1/7/14

Η Ευρώπη και η Ελλάδα στο στόχαστρο του ΙΚΙΛ

Μεγαλεπήβολα σχέδια εκπονούν οι τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ όπως προκύπτει από τον χάρτη του χαλιφάτου και των συμμαχιών που δόθηκε στη δημοσιότητα.

article-2674736-1F46221200000578-100_634x381
Πρόκειται για έναν χάρτη που υποτίθεται ότι δείχνει τις περιοχές που το ΙΚΙΛ σχεδιάζει να έχει υπό τον έλεγχό του την επόμενη πενταετία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο αφορά και χώρες που δεν επικρατεί το μουσουλμανικό στοιχείο.
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και μεγάλες περιοχές της Ασίας, ενώ αποκαλύπτει επίσης τη φιλοδοξία του χαλιφάτου να επεκταθεί στην Ευρώπη.

Η Ισπανία, στην οποία οι μουσουλμάνοι κυριαρχούσαν μέχρι τα τέλη του 15ου αιώνα, θα αποτελέσουν μέρος του χαλιφάτου, όπως και οι χώρες των Βαλκανίων (φυσικά και η Ελλάδα) και της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένη μέχρι και την Αυστρία.
Εξάλλου, το ΙΚΙΛ όρισε τον αρχηγό του Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι “χαλίφη” και άρα “ηγέτη των μουσουλμάνων σε ολόκληρο” τον κόσμο.
_75935225_tikkytwo 
Σύμφωνα με το Associated Press σε ηχητικό μήνυμα, ο Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, εκπρόσωπος του ΙΚΙΛ, δηλώνει:

“Κατά τη διάρκεια συνάντησης, η “σούρα” (το συμβούλιο) του Ισλαμικού Κράτους αποφάσισε να ανακοινώσει την εγκαθίδρυση του ισλαμικού χαλιφάτου και να ορίσει έναν χαλίφη για το Κράτος των μουσουλμάνων. Ο τζιχαντιστής σεΐχης αλ Μπαγκντάντι ορίστηκε χαλίφης των μουσουλμάνων”.
Ένα χαλιφάτο είναι ένα ισλαμικό κράτος που περιλαμβάνει το σύνολο των μουσουλμάνων πιστών (ουμά), βασίζεται στον ισλαμικό νόμο (σαρία) και κυβερνάται από έναν μοναδικό χαλίφη, που θεωρείται διάδοχος του προφήτη Μωάμεθ.
Ο όρος “χαλιφάτο” σημαίνει “διαδοχή” στα αραβικά.
Το τελευταίο Χαλιφάτο που υπήρχε στον κόσμο ήταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία διαλύθηκε πριν από 91 χρόνια, το 1923.
Οι λέξεις «Ιράκ» και «Λεβάντε» θα καταργηθούν από το αρκτικόλεξο ΙΚΙΛ, το επίσημο όνομα του οποίου θα είναι «Το Ισλαμικό Κράτος» προσέθεσε ο Αντνάνι.
 
Στο στρατιωτικό πεδίο:
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αποκλείσει τη Ράκα, στη βόρεια Συρία και έχουν μεταφέρει στην περιοχή νέο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων και πυραύλων, από το γειτονικό Ιράκ, ανέφεραν τη Δευτέρα ακτιβιστές που βρίσκονται μέσα στην πόλη.
“Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στη Ράκα έχουν αποκλειστεί. Κανείς δεν μπορεί να μπει ή να φύγει από τη Ράκα τώρα. Έχουν μεταφέρει και πυραύλους εδάφους-εδάφους”, είπε ένας ακτιβιστής που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, μιλώντας μέσω Διαδικτύου στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Μια φωτογραφία που έστειλε ο ακτιβιστής στο πρακτορείο δείχνει έναν μεγάλο πύραυλο πάνω σε ένα στρατιωτικό όχημα μέσα στην πόλη της Ράκα η οποία είναι προπύργιο του ΙΚ.
Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε και από τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
“Το Ισλαμικό Κράτος μεταφέρει βαριά όπλα στη Ράκα καθημερινά. Η οργάνωση διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κράτους, εκτός από αεροπορία”, τόνισε.
Ένας άλλος ακτιβιστής από την ίδια πόλη, ο Άμπου Ιμπραχίμ, δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook πολλές φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται πύραυλοι και ανέφερε ότι οι άνδρες της οργάνωσης παρελαύνουν στη Ράκα με άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και κανόνια.
_75935223_iraq_syria_isis_caliphate_20140630_624_v1

Την ίδια ώρα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε απειλούν ότι θα διαρρήξουν και άλλα, πέραν της Συρίας, σύνορα, του Ιράκ, της Ιορδανίας και του Λιβάνου.
Σε βίντεο που ανέβηκε στο Ιντερνετ, με τίτλο “Τέλος της Σάικς-Πικό” (γαλλο-βρετανική συμφωνία του 1916 για τον καταμερισμό των ζωνών επιρροής στη Μέση Ανατολή μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας), εκπρόσωπος του ΙΚΙΛ δηλώνει μπροστά σε συνοριακό πέρασμα στη συρο-ιρακινή μεθόριο, υποσχόμενος και την απελευθέρωση της Παλαιστίνης: “Αυτά δεν είναι τα μόνα σύνορα που θα διαρρήξουμε, θα διαρρήξουμε και άλλα σύνορα”.
Την ίδια στιγμή στο Ιράκ, ο ιρακινός στρατός έχει εξαπολύσει τη μεγαλύτερη αντεπίθεση για την ανακατάληψη του Τικρίτ και άλλων πόλεων του βορείου Ιράκ, οι οποίες κατελήφθησαν κατά την αστραπιαία επέλαση των δυνάμεων ου ΙΚΙΛ που ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου.
 
Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) που πρωτοεμφανίστηκε στη Συρία το 2013, μετονομάστηκε επίσης την Κυριακή σε Ισλαμικό Κράτος, χωρίς γεωγραφικούς προσδιορισμούς.
 
* Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι στέλνει και νέα αποστολή 200 αμερικανών στρατιωτών για την προάσπιση της αμερικανικής Πρεσβείας στη Βαγδάτη. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 800 στρατιώτες βρίσκονται μέσα στο Ιράκ.
Από την ιστοσελίδα www.nooz.gr Με πληροφορίες και φωτό από Daily Mail, BBC και ΑΠΕ

6 σχόλια:

  1. Μπας και τούς έβαλε ιδέες ο Ντα(β)ούτογλου; Το πρόβλημα είναι ποιος θα πρωτοπρολάβει: Η Τουρκία να αναστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ή τούτοι εδώ το κράτος του Χαρούν Αλ Ρασίντ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκείνο που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι το πως θα αποτρέψουμε εξτρεμιστικές ομάδες να δράσουν σε ελληνικό έδαφος, τώρα ο χάρτης αυτός έχει όση αξια έχει άμα κάτσω εγώ και φτιάξω ένα χάρτη γαλανόλευκο που να εμπεριέχει τις περιοχές που είχε κατέκτησε ο Μέγας Αλέξανδρος.

    Ωστόσο τα προβοκατόρικα χτυπήματα εντός Ελλάδος, θα πρέπει να μας απασχολήσουν ιδιαιτερα, είναι σίγουρο, πως η Άγκυρα θα τα χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ θα αποτρέψουμε εξτρεμιστικές ομάδες, θα θρεψουμε με το υστερημα μας και θα τους παραχωρησουμε και φωλια για να εκκολαφθουν.
    "Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμ. 2399/2014 απόφασή της, ενέκρινε ως νόμιμη την κρατική χρηματοδότηση ανέγερσης του ισλαμικού τεμένους επί της Ιεράς Οδού, στην περιοχή του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξερω τη θα καταφερουν αυτα τα παλικάρια αλλα το OROBPA με το MAGREHB αρχιζουν και μοιαζουν απελπιστικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΝΤΑΤΣΟΥΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΠΡΟΕΛΑΥΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
    ΟΙ ΠΑΡΑΚΜΑΣΜΕΝΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχώς τη γλύτωσε το Οτράντο όπου εισέβαλαν οι Οθωμανοί, κάθησαν για τριάντα χρόνια, και δεν έμεινε πέτρα στην πέτρα και εκεί... Ωχ... λέτε να τους έβαλα ιδέες τώρα και το συμπεριβάλλουν και αυτό σε νέα.. διόρθωση του χάρτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.