και συνδέσμους που παρατίθενται.
Σχετικά άρθρα:
1. Ένα ευαγές «ίδρυμα» και μια είδηση: Ο Νταβούτογλου διαθέτει ελληνόφωνο γραφείο δημοσίων σχέσεων στην Αθήνα
2. Πρόκληση Νταβούτογλου:"Το Καστελόριζο ανήκει...στη Μεσόγειο"!

8 σχόλια:

  1. Σάββα,

    Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου. Συνοψίζεις άριστα (και στο γραπτό και στο βίντεο) την κατάπτυστη νεοραγιάδικη πολιτική, την οποία χρόνια τώρα ακολουθούν όλες οι ελληνόφωνες κυβερνήσεις. Μία πολιτική ενδοτισμού, η οποία έχει αποθρασύνει τους πάντες, όχι μόνο τους «Μογγόλους», ντροπιάζει την πατρίδα μας και πληγώνει κάθε πατριωτικά σκεπτόμενο άνθρωπο. Όχι μόνο πατριωτικά σκεπτόμενο, αλλά έχοντα στοιχειώδη αξιοπρέπεια, βρε αδελφέ.

    Ας είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς επίρρωση αναρτώ και εδώ τα σχόλια στην σελίδα του ίδιου ιστολογίου http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/09/blog-post_405.html#.VBk8zfl_sbg Όπου αναλωνόμενος με τα αυτονόητα σχολιάζω την θέση επισκέπτη ότι «γκρινιάζουμε»
    Δηλαδή ο Unkown δεν βλέπει κανένα να οδηπόρο προς τα Σούσα. Κανένα, μα κανένα μάλλον δεν θα βλέπει. Πολλοί άλλοι που μιλούν επωνύμως, εν τούτοις, βλέπουν στρατιές πολιτικών ελίτ, βλέπουν αυτοκτονικές στάσεις στην Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κύπρο, βλέπουν καθημερινό κατευνασμό ο οποίος οδηγεί σε ολοένα μεγαλύτερη συρρίκνωση αυτού που μας προσφέρει η διεθνής νομιμότητα, βλέπουν παντελή απουσία της Ελληνικής διπλωματίας εν μέσω καταιγιστικών στρατηγικών εξελίξεων, βλέπουν καταστολή της κοσμοθεωρητικής παραδοχής της Εθνικής Ανεξαρτησίας χωρίς την οποία κανένα κράτος δεν επιβιώνει, βλέπουν ρηματικές διακοινώσεις προς Λευκωσία επειδή βουλευτής έθιξε φρικτές διπλωματικές παραλείψεις (;), βλέπουν τον τουρκοκύπριο αντιπρόσωπο να προσέρχεται σε τριγωνικές συναντήσεις στην Αθήνα, βλέπουν να υιοθετούνται επιλογές εξωτερικής πολιτικής που πριν μερικές δεκαετίες θα θεωρούνταν Εφιαλτικές, βλέπουν την Κύπρο με κάτι ανανικοανακοινωνθέντα να σύρεται στο τουρκικό άρμα και καταμόναχη να αντιμετωπίζει τους στρατηγικούς δρώντες που δρουν στην περιοχή, βλέπουν και πολλά άλλα. Τώρα, η επισήμανση πραγματικών και αληθινών απειλών κατά των εθνικών συμφερόντων επιβίωσης ονομάζεται "γκρίνια". Πολύ σύντομα όπως και με πολλά άλλα "νομοσχέδια" δεν αποκλείεται να απαγορευτεί ακόμη και η "γκρίνια" γιατί αυτό θα θέτει σε κίνδυνο την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια .... Προς τα εκεί οδεύουμε. Τέλος ποιο σοβαρά, η πρόσκληση της διπλωματικής αλεπούς ονόματι Νταβούτογλου στον Σαμαρά είναι πιο σοβαρή απ' ότι νομίζουμε. Με διπλωματικούς όρους είναι μόνο προπετής. Υποδηλώνει επίσης ότι ο τούρκος πρωθυπουργός θεωρεί τον Έλληνα ομόλογό του και το Ελληνικό κράτος και την ανύπαρκτες κρατικές οντότητες, την Κύπρο σερβιρισμένη στο πιάτο του και άλλες "διαφορές" ως ευκαιρίες να προωθηθούν και άλλα σχέδια. Ιδιαίτερα στην Θράκη. Δυστυχώς, unknown.

    δεύτερο σχόλιο

    Κάτι ακόμη. Επειδή περιέργως ξενίζει η πρόσκληση του Νταβούτογλου προς τον Έλληνα ομόλογό του και επειδή φαίνεται δεν έχουμε μνήμη, να θυμίσουμε.
    Πρώτον, πριν μια δεκαετία το σχέδιο Αναν ήταν ακριβώς, μα ακριβώς, στο πνεύμα αυτής της πρόσκλησης.
    Δεύτερον, οι πλείστοι πολιτικοί το υποστήριξαν και μάλιστα μετά φανατισμού.
    Τρίτον, εκατοντάδες φορείς επιστημονικών τίτλων έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από λίστες επιστημονικής ντροπής υποστηρίζοντας αυτό το φασιστικό, ανελεύθερο, αντιδημοκρατικό και γενοκτόνο σχέδιο.
    Αυτά, unknown και σε όσους άλλους γνωστούς και άγνωστους υποστηρίζουν ότι βλέπουμε φαντάσματα όταν επισημαίνουμε απειλές και κινδύνους για τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα.

    Υστερόγραφο. Πέραν αυτών βέβαια τίθεται και ένα άλλο σοβαρό ζήτημα το οποίο είναι τόσο ολοφάνερο που δεν ενδείκνυται να τίθεται καν σε συζήτηση παρά μόνο να επισημαίνεται: Το νεοελληνικό κράτος με τους νόμους να έρχονται στα αγγλικά, να ... (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (συνέχεια)
    μεταφράζονται ταχύρρυθμα και να ψηφίζονται το βράδυ στην Βουλή, είναι ανεξάρτητο; Μήπως ο Νταβούτογλου δεν το βλέπει; Μήπως αυτή η φρικτή κατάντια δεν δικαιολογεί επιφυλάξεις πως οτιδήποτε μπορεί να μας συμβεί; Μήπως στα κλειστά κουτιά της διπλωματίας δεν μας δίνονται και άλλες εντολές (στα … Αγγλικά και αυτές ή ίσως και στα … Γερμανικά); Μήπως έχει ευχαριστημένους που συμβαίνουν αυτά; Γιατί σε κάτι κράτη που ονομάζονται του «τρίτου κόσμου» εγκαθιδρύθηκε μια δεσποτεία εγκάθετων πραιτοριανών του ενός πέμπτου η οποία ξεκοκαλίζει κάτι λιπώδη κρέατα που τους δίνουν τα ηγεμονικά κράτη που τα ελέγχουν και έχουν ενδιαμέσως (μεταξύ του ενός πέμπτου και των τεσσάρων πέμπτων) που λέει σε όποιον διαμαρτυρηθεί: Σκασμός. Έχει επίσης και δυνάμεις καταστολής κατά της υποτελούς κοινωνίας. Και όταν βέβαια εξαντληθεί το ενδιαφέρον δίνουν στα «κράτη» αυτά μια γροθιά και τα κατεδαφίζουν σε μερικές μέρες. Μήπως δεν συμβαίνουν όλα αυτά. Κανείς μπορεί να τα δει στην τηλεόραση κάθε βράδυ.
    Αρκετά ασχολήθηκα, όμως, με τα αυτονόητα και τα καταμαρτυρούμενα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ο λαός μας λέει ότι "όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες"!Τον Μάρτιο του 2011 τον κάλεσε το ΕΛΙΑΜΕΠ για "συζήτηση".



    Η Κύπρος, το Αιγαίο και η Θράκη είναι το χωράφι μας.

    Τα ζιζάνια είναι η πολιτική(και όλα τα μέσα που χρησιμοποιεί) του γείτονα μας παραγωγού στο διπλανό χωράφι.

    Δυστυχώς, είμαστε οι μόνοι αγρότες παραγωγοί που αντί να φροντίζουμε τα δικά μας καλλιεργούμενα φυτά, δεν το κάνουμε.

    Παράλληλα ο γείτονας έχει αρπάξει στο παρελθόν παράνομα ένα τμήμα του χωραφιού και το γεμίζει συνεχώς επίτηδες με σπόρους ζιζανίων του είδους "Turkum epicum".

    Σε ένα άλλο τμήμα έχει αρχίσει και εκεί συστηματική δουλειά και έχει στείλει επικίνδυνα έντομα με του είδους "ΜΙΤamia practorum"

    Επίσης περπατάει σε άλλο τμήμα του χωραφιού ανάμεσα στα καλλιεργούμενα φυτά μας και τον κυνηγάμε κάθε φορά για να αποχωρήσει και να μην τα πατήσει.

    Όλα τα χρόνια αντί να εφαρμόζουμε τα κατάλληλα μέτρα φυτοπροστασίας και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του γείτονα, συζητάμε μαζί του ενώ αυτός με τα κάθε είδους ζιζάνια, έντομα και περιπάτους συνεχίζει τη μεθοδική δουλειά του.Παράλληλα πιστεύουμε ότι θα δεχθεί να φύγει από αυτό που έκλεψε.

    Ποιος λογικός αγρότης θα πίστευε και θα τα έκανε αυτά? Θα χρεοκοπούσε!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σάββα,

    Όσα προφητικά δήλωσες τότε το 2011 ισχύουν και σήμερα και όπως τότε έτσι και τώρα ακούμε συχνότατα πολλούς Έλληνες να επαναλαμβάνουν την φράση "ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ".

    Πολλοί Έλληνες έχουν εντοπίσει τον ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΗΓΕΤΗ. Η εξέλιξις όμως εξαρτάται κυρίως από τα ΜΜΕ και όσους είναι πίσω από αυτά.

    Χάρης Ν. Γκατζιώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς δεν υπάρχει κανεις ηγέτης και καμια παράταξη!

    Θα πρέπει να παραδεχτούμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αδιαφορεί για την πατρίδα και το έθνος και ενδιαφέρεται μόνον για την καλοπέραση της, ούτε καν για την προσωπική επιτυχία, μόνον για την καλοπέραση!


    Αυτό λοιπόν σημαίνει πως δεν κάθεται ο άλλος να ασχοληθεί ούτε με το κυπριακό ούτε με το Αιγαίο ούτε με τη Μακεδονία ούτε με τίποτα. Το μονο που ενδιαφέρεται είναι πως θα κονομήσει, με όλη την κακή έννοια της λέξης!

    Το χειρότερο από όλα δε είναι οι εξαγγελίες της Αριστεράς από την έκθεση Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με την απάντηση της κυβέρνησης. Η Αριστερά λοιπόν εξήγγειλε πως θέλει να μετατρέψει μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σε chavs, και η κυβέρνηση απλώς κοστολόγησε το σχέδιο ως ασύμφορο, διαφορετικά θα το είχαν κάνει και αυτοί! Η απόλυτη και ολοκληρωτική τραγωδία μας περιμένει, δεν έχει έρθει ακόμα! Τα χειρότερα έρχονται, οι εποχές που θα μετατραπούν πολλές περιοχές σε γκέτο και σε άβατα, όπου κουμάντο θα κάνουν οι dealers, η Σαρία και οι Νταβατζήδες ελέγχοντας ανθρωπάκια, που θα ζουν ως αλκοολικοί από τα επιδόματα σε καταγώγια μέσα στη βρώμα και τη δυσωδία είναι μπροστά μας, δεν έχει έρθει και θα την φέρουν οποιος και από τους δυο αν είναι στην εξουσία.

    Αυτοί οι άνθρωποι, που το παίζουν πολιτικοί ηγέτες είναι εργολάβοι ολοκληρωτικής καταστροφής του Ελληνισμού, είτε γιατί θα πλουτίσουν αυτοί είτε για ιδεολογικούς λόγους είτε και για τους δυο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πουθενά δεν υπάρχουν ηγέτες, Αλέξανδρε, γι αυτό αυτά που γράφεις και βλέπεις να γίνονται τώρα στην Αγγλία, άρχισαν να γίνονται κι εδώ και σε όλη την Ευρώπη.

    Γι αυτό τα εθνικιστικά κόμματα (βλέπε Σουηδία) και οι ευρωσκεπτικιστές έχουν τέτοια άνοδο. Ακόμη και μέσα στην Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ πονηρή και έξυπνη η ανάρτηση και ουδείς την κατάλαβε. Απο οσο θυμαμαι αλλη μια φορά στο Ερζερούμ Ελληνες φέρθηκαν εξυπνα και πονηρά συνάμα. Σε κάθε πρίπτωση αξίζει ο προβληματισμός μας να φτάσει σε βάθος και να ξεπεράσει τον αρχοντοχωριατισμό που αποτελεί χειροτερη πηγή κινδύνου και απο τον νεοραγιαδισμό για τον Ελληνισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.