25/7/14

Έλληνας «στριμώχνει» τις ΗΠΑ με ερώτηση του για την Κύπρο

Του απάντησαν μέσω…Ουκρανίας...
Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον «Αττίλα» και στο πλαίσιο ομιλίας για την αμερικανική εξωτερική πολιτική στο Κέντρο Ξένου Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο Έλληνας δημοσιογράφος, Μιχάλης Ιγνατίου ρώτησε γιατί οι ΗΠΑ δεν ζητούν την απόσυρση της Τουρκίας από την Κύπρο όπως κάνουν εδώ και καιρό με τη θέμα της Ουκρανίας για να πάρει την εμπνευσμένη απάντηση ότι τα δυο ζητήματα είναι πολύ διαφορετικά.
«Εσείς και άλλοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης ζητάτε από τους Ρώσους να αποχωρήσουν από την Ουκρανία και το κάνετε αυτό κάθε ημέρα. Αλλά, την ίδια στιγμή, ποτέ δεν ζητήσατε από τη φίλη και σύμμαχό σας, την Τουρκία, για παράδειγμα, να αποσυρθεί από την Κύπρο. Όπως γνωρίζετε, η Τουρκία κατέχει την Κύπρο για 40 χρόνια. Ποια είναι η διαφορά ή οι διαφορές μεταξύ των δύο περιπτώσεων;» ρώτησε ο Μιχάλης Ιγνατίου την αναπληρώτρια εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ.

Αφού του εξέφρασε τη χαρά της που θα της δίνεται η ευκαιρία να απαντήσει για αυτό το θέμα, του είπε πως Κύπρος και Ουκρανία έχουν πολλές διαφορές. «Όσον αφορά την Κύπρο, υποστηρίζουμε πλήρως την εν εξελίξει διαδικασία υπό την αιγίδα της αποστολής των καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών. Έχουμε προτρέψει τις δύο πλευρές να αδράξουν την ευκαιρία για να σημειώσουν πραγματική και ουσιαστική πρόοδο προς την κατεύθυνση μιας διευθέτησης που θα επανενώνει το νησί ως μια διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία. Εμείς, ως Ηνωμένες Πολιτείες, είμαστε πρόθυμες να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο βρούμε χρήσιμο».

Καταλήγοντας, η Μαρί Χαρφ επεσήμανε ότι γνωρίζει ότι «υπάρχουν πολλά έντονα αισθήματα και στις δύο πλευρές γι' αυτό το ζήτημα, αλλά υπάρχει εδώ μια διαδικασία σε εξέλιξη για την εξεύρεση λύσης και υποστηρίζουμε πλήρως αυτή τη διαδικασία και μπορούμε να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε, αλλά είναι εντελώς διαφορετική κατάσταση».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από το www.skai.gr

2 σχόλια:

  1. Τι να του απαντούσε, ότι όλα εξαρτώνται από τη στατηγική συμφωνία ενεργειακής συνεκμετάλαυσης με το στρατηγικό συναίτερο των κατοχικών ΝΑΖΙστρατευνάτων της Παλαιστίνης, υπό τη ομπρέλα των χΗΠΑτζίδων του Πενταγώνου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.