12/6/14

Κύπρος: Έδειξε ξανά το πραγματικό του πρόσωπο το κατοχικό καθεστώς

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το κυπριακό είναι σε εξέλιξη, οι "αρχές" του ψευδοκράτους προχωρούν σε μια εμπρηστική και απάνθρωπή κίνηση. Συγκεκριμένα, το κατοχικό καθεστώς,  απέρριψε ταυτόχρονα, τέσσερα αιτήματα των αρχών  τοπικής αυτοδιοίκησης για τέλεση θείων λειτουργιών στους ναούς  Προφήτη Ηλία και Αγίας Μαρίνας Τύμπου, της Αγίας Παρασκευής στον Άγιο Θεόδωρο Καρπασίας και της Αγίας Μαρίνας Κυθρέας.    
Η ενέργεια αυτή, έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατα διακοπείσας θείας λειτουργίας των Μαρωνιτών στον Άγιο Αντώνιο Κυθρέας.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας μιλά για παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελευθερίας της θρησκείας. «Το εν λόγω συμβάν δεν συνάδει ούτε με την προσπάθεια δημιουργίας καλού κλίματος στις υπό εξέλιξη συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού», αναφέρει το ΥΠΕΞ.
Την κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους Αττίλες συζήτησαν μεταξύ άλλων Πρόεδρος Βουλής και Εκτελεστική Γραμματεία  της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων.
Ο Γιαννάκης Ομήρου τόνισε πως θα πρέπει να απαιτήσουμε από τη διεθνή και την ευρωπαϊκή κοινότητα επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στραφούν προς την πλευρά της Τουρκίας, η οποία εξακολουθεί να στρεψοδικεί προκλητικά.
«Έτσι ώστε να τερματίσει τη στρατιωτική κατοχή του 37% της πατρίδας μας, να τερματίσει την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, όπως έχει αποφασίσει πρόσφατα με την καταπελτική του απόφαση το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο  Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.    
Η  Ένωση Προσφύγων κατέθεσε σειρά εισηγήσεων για υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο προσφυγικός μας κόσμος.  
«Η Ένωση Προσφύγων έθεσε ξεκάθαρα το αίτημα της για το θέμα των στεγαστικών σχεδίων που υπήρχαν μέχρι τώρα και καταργήθηκαν. Αναγνωρίζουμε την κρίση, επισήμανε, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις ούτως ώστε να βοηθηθούν οι πρόσφυγες που υποφέρουν εδώ και 40 χρόνια», αναφέρει η Ένωση.
Ο Πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε να θέσει τα αιτήματα των προσφύγων ενώπιον της εκτελεστικής εξουσίας.
 
Πηγή: Σημερινή

1 σχόλιο:

  1. Τι στην ευχή... έλεος... να πάψουμε να κάνουμε αιτήματα για χριστιανικές τελετές στα κατεχόμενα. Ποιό το νόημα; Και την θρησκεία ξεφτελίζουμε και τους εαυτούς μας. Μη σώσουν και γίνουν λειτουργίες στα κατεχόμενα. Δεν θέλω κατεχόμενο χριστιανισμό.Ή κάνεις ντού και τους στέλνεις από κει που ήρθαν ή πάψε τα παρακάλια και να τους κάνεις μάγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.