27/6/14

Τα Χημικά της Κρήτης και το Κράτος των Αθηνών

Του Καθηγητή Δρ. Γ.Ζουγανέλη
Έχω βαρεθεί να μιλάω για αυτό το θέμα. Δεν έχει νόημα. Το κράτος των Αθηνών με την επιτηδευμένη συμπεριφορά του διαχωρίζει τη Κρήτη απο την υπόλοιπη επικράτεια. Επί μήνες εγώ και άλλοι συνάδελφοι απο την Ελλάδα αναφερόμαστε στα Χημικά που θα κάνουν το γύρο της Κρήτης λόγω της κίνησης των θαλασσίων επιφανειακών ροών της Ανατολικής Μεσογείου σε περίπτωση ατυχήματος στο πλοίο-παγίδα που λέγεται Cape Ray. Ακόμη δεν εδόθη απάντηση για τη περιοχή 24.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν ξέρει επακριβώς το είδος και τη ποσότητα των τοξικών που θα “εξουδετερωθούν” με υδρόλυση πάνω στο πλοίο. Αν το ήξεραν θα μπορούσαν να εκτιμήσουν την αύξηση της τοξικότητας του θαλασσίου ύδατος αλλά και του κρέατος κάποιων ψαριών που θα επιβάρυνε το ατύχημα. Αν ήξεραν τη θέση του πλοίου την ώρα του ατυχήματος θα γινόταν αποκλεισμός της αλίευσης σε περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου προς την οποία θα εκινούντο τα ρεύματα, αν γίνει ατύχημα. Aυτές οι μελέτες δεν γίνονται σε μια μέρα.

Αυτό που θα έπρεπε να γίνεται ήδη, είναι τακτικές αναλύσεις για τοξικότητα σε ψάρια και οργανισμούς του βυθού - όχι μόνο στο νερό – σε συγκεκριμένες πριοχές της Ανατολικής Μεσογείου (όχι σε ένα σημείο και βάθος αλλά σε πολλά και διαφορετικά σημεία και βάθη και κατά τακτά χρονικά διαστήματα) αλλά και μετρήσεις φασμάτων απο δορυφόρο ή δορυφόρους (που θα παρακολουθούν τη μεταβολή των οπτικών ιδιοτήτων της επιφάνειας της θάλασσας απο τον ουρανό).
Αντί αυτού στη Κρήτη, το έχουν ρίξει στο τραγούδι και στη ρακή, Ευτυχισμένος λαός…

Δεν είναι δυνατόν να μιλούν για μυστικότητα οι Αμερικανοί, όσον αφορά τη θέση του πλοίου αφού το Cape Ray είναι πλοίο ορατό στα radar, όπως και μια έκρηξη πάνω σε αυτό. Άρα ο ισχυρισμός περί μυστικότητας καταρρίπτεται. Κάτι άλλο πρόκειται να γίνει πάνω στο Cape Ray και οι Αμερικανοί δεν θέλουν να το δεί κανείς.

Η κυβέρνηση του κράτους των Αθηνών είναι σαν το ΑΕΠ, συνεχώς συρρικνούται.
Ακολουθεί μια φωτογραφία απο δορυφόρο που δείχνει τη θέση μιας πετρελαιοκηλίδας στις ακτές του Λιβάνου, απο διαρροή σε κάποιες αποθήκες εργοστασίου στις ακτές του.(πρίν και μετά το συμβάν).
Ακολουθεί άλλη μια φωτογραφία που δείχνει κατ’αναλογία τη θέση της πετρελαιοκηλίδας στο κόλπο τυ Μεξικού, που σχηματίσθηκε μετά τη διαρροή πετρελαίου απο το τρυπάνι που έκανε εξόρρυξη σε βάθος πανω απο 2,000 μέτρα.
Βλέπετε λοιπόν πως ένας δορυφόρος μπορεί να βοηθήσει στη παρακολούθηση του Cape Ray και να επιτρέψει στη κυβέρνηση των Γρόθων των Αθηνών να λάβουν γρήγορες αποφάσεις άν και όταν συμβεί κάτι (φανερά ή κρυφά).

Αν συμβεί ατύχημα έχουν ληφθεί μέτρα για να μη φάει κανείς τοξικά; Όχι. Στην κυβέρνηση ξέρουν τί μέτρα θα πάρουν; Yπάρχει πρόβλεψη; Ένα γράμμα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καλό είναι να υπάρχει.

Ελπίζω να μη δούμε ένα προμελετημένο έγκλημα που θα κάνει κακό στον τουρισμό της Κρήτης και θα προκαλέσει μεγάλο ρήγμα στην οικονομία της χώρας.

Zcode

12 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλούμε τα υβριστικά η απαξιωτικά σχόλια που απευθύνονται στους συγγραφείς των άρθρων να δημοσιεύονται στην αρχική πηγή των συγγραφέων –που δίνεται στο τέλος κάθε ανάρτησης μας-, για να έχουν οι τελευταίοι τη δυνατότητα να απαντήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενω αυτον τον αφηνεται να ειρωνευται και να ψευδεται για το συγκεκριμενο θεμα...
    μπορειτε να διασταυρωνετε πληροφοριες απο κρητικα site ευκολα...
    Οσο για την ειρωνεια του και τον τροπο που γραφει ειστε και σεις υπευθυνοι που τα δημοσιευετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. @ KOTZEN
    Υπάρχει φαίνεται πρόβλημα κατανόησης και έκφρασης.
    Κάθε κακομοίρης με τη μοίρα του.
    Πάντως το παρόν ιστολόγιο έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε οικολογικά θέματα και έχει ασχοληθεί και ασχολείται με το θέμα. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα του τοπικού κρητικού τύπου, των τοπικών αρχών και οργανώσεων, της τοπικής εκκλησίας, όχι και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Κριστιαν
    Συμφωνω με το καθε κακομοιρης και η μοιρα του και το επιστρεφω οπως και τη δικη σας ειρωνεια...
    Και απ οτι φαινεται παρ ολη το θαυμασμο που τρεφω στον κυριο Καλεντεριδη δεν ειναι ολοι εκει μεσα ισαξιοι του...
    Περαστικα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ "ΣΧΟΛΙΑ" ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΟΥ Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;... ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΕ;;;... ΤΑΧΑ "ΑΓΝΟΕΙΤΕ" ΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ 1770(ΕΠΑΝ/ΣΗ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ) ΚΑΙ ΤΟΥ 1821-1830,του 1833, του1848, του 1858, του 1866, του 1896-97, του 1905, ΩΣ ΤΟ 1913,ΕΙΧΑΝ ΕΝΙΑΙΟ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΡΧΙΚΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΩΣ ΤΟ 1830) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΕΙΝΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣΚΥΡΙΩΣ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝ. ΚΡΑΤΟΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟ "ΕΝΩΣΙΣ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ";... ΔΕΙΤΕ π.χ. ΣΤΟ ΛΗΜΜΑ ΚΑΓΙΑΛΕΣ, ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΥΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΣΕ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩ, ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ ΜΕ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΤΟ 1897 ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ!!!... κατάπιαν την γλώσσα τους οι ηλίθιοι και οι πράκτορες που διέδιδαν πως ...τάχα μυστικό πρωτόκολλο προέβλεπε "δημοψήφισμα για αυτονομία το 2013"!!! Και τώρα άλλοι γελοίοι πράκτορες το ίδιο βιολί μουλωχτά, για... το "2015"!!! Αν τολμήσουν να δείξουν τα μούτρα τους ανοιχτά, θα έχουν από τους Κρητικούς την ίδια μοίρα που είχαν οι εξίσου σαν αυτούς ελάχιστοι προδότες το 1821-1913.... Κώστας Ντουντουλάκης δάσκαλος. πτυχ. πολιτ. επιστημών, Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πες τα ρε Ο/Η ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
    Πες για τα "κρόσια" στις κρητικές μαντήλες που συμβολίζουν τα δάκρυα των κρητικών για την πτώση της (σκλαβωμένης ως σήμερα) πρωτεύουσας της Ελλάδος Κωνσταντινούπολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετά τη φωτογραφία με τη ¨σημαία¨ πως να διαβάσεις το κείμενο;

    Και μόνο η αναδημοσίευση είναι ντροπή (για να μη πω τίποτα χειρότερο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ KOTZEN
    > Και απ οτι φαινεται παρ ολη το θαυμασμο που τρεφω στον κυριο Καλεντεριδη δεν ειναι ολοι εκει μεσα ισαξιοι του...
    Περαστικα σας. <
    Φυσικά και δεν είμαι «ισάξιος» του κ. Καλεντερίδη, πως θα γινόταν αυτό, και ποίο το σύστημα αξιών; Μήπως είσαι εσύ και δεν σε ξέραμε;
    @ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ, asepites, Άλλος κρητικός
    Η σημαία σας μάρανε;
    Αυτή έχει μπει πολλές φορές σε αναρτήσεις μου γύρω από τη Κρήτη, η τελευταία με τη προβοκάτσια της Ryan air.
    Καλός ο μάγκικος πατριωτισμός και οι περγαμηνές για το πρόσωπο μου, αλλά δεν ταιριάζει με την ανάρτηση, τον Ζουγανέλη (αλήθεια, σας έχει τύχει να παρακολουθείτε το TV-Creta του Σαχίνη με τις εμφανίσεις του Ζουγανέλη που τόσες φορές έχω αναρτήσει στον Ινφογνώμονα;), και με μένα.

    Καλά κρασιά και ρακιά λοιπόν … και ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ, ΖΗΤΩ Η ΚΡΗΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το άρθρο είναι σωστό. Ποιά είναι όμως η σκοπιμότητα ανάδειξης της φωτογραφίας των προδοτών υπερασπιστών της απόσχισης με μοναδικό σκοπό την ένταξη στη νεοοθωμανική σφαίρα επιρροής;. Παρακαλείτε η διεύθυνση να αλλάξει αμέσως τη φωτογραφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Νίκο Κόμπλα
    Απαντώ στο σχόλιο σου και το παρακάτω που δημοσίευσες στο facebook

    > Η παρουσίαση της φωτογραφίας της μπλούζας των προδοτών αυτονομιστών "γρόθων" ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΓΕΡΟ ΑΤΥΧΗΣ ιδίως εφόσον δεν συσχετίζεται με το περιεχόμενο του, κατά τα άλλα εύστοχου άρθρου. Ο "Ιμφοφνώμοντας" είναι τελείως ηλίθιος; Έχω αποστείλει αίτημα να αλλάξει τη φωτογραφία.<

    Το άρθρο του Δρ.Καθ.Ζουγανέλη και η φωτογραφία που το συνοδεύει αναρτήθηκαν όπως το δημοσίευσε στο ιστολόγιο του Zcode.gr, η διεύθυνση δίνεται στο τέλος του άρθρου, συνεπώς η επιλογή δεν ήταν του «ηλίθιου» (όχι ‘ηλήθιος’ όπως το γράφεις) Ινφογνώμονα (όχι "Ιμφοφνώμοντας" που γράφεις).

    Για τη σκοπιμότητα της ανάδειξης αυτής της σημαίας και τη συσχέτιση με το κείμενο «Τα Χημικά της Κρήτης και το Κράτος των Αθηνών», μπορώ να δώσω τις παρακάτω εξηγήσεις επειδή παρακολουθώ (και αναρτώ τακτικά) τα άρθρα του Ζουγανέλη αλλά και τις συχνές εμφανίσεις του στο TV-Creta του Γ. Σαχίνη, μια από τις καλύτερες πηγές εναλλακτικής πληροφόρησης, παρότι δεν είμαι εξουσιοδοτημένο από τον ίδιον.

    • Ο ίδιος δηλώνει ότι γράφει προκλητικά, θα προσθέσω υπεροπτικά, με σκοπό να αφυπνίσει τον αναγνώστη. Είναι προφανές ότι η εμφάνιση της «σημαίας των προδοτών» είναι σκόπιμα προκλητική.
    • Αλλά τα άρθρα του περιέχουν πολλές πρωτότυπες πληροφορίες και θέσεις που δεν βρίσκονται αλλού
    • Η γνώμη του για τη «Κυβέρνηση των Αθηνών» και το ΥΠΕΞ (του Τούρκογλου όπως τον λέει), ήτοι το αρμόδιο υπουργείο για τα χημικά της Κρήτης, είναι ότι ενεργεί εθνικά ζημιογόνα και βάσει σχεδίου διαμελισμού της Ελλάδας σε αυτόνομες –η ανεξάρτητες- περιφέρειες, Θράκη (οι ΖΕΕ), Κρήτη (προκλητική διαφήμιση της Ryan Air πρόσφατα, γερμανικό, κινέζικο, ισραηλινό ενδιαφέρον), Πελοπόννησος (πρεσβευτής Γερμανίας-Τατούλη για τοπική γερμανική χρηματοδότηση των ΜΜΕ), κλπ, που θα μπούνε όλες υπό τη γερμανική σφαίρα επιρροής
    • Για αυτό το λόγο –ισχυρίζεται- αυξήσανε την εντολή των περιφερειακών αρχών από 4 σε 5 χρόνια, για να είναι τελείως ανεξάρτητες από τη κεντρική εξουσία. (Το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό, το ίδιο ακριβώς συντελείται στη Γαλλία αυτή τη στιγμή). Το σχέδιο αυτό δεν είναι νεοθωμανικό, αλλά ευρωπαϊκό, γερμανικής έμπνευσης, και ασφαλώς θα γνωρίσεις πόσο έχει προχωρήσει η άμεση συνεργασία της γερμανικής κυβέρνησης (Φούχτελ και Σια) με την ελληνική περιφέρεια
    • Η σημαία λοιπόν συσχετίζεται άμεσα με αυτά τα γεγονότα/ σχέδια και τις φράσεις «Το κράτος των Αθηνών με την επιτηδευμένη συμπεριφορά του διαχωρίζει τη Κρήτη από την υπόλοιπη επικράτεια και «Αντί αυτού στη Κρήτη, το έχουν ρίξει στο τραγούδι και στη ρακή, Ευτυχισμένος λαός…», όχι επειδή το θέλουν οι Κρητικοί αλλά επειδή η «Κυβέρνηση των Αθηνών» έχει καταφέρει να τους αδρανοποιήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ΚΡΙΣΤΙΑΝ
    Γιατι δεν πας στην εσπρεσσο να γραψεις κανα κουτσομπολιο ρε φωστηρα...
    απο ειρωνεια ξεχειλιζεις και εγω δεν αρχισα ετσι απεναντι σου σπιθα της δημοσιογραφιας...
    εκτος αν σε βαλανε εκει να βγαζεις τα απωθημενα σου...
    α...και κοψε με αφου τετοιος μαγκας εισαι και το πηρες προσωπικα...
    και γω γραμμενο σ εχω στο κατω κατω οπως προφανως και συ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.