28/8/14

Και Έλληνες μαχητές στο πλευρό των αυτονομιστών του Ντονιέτσκ

Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία έχουν βγει στο αντάρτικο στο Ντονιέτσκ, όπου μαζί με μαχητές διαφόρων εθνικοτήτων πολεμoύν στο πλευρό των ρωσόφωνων αυτονομιστών εναντίον της κυβέρνησης του Κιέβου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novostiτο οποίο επικαλείται δημοσιεύματα σε ελληνικά ΜΜΕ.
Βάση μαγνητοσκοπημένης μαρτυρίας έλληνα ομογενή που ζει στη Μαριούπολη, περίπου 90.000 Έλληνες απειλούνται από τις επιθέσεις του ουκρανικού στρατού στο Ντονιέτσκ, ενώ 26 ελληνικά χωριά απειλούνται από την  «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» τιμωρίας που διεξάγει εδώ και μήνες στην περιοχή ο ουκρανικός στρατός με εντολή του Κιέβου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ria Novosti, στην Ανατολική Ουκρανία οι ομογενείς πολεμούν για «τις παραδοσιακές ανθρώπινες αξίες», ενώ στις τάξεις των αυτονομιστών υπάρχουν εκπρόσωποι των διαφόρων χωρών, όπως Γάλλοι, Ισπανοί, Καναδοί, Ιταλοί, Πολωνοί και Ρώσοι εθελοντές, δύο τάγματα των Σέρβων καθώς και 25 αμερικανοί. 
Η εφημερίδα σημειώνει ότι στα ανατολικά της Ουκρανίας ζει η μεγάλη ελληνική διασπορά, ενώ στη Μαριούπολη βρίσκεται το μεγαλύτερο ελληνικό Πανεπιστήμιο της Μαύρης Θάλασσας. Οι Έλληνες έχουν υποφέρει από τις αιματηρές συγκρούσεις, όπως και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, πολλοί εκ των οποίων έχουν καταφύγει ως πρόσφυγες στη Ρωσία, στο Ροστόφ και το Κουμπάν.
Η Μαριούπολη, πόλη λιμάνι 500.000 κατοίκων στην Αζοφική Θάλασσα, από τους οποίους οι 200.000 είναι Έλληνες, βρίσκεται 50 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα και 110 χλμ. νοτίως του Ντονιέτσκ. Είναι το κέντρο της μεταλλουργικής βιομηχανίας και η έδρα των μεγαλύτερων εργοστασίων μεταλλουργίας στα ανατολικά της Ουκρανίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.