15/6/14

Να σηκώσει, επιτέλους, η Ελλάδα κεφάλι

Μιχάλης Ιγνατίου

Η έκθεση του ΔΝΤ διά χειρός του κ. Πολ Τόμσεν και οι δηλώ­σεις του που ακολού­θησαν τη δημοσιοποίησή της προκαλούν δικαιολογημένη ανησυχία. Δεν είναι ότι αναμέναμε κάτι καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο, αλλά η επανάληψη της αυστηρής κριτικής, εν μέσω χλιαρών ευσήμων, απογοητεύει.
Μετά την Ιρλανδία, εξήλθε του προγράμματός της και η Πορτογαλία, ενώ η Ισπανία, που το 2011 είχε καταδικαστεί σε «οικονομικό θάνατο», αντέχει και η κατάστασή της βελτιώνεται. Η Ελλάδα εισήλθε στο πέμπτο μνημονιακό έτος σκληρής λιτότητας και μέτρων, τα οποία ο λαός ακούει... βερεσέ, διότι δεν πιστεύει τίποτα. Και ποιος μπορεί να βρει άδικο στη συμπεριφορά των πολιτών που νιώθουν να βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας; Στην Ουάσιγκτον γνωρίζουν την πρόθεση του πρωθυπουργού να κηρύξει τη λήξη της τροϊκανής «κατοχής». Αλλωστε τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Σαμαράς είπε στην εμβρόντητη Κριστίν Λαγκάρντ ότι «από του χρόνου θα μπορούμε και μόνοι μας»...
Εχουν, όμως, έτσι τα πράγματα ή απλά ο κ. Σαμαράς εξέφραζε μια επιθυμία; Γνωρίζουν μόνο ο πρωθυπουργός και ο κ. Βενιζέλος και βεβαίως οι υπουργοί που ασχολούνται με την οικονομία... Από την πλευρά του Ταμείου, η Ελλάδα «έχει μεγάλο δρόμο να διανύσει». Τα ίδια και χειρότερα σκέφτονται οι Ευρωπαίοι που αποδείχθηκαν εχθροί, όχι εταίροι, με αποτέλεσμα να ισχυροποιούνται αισχρά, άκρως επικίνδυνα και απαράδεκτα φαινόμενα, όπως η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει επιτέλους το θάρρος και την τόλμη και να αρνηθεί την επιβολή άλλων μέτρων. Και πρέπει να είναι έτοιμοι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του για εκβιαστικά διλήμματα που θα τεθούν από τη Γερμανία. Η περίοδος από τώρα μέχρι την απόφαση για ελάφρυνση του χρέους θα χαρακτηρίζεται από «φωτιά και τσεκούρι». Σε αυτήν την πορεία προς το «κούρεμα», όσο και αν ακούγεται περίεργο, η Ελλάδα έχει συμμάχους τους αρμόδιους αξιωματούχους του Ταμείου. Αυτήν τη φορά πρέπει να τους ακούσει η Αθήνα.
Οποιος και αν είναι ο πρωθυπουργός, πρέπει να γνωρίζει πως δεν έχει έγκριση από τον λαό να διαπραγματευθεί νέα μέτρα. Αντίθετα, ήρθε η ώρα -όπως είπε ο κ. Σαμαράς στην επικεφαλής του ΔΝΤ- για να βαδίσει η Ελλάδα μπροστά, χωρίς τις απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών της.
ΕΘΝΟΣ

10 σχόλια:

  1. Ιγνατίου Γελοιότητες – η αύξηση της ΧΑ είναι επειδή άλλες εναλλακτικές λύσεις και οι δημοσιογράφοι που τις υποστηρίζουν είναι πολύ χειρότερες/χειρότεροι όπως για παράδειγμα του λόγου σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η φωνη του μπομπολισταν , ουτε καν της Αμερικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί κανείς, χωρίς κραυγές και χαρακτηρισμούς, να μού πει πού ακριβώς διαφωνεί με το άρθρο; Εκτός κι αν από ένα ολόκληρο άρθρο, το μόνο που ενόχλησε είναι η φράση «απαράδεκτα φαινόμενα, όπως η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή».

    ” Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει επιτέλους το θάρρος και την τόλμη και να αρνηθεί την επιβολή άλλων μέτρων. Και πρέπει να είναι έτοιμοι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του για εκβιαστικά διλήμματα που θα τεθούν από τη Γερμανία”.

    Πολύ σωστά, γι αυτό πρέπει να θυμηθούμε ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Άμεση απαίτηση κατοχικού δανείου και πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων. Η Γερμανία αρνείται, γι αυτό υπάρχουν διεθνή όργανα. Δυστυχώς, οι ανίκανοι και πουλημένοι που μας κυβερνούν, δεν πρόκειται να το κάνουν ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρακαλώ, όποιος έχει διαφορετική άποψη με τον κ. Ιγνατίου, να την κριτικάρουν σε αντιπαράθεση με τη δική τους και όχι να βωμολοχούν.
    Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι ένας μεγάλος πατριώτης και μάχεται για τα εθνικά μας συμφέροντα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ skal,

    μεγάλος πατριώτης ο Ιγνατίου; Μάχεται για τα εθνικά μας συμφέροντα; Εξαρτάται τι εννοείς με την λεξη "πατριώτης" και "εθνικά"; Στη γλώσσα των μπολσεβίκων αυτές οι λέξεις σημαίνουν άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λυκάονα
    επειδή κι εγώ έχω πέσει θύμα επιθέσεων από διάφορους άκαπνους, αυτό που έχω να πω είναι ότι τον Ιγνατίου τον στοχοποίησαν οι Αμερικανοί κατά τη διάρκεια των διεργασιών περί το Σχέδιο Αννάν.
    Η στοχοποίηση αποδεικνύεται από τις διαρροές στα Wikileaks, στα οποία κριτικάρεται ο ρόλος του και αναφέρεται ως συνεργάτης του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου, που είπε το μεγάο ΟΧΙ.
    Όμως γιατί ο κάθε πατριώτης, που έχει θυσιαστεί για την Ελλάδα, να πρέπει να το αποδεικνύει και μάλιστα για να αντικρούσει ύβρεις διαφόρων άκαπνων;
    Αν ορισμένοι έχουν πρόβλημα με τις απόψεις Ιγνατίου για τη Χρυσή Αυγή, να τις αντικρούσουν με επιχειρήματα και όχι με ύβρεις.
    Απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην δημιουργούμε εντυπώσεις λογοκρίνοντας την αναφορά σε ‘πρακτορίσκους’ την μοναδική ύποπτη λέξη για τον χαρακτηρισμό ‘βωμολοχούν’ (αν υπήρξε κάποια άλλη παρακαλώ να διευκρινηστεί ποια ήταν και αν εμπίπτει στην κατηγορία της βωμολοχίας)
    Ο πρακτορίσκος είναι υποτιμητικός χαρακτηρισμός ενός νόμιμου επαγγέλματος : του πράκτορα , όπως θα μιλούσε κάποιος για ένα αποτυχημένο δικηγόρο αναφερόμενος σε δικηγορίσκο .
    Επί της ουσίας τώρα
    Αν ο ‘πατριώτης’ Ιγναντίου ξεπερνάει την κρίση του Άρειου Πάγου που νομιμοποίησε την κάθοδο του κόμματος της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες ευρωεκλογές, εκλέγοντας δύο υποστρατήγους ο ένα μάλιστα να έχει υπηρετήσει και στη διοίκηση των Νατοϊκών δυνάμεων ,τότε νομιμοποιούμαστε και εμείς οι ‘άκαπνοι’ να προβαίνουμε σε χαρακτηρισμούς.
    Επίσης αν κάποιοι άλλοι πράκτορες ( Wikileaks) τον αναφέρουν σαν συνεργάτη του Τ.Παπαδόπουλου αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ιγναντίου δικαιώνεται να μιλάει όπου βρεθεί και όπου σταθεί για ‘ναζιστηκή οργάνωση’ όπως και όσοι από την ‘γενιά του Πολυτεχνείου’ που αγωνίστηκαν εναντίον ενός άλλου Παπαδόπουλου δεν δικαιώνονται στην κρίση μας από την στιγμη που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα και επί των κυβερνήσεων τους οδηγήθηκε η Ελλάδα στα δεσμά του μνημονίου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1. Ο Ιγνατίου μας νουθετεί στο κακόφημο άρθρο του «Η Δημοκρατία δεν μπορεί άλλο να αντιμετωπίζει τους ναζί με δημοκρατικούς όρους» αν αυτό δεν είναι κάλεσμα σε διχασμό τότε τι είναι? Ο δημοσιογράφος προτείνει λίγο - πολύ έναν νέο εμφύλιο πόλεμο.
    2. Ο Ιγνατιου περιαυτολογεί ότι εναντιώθηκε στο σχέδιο Αναν. Κάτι τέτοιο δεν σε κάνει και πατριώτη αυτόματα.
    3. Νεα μετρα χρειάζονται. Για παραδειγμα, να φορολογηθούν οι μεγαλοκαναλαρχες, οι εφοπλιστές, οι μεγάλο γιατροί και δικηγόροι, τα κόμματα να πληρώσουν τα χρεη, να εξυγιανθεί το δημόσιο από κλέφτες και κομματικούς εγκάθετους που υπάρχουν ακόμα, και τόσα αλλα … Μας έχουν υποβάλει ότι τα μονα μέτρα που υπάρχουν είναι κακά και είναι αυτά που απομυζάνε τον μέσο πολίτη – αμ δε …
    4. Η λογική και τα επιχειρήματα είναι μια πραγματικότητα που υπάρχει πέραν του υποκείμενου καπνισμένου η μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.