20/8/15

O Πόντιος βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης τίμησε την καταγωγή του - Με δική του πρωτοβουλία 38 όχι στο "αντιρατσιστικό"

Σαν σήμερα πέρυσι, για να μην ξεχνάμε
Αντιρατσιστικό: Επιστολή βουλευτών στον Σαμαρά για τη Γενοκτονία των Ποντίων
Ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Ποντίων ζητούν 38 βουλευτές, καθώς διαπιστώνουν ότι δεν περιλαμβάνεται στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή. 
Με πρωτοβουλία του βουλευτή ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη (φωτο), 38 βουλευτές καλούν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «να συμβάλει στην ορθή από Εθνικής πλευράς αντιμετώπιση του θέματος» της ποινικοποίησης της άρνησης Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών, επικαλούμενοι και προγενέστερη δήλωση-δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. 
Αν η δέσμευση να αντιμετωπίζεται η άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης ως αδίκημα δεν τηρηθεί, «θα σημαίνει στην πράξη την άρνηση της Γενοκτονίας των Ελληνικών Πληθυσμών της Ανατολής [και] την αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων». Γεγονός το οποίο, δηλώνουν κατηγορηματικά οι 38 στην επιστολή τους, «δεν μπορούμε να αποδεχτούμε».

Μιλώντας στο pontos-news.gr για την πρωτοβουλία, ο Σάββας Αναστασιάδης δήλωσε ότι «κάνει το αυτονόητο». Πήρε την πρωτοβουλία καθώς ο ίδιος δεν μετέχει στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής στο οποίο θα συζητηθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Η ενέργειά του από κοινού με τους συναδέλφους του –«ο αριθμός 38 στο σύνολο είναι ενδεικτικός, θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι», είπε– ακολούθησε τη διαπίστωση ότι η ποινικοποίηση της άρνησης γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή δεν περιλαμβάνεται στο προσχέδιο που θα κατατθεί στο Θερινό Τμήμα στις 26 Αυγούστου. «Μίλησα με τον εισηγητή του νομοσχεδίου Βασίλη Υψηλάντη [βουλευτής ΝΔ, Δωδεκανήσου], ο οποίος μου είπε ότι δεν περιλαμβάνεται η σχετική διάταξη».

Σε ερώτησή μας για την αντίδραση των βουλευτών σε περίπτωση που τελικά το νομοσχέδιο κατατεθεί χωρίς τη σχετική μνεία, ο Σάββας Αναστασιάδης περιορίστηκε να πει: «Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει αυτό που πρέπει. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω. Εμείς ζητάμε να αναγνωριστεί η ποινικοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Νομίζω είναι εθνικό καθήκον, και για μας αυτονόητο καθήκον έναντι των προσφύγων. Πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει».
Η επιστολή προς τον Α. Σαμαρά με σημερινή ημερομηνία:
Ακολουθούν τα ονόματα των βουλευτών που υπογράφουν:
Αναστασιάδης Σάββας (Β´ Θεσσαλονίκης), Στυλιανίδης Ευρυπίδης (Ροδόπης), Παπαδόπουλος Μιχάλης (Κοζάνης), Κωνσταντινίδης Ευστάθιος (Φλωρίνης), Τζαμτζής Ιορδάνης (Πέλλας), Λυκουρέντζος Ανδρέας (Αρκαδίας), Βλάχος Γεώργιος (Ν. Αττικής), Κοντός Αλέξανδρος (Ξάνθης), Τσιάρας Κωνσταντίνος (Καρδίτσης), Χαρακόπουλος Μάξιμος (Λαρίσης), Τζαβάρας Κωνσταντίνος (Ηλείας), Τσαβδαρίδης Λάζαρος (Ημαθίας), Μιχελάκης Ιωάννης (Επικρατείας), Κουτσούμπας Ανδρέας (Βοιωτίας), Ιωαννίδης Ιωάννης (Α΄ Θεσσαλονίκης), Βλαχογιάννης Ηλίας (Τρικάλων), Χριστογιάννης Δημήτριος (Πιερίας), Αντωνίου Μαρία (Καστοριάς), Κυριαζίδης Δημήτριος (Δράμας), Πασχαλίδης Ιωάννης (Καβάλας), Νταβλούρος Αθανάσιος (Αχαΐας), Μακρή-Θεοδώρου Ελένη (Φθιώτιδας), Σκρέκας Κωνσταντίνος (Τρικάλων), Σολδάτος Θεόδωρος (Λευκάδος), Καραμανλή Άννα (Β΄ Αθηνών), Καράογλου Θεόδωρος (Β΄ Θεσσαλονίκης), Μπατσαρά Γεωργία (Ημαθίας), Καρανάσιος Ευθύμιος (Χαλκιδικής), Γεωργαντάς Γεώργιος (Κιλκίς), Μάνη- Παπαδημητρίου Άννα (Πιερίας), Μανδρέκα Ασπασία (Φωκίδος), Κοψαχείλης Τιμολέων (Γρεβενών), Σκόνδρα Ασημίνα (Καρδίτσης), Αραμπατζή Φωτεινή (Σερρών), Ιακωβίδου Παναγιώτα (Β΄ Αθηνών), Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος (Καβάλας), Αυγερινοπούλου Διονυσία-Θεοδώρα (Ηλείας), Μαρίνος Ανδρέας (Ηλείας).
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

10 σχόλια:

  1. @NikoApelles: θα ηταν καλο να εγραφες τα σχολια σου στην Ελληνικη Γλωσσα και οχι στα Αγγλικα. Το συγκεκριμενο ιστολογιο απευθυνεται σε Ελληνες αναγνωστες. Το να προτιμας στον σχολιασμο σου -οντας Ελληνας-, τα αγγλοσαξωνικα με ιστορια μετα βιας 800 ετων και οχι την Ελληνικη με ανω των 4000 ετων υπαρξη και εξελιξη, δειχνει εκ μερους ελλειψη μορφωσεως και μια χονδροειδη ξενομανια!!
    Για του λόγου το αληθές σε παραπέμπω σε τέσσερις παγκοσμίου ακτινοβολίας Ελληνικές προσωπικότητες:
    1) Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα
    Ραγιάδες έχεις μάνα, σκυφτούς για το χαράτσι
    Κούφιοι και οκνοί καταφρονούν την θεία τραχιά σου γλώσσα
    Των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι!! (Κωστής Παλαμάς)
    2) Αρεταί δε του λόγου εισι πέντε, Ελληνισμός, σαφήνεια, συντομία, πρέπον, κατασκευή. Ελληνισμός μεν ουν εστι φράσις αδιάπτωτος εν τη τεχνική και μη εικαία συνήθεια, σαφήνεια δέ αστι λέξις, γνωρίμως παρίστασα το νοούμενον, συντομία δε εστι λέξις αυτά τα αναγκαία περιέχουσα προς δήλωσιν του πράγματος, πρέπον δέ εστι λέξις οικεία τω πράγματι, κατασκευή δε λέξις εκπεφευγύια των ιδιωτισμόν Τι πρέπει να αποφεύγεται στην χρήση της Ελληνικής Γλώσσης: α) βαρβαρισμός (αυτό δηλαδή που κάνεις εσύ “NikoApelles”) β) σολοικισμός (Ζήνων ο Κιτιεύς)
    3) «Επαινείται δ’ αυτού και το περί τον δίγλωσσον έργον εν τοις πεμφθείσιν υπό βασιλέως επί γης και ύδατος άτησιν. Ερμηνεία γαρ όντα συλλαβών δια ψηφίσματος απέκτεινεν ότι φωνήν Ελληνίδα βαρβάροις προστάγμασιν ετόλμησε χρήσαι» (Πλούταρχος, Βίοι Παράλληλοι, Θεμιστοκλής)
    4) Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική.
    το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου...
    Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...
    (Οδυσσέας Ελύτης, Άξιον Εστί)
    Συνοψίζοντας, εμείς οι Έλληνες, από τα πανάρχαια προϊστορικά χρόνια είμεθα υπερήφανοι για τη γλώσσα μας !!!, ώστε αρνούμαστε να μιλήσουμε βαρβαρικά, εκτός κι εάν κάποιος δεν είναι Έλλην...αγαπητέ “NikoApelles”…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κουράγιο ... επιστρέφει ο Μπένι από τας διακοπάς του με το εξωχώριο δηλωμένο σκάφος του και ... θα βάλει τα πράματα στη θέση τους - θα μας δώσει να καταλάβουμε ότι αυτό που λέει αυτός είναι ΤΟ ΣΩΣΤΟ !! και απλώς δεν καταλαβαίνουμε τι μας συμφέρει γιατί από τα πολλά μνημόνια αποκάμαμε και αποχαζέψαμε και δεν μας κόβει πλέον - γίναμε κινητά χαιβάνια που πληρώνουν φόρους... δεν μας πέφτει λόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Panos Demou, I wonder in what language you chose your log in name. As far as¨....Το συγκεκριμενο ιστολογιο απευθυνεται σε Ελληνες αναγνωστες...¨, you should know that there are many articles in English and as well in French and not make false statements on behalf of Infognomon.

    Finally, I rather write in English than a distorted Greek like you. Your use of accents is depressing.

    And here we are, I know 2 things about you; being a liar and gramatically challenged and you still not having a clue of who is the person you are accusing of being lesser Greek.

    I am sure the Infognomon readers will thak us both for wasting their time....

    Erroso my ¨Greek¨ friend lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @NikoApelles: Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα Ραγιάδες έχεις μάνα, σκυφτούς για το χαράτσι
      Κούφιοι και οκνοί καταφρονούν την θεία τραχιά σου γλώσσα, Των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι!! (Κωστής Παλαμάς)

      Διαγραφή
  4. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.

    Δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας που να μην έχει καταλάβει ότι αφού υπάρχει ανάγκη φασιστικών μέτρων για να δεχτούμε με το ζόρι ότι υπήρξε γενοκτονία των εβραίων και να μην τολμούμε να υποστηρίξουμε την αντίθετη άποψη που εκφράστηκε από αμέτρητους έγκυρους ιστορικούς και ερευνητές βάσει ντοκουμέντων αυτό σημαίνει...πολύ απλά το αντίθετο.

    Και στην τελική οι εβραίοι ΠΟΤΕ δεν αναγνώρισαν την γενοκτονία
    ΠΟΝΤΙΩΝ 19 ΜΑΙΟΥ
    ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΩΝ

    Καμιά αμοιβαιότητα δεν βλέπω εγώ.Βλέπετε εσείς;

    'Οσο για τους αλλοδαπούς που και καλά θα μπορούν και καλά ψευδώς να καταγγέλουν ρατσιστικές επιθέσεις δεν έχουν καταλάβει τι θα κάνουν οι περισσότεροι Έλληνες σε λίγο καιρό: ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΑΡΑΞΟΥΝ ΣΕ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΙΝΤΕ ΜΕΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΚΡΗ.

    Μύνηση ο αλλοδαπός στον λιμενικό που τον περισυνέλεξε;Μύνηση και ο λιμενικός και αιντε να αποδείξει ο αλλοδαπός ότι ΞΕΡΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ότι κατάλαβε τι του είπε ο λιμενικός.Να μη συνεχίσω αφού το "νόημα" το πιάσατε κατι που δεν "έπιασαν" οι δημιουργοί του νομοσχεδίου όπως και μοιάζουν να είναι ανήδεοι σε ένα βασικότατο χαρακτηριστικό κάθε Έλληνα: ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΙΚΟΜΑΝΕΙΣ Κ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΥΝΗΣΕΙΣ/ΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΨΥΛΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ.Ε ρε γέλιο που θα πέσει σας λέω.

    Θα μιλάμε για δεκάδες μυνήσεις/αγωγές καθημερινά που θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.Γιατί "κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις" χεχεχε. Και θα πληρώνουν δυσθεώρητα ποσά οι αλλοδαποί ΚΑΙ για ρατσισμό κατά των Ελλήνων αλλά ΚΑΙ για ψευδείς κατηγορίες.Τον βίο αβίωτο θα τους κάνουμε.

    Η χρυσή αυγή εννοείται ότι θα εκτοξευθεί στην κορυφή με το 2(δύο) μπροστά στο ποσοστό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Dear Panos,

    I don´t want to shake your ¨Greekness¨, but the no 1 criterium for being a Greek was actually religion. The Macedonians were not participating in the Games for their mastery of the Greek language. To the contrary, Athenian idiots mocked them for their dialects.

    Go to church light a candle and congratulate your self for being Greek. As far as my skills in the Greek language goes, pls give me your email and I will send you my 894 pp PhD Thesis or you could stop by the Academy and read a copy ;)

    Finally, if you really want to impress me with quotes, use a road less travelled; Libanius, Appolonius perhaps...

    AND ONE MORE THING, 90% OF WHAT YOU ¨KNOW¨ ABOUT GREECE WAS WRITTEN BY NON GREEKS (OR REAL GREEKS IN MY OPINION).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @NikoApelles, Αγαπητέ NikoApelles, γιατί όντας ένας μορφωμένος Έλληνας με διδακτορικό σχεδόν χίλιες σελίδες στην Ακαδημία σχολιάζεις στα Αγγλικά και όχι στην Ελληνική?
    Μετά τιμής,
    Παναγιώτης Δήμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Technological limitations. My mobile device, which I am using, don´t allow me to download Greek characters. I am currently very far from Greece...

    Best wishes,

    Nikos Apelles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @NikoApelles, Αγαπητε NikoApelles παρακαλω πες μου ποιο μοντελο κ τυπο κινητου τηλεφωνου χρησιμοποιεις κι εχεις και εγω θα σου στειλω οδηγιες χρησης, ωστε να κατεβασεις Ελληνικο Πληκτρολογιο.

    Μετα τιμης,
    Παναγιωτης Δημου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.