13/8/14

Οι Δικοί μας Κάπο

Μέσα στην ηθική άβυσσο των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης αναδείχθηκε και έδρασε το χείριστο είδος ανθρώπου. Υπάνθρωποι οι οποίοι έβαλαν την προσωπική τους επιβίωση πάνω από την συλλογική επιβίωση των συνανθρώπων τους και των ομοεθνών τους. Οι συνεργάτες αυτοί των Ναζί ήταν πολύ συχνά χειρότεροι ακόμη και από τους ίδιους τους φασίστες των SS.

Για να διασφαλίσουν τις θέσεις και τα προνόμια τους προέβαιναν σε βασανισμούς και εκτελέσεις των άλλων κρατουμένων διασφαλίζοντας έτσι την "τάξη και πειθαρχία" των στρατοπέδων και της οδού προς την ομαδική εξόντωση και το ολοκαύτωμα. Οι υπάνθρωποι αυτοί ονομάζονταν Κάπο. (1)

Ζούμε σήμερα την παρουσία των δικών μας Κάπο στο δημόσιο βίο. Η συναπαρτζιά των πολιτικών της κυβέρνησης και των συμμάχων τους, των τραπεζιτών-τοκογλύφων και εγκάθετων της Κεντρικής τράπεζας καθώς και όλων εκείνων των "δημοσιογράφων-αναλυτών" μέσα στα ΜΜΕ οι οποίοι καθημερινά ευαγγελίζονται τις μνημονιακές υποχρεώσεις και σπέρνουν τον τρόμο στο λαό για την "επερχόμενη καταστροφή" την ώρα που ο λαός υποφέρει και κινδυνεύει με τις πράξεις τους να μείνει άστεγος είναι οι δικοί μας Κάπο.
Ανάλγητοι και αμετανόητοι γαντζώνονται στα προσωπικά τους προνόμια και στις θέσεις εξουσίας και οδηγούν το λαό στην καταστροφή χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης και μετάνοιας για τις δικές τους πράξεις και παραλείψεις. Ετοιμάζονται τώρα να περάσουν ένα νομοσχέδιο το οποίο θα επιτρέψει τη ληστεία των κόπων και των μόχθων των ανθρώπων μας και επισύρουν την τρομολαγνεία για να το δικαιολογήσουν.

Είναι οι ίδιοι και χειρότεροι από τους Κάπο των ναζιστικών στρατοπέδων συγκεντρώσεων και ομαδικών εξοντώσεων. Υπακούουν σαν πειθήνια ανδρείκελα στις οδηγίες των καπιταληστών τροϊκανών αλλά και των αρπακτικών του τοπικού και διεθνούς κεφαλαίου που μαζεύονται πάνω από το ετοιμοθάνατο σαρκίο του τόπου μας. Δεν τους καίγεται καρφί για το λαό μας και τις ανάγκες του. Δεν τιμώρησαν και δεν πρόκειται να τιμωρήσουν κανένα από τους υπεύθυνους της τραγωδίας διότι είναι βαθιά διαπλεκόμενοι και εμπλεκόμενοι αναμεταξύ των.
Οι καθημερινές τους δηλώσεις προκαλούν θυμηδία και εμετό σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Και βέβαια όλα τα ψέματα που επικαλούνται στοχεύουν μόνο στην επιβίωση των ιδίων και της τάξης που υπηρετούν.

Ο αγώνας μας είναι ταξικός!
Για πρώτη φορά οι Κύπριοι στεκόμαστε γυμνοί ενώπιον του τέρατος που ονομάζεται Καπιταλισμός. Όσα ωραία και αν εφηύρε η τοπική και διεθνής άρχουσα τάξη για να θολώσει την πραγματικότητα αυτή πλέον μας κοιτάζει πεντακάθαρη μέσα από την Άβυσσο.
Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε ότι τα συμφέροντα του λαού βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των αρχόντων και των Κάπο των τόσο πιο γρήγορα θα αναζητήσουμε και θα βρούμε τις κατάλληλες λύσεις. Και οι Κάπο θα "αμειφθούν" με το τέλος που τους ταιριάζει.

Σόλων Αντάρτης~solon_antartis@yahoo.com
~~~~~~~~~~~~~~~

Πηγές
-----
1. Παρά το ότι δε συνιστώ τη Wikipedia ως αξιόπιστο μέσο μελέτης βρίσκω το πιο κάτω λήμμα στην αγγλική άκρως κατατοπιστικό και με ικανοποιητικές παραπομπές:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kapo_%28concentration_camp%29
AttachmentSize
kapo.jpg27.5 KB
mnhmonio.jpg7.74 KB
kapo_charhs.jpg5.03 KB
death_of_a_capo.jpg9.47 KB

http://cyprus.indymedia.org/node/4940

1 σχόλιο:

  1. Το πρόβλημα με την αριστερά είναι ότι δεν έχει όραμα, δεν έχει συντεταγμένες, δεν έχει πολλά. Οι περισσότεροι είναι ΡΟΖ αριστεροί. (Όχι το ΡΟΖ δεν εχει καμία σχέση με παρουσιάστριες του Καρογιαν του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ εν πάση περιπτώσει…)

    Επί της ουσίας (αν και ΕλληνωΕβραικων ριζών. Θεσσαλονίκη γαρ τόπος που με μεγάλωσε) Είσαστε μια Ροζ παρέα μαζί με μια τραβεστί Δεξιοπατριδοκαπηλους). Προσωπικά δεν θα παψω ποτέ, και ποτέ ξανά, να υποστηρίζω τις Ρίζες μου. Ακόμα και αν αυτό με βάζει σε θανάσιμους κινδύνους είτε εκ Δεξιόστροφων είτε εξ Αριστερόστροφων.

    Το ΑΚΕΛ (απόκομμα της ΜΙ6 και της Αγγλοτραφής Αριστεράς, πατσουλη Ροζ Αριστερά με ολίγων Μπολσεβικισμό και ολίγων Λένιν) μας κάνει μαθήματα ηθικής. Πόσα εκατομμύρια πήραν από την ΛΑΙΚΙ είναι μια απορία. Καλά για τα Γριβογιδια δεν θέλω να επεκταθώ. Ούτε σε αλεξιπτωτιστές Λιλικιους. Αν και ο τελευταίως έχει μια σκέψη εναλλακτική που αξίζει να εξεταστή.

    Ο Φίλος μου ο Νικολας ο Παπαδοπουλος και ο Μαρκος ο Κυπριανου ας βγουν να προτείνουν εναλλακτικές. Πραγματικές διότι δεν μπορεί να λες ολίγη Ομοσπονδία ως ολίγων έγκυος. Δεν προχωρείς έτσι ως έθνος απτό παράδειγμα ο συμπαθείς κατά τα άλλα (Ωραία στην Κριμαία αγαπητέ Πουτιν;)

    Λοιπόν, ο μόνος που τα έλεγε σωστά ήταν ο Γιατρός (Λυσαριδης) Μας χωρίζουν χαώδης διαφορές διότι εγώ θα υποστηρίζω πάγια και άπαξ το Ισραηλ αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι ο μόνος που προέβλεψε την επακολουθούμενη κατάσταση ήταν ο Γιατρός ο μόνος Σοβαρός Πολιτικός.

    Τέλος, πιστεύω στον Λαό πιστεύω σε νέους επιστήμονες (χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις) που μπορούν να αναστήσουν ένα πεθαμένο Λαό (οσαν τον Λαζαρο δευρω έξω) το θέμα είναι ότι αν ο Λάζαρος έρθει έξω ποιους και τι θα ακολουθήσει ; υπάρχει όραμα για το που θέλουμε να φτάσουμε; Αν ναι πως ;

    Δεν φοβήθηκα ποτέ κανέναν οι θέσεις μου είναι πάγιες αλλά μόνο ο βλάκας δεν αλλάζει γνώμη. Όταν υπάρχει κάτι επιστημονικό και μια σοβαρή προοπτική (που υπάρχει έχουν γραφτή τόμοι εναλλακτικών προτάσεων) τότε θα είμαι πρόθυμος να την ακολουθήσω αλλάζοντας μυαλά και μετανοώντας.

    Να ξέρετε ότι οι Ίδιοι οι "ειδήμονες" έφτασαν τα πράγματα εδώ που τα έφτασαν άρα προτού κτυπήσουμε τους κακούς Αμερικανούς και Ευρωπαίους ας καθαριστή πρώτα η Κόπρος του Αυγεία ας βγάλουμε τα δοκάρια (όλοι οι ξένοι επιβουλεύονται την Ελλάδα αφού πρώτα οι ίδιοι οι Έλληνες τα έκαναν πλακάκια με τους Κατακτητές) ας σεβαστούμε τον εαυτό μας και μετά θα μας σέβονται και οι άλλοι, ξέρεται οι «κατακτητές» οι κακοί «καπιταλιστές» και φυσικά πάντα οι Εβραίοι που φταίνε για όλα που αν ακόμα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει θα φταίνε οι Εβραίοι.

    Τώρα πόσοι και ποιοι θα μετανοήσουν… όσοι πιστοί… προλαβαίνουν… άχρι τέλους.

    Λ. Ισαάκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.