7/8/14

Η Ελλάδα διαπραγματεύεται με Ρωσία για περιορισμό των κυρώσεων- η Τουρκία αυξάνει τις εξαγωγές της

and the winner is ...

Αύγουστος 7, 2014. Η Αθήνα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τον περιορισμό των επιπτώσεων των κυρώσεων στις εξαγωγές με τις παραγωγές της, αναφέρει το ρωσικό Ίντερφαξ, επικαλούμενο τον Έλληνα αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Βρισκόμαστε σε άμεση επαφή για να συζητήσουμε, πως θα μειωθούν οι συνέπειες και να εξετάσουμε όλες τις επιλογές ώστε να αποφευχθούν οι επιπτώσεις των ρωσικών κυρώσεων στην Ελλάδα».

Η Αθήνα επιδιώκει να προστατεύσει τη γεωργία στην Ελλάδα, να διατηρήσει φιλικές σχέσεις με όλες τις χώρες και την ίδια στιγμή να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Βενιζέλος.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία εκμεταλλευόμενη τις ρωσικές κυρώσεις προς τις χώρες της ΕΕ, προσπαθεί να καρπωθεί το εμπορικό κενό υπέρ της.

«Ανοίγεται μια πιο ευνοϊκή κατάσταση για τη χώρα, όσον αφορά τις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών στη Ρωσία. Ελπίζουμε, επίσης, οι εξαγωγές μας να τύχουν ελαστικών μέτρων όσον αφορά την καραντίνα και τους ελέγχους. Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας προς τη Ρωσία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εξαγωγέων φρούτων και λαχανικών στην Τουρκία, Σαλίχ Τσαλί.

[ Ορισμένα τούρκικα γεωργικά προϊόντα είχαν αποκλεισθεί, παλαιότερα, από τη ρωσική αγορά, λόγω της επιβάρυνσής τους με γεωργικά λιπάσματα].
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

1 σχόλιο:

  1. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥ 4ΟΥ ΡΑΙΧ ΤΟΥ ΦΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΕΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ.
    ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ.
    ΑΛΛΑ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΝΔ ΠΑΣΟΚ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.