30/6/14

ΥΠΕΘΑ: Δράσεις για την ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην ανάγκη για ενίσχυση των μεσαίων επιχειρήσεων της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, μέσα από την πρόσβασή τους τόσο στην ευρωπαϊκή αμυντική αγορά όσο και στις εφοδιαστικές αλυσίδες των μεγάλων ευρωπαϊκών κατασκευαστικών οίκων, συμφώνησαν η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά και η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας Κλοντ Φρανς Αρνού, στη μεταξύ τους συνάντηση την προηγουμένη Παρασκευή, στις Βρυξέλλες.
Επίσης συμφώνησαν στην αναγκαιότητα διερεύνησης της δυνατότητας χρηματοδότησης, μέσω ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, προγραμμάτων που θα ικανοποιούν την Κοινή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας για την περίοδο μετά το 2020.

Η κ. Γεννηματά ζήτησε τη μεσολάβηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας προς την ευρωπαϊκή επιτροπή ώστε να συμπεριληφθούν στα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά κονδύλια και οι αμυντικές βιομηχανίες, όσον αφορά τη χρηματοδότηση προγραμμάτων διττής χρήσης, μέσω της στρατηγικής της «έξυπνης» εξειδίκευσης.

Επίσης πρότεινε τη μετεξέλιξη της ευρωπαϊκής αμυντικής τεχνολογικής και βιομηχανικής βάσης σε μία κοινή βάση για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατανεμημένη στα κράτη-μέλη χωρίς άμεσους ή έμμεσους αποκλεισμούς με σκοπό να συνεισφέρει τόσο στην ασφάλεια όλων των κρατών-μελών όσο και στην οικονομική ευρωπαϊκή σύγκλιση.
Από την πλευρά της η κ. Αρνού αναφέρθηκε στις ενέργειες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας για την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην αμυντική αγορά και στο σχέδιο δράσης που εκπονεί ο οργανισμός για τις εφοδιαστικές αλυσίδες των μεγάλων ευρωπαϊκών κατασκευαστικών οίκων που θα βοηθήσει ουσιαστικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναλάβει το ΥΠΕΘΑ για την ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

2 σχόλια:

  1. πλάκα έχουν αυτές οι συζητήσεις των υπηρεσιακώνε παραγόντωνε , με τα ΕΑΣ την ΕΛΒΟ υπο εκκαθάριση , τα ΕΑΒ στη γωνιά να περιμένουνε και την ΛΑΡΚΟ σε διάλυση ή τα ναυπηγεία στην εντατική - πλάκα που έχουνε οι παράγωντες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΟΥ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΟΛΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.