28/6/14

Φιλο-σκοπιανή Γερουσιαστής: Τα Σκόπια να γίνουν μέλος του NATO

Η σλαβική ειδησεογραφία των Σκοπίων, προβάλλει την Γερουσιαστή Candice Miller από το Μίσιγκαν, η  οποία σε συνέντευξή της στη «Voice of America», στη σλαβο-σκοπιανή γλώσσα  διατύπωσε τη θέση ότι «δεν υπάρχει λόγος τα Σκόπια να μην γίνουν  μέλος του NATO».

Η Γερουσιαστής, Candice Miller, που ανήκει στην ομάδα των 40 υποστηρικτών  της ένταξης του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων στο NATO, με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», είχε πρωτοστατήσει  στην επιστολή, που εστάλη από την ομάδα αυτή, προς τον Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, ζητώντας την ένταξη των Σκοπίων στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Η Miller είναι η επικεφαλής της ομάδας του Κογκρέσου για την «πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία χωρίς όνομα» και επικεφαλής των Σκοπιανο-Αμερικανών.

Μιλώντας στη «Φωνή της Αμερικής» στη Σλαβική του Βαρδάρη, παραδέχθηκε ότι έχει ασκήσει αυτή και η ομάδα της πίεση προς το Κογκρέσο και θα επαναλάβει ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην γίνει μέλος του NATO  η ‘Μακεδονία’».
Η Γερουσιαστής που εκλέγεται στο Μίσιγκαν από το κόμμα των Δημοκρατικών, αναφέρθηκε και στην Ελλάδα:

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την Ελλάδα και ίσως και άλλους που ωθούν προς την αντίθετη πλευρά, αλλά κοιτάξτε την κατάσταση στην Ουκρανία. Και λέω, ότι είναι η ώρα των αποφάσεων, νομίζω ότι  δεν πρέπει να αφήσουμε τη διένεξη του ονόματος να εμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων στο NATO, γιατί  η ελευθερία, η δημοκρατία και η αυτοδιάθεση είναι σημαντικά στοιχεία και υπάρχει και η προθυμία των Σκοπίων να σταθούν με τους συμμάχους στα προβληματικά σημεία του κόσμου, να στείλουν στρατιώτες που είναι έτοιμοι να θυσιάσουν το αίμα τους και να αγωνισθούν για τη δημοκρατία και την ελευθερία- όλα αυτά τα  πράγματα είναι ένα μεγάλο Συν για τη «Μακεδονία», έτσι ελπίζουμε ότι θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει. Άλλο είναι το θέμα του ονόματος, που πρέπει να εξετασθεί σε έναν ευρύτερο πλαίσιο», είπε η Γερουσιαστής.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.