4/8/14

Ισραήλ: Το 73 % των πολιτών πιστεύει ότι απέτυχε η επίθεση στη Γάζα

Εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ
Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Ισραηλινών (73%) πιστεύουν ότι η στρατιωτική επιχείρηση κατά της Λωρίδας της Γάζας, όχι μόνο δεν προκάλεσε φθορά στη Χαμάς αλλά, αντίθετα, η ισλαμική οργάνωση,  έδειξε ιδιαίτερη προθυμία να συνεχίσει τις εκτοξεύσεις ρουκετών και να προβαίνει σε άλλες επιθετικές ενέργειες κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διεξήχθη από δημοσιογράφους του ‘Δεύτερου Καναλιού’, λίγο μετά την ανακοίνωση του παροπλισμού  της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, μόνο το 22% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κατάσταση της ασφάλειας φαίνεται να είναι καλύτερη από ό, τι  ήταν πριν από ένα μήνα.
Από την έρευνα προκύπτει ακόμη, ότι  περισσότεροι από το 50 τοις εκατό των πολιτών του Ισραήλ (56%) θεωρούν εσφαλμένη την απόφαση για την απόσυρση των επίγειων δυνάμεων του Ισραηλινού Στρατού από τη Λωρίδα της Γάζας και μόνο το 35% υποστηρίζει την αποχώρηση του στρατού.
Ωστόσο, σήμερα το 62 % των Ισραηλινών, σύμφωνα με την έρευνα του ‘2ου’ Καναλιού, δείχνει ικανοποιημένο από την απόδοση του Βενιαμίν Νετανιάχου, ως πρωθυπουργός της χώρας, αν και μετά την απόφαση να ξεκινήσει μια φάση με χερσαίες επιχειρήσεις, ο δείκτης εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού είχε φθάσει στο 82%.

--
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.