9/8/14

Προς «πορτοκαλί επανάσταση» στη Ρωσία;

Égalité & Réconciliation (Γαλλία)               (μτφ. Κριστιάν)
Ο Ευγένιος Φέντοροφ Αλεξέγιεβιτς, διπλωματούχος  στη στρατιωτική τεχνολογία και βετεράνος του πολέμου στο Αφγανιστάν έχει ασκήσει πολλές λειτουργίες στους τομείς του προϋπολογισμού, της οικονομίας και των φορολογικών υπηρεσιών στα υπουργεία της Ρωσίας.

Στέλεχος του κόμματος Ενωμένη Ρωσία (το κόμμα του Πούτιν), υπηρετεί ως διευθυντή της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής και των επιχειρήσεων στην Κρατική Δούμα (το ισοδύναμο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης), της οποίας είναι βουλευτής.

Συντονιστής  του κινήματος Rossiya , διευθυντής του Εθνικού Απελευθερωτικού Κινήματος (ΜΙΝ), που έχει σκοπό να αποκατασταθεί η ισχύς και η επιρροή της Ρωσίας, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με μια δέσμη πληροφοριών για διαταραχές που θα οργανωθούν στην Αγία Πετρούπολη, τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια των δημοτικών εκλογών.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους παρέχουν οικονομική υποστήριξη σε όλους τους υποψήφιους για την ηγεσία της πόλης (εκτός στον Georgy Poltavchenko, σημερινό κυβερνήτη, κοντά στην κυβέρνηση και την πρώην μέλος της KGB) και να μεταφέρουν εκεί ομάδες οπλισμένων ταραχοποιών σαν αυτούς που διευκόλυναν το πραξικόπημα στο Κίεβο, έτσι ώστε να μετατρέψουν την πόλη σε «προγεφύρωμα»  με σκοπό να τινάξουν ολόκληρη τη Ρωσία.

Δημοσιεύτηκε στις 3 Αυγ 2014
Subtitles in English and french
Russian politician and deputy of the State Duma, Evgeny Fedorov, describes how Russia will be targeted next.

4 σχόλια:

  1. http://www.ifestosedu.gr/55SoftPower.htm
    ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΛΑΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

    Το κείμενο του Jonathan Mowat αποτελεί, ενδεχομένως, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μελέτες για την σύγχρονη αμερικανική διπλωματία και κυρίως για την στρατηγική της μαλακής ισχύος.. Αν και όχι αμιγούς ακαδημαϊκού χαρακτήρα, είναι έξοχα θεμελιωμένη, παραπέμπει σε ένα μεγάλο αριθμό δευτερογενών και πρωτογενών πηγών και προσφέρει μιας πολύ χρήσιμη ανάλυση του τι κρύβεται "πίσω από τις γραμμές" πολλών κειμένων που αναλύουν την διεθνή πολιτική προπαγανδιστικά και ταυτόχρονα ακαδημαϊκά μεταμφιεσμένα. Θα πρόσθετα ότι η κύρια χρησιμότητα της ανάλυσης του Mowat είναι τα εξαιρετικού ενδιαφέροντος βιβλία στα οποία παραπέμπει. Όπως εξηγώ και σε άλλα σημεία του παρόντος δικτυακού τόπου, εξετάζοντας την στρατηγική μαλακής ισχύος των ΗΠΑ -και ιδιαίτερα τις μεθοδεύσεις και προσεγγίσεις των υπηρεσιών της - ερμηνεύονται πολλά φαινόμενα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και της ευρύτερης περιοχής στην οποία ανήκει η Ελλάδα.

    Π.Ήφ.

    Η ανάλυση αυτή δημοσιεύτηκε σε πρώτη φάση ως Special Report -- www.onlinejournal.com , http://onlinejournal.com/artman/publish/article_308.shtml. Στην συνέχεια η ιστοσελίδα αυτή άλλαξε και το ίδιο ή σχεδόν το ίδιο άρθρο είναι στην διεύθυνση http://globalresearch.ca/articles/MOW502A.html . Το κείμενο που ακολουθεί είναι από την πρώτη ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους κ. Ήφαιστε σταματήστε να μεταφράζετε το soft power σε "μαλακή ισχύς"! Η μετάφραση σε σωστά ελληνικά είναι "ήπια ισχύς", χώρια που το "μαλακή" παραπέμπει στην πιο διαδεδομένη νεοελληνική λέξη (ιδίως στην νεολαία) με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται τα πραγματικά εξαιρετικά σας άρθρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί "μαλακή" και όχι "ήπια" το έχω εξηγήσει κάπου σε κάποια δημοσίευση.

    Όπως όλοι ξέρουμε είναι ένα πράγμα η μετάφραση, συχνά γραμμική και άλλο η απόδοση του νοήματος, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για όρους ενταγμένους στην στρατηγική μιας δύναμης. Το "soft power" δεν είναι ήπια δύναμη. Είναι ίσως, ως προς τα αποτελέσματά της, πιο σκληρή και από μια στρατιά. Ο σκοπός εξάλλου αυτός είναι. Να εξοικονομηθούν πόροι πολεμικών μέσων. Οι Αμερικανοί το λένε και "έξυπνη ισχύς" (η Κλίντον ως Υπέξ) Το μαλακή ισχύς αποδίδει καλύτερα την στρατηγική αυτή. "Μαλακώνει" το υποψήφιο θύμα, όπως ακριβώς το φίδι, πριν το καταπιεί. Εν τέλει, βρίσκω το "ήπια" ύπουλο όρο γιατί παραπέμπει σε κάτι μετριασμένων συνεπειών για το θύμα. Δεν είναι έτσι. Τώρα, επειδή το "soft power" είναι σκληρή και αθέσμιστη ισχύς όπως κάθε άλλη ηγεμονική ισχύς, ας βρούμε κάποιο άλλο καλύτερο από το "μαλακή ισχύς" και να το υιοθετήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΣΑΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.