21/8/14

Παμπάλαιες οι Ψευδαισθήσεις

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Τ Ο Υ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αναστασιάδη η δήλωση της 3ης τρ. στο «Βήμα» ότι, η Τουρκία, δια της λύσης του Κυπριακού θα «εγκλωβίσει την ΕΕ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ Τ/Κ, στις διαθέσεις της Άγκυρας», κατ' ουσίαν αποτελεί και (α) αναγνώριση του ρόλου που παίζει ο τουρκοκυπριακός παράγων ως ανέκαθεν όργανο της Άγκυρας και (β) παραδοχή των διαχρονικών ψευδαισθήσεων της «επαναπροσέγγισης» αφ' ενός και του «καλού ισλαμο-δημοκράτη» Ερντογάν αφ' ετέρου. Αλλ' η ιστορία των ψευδαισθήσεων είναι... παμπάλαια:
Υ Π Η Ρ Ξ Α Ν ΚΑΙ τέσσερεις διακεκριμένοι Τουρκοκύπριοι, εμπράκτως αγωνιστές της εν Κύπρω ελληνο-τουρκικής φιλίας που είχαν τραγικές και για τους ίδιους προσωπικά ψευδαισθήσεις για τον ρόλο της Τουρκίας στο Κυπριακό, αφ' ότου οι Βρετανοί αποικιοκράτες, προκειμένου ν' αντιμετωπίσουν τον δίκαιο αγώνα της Κύπρου για Αυτοδιάθεση και Ένωση της μεγαλονήσου με την Ελλάδα, εξώθησαν σκοπίμως κι έμπασαν δολίως το 1955 την Άγκυρα στο Κυπριακό εναντίον των Ελλήνων. Διακεκριμένοι παράγοντες της τ/κ μειονότητας, ο προγραμμένος από την τρομοκρατική ΤΜΤ Ιχσάν Αλί, οι δολοφονηθέντες το 1962 από την ΤΜΤ δημοσιογράφοι Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Γκιουρκάν κι ο δολοφονηθείς το 1965, επίσης από την ΤΜΤ, συνδικαλιστής, μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Ντερβίς Καβάζογλου.

Ε Ν Α Π Ε Θ Ε Τ Α Ν τις ελπίδες τους κι έτρεφαν μοιραίες ψευδαισθήσεις για τους εμφανιζόμενους τότε ως «δημοκρατικούς» κεμαλιστές στρατιωτικούς που με το πραξικόπημα της 27ης Μαΐου 1960 ανέτρεψαν την κυβέρνηση Αντνάν Μεντερές, καταδίκασαν σε θάνατο και εκτέλεσαν τον ίδιο και τον υπ.Εξ. Ζορλού, οι οποίοι υπήρξαν οι γεννήτορες της ΤΜΤ ως στρατιωτικού βραχίονα της Τουρκίας στην Κύπρο προς βίαιη υλοποίηση της στρατηγικής Νιχάτ Ερίμ του 1956, με βάση το επιτελικό «Σχέδιο Επανάκτησης Κύπρου» του Γραφείου Ειδικού Πολέμου (ΓΕΠ) του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.

Ε Ι Χ Α Ν ΤΗΝ ψευδαίσθηση ότι, οι εν εξουσία απ' το '60 «αδέλφια μας, δημοκράτες, κεμαλιστές» (έτσι τους προσφωνούσε και σε ομιλίες του, μέχρι και λίγο προτού δολοφονηθεί ο Καβάζογλου), θ' απάλλασσαν την τ/κ μειονότητα από τη φασιστική και δολοφονική ηγεσία των Φαζίλ Κουτσιούκ και Ραούφ Ντενκτάς. Δεν ήξεραν και δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι το καθεστώς της 27ης Μαΐου, που κρέμασε τον «θριαμβευτή» των Συμφωνιών Ζυρίχης Λονδίνου για το Κυπριακό πρωθυπουργό Μεντερές, όχι μόνο υιοθέτησε αλλά κι ενίσχυσε την υλοποίηση του «Σχεδίου Επανάκτησης»

ΜΕΣΩ των Τ/κ, με ηγέτες τους Κουτσιούκ - Ντενκτάς και τη διοικούμενη διαρκώς από το ΓΕΠ, ΤΜΤ που εξαπέλυσε την προσχεδιασμένη ένοπλη Τουρκανταρσία του 1963-64. Η οποία ανελίχθηκε, με τον Αττίλα, σε κατοχικό ψευδοκράτος. Και προαλείφεται να καταστεί μ' ελληνική υπογραφή, ένα εκ των Δύο Ισότιμου Καθεστώτος Συνιστώντων Κρατών, ισότιμα συγκυρίαρχο επί του Διζωνικού Συνεταιρισμού των Κοινών Ανακοινωθέντων 23.5.2008 και 11.2.2014 με τον Χριστόφια και τον Αναστασιάδη αντιστοίχως.....
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Μπορείτε να μαζέψετε όλους εκείνους τους κομματικούς, παλαιούς και νεότερους, των πολύχρονων συναντήσεων «ε/κ και τ/κ κομμάτων» στο Λήδρα Πάλας για να πουν ενώπιον του λαού, αν τόσα χρόνια, με τις «επαναπροσεγγίσεις» τους, πέτυχαν οτιδήποτε εκτός από μια τρύπα στο νερό, ακόμα κι αυτή να λειτουργεί υπέρ της ανενόχλητης εμπέδωσης του Αττίλα και διαιώνισης της διχοτόμησης;

http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/154011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.