20/6/14

Πρόεδρος Ουρουγουάης vs Πρόεδρος Ελλάδας

O Πρόεδρος της Ουρουγουάης και ο Πρόεδρος της φτωχευμένης Ελλάδας σε 10 φωτογραφίες...

Photo for this articleΑν υπήρχε… λαϊκόμετρο (εκ του λαϊκισμού), η σημερινή ανάρτηση θα έπαιρνε το «Χρυσό καΐσι». Είναι πολλές οι φορές που λαϊκίζω, το γνωρίζω, τις περισσότερες από αυτές μού βγαίνει αυθόρμητα, αλλά υπάρχουν και στιγμές που το επιδιώκω, στηριζόμενος στην –λανθασμένη- άποψη ότι οι αποδέκτες του σχολιασμού αξίζουν να δέχονται ακόμα και άδικα πυρά. (Που εν τέλει "άδικα" σημαίνει ότι χάνω το δίκιο μου όταν γίνομαι ακραίος απέναντί τους).
Πριν πάρα πολύ καιρό δημοσιεύτηκε από το BBC, ένα αφιέρωμα – αγιογραφία στον Πρόεδρο της Ουρουγουάης, ο οποίος λογίζεται ως ο πιο φτωχός μεταξύ των ομολόγων του στον κόσμο, κάνοντας μια πολύ λιτή ζωή. Δεν έχω λόγο να μην πιστέψω το αφιέρωμα ενός αγγλοσαξωνικού μέσου υπέρ ενός λατινοαμερικανού πολιτικού. Το αντίθετο -δηλαδή οι λίβελλοι- θα με είχαν γεμίσει με αμφιβολίες για τις προθέσεις του δημοσιογράφου. Τώρα όμως όχι.

Μέσα στην εβδομάδα ξαναβγήκε το θέμα στην επιφάνεια. Ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» έκανε μια έρευνα (πραγματική έρευνα, πήρε αρκετή ώρα να μαζευτεί το παρακάτω υλικό) και αποφάσισε να συγκρίνει τη ζωή του συμπατριώτη του Πάμπλο Γκαρσία με το δικό μας παλικάρι, τον Κάρολο:

 

6 σχόλια:

  1. ΕΞοχος ο Ουρουγουανός, ξεφτίλα ο Ελληνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρίς να διαφωνώ για την ουσία της διαφοράς που θίγεται, θεωρώ πως η φωτογραφική αντιπαράθεση είναι εξόχως λανθασμένη. Πχ δεν μπορεί να αντιπαρατίθεται η κουζίνα του Ουρουγουανού με ένα επίσημο γεύμα του Ελλαδέμπορα. Είναι εντελώς παράλογο και έχοντας στόχο το θυμικό των ανθρώπων επιβάλλεται και στη νοημοσύνη τους... Άλλο ο χλιδή μιας εξουσιαστικής ζωής κι άλλο η ανάγκη διατήρησης του πρωτοκόλλου για πολιτικούς λόγους στο διεθνές επίπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρειάζεται ακόμη μία φωτογραφία.

    Ο δανειστής του γκόμενου της Μιμής να υπογράφει μία ΠΝΠ και ο Ουρουγουανός να χρησιμοποιεί κάπου το χαρτί υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα πάντα είναι μια εικόνα. Το θέμα είναι πως θα τα παρουσιάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Syntrofe Kristian


    O Ourougounaos einai ftoxosok, o Dikos mas einai Pasok.
    O Ourogouanos menei mesa se mia ftoxokalyba, o Dikos mas exei 4 viles apenetnati apo tin Nydrida.

    (x) Ellinas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο 'πρόεδρος' μας έχει δύο βίλλες στη Δευκάδα μία στον Κορακιά απέναντι από το Σκορπιό και μία μεταξύ Βλυχού- Πόρου μετά τη Δεσίμη η οποία ειναι και η κρυφή του για τα γηρατειά του μάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.