10/7/14

Σόιμπλε για την υπόθεση κατασκοπείας από τις ΗΠΑ: «Τόση ηλιθιότητα είναι για να κλαις»

Βερολίνο 
«Τόση ηλιθιότητα είναι για να κλαις»: Σε αυτό τον ασυνήθιστα σκληρό τόνο εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την οργή του για την υπόθεση κατασκοπείας από τις ΗΠΑ, μετά τις αναφορές και για δεύτερη υπόθεση που βαρύνει τις σχέσεις με την Ουάσινγκτον. 
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε τη δυσφορία της κυβέρνησης για την υπόθεση, αν και σημείωσε ότι «δεν χρειάζονται υπερβολές» από το Βερολίνο.

Την αρχική αναφορά πως χαμηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών BND παρέδιδε πληροφορίες ως «διπλός κατάσκοπος» στις ΗΠΑ ακολούθησε την Τετάρτη η νέα υπόθεση αξιωματούχου που, όπως φαίνεται, «δραστηριοποιείτο» στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας.

Σχολιάζοντας την υπόθεση κατά τη διάρκεια εκπομπής στο κανάλι Phoenix, ο Σόιμπλε δεν έκρυψε τη δυσφορία του.

Αναγνωρίζοντας ότι η Γερμανία έχει βοηθηθεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες, σημείωσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να μας παρακολουθούν με τριτοκλασάτα πρόσωπα».

«Αυτό είναι ηλίθιο, και τόση ηλιθιότητα είναι για να κλαις» είπε χαρακτηριστικά. «Για αυτό και η καγκελάριος είναι "not amused"» συνέχισε.

Ο γερμανός υπουργός τάχθηκε ωστόσο εναντίον «υπερβολικών αντιδράσεων» όπως είπε.«Αισθάνομαι να απειλούμαι πολύ λιγότερο από τους Αμερικανούς από ό,τι αρκετούς άλλους» σημείωσε.
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Τιποτα δεν ειναι τυχαιο, η γερμανια εξωθειται απο το αμερικανοσιωνιστικο λομπυ σε νεοναζιστικη εσωστρεφεια προκειμενου να παιξει τον νεο καταστροφικο της ρολο. να παρακολουθειτε τις εξελιξεις. Απο δω και περα θα υπαρχει ενα κρεσεντο εντυπωσιακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.