24/7/14

Το τέλος του Ισραήλ

Gilad Atzmon,  Égalité et Réconciliation (Γαλλία)       (μτφ. Κριστιάν)
Στην ομιλία του προς το έθνος, ο Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου παραδέχθηκε σήμερα ότι ο πόλεμος στη Γάζα είναι μια μάχη για την ύπαρξη του εβραϊκού κράτους. 
Ο Νετανιάχου έχει δίκιο. 
Και το Ισραήλ δεν μπορεί να κερδίσει αυτή τη μάχη. 
Δεν είναι καν σε θέση να ορίσει τι θα αποτελούσε μια νίκη.

Το βέβαιο είναι ότι η μάχη δεν είναι για σήραγγες ή τις υπόγειες δραστηριότητες των μαχητών.

 Οι σήραγγες είναι μόνο όπλα για την αντίσταση αλλά όχι η ίδια η αντίσταση. Οι μαχητές της Χαμάς και της Γάζας παρέσυραν το Ισραήλ σε πεδίο μάχης στο οποίο δεν είχε καμία πιθανότητα να κερδίσει και η Χαμάς έχει θέσει τους όρους, επέλεξε το έδαφος και έγραψε τους απαραίτητους όρους για τον τερματισμό αυτού του κύκλου βίας .

Για δέκα ημέρες, ο Νετανιάχου έκανε ό, τι μπορούσε για να αποφευχθεί μια χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού. Ήταν αντιμέτωπος με την πραγματικότητα ότι το Ισραήλ δεν έχει καμία στρατιωτική απάντηση κατά της παλαιστινιακής αντίστασης. Ο Νετανιάχου ήξερε ότι μια ήττα στο έδαφος θα κατάστρεφε ό, τι ελάχιστα έχει μείνει από την αποτρεπτική ικανότητα του ισραηλινού στρατού.

Πριν πέντε μέρες, το Ισραήλ, τουλάχιστον στα μάτια των οπαδών του, είχε το πάνω χέρι. Έβλεπε τους πολίτες του να υποβάλλονται στην αδιάκοπη εκτόξευση ρουκετών, αλλά έδειχνε όμως κάποια αυτοσυγκράτηση, σκοτώνοντας Παλαιστίνιους αμάχους μόνο από μακριά, γεγονός το οποίο  βοηθούσε να μεταφερθεί μια φανταστική εικόνα ισχύος. 

Αλλά τα πράγματα άλλαξαν ραγδαία από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τη χερσαία επιχείρηση του. 
Το Ισραήλ είναι τώρα, για άλλη μια φορά, μπλεγμένο με κολοσσιαία εγκλήματα πολέμου εναντίον αμάχων πληθυσμών και, ακόμη χειρότερα, τουλάχιστον σχετικά με το στρατηγικό τομέα, αποδεκατίζονται οι ελίτ καταδρομείς του πεζικού στις οδομαχίες στη Γάζα. 

Παρά την προφανή τεχνολογική υπεροχή και σε δύναμη πυρός του Ισραήλ, οι Παλαιστίνιοι μαχητές κερδίζουν τη μάχη στο έδαφος και μάλιστα, κατάφεραν να περάσει η μάχη σε ισραηλινό έδαφος.
Επιπλέον, η εκτόξευση ρουκετών προς το Τελ Αβίβ δεν φαίνεται να σταματήσει.

Η ήττα του ισραηλινού στρατού αφήνει το εβραϊκό κράτος, χωρίς ελπίδα. 
Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι απλό.

 Αν πραγματικά θέλεις να ζήσεις στη γη κάποιου άλλου, η στρατιωτική ισχύς είναι το απαραίτητο συστατικό για να αποθαρρύνεις τον κατακτημένο να απαιτήσει τα δικαιώματά του. 
Ο αριθμός των θυμάτων στο ισραηλινό στρατό και ο αριθμός των σορών των Ισραηλινών στρατιωτών ελίτ που θα επιστρέφουν στο σπίτι τους σε φέρετρα στείλει ένα σαφές μήνυμα στους Ισραηλινούς όπως και στους Παλαιστίνιους.
Δεν υπάρχει μέλλον για ένα κράτος που προορίζεται μόνο για τους Εβραίους στην Παλαιστίνη.
Ίσως θα έπρεπε να προσπαθήσουν κάπου αλλού.



9 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με τις δικές μου αναλύσεις και μελέτες, ορισμένοι ραβίνοι αλλά και το Ισραηλινό κράτος μελετά την ένωση με το Ισλάμ. Πολλοί ραβίνοι θαυμάζουν την πίστη πολλών μουλάδων και θεωρούν ότι μαζί τους θα φέρουν τον Μεσσία που θα κυριαχήσει στον πλανήτη. Αυτό το σενάριο στηρίζουν και στελέχη νηστικών υπηρεσιών από τις ΗΠΑ. Δεν βρίσκουν καλύτερη λύση. Εκεί έχει φτάσει η διάνοια ορισμένων ραβίνων και μουλάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αμφιβάλω ορισμένοι οι οποίοι δεν παρακολουθούν τα πράγματα θα βάλουν τα γέλια. μα είναι δυνατόν Εβραίοι και Ισλάμ να ενωθούν; Είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η παλαιστηνιακή αντίσταση έχει πλέον το πάνω χέρι.Το γεγονός ότι υπερδύναμη που έχει πυρηνικά όπλα σέρνεται σε πόλεμο με επιστράτευση από τη Χαμάς και είναι με την πλάτη στον τοίχο στην παγκόσμιο κοινή γνώμη χωρίς να μπορεί να σταματήσει τον τρόμο στους πολίτες της εφόσον οι μεγάλες πόλεις του Ισραήλ είναι ακόμα και με το Iron Dome στο έλεος του Θεού από αυτοσχέδιους πυραύλους είναι ενδεικτικό τέλματος ! Το είπε και ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ ο πρώην ότι στρατηγικοί στόχοι παρά τις μεγάλες απώλειες δεν έχουν επιτευχθεί.Η ασφάλεια του Ισραήλ δεν έχει επιτευχθεί.Που οφείλεται το γεγονός ? Έχει όνομα η όλη ιστορία ! Αχμέντ Τζαμπαρί.Γνωστός ως αλ μουχεντίς ο μηχανικός.Δολοφονήθηκε το 2012 αλλά έδωσε τέτοιες τεχνικές αναβαθμίσεις στην Χαμάς που είναι πλέον πάρα πολύ δύσκολο να πληγούν το 100% των πυραύλων που βάλουν οι μαχητές της.Ο δε μηχανισμός που ακολουθούν στην εκτόξευση μέσω υπογείων τούνελ είναι αριστοτεχνικός και εν πολλοίς αυτοματοποιημένος.Χωρίς ανθρώπινες απώλειες.Μόλις 5% απώλειες επί των 600 θυμάτων έχει η Χαμάς.
    Οι πολλοί άνθρωποι βλέπουν τον αριθμό θυμάτων εκατέρωθεν.Καμία σχέση δεν έχει όμως με το στρατηγικό στόχο που είναι η ασφάλεια και η οικονομική σταθερότητα του Ισραήλ που δεν είναι καθόλου δεδομένη μετά την αναβάθμιση της Χαμάς σε τεχνολογικό επίπεδο.Ήδη εχθές ακυρώθηκαν πλήθος πτήσεων προς το Ισραήλ από την πιο συμμαχική του χώρα τις ΗΠΑ ! Αυτή είναι και η κύρια αιτία του πολέμου.Καμία άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χι ! Χί Πολλοί διαγκωνίζονται για να κομίσουν την γλαύκα εις Αθήνας !
    Μα, η ένωση Ισλάμ και Σιών, έχει γίνει, εδώ και δεκαετίες ! Δείτε την σύνθεση των ιδιοκτητών της ARAMCO και Standard_Oil ... όπερ έδει δείξαι:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Aramco
    σε συνδυασμό με
    http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_Oil

    Βεβαίως οι "κύριοι" αυτοί έχουν εξασφαλισμένη "πρώτο τραπέζι πίστα", κολάσεως και Ταρτάρων γωνία, για να γεύονται απ'εκεί στον αιώνα τον άπαντα το πύρ το εξώτερον, ως και για την τελευταία ρανίδα αίματος αθώων Παλαιστινίων' παιδιών γυναικών, γερόντων' τόσο σκότος εξασφαλίζουν εγκληματώντας, που θα προτιμούσαν να κάψουν όλο το πετρέλαιο που έβγαλαν, για μια στάλα δροσιάς, εκεί στα Τάρταρα της Κολάσεως, αλλά τότε θα είναι όλα πολύ αργά και πολύ μάταια γι αυτούς...

    ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ,
    ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ
    ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    Το ακούς, κκ Βενιαμιν-ο-Ροτσι-τσι &-Ροκ-Φελοί-ο-Μπαμι-α-α-α-ω-ω-ω ;
    Έχεις ώτα ακούειν ;

    Και για μας τους παρακατιανούς:
    Μη φοβού, το μικρόν ποίμνιον !
    ΜΗ ΦΟΒΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ι "κύριοι" αυτοί έχουν εξασφαλισμένη "πρώτο τραπέζι πίστα", κολάσεως και Ταρτάρων γωνία

    The christian mentality is what lets them get away in the first place. Waiting for the next life is like.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντί ο Ανρωπισμός να κερδίσει το Ισραήλ, και να το χρησιμοποιήσει για τον εκπολιτισμό της Μέσης Ανατολής, το έχει κερδίσει η ακραία ιδεολογία του Κορανίου και της Τορά και το έχει κάνει όργανό της. Για να δούμε πως θα κινηθεί στο μέλλον το Ισλάμ, έχοντας πάρει τους Ισραηλινούς στο πλευρό του. Εδώ κοντεύει να πάρει και εμάς μέσα στη Νέα Οθωμανία που ετοιμάζουν ορισμένοι "έξυπνοι" Έλληνες εδώ και πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Anty Soph τα ειπες ολα εν ταχει αγαπητε. Νασαι καλα να μας τα θυμιζεις που και που.
    Γιατι ξεχναμε. Ξεχναμε ευκολα. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι καλές σχέσεις Ισλάμ - Εβραίων πάει πολύ πιο πίσω. Μάλλον από την εμφάνιση του Ισλάμ.

    Εκείνο που γνωρίζω, είναι ότι στις Σταυροφορίες οι Εβραίοι ήταν πάντα στο πλευρό των Τουρκομάνων και όχι στο πλευρό των Σταυροφόρων. Οι Σταυροφόροι, άλλα παιδάκια του Θεού (καίγονται ή μπεκροπίνουν (δεν ξέρω) ήδη στο τραπέζι του αντισοφ) έφαγαν όσους μπόρεσαν. Έτσι γλύτωσαν και τα δανεικά που είχαν πάρει από τους μοναδικούς τότε τραπεζίτες.
    Τέλος Σταυροφόροι και Ισλαμιστές και Εβραίοι όλοι εναντίον μας ήταν! (μεταξύ των άλλων, όπως λ.χ. Βενετσιάνοι Πιζανοί, Γενουάτες, Νορμανδοί, Γάλλοι, Ούγγροι Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Ρώωσοι που λέει και ο καραγκιόζης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.