10/5/14

Η προϊούσα σήψη στο χώρο της πολιτικής και η περιπόθητη κάθαρση

Του Σάββα Καλεντερίδη
Αν και δεν συνηθίζω να γράφω στο πρώτο πρόσωπο τα άρθρα μου, σήμερα να μου επιτραπεί να «παρεκτραπώ», αναφερόμενος σε μια οδυνηρή προσωπική εμπειρία.
Κάποια στιγμή, πριν από μερικά χρόνια, ο ομιλών βρέθηκε στο γραφείο ιδιοκτήτη διαγνωστικού κέντρου. Ήταν πρώτη του μηνός και ο φίλος ιδιοκτήτης είχε πάνω στο γραφείο του περίπου ογδόντα λευκά φακελάκια, με γραμμένα απ’ έξω τα ονόματα των παραληπτών. Από περιέργεια ρώτησα τι είναι αυτά και μου είπε ότι είναι η μηνιαία αμοιβή των γιατρών που του στέλνουν πελάτες από τα ιατρεία τους. Η επόμενη ερώτηση ήταν αν οι γιατροί αμείβονται για την παραπομπή αυτή από τα ασφαλιστικά ταμεία των ασθενών. Μου είπε ότι ασφαλώς και αμείβονται και ότι στο φακελάκι υπάρχει παράνομη μαύρη αμοιβή, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν δώσει φακελάκι, οι γιατροί θα στείλουν τους ασθενείς σε άλλο διαγνωστικό κέντρο.
Με την τρίτη ερώτηση ζήτησα να μάθω πώς γίνεται η διανομή του παράνομου «μαύρου» μερίσματος στους ανθρώπους που έχουν ορκιστεί στον όρκο του Ιπποκράτη και εμπιστευόμαστε σ’ αυτούς τις ζωές μας. Μου απάντησε ότι γίνεται με ένα παιδί, που πηγαίνει από τα γραφεία των γιατρών και τους δίνει το φακελάκι.
Αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια, δεν έχω καταφέρει ακόμα να ξεπεράσω την οδυνηρή έκπληξη εκείνου του πρωινού, αφού είδα μπροστά μου να εκτυλίσσεται ένα μικρό μέρος του οργίου παρανομιών που γινόταν στον τομέα της Υγείας. 
Τις μέρες αυτές ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης συχνά-πυκνά αναφέρει ότι σύμφωνα με υπολογισμούς των ειδικών το ένα τρίτο του δημοσίου χρέους της χώρας μας οφείλεται στο πάρτι παρανομιών, οργίων και διαφθοράς που γινόταν στον τομέα της υγείας τα προηγούμενα χρόνια, ενώ συμπληρώνει ότι σύμφωνα με την δική του προσωπική άποψη, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο μισό. Δηλαδή, περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια ευρώ σκορπίστηκαν και κατέληξαν σε λογαριασμούς πολυεθνικών και ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών, εμπόρων φαρμάκων και ιατρικών μηχανημάτων, γιατρών, φαρμακοποιών και φυσικά πολιτικών και συγκεκριμένα ατόμων που έχουν διατελέσει υπουργοί Υγείας!
Για όσους έχουν αμφιβολίες για τους τελευταίους, εμείς απλά να αναφέρουμε ότι δυο τινά θα μπορούσαν να συμβαίνουν. Ή δεν καταλάβαιναν τι γίνεται στο υπουργείο τους ή ήταν συνένοχοι και συμμέτοχοι στις παρανομίες και τη διαφθορά. Αν συνέβαινε το πρώτο, είναι ακατάλληλοι όχι να κυβερνούν, να προΐστανται σε υπουργεία εθνικής σημασία και να συμμετέχουν σε ρηξικέλευθα σχέδια χάραξης μιας νέας πορείας της χώρας, όπως η διαφημιζόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση, αλλά ακόμα και να κατέχουν οποιαδήποτε δημόσια θέση, ακόμα και …κηπουρού. Αν συνέβαινε το δεύτερο, θα πρέπει να βρίσκονται ήδη στη φυλακή.
Επίσης, για όσους διατηρούν αμφιβολίες για τους πολιτικούς που διετέλεσαν υπουργοί  Υγείας, να θυμίσουμε ότι εις εξ αυτών, που είχε εξασφαλίσει τη θέση προτού καν συγκροτηθεί η κυβέρνηση, καταδέχτηκε να του πληρώσουν τον λογαριασμό προεκλογικής συγκέντρωσης σε μεγάλο ξενοδοχεία δυο πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες σχεδόν εξ ημισείας, γεγονός που αποτελεί διπλή απόδειξη αν μη τι άλλο της «ειδικής» σχέσης που είχε με τους πολυεθνικούς κολοσσούς, πριν καν καθίσει στην καρέκλα του υπουργού.
Ένα άλλο παράδειγμα κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος, είναι εκείνο του υπουργού Υγείας που παρήγγειλε εκατομμύρια εμβόλια της νόσου των πτηνών, αξίας περισσότερο από εκατό εκατομμύρια ευρώ!!! Η κίνηση της διαδόχου του να ακυρώσει το μεγαλύτερο μέρος της «υπερβολικής παραγγελίας πανδημικών εμβολίων της προηγούμενης κυβέρνησης», όπως είχε δηλώσει η ίδια (η ακύρωση αφορούσε παραγγελίες 12,3 εκατ. δόσεων εμβολίων), εξοικονόμησε στα ταμεία του κράτους περίπου 80 εκατ. ευρώ. Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο, τότε τι είναι;
Εν πάση περιπτώσει, η άμπωτις της κρίσης έφερε στο φως όλες αυτές τις εγκληματικές δράσεις που γίνονταν στις πλάτες του ελληνικού λαού και μάλιστα σε ένα τομέα που έχει να κάνει με την υγεία και την ίδια τη ζωή των πολιτών.
Ασφαλώς, δεν είναι όλοι ίδιοι και σίγουρα δεν ισχύει η συλλογική ή συντεχνιακή ευθύνη στο ζήτημα αυτό. Και έντιμοι γιατροί υπάρχουν, ίσως είναι οι περισσότεροι, και φαρμακοποιοί έντιμοι υπάρχουν, που κάθε μέρα είναι δίπλα στους ασθενείς, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, προσφέροντας ύψιστο κοινωνικό έργο. Για τις βιομηχανίες και τους εμπόρους δεν μιλάμε, γιατί όπως βρίσκουν κάνουν. Το μείζων θέμα είναι οι πολιτικοί μας, οι οποίοι έχουν την κύρια ευθύνη και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο -κάποιοι σε μεγάλο βαθμό και κάποιοι σε μικρότερο- είτε ανέχθηκαν είτε συμμετείχαν στο φαγοπότι.
Επειδή τα πράγματα έφθασαν στο απροχώρητο, δικαιούμαστε να ελπίζουμε ότι ήλθε η ώρα της κάθαρσης;
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία"

68 σχόλια:

  1. Επιτρέψτε μου να αναφερθώ εγώ σε μία οδυνηρή εμπειρία. Υπηρέτησα για ένα τρίμηνο κάποτε στο ΚΕΒΟΠ το οποίο τότε είχε βάση το Χαϊδάρι και το φαγητό ήταν τόσο άθλιο, στο κέντρο των Αθηνών παρακαλώ και σε εποχή ακόμη παχιών αγελάδων,ώστε οι φαντάροι να παραγγέλνουν φαγητό στα γυράδικα έξωθεν του ΚΕΒΟΠ τα οποία είχαν θησαυρίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και δεν έχει σχέση με την ανάρτηση του Σάββα να μου επιτρέψεις να σου απαντήσω Κώστα πως σε όλα τα στρατόπεδα που υπηρέτησα, ανάμεσά τους και το ΚΕ ΒΟΠ, το φαΐ δεν ήταν σαν "της μαμάς" αλλά εφόσον δεν είχα λεφτά το έτρωγα μια χαρά. Δε θα ξεχάσω δε τις πιο νόστιμες (τοπικές) μελιτζάνες στη Σάμο πέμπτες βράδυ που τις απολάμβανα σχεδόν μόνος στα μαγειρεία γιατί όλοι έτρωγαν στο ΚΨΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κώστα
    υπηρέτησα ως διοικητής Λόχου Διοικήσεως στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων και υπερηφανεύομαι ότι είχαμε καλύτερο φαγητό και από εστιατόρια.
    Υπήρχαν καλές και κακές περιπτώσεις στο στρατό.
    Τι σχέση έχει όμως αυτό με το δημοσίευμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μαυρο χρημα ειναι η μονη οδος ελευθεριας. Το νομιμο χρημα ειναι εκεινο στο οποιο βαζουν χερι οι κατακτητες. Η χωρα μας για οσους επιμενουν να μην καταλαβαινουν, ειναι μια στημενη "μηχανη" μεσω της οποιας ληστευουν τα ανθρωπακια. Τα ανθρωπακια που λετε, ο "λαος" κατα την αριστερα, ληστευονται καθημερινα με σκαιο τροπο μεσα απο διαδικασιες που οι πεζοδρομιακηδες του χαρβαρντ, πρακτορες των γνωστων μπασταρδων, νομιμοποιουν μεσω της αλωμενης απο αυτους, βουλη. Ειναι κατι που δεν εχετε καταλαβει? Τι σας εχει ξεφυγει και μιλατε περι αλλων?
    Φορολογικη νομιμοτητα στη χωρα μας σημαινει αποδοχη μιας αιμοσταγους συμμοριας που μας διαλυει σαν εθνος και σαν πολιτισμο. Πριν απαντησετε κουνηστε λιγο την γκλαβα σας μπας και παρει καμια στροφη. Μετα απο οσα εχουν συμβει, η δικαιολογια "συγγνωμη δεν καταλαβα", ειναι καθαρη προδοσια. Επιτελους, μεχρι ποτε θα εξεφτελιζομε τον ελληνισμο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Εκθέσεις των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αλλά και της Τρόικας κατέδειξαν το πάρτι διαφθοράς το οποίο λαμβάνει χώρα στους Τομείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του χώρου της Υγείας.

    Ομως το πάρτι διαφθοράς δεν έχει πολιτικό και ιδεολογικό χρώμα συμμετείχαν άπαντες καθώς οι τομείς αυτοί έχουν καθαρό συντεχνιακό χαρακτήρα και εκπροσωπούνται με ισχυρή παρουσία και στο Κοινοβούλιο.

    Ο εντοπισμός του κύκλου του μαύρου χρήματος, το ξέπλυμα του αποτελεί μια ιδαιτέρως σημαίνουσα διαδικασία για το δημοκρατικό μας πολίτευμα

    Σε ότι αφορά την διαφθορά στιος Ενοπλες δυνάμεις , ο τομέας των εξοπλιστικών και μόνο αρκεί για να γίνει αντιληπτό το πως απάτριδες χρησιμοποίησαν την κρίση των Ιμίων και την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 προκειμένου όχι να θωρακίσουν τον Ελληνισμό αλλά ώς δωσίλογες ελίτ να καρπωθούν ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι του αίματος και του ιδρώτα του Ελληνικού Λαού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Bravo για το άρθρο και να συμπληρώσω κι εγώ πως δεν πρέπει να ξεχνάμε το ΥΠΕΧΩΔΕ, τις Μεταφορές και τις επικοινωνίες, εκεί είναι το ακόμα μεγαλύτερο party, το οποιο κανεις βεβαια δεν θα αγγίξει.

    Δημοσια έργα, Ολυμπιακά έργα, ενέργεια, μεταφορές, κανάλια, real estate, εξοπλισμοί όχι στρατιωτικοί, γιατί υπάρχουν και άλλοι εξοπλισμοί, κτιρίων, δημοσιων υπηρεσιών, λαθρομετανάστες και διαφορων ειδών λαθρεμπορια, μα να μην έχουν πάρει χαμπάρι ότι εκατομμύρια περνούν τα σύνορα? Ποιος ξέρει τι συνεργασίες με την Τουρκικη ηγεσία παίζουν σε αυτό τον τομέα, όπου και εκεί μιλάμε για τεραστια επιχείρηση.... αλλα...είναι πολλά τα λεφτά Άρη....που έλεγε και ο αείμνηστος Ζερβός.

    Δρόμοι που χρησιμοποιούνται, αλλα ποτε δε έχουν παραδοθεί για να μην πληρώνεται εφορία, τούνελ ου ανοίγονταν από δυο μεριές και δεν συναντούνταν πουθενά, δρόμοι που εξαφανίζονταν εν μια νυκτί από νεροποντές, πέρα από τις προφανείς αδιαφανείς διαδικασίες, καραβια που ξεφόρτωναν το ίδιο πετρέλαιο καμια δεκαρια φορες, χαρισμένα δισεκατομμύρια σε πρόστιμα και εφορίες, Υπουργοί, που "βρετηκαν" με βίλες και τραπεζικούς λογαριασμούς σε εξωτικούς προορισμούς, οι οποιοι δεν μπορούν να αγγιχτούν από κανέναν ακόμα και αν "καταλησκουν" στο δικαστήριο, Υπουργοί που πλέον κυκλοφορούν incognito μην τυχόν και τους θυμηθεί ο κόσμος, παρα το ότι ήταν πρωταγωνιστικά και εξόχως λαλίστατα στελέχη...

    Πως είχε πει ο Ανδρέας, είπαμε να φάει, αλλα όχι και τόσα...E αφού έπεσε το σύνθημα τότε, μετά ο καθένας προσπάθησε να φάει όσο περισσότερο μπορούσε...Μιλάμε για κλεμμένους προϋπολογισμούς ολόκληρους και ακόμα παραπάνω!

    Bravo στον Καλεντερίδη που έγραψε για τον συγκεκριμένο τύπο, ο οποιος είναι το αγαπημένο παιδί του David Harris, ο "εκλεκτός", ο οποιος κινείται στις skies έχοντας την κάλυψη του ομίλου Λαμπράκη...


    Ένα από τα σκάνδαλα είναι από μονο του το ότι χτύπησαν τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών έτσι ώστε κανεις να μην τολμήσει έπειτα να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις, αργότερα ενώ δεν έχει αγγιχτεί κανένα άλλο σκάνδαλο απολύτως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαφώς υπαρχουν απόλυτα καταδικαστέες περιπτώσεις με φακελάκια στον χώρο της υγείας ,ομως αυτην που περιγραφεις κατα την γνώμη μου δεν ανήκει σε αυτές .
    Ειναι απόλυτα θεμιτό κατα την γνώμη μου να εκδηλώνει την προτίμηση του σε ενα εργαστήριο ο κλινικός Ιατρος ,αν ο εργαστηριακός του δίνει δωρο για αυτο ,αυτο δεν ζημιώνει κανεναν εκτος απο το ελληνικο κράτος με τα πιθανά αδήλωτα ποσα που εκπίπτουν απο την εφορία ,ομως αυτο ειναι απλα η κορυφή του παγόβουνου :το θεμα ειναι να μην υποχρεώνονται οι πολίτες σε παράνομη αμοιβή ιατρού κατα την διάρκεια της νοσηλείας τους σε νοσηλευτικό κρατικό ίδρυμα.
    Αυτο ειναι ο ορισμός αυτού που αποκαλείται φακελάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οπως σωστα επισημανες,το μεγάλο όργιο γινόταν στο δημόσιο και τους λοιπούς κρατικούς φορείς υγείας με περιττές παραγγελίες,υπερτιμολογήσεις και χρωματισμούς για επιλογή άχρηστου υλικού που σαπίζε στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
    Το αν ομως ενας ιδιώτης δώσει αμοιβή σε εναν αλλον ιδιώτη ώστε να προτιμήσει εκείνον ανήκει στους νομούς της προσφοράς και ζήτησης του ελεύθερου εμπορίου και αφορά μονο την φοροδιαφυγή και οχι τον παράνομο χρηματισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσον αφορά τον φιλο ιδιοκτήτη του διαγνωστικου αμελησε να πει οτι εκείνος ως επιχειρηματίας -και οχι ως επιστήμονας-προσέγγισε πιθανότατα τους ιατρούς ώστε να προτιμήσουν το δικό του κεντρο και οτι ο Ασθενης κατευθύνεται αλλα δεν οδηγείται με το ζόρι σε Μικροβιολογικο εργαστήριο και εχει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα αναφερθώ και γω σε μια προσωπική μου εμπειρία. Σταλμένος από πρώην υπουργό, πήγα στο Αττικόν για να κάνω επέμβαση καταράκτη. Την έκανα στο ένα μάτι, χωρίς να δώσω φακελλάκι και με προγραμμάτισαν για το δεύτερο μάτι μετά από μήνες. Πήγα, με ετοίμασαν για την επέμβαση και περιμένοντας άκουγα τους άλλους ασθενείς να μιλάμε για φακελλάκια. Υπεραμήνθηκα της ακεραιότητας των γιατρών, οι άλλοι γελούσαν και τελικά με έβαλαν στο χειρουεγείο. Εκεί έρχετε ο γιατρός και μου λέει πως είχε πρόβλημα με τον προηγούμενο ασθενή. Μου συνέστησε να περιμένω κι όταν από τις 9.3ο΄ η ώρα έφτασε 13.00΄ και όλοι όσοι ήταν μετά από μένα εγχειρήστηκαν, διαμαρτυρήθηκα. Η απάντηση του ...διακεκριμμένου καθηγητή ήταν "να συνεννοηθείτε με τη γραμματέα μου". Καταλεβαίνετε τι σήμαινε αυτό. Ο άνθρωπος ήθελε φακελλάκι. Φυσικά και άκουσε τα εξαμάξης κι αυτός αλλά και ο τέως υπουργός για τα "διαμάντια" τους καθηγητές που διαθέτουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ισχυει αυτο που λες ,αλλα επαναλαμβάνω οτι τα φακελάκια "έπαιζαν"(γιατι τωρα έχουν σχεδόν εκλείψει) σε Χειρουργους μονο αφενός και αφετέρου οταν ο Ασθενης ήθελε να επιλέξει γιατρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν κατάλαβα καλά ειδικά δεχόμενος την άποψη του καθολα αξιότιμου κου υπουργού,ακριτως, ο χώρος της υγείας χρεώνετε το ήμισυ της ελληνικής οικονομικής κατάντιας..Και μάλιστα ενός υπουργού υγείας από τους πιο μπεσαληδες με σταθερές αξίες και σταθερά πιστεύω...Άρα επαγωγικά όλοι οι υπόλοιποι χώροι συνολικά έχουν το άλλο ήμισυ..και συμπερασματικά οι μάγκες τύπου ΑΚΗΣ ( και υπάρχουν και μεγαλύτεροι αυτού) ειναι απλά...οδοντοκρεμες...
    Σαββα περίμενα πιο σοβαρή κριτικά για την προέλευση του ελληνικού χρέους,που αν ποτέ βρεθεί κάποιος που θα έχει χιαρδια να το ψάξει (κατι που έκανε η ισλανδια και έκοψε μερικούς σφιχτούς κωλους) θα αποτελέσει τον αναγέννηση του έθνους,αλλα δεν πρόκειται να συμβεί...

    ΥΓ. ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΤΕΙΣ ,ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ. ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και κατι σημαντικό...
    Πως γίνεται οι λαμογιαρηδες να ειναι πάντα στο ελλαδιςταν,στο από πάνω ράφι,ξέρετε το απυρόβλητο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Yπηρέτησα και σε άλλες μονάδες με καλό έως άριστο φαγητό. Είναι σαφές τι εννοώ με το αρχικό ποστ αγαπητέ Σάββα που σε τιμώ για όλα όσα έχεις προσφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κώστα, ποτέ δεν είπα ότι ήταν και είναι όλα καλά στο στράτευμα και ότι δεν υπάρχει διαφθορά στις Ε.Δ.
    Όμως το δημοσίευμα έχει άλλο θέμα.
    Κάποιοι κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα και σήμερα είναι τιμητές και φιλοδοξούν να χαράξουν τον μέλλον της πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Nα μπω στο καθαρά ιατρικό θέμα. Το ερώτημα είναι αν θα απαξιωθεί η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με σκόπιμο περιορισμό της οικονομικής τους ενίσχυσης με σκοπό να παραπέμπονται οι ασθενείς σε ιδιωτικά εργαστήρια τα οποία θα συνάψουν συμβάσεις με το δημόσιο.

    Αν δηλαδή το πάλαι ποτέ φακελάκι θα ''εξευγενιστεί'' με συμβάσεις-αποτέλεσμα ύποπτων μεθοδεύσεων που θα κάνουν τους επιτήδειους μάγκες με την βούλα του κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Το ψάρι πάντα βρωμάει από το κεφάλι" - Λαϊκή παροιμία
    "Το καταλαβαίνω κάποιος κρατικός λειτουργός να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του αλλά όχι και πεντακόσια εκατομμύρια (σ.σ. δραχμές τότε)" - Ανδρέας Παπανδρέου 1985, αναφερόμενος στον τότε διοικητή της ΔΕΗ (Μπιρδιμήρης)
    Όταν διάβασα τις δηλώσεις αυτές έπαθα σόκ, όπως και εσύ Σάββα με τα φακελάκια. Αηδίασα, σιχάθηκα κυριολεκτικά.
    Όταν λοιπόν έρχεται ο εν ενεργεία πρωθυπουργός της χώρας και νομιμοποιεί την διαφθορά τριάντα χρόνια πριν, και αυτός ξανακερδίζει μεταγενέστερες εκλογές, τότε η διαφθορά γίνεται ενδημική, γίνεται καθεστώς.
    Όμως το ζητούμενο που δεν έθεσες στο κατά τα λοιπά εύστοχο άρθρο σου Σάββα, είναι πως θα απαλλαγούμε από αυτήν την μάστιγα.
    Προσωπικά βλέπω δύο τρόπους:
    1. Να λειτουργήσει απρόσκοπτα ο θεσμός της δικαιοσύνης. Οι εκάστοτε πολιτικοί ταγοί και οι κρατικοί λειτουργοί, θα πρέπει να τρέμουν τον πέλεκυ της δικαιοσύνης.
    2. Να ψηφίζουμε (ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης), έντιμους, καταξιωμένους στον επαγγελματικό τους χώρο ανθρώπους και προπάντων πατριώτες.
    Γιατί αυτοί είναι οι μόνοι που μπορούν να χτυπήσουν την διαφθορά και να δώσουν και το παράδειγμα στους απλούς πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Agapite Savva
    To gegonos oti o giatros tis ilikiomenis manas mou den tis dinei apodiksei sto grafeio tou stin eparxeia einai alli mia apli paradosi pou xantakoni tin Ellada apo moni tis. Polaplasiase auto epi xiliades kai ola ta alla perisevoune...Ena allo thema asxeto omos me to perioxomeno tou arthrousou einai oti exoume eksypnakides pou antigrafoune onomata sto blog sou. Tyxaio den einai oti ena ksembargo trelo ROZ agori me to onoma Ellinas se Ellinikous xaraktires fanerothike ksafnika mesa Mayou. Walla Kai eidika sto arthro sou peri MIT kai oti afora tin Ypothesi Ocalan. SAVVA se parakalo koitakse to. I toulaxiston exaito YPOPSIN. Kanontas copy to pseydonimou me Ellinikous xaraktires kai me yfos pollon kardinalion mas poula trela to TSOUTSEKI kai o Mehmet tis geitonias. Edo vazo kai tin Apantisi tou oso fora to pseydonimo mou: Sto arthro sou
    Τι θυμούνται οι Τούρκοι μετά από είκοσι χρόνια
    Ο/Η Ελληνας είπε...
    Τρομερά ύποπτο .Με ξετρυπωσες μπαγασα .Αλλα πως με καταλαβες ,το δικό μου κείμενο ειναι στα ελληνικά και δεν εχει ορθογραφικά λάθη...μην στενοχωριεσαι παντως ,θα συνεχίσω εγω να γράφω ως Έλληνας και εσυ σαν ellinas οποτε κανενα προβλημα .

    Re tsoutseki tou kerata..Nai kano orthografika lathei kai grafo kai me Latinikous xaraktires. Pou einai to provlima ??Theleis na mou peis re SOURIELO oti oi Oi Roz diethnistes pou grafoune kai me Ellinikous xaraktires oti einai Patriotes??
    Salta kai kai karfosou pano sto Kocatepe Cami kai ase mas isixous re TSOGGLAN BOY. An den ksereis tora pou einai uto to cami pigaine stin Aggyra kai vres to. Alla min mas kaneis yalifies kai mas to paizeis eksypnakias edo mesa...

    Syggnomi Infognomon gia tin apantisimou sto troll alla ti na kanoume exoume kai ta Roz trella agoria kai ta memmetia na mas zalizoune ta oumbala .. den ftanei i kathimertinotita exoume kai tous Makkakes kai apo pano..
    Alli mia fora 1000 sygnomi .


    (X) ELLINAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το πάρτι στο χώρο της υγείας δεν θα σταματήσει ΠΟΤΕ, όσο η μαφία με τις λευκές στολές λυμαίνεται το χώρο. Η υγεία είναι ο μόνος χώρος που επικρατεί ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ, γιατί όπως με είπε και ένας πρώην διοικητής νοσοκομείου,"είναι πολλά τα λεφτά Άρη". Η μόνη λύση είναι το σπάσιμο του μονοπωλίου της κλασσικής ιατρικής και η αναγνώριση κάθε ιατρικής πρακτικής στη βάση της συνείδησης των ιατρών και της επιλογής του ασθενούς. Από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δυστυχώς ορισμένοι "άνθρωποι" παίζουν με τον πόνο των συνανθρώπων τους. Στον τομέα της υγείας συναντάς δύο είδη ανθρώπων:

    1) Τους καλύτερους
    2) Τους χειρότερους

    Δεν υπάρχει μέση κατάσταση.

    Έχει τύχει πριν λίγα χρόνια περίπου στα 20 μου να φτάσω μισό βήμα από αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε "πλήρης σύγκρουση άνευ ορίων" ενώ όσοι με ξέρουν από κοντά γνωρίζουν ότι μόνο βίαιος δεν είμαι σαν χαρακτήρας.

    Ένας γιατρός όμως περίπου 45 χρονών ξεπέρασε κάθε όριο υπομονής μου όταν συγγενικό μου πρόσωπο χωρίς άλλα προβλήματα υγείας
    αντιμετώπισε μια βαριάς μορφής γαστρεντερίτιδα με εμετούς και λιποθυμικό επεισόδιο.
    Ενώ είχε ιδιωτική ασφάλιση σε εταιρεία όταν συνέβη το περιστατικό εκεί που βρισκόταν κάλεσαν το ΕΚΑΒ οι άνθρωποι. Το ΕΚΑΒ όπως μου είπαν αργότερα ήταν άψογο σε χρόνο αντίδρασης κτλ.

    Στο νοσοκομείο έφτασα πρώτος από την οικογένεια με μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ αγωνία(γιατί δεν ήξερα ότι το αίτιο ήταν απλά μια έστω βαριάς μορφής γαστρεντερίτιδα) αφού είχα διασχίσει με μηχανή δεν ξέρω πόσους ερυθρούς σηματοδότες σε χρόνο...ετοιμότητας των 5 λεπτών.

    Μαζί με έναν "θεοπάλαβο" λοκατζή ξαδελφό μου("κυβερνήτης" αυτός και εγώ "συγκυβερνήτης" στη μηχανή..."F16").Το μόνο που θυμάμαι όταν χτύπησε το τηλέφωνο, είναι ότι βάλαμε κράνη και του είπα ένα ψυχρό "Απογείωσε την" και για απάντηση ένα ψυχρό γνήσιο λοκατζίδικο "Κρατήσου". Από τις στιγμές που νιώθεις ότι ο χρόνος έχει παγώσει.Σαν να βλέπεις ταινία και δεν είσαι εσύ ένα πράγμα.

    Φτάσαμε στα επείγοντα,χαμός από κόσμο, προχώρησα "μηχανικά", πήγα στον υπεύθυνο, είχε τη λίστα με όσους ήρθαν με ασθενοφόρο. Τον εξέταζαν οι γιατροί. Μια κοπέλα με ειδικότητα και κάτι ειδικευόμενοι. Από τη χαραμάδα να προσπαθώ να συγκρατήσω χαρακτηριστικά όλων των γιατρών. Σκανάρισμα.

    Ο συγγενής μου ήταν με φίλους του. Ένιωθε "ανακάτεμα" στο στομάχι, πρόβλημα με τουαλέτα, τάση προς εμετό, πήγε να κάνει εμετό, δεν μπόρεσε εκείνη τη στιγμή. λιποθύμησε για πολύ λίγο και χτύπησε ελαφρά στο κεφάλι. Έπρεπε δηλαδή να βεβαιωθούν ποιο ήταν το αίτιο της λιποθυμίας και αν το χτύπημα στο κεφάλι (που ήθελε λίγα ράμματα) ήταν σοβαρό που δεν φαινόταν να είναι. Δεν έπρεπε όμως να χαθεί χρόνος όπως αντιλαμβάνεστε. Του έκανε η κοπέλα με τους ειδικευόμενους τον βασικό καρδιολογικό έλεγχο(βγήκε φυσιολογικός), νευρολογικό έλεγχο αντανακλαστικών(εντός φυσιολογικών ορίων) και λήψη αίματος για διάφορες εργαστηριακές εξετάσεις(αναμονή για αποτελέσματα). Παράλληλα έπρεπε να τον δει χειρουργός για το "χτυπηματάκι"(έτσι έδειχνε και τελικά έτσι ήταν) στο κεφάλι, να κάνει τα 2 ράμματα και να κρίνει αν χρειάζονται ακτινογραφίες ή οποιαδήποτε άλλη εξέταση για το χτύπημα.

    Πέσαμε όμως σε έναν μαλάκα(δεν είναι κακό να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους ψυχρά και ωμά) που είχε την γενική ευθύνη στα επείγοντα και έτσι ο συγγενής μου μετά τον αρχικό έλεγχο περίμενε σε ένα καροτσάκι, χλωμός...πότε θα τον δει χειρουργός. Με συνεχή τάση για εμετό και χωρίς να αισθάνεται καλά συνέχεια.Το συγκεκριμένο άτομο για να έλεγε "Δεν νιώθω καλά" πάει να πει πως ένιωθε ΕΝΤΕΛΩΣ ΧΑΛΙΑ. Εκ φύσως σκληροτράχηλος. Άρα για να λέει "δεν μπορώ" έπρεπε κάτι να γίνει. Το λέει ο πατέρας μου στον μαλάκα και η απάντηση του: "Περιμένετε".Μετά από λίγο πηγαίνει η μητέρα μου "Περιμένετε τη σειρά σας". Η έκφραση του συγκεκριμένου γιατρού έδειχνε άτομο "που τα ξέρει όλα" και ταυτόχρονα που δεν ξέρει να διαχειρίζεται επείγοντα με ψυχραιμία και οργάνωση. Μη ανθεκτικός σε συνθήκες πίεσης. Η σχετικά νεαρή γιατρός ήταν ανθεκτική και άτομο της δράσης. Οι άνθρωποι φαίνονται.

    Το δεύτερο πιο σοβαρό περιστατικό εκείνη τη στιγμή με χτύπημα(έστω και φαινομενικά μικρό, εμετούς, διάρροια κτλ )ήταν του συγγενή μου. Είχαν προηγηθεί δύο άτομα από τροχαίο.
    Τα υπόλοιπα περιστατικά που έβλεπα ήταν περιστατικά(ιώσεις, απλά κατάγματα κτλ) απλά έως μέτρια πάντως όχι με χτύπημα στο κεφάλι,λιποθυμικό επεισόδιο, τάση για εμετό κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να βλέπω τον συγγενή μου ότι υποφέρει και ταυτόχρονα ενώ σκεφτόμουν κάνει ένα "γεμάτο" εμετό πάνω στο καροτσάκι, άσπρο "πανί" το πρόσωπο και να κοντεύει να ξαναλιποθυμήσει. Στη συνέχεια άρχισαν ΔΙΑΔΟΧΙΚΟΙ εμετοί. Έκανε τον άνθρωπο όχι μόνο να υποφέρει πολύ αλλά να χάσει την αξιοπρέπεια του. Η όψη του ήταν πάρα πολύ άσχημη και όποιος τον έβλεπε όπως ήταν θα αντιλαμβανόταν ότι μπορεί να πάθαινε κάτι ακόμα χειρότερο. Τα πιο "απλά": Αναρρόφηση κάποιου εκ των εμετών, αφυδάτωση από τους διαδοχικούς εμετούς που είχε ξεκινήσει πλέον, αδυναμία να κάνει ακτινογραφίες στο κεφάλι εξαιτίας των διαδοχικών εμετών, να μην μπορεί να σταθεί για τα ράμματα κτλ. Χάθηκε χρόνος. Και ο ασθενής θα υπέφερε και οι επόμενοι γιατροί(χειρουργός, ακτινολόγος).
    Και όλα αυτά από έναν γιατρό που δεν άντεχε την πίεση των επειγόντων ώστε να έχει οργανωτικότητα.

    Μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχα κάνει ούτε "γκιχ". Έγινε ο χαμός με ατελείωτα "γαλλικά" στον ηλίθιο "γιατρό" και οι καλοί τρόποι πήγαν περίπατο.
    Ο πολύ ήρεμος και ευγενικός γεωπόνος είχε γίνει παιδιά κομπρεσέρ...ηπειρωτικόχαλκιδικομικρασιάτικο αμόκ. Μερικά μόνο που δεν τα θυμόμουν πάνω στα νεύρα αλλά μου τα είπαν μετά από μέρες: "Αν πάθει κάτι τώρα και δεν τον σώσετε πέθανες! Ούτε δικαστήρια ούτε τίποτα! Δεν θα σε σώσει κανένας π..η! Μια ώρα σου μιλάμε! Να παρακαλάς να μην πάθει τίποτα! θα στα κόψω να τα φας!" κ.α. "γαλλικά"). Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε καταπιεί τη γλώσσα του και τον εξαφάνισαν "μαγικά", η κοπέλα γιατρός βγήκε από τον μικρό θάλαμο εξέτασης, ρώτησε τη μητέρα μου και "φαρμακώθηκε" που δεν τον είχε εξετάσει τον συγγενή μου ο χειρουργός για το χτύπημα διότι είχε περάσει σημαντικός χρόνος αναμονής. Για πότε ήρθε νοσοκόμος, τον πήγε τον συγγενή με το καροτσάκι στον χειρουργό να δει το χτύπημα,βγάλανε και ακτινογραφίες, η μητέρα μου από πίσω να ακολουθεί, ο πατέρας μου θηρίο 90 κιλά και ο λοκατζής το ξαδελφάκι μου να προσπαθούν να με ηρεμήσουν αλλά ήμουν(πρώτη φορά στη ζωή μου αυτό το πράγμα) και να μην νιώθω τα χέρια τους να με κρατάνε. Τόσο "κομπρεσερ".

    Μέχρι τη στιγμή της "έκρηξης" μου αξιολογούσα συνεχώς την κατάσταση χωρίς να μιλάω. Στη κατάσταση που ήταν δεν μπορούσαμε ούτε να υπογράψουμε για να τον πάμε στο ιδιωτικό νοσοκομείο. Το ρισκάρεις? Να πάθει κάτι στο δρόμο μέσα στο ασθενοφόρο?Το αίτιο των εμετών του αρχικού μικρού λιποθυμικού επεισοδίου δεν το ξέραμε ακόμη με βεβαιότητα ποιο ήταν. Πως να ρισκάρεις τη μεταφορά λοιπόν? Και να βλέπεις να χειροτερεύει η κατάσταση του συγγενή σου συνεχώς, να χλωμιάζει και ο άλλος να σου λέει με ύφος καρδινάλιου "Περιμένετε". Τι να περιμένω? Να του πάρουν μέτρα? Χειροτερεύει η κατάσταση. Τελικά μετά έγινε εισαγωγή για λίγες μέρες και πήγαν όλα καλά.Οι γιατροί της πτέρυγας που νοσηλεύτηκε καλοί. Από τους δύο καθηγητές που πέρασαν να ελέγξουν ο ένας πολύ καλός και σαν γιατρός και σαν άνθρωπος.Ήμουν μέσα μπήκε με τους υπόλοιπους "Καλημέρα σας. Παρακαλώ βγείτε έξω για να εξετάσουμε". Ότι έδωσε αυτό πήρε: "Καλημέρα σας κ. καθηγητά" με χαμόγελο. Στον συγγενή μου έκανε αναλυτικές ερωτήσεις. Κάθε ασθενή επί πόση ώρα. Ο δεύτερος καθηγητής όταν τον ενημέρωνε ο βοηθός(εξαιρετικός γιατρός ο βοηθός του) ... έπαιζε με το κινητό. Το δε ύφος του "Εγώ είμαι". Όταν μπήκε στο δωμάτιο είπε χωρίς καν ένα καλημέρα "Εσύ έξω" και φυσικά έκανα πως δεν άκουσα ακόμη και ο Πάπας της Ρώμης να ήταν (έτσι όπως διάβαζα δίπλα στον συγγενή μου) οπότε επανέλαβε νευρικά αλλά πιο "ευγενικά": "Βγείτε έξω"...απάντηση (ευγενική με χαμόγελο) γεωπόνου: "Να βγούμε. Καλημέρα σας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο γιατρός των ΤΕΠ που άφησε τον δικό σου άνθρωπο εξω έκανε απλα το καθήκον του.Εσυ ως μη γνωστης,υπερτιμησες την πάθηση του ασθενή επειδη ειχε κραυγαλέα συμπτώματα και ειχες την κλασσικη αντίδραση Ελληναρα .
    Σκέφτηκες οτι ισως μεσα στα ιατρεία υπήρχαν συνάνθρωποι σου που οχι μονο υπέφεραν ,αλλα έδιναν μάχη για την ζωή τους ;
    Αυτα δεν στα λεω επικριτικά ,αλλα με αγαπη ,ώστε να μην χρησιμοποιήσεις την ιδια στάση ξανά αλλα να την θεωρήσεις παράδειγμα προς αποφυγήν .
    Αυτο ομως που δεν καταλαβαινω ειναι αυτα τα σχολια τύπου "κάστας",για απαντησεις γεωπονου και τετοια ...
    Ξερεις οτι ο γιατρός εχει δικαίωμα να σε πετάξει εξω απο τον θάλαμο οτι ωρα θελει και προφανως καταχρηστικα καθόσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μεχρι την ωρα της επίσκεψης μεσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα συμφωνήσω ωστόσο μαζι σου στο οτι υπαρχουν καλοί και κακοί ιατροί.
    Οπως καλοί και κακοί υδραυλικοί.
    Οπως καλοί και κακοί δάσκαλοι κτλ
    Αυτο που συμβαίνει ομως στην πράξη ειναι καθημερινά να κάνουν μικρές πράξεις ηρωισμού για να σώζουν εσενα και τους συμπολίτες σου.
    Ομως εσυ δεν επέλεξες να υπερτονισεις το καλο αλλα το κακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συγγνώμη για τις αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις. Κολλάει το κινητο.
    Η δικη μου γνώμη ειναι οτι οι γιατροί στην Ελλαδα με ελάχιστη αμοιβή και με εξοντωτικά ωράρια προσφέρουν αφανές αλλα ανεπανάληπτο εργο .
    Προς ellinas :διάβασε την μελέτη για το χαμηλό iq σε σύνδεσμο με την ανυπαρξία eq που εγινε απο το τμήμα υγιεινής της ψυχολογίας του Harvard.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θα εκπλαγεις με το ποσο ταιριαζεις στο ψυχολογικό προφίλ του ηλιθίου με περικεφαλαία .Επισης να σου επισημάνω οτι η σωςτη ορθογραφία ειναι προκριμα σωστής σκέψης .ποτε δεν ειναι αργα .υπαρχουν νυχτερινά σχολεία και ανοιχτά πανεπιστήμια,υπαρχει ελπίδα και για σενα ,αρκεί να το θελεις .Κανεις δεν ειναι τελειως χαμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Mou fainete to trollarisma tou syntrofou exei proigoumeno? Re mipos eisai kolitos tou Alexi kai theleis kai esy mia NEA Ellada? Be original re psychakia pou mas to paizeis kai Intellectual. Pantos an psaxenis gia nea douleia exei o Alexis kai agggelia gia nea Troll san kai ese. Psakse kai tha to vris.
    Koita apantisi o Trolakias:
    Συγγνώμη για τις αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις. Κολλάει το κινητο.Η δικη μου γνώμη ειναι οτι οι γιατροί στην Ελλαδα με ελάχιστη αμοιβή και με εξοντωτικά ωράρια προσφέρουν αφανές αλλα ανεπανάληπτο εργο
    KALA Mas douleveis re Mammakia??

    Ti le re megale exeis kai kinito ? To plironei o mpampas kai mas to paizeis kai intellectual ? Tora oso afora to dikomou to IQ mia pou mas to paizeis afan skate... Tha sou apantiso Ellinika .. Εκει που εχεσα εγω φυτρωσες εσυ....
    PS Mallon to Kocatepe Cami einai mikro gia sena... Min anoisixeis the sou dosoune to Mavi Cami se ligo...to idio kanei yia sena...
    Gule Gule xairetismata stous syntrofousou...

    Ellinas (X)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. By the way Trollakia..Syggnomi gia ta orthografika...
    (X) ELLINAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επισης να σου επισημάνω οτι η σωςτη ορθογραφία ειναι προκριμα σωστής σκέψης

    Pou eisai Mikre mamakia ..Kai o Joseph Gobels egrafe teleia alla den pavei na itan ena Katharma kai miso..Blepo mas egines kai Nazistakiastora ..Mikre..Inte kai se anotera se blepo Sturmfuhrer sto telos..
    Ellinas (X)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χαχαχαχχαχα τι γελιο βγάζω ρε κερατά ,πες κ αλλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτα τα τουρκικά που γραφεις τι ειναι ;και που τα μαθες εσυ;εγω που ασχολουμαι δεκαετίες με τα ελληνοτουρκικά δεν τα ξερω...βρε μηπως εισαι τουρκαλβανος και μας δουλευεις ;πες τωρα αμεσως τον εθνικό ύμνο 4 φορες για να αποδείξεις την καταγωγή σου τωρα αμεσως!χαχαχχαχαχαχχα
    Βρε τον πυροβολημενο βρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Kalos to trelo agori, to Roz troll kai pou eisai rota ti gomena sou gia to kerato. By the way dose tis kai xairetismata... Ama den kanei to ergaleio dose to kinito sou to idio einai etsi kai allios to plironei o mpampas..
    Filakia apo to Harvard..
    (x) Ellinas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Osos gia ta Erllinotourkika ase autous pou kseroune kai katse se kammia diadilosi na eisai to Roz troll tis Epanastasis...
    Perastika kai me ton Kidemonasou Mikre..
    (X) ELLINAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δεν θελω να μιλας για πραγματα που δεν γνωρίζεις :γκόμενες ,εργαλείο,Harvard ,φαινεται να ειναι λέξεις άγνωστες για σενα .Δεν ειχε γήπεδο σημερα αγόρι μου να πας να εκτονωθείς ,ε;πω τι τραβάς και συ ο καθυστερημένος .......αλλα μην στενοχωριεσαι ,ο Θεός θα σε σώσει,οι φτωχοί στο πνεύμα θα μπουν στο βασίλειο των ουρανών .Φανταρος πηγες ή ακομα ;γιωτα ε γιωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Blepo arxises douleia gia to Tsyriza..Re mpagasa keratomene Goebels..Poneses..Den peirazei.
    Εκει που εχεσα εγω φυτρωσες εσυ?
    By the way Roz Trollakia do me a favour
    «μή μου τοὺς κύκλους τάραττε»
    kai Vres kanena Gomeno I Gomena analoga me ta gousta sou trelo agori na asxolitheis Vradiatika..
    Tora otan piga ego fantaros esy isouna akoma sta kakkala tou paterasou..kati pou esy den exeis??Den peirazei..omos
    Mikre ase tis galifies se allous na kaneis kamaki I trolarisma kai ase mas isixous....

    (X) Ellinas..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Blepo arxises douleia gia to Tsyriza..Re mpagasa keratomene Goebels..Poneses..Den peirazei.
    Εκει που εχεσα εγω φυτρωσες εσυ?
    By the way Roz Trollakia do me a favour
    «μή μου τοὺς κύκλους τάραττε»
    kai Vres kanena Gomeno I Gomena analoga me ta gousta sou trelo agori na asxolitheis Vradiatika..
    Tora otan piga ego fantaros esy isouna akoma sta kakkala tou paterasou..kati pou esy den exeis??Den peirazei..omos
    Mikre ase tis galifies se allous na kaneis kamaki I trolarisma kai ase mas isixous....

    (X) Ellinas..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Sygnomi gia tin epanalipsi tou mynimatos..

    Sava apo oti katalaves den kathonte me stauromena xeria merikoi.
    (x) Ellinas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ειναι πολλοί οι εχθροί εκει εξω σου λεω....ΑΣΕ που έρχονται και οι εξωγήινοι ...και οι υποχθονιοι....και οι ψυχίατροι.....αυτοι ειναι σιγουρα ο μεγάλος σου εχθρός ,πολεμούν αμείλικτα αυτοι οι κακοί κύριοι με τις άσπρες στολές τις ιδέες μεγαλείου ,την σχιζοφρένεια και κυρίως μανία δίωξης ...
    Όπου τους δεις να κρύβεσαι Γτ δεν ξερεις ποτε θα αποφασίσουν να σε μαζέψουν...έχουν και ενα μυστικό υπεροπλο,εναν άσπρο χιτώνα που λέγεται ζουρλομανδυας...εκει θα σε βάλουν και θα σε κλείσουν σε μια μυστική φυλακή που λέγεται φρενοκομείο ...προσεχε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. xairetismata sta Roz Afentika sou trelo Troll agori..see you later Alligator..
    Min ksexnas to Kocatepe minare einai olos dikosou..Xairetismata stous dikousou pou me eoune kai fakelomeno.... It takes two to Tango ...trelo agori..min to ksexnas auto..
    PS Perastika kai me to kidemonasou trelo Troll ROZ agori...

    (X) ELLINAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Και εσυ χαιρετίσματα στα παιδια εκει στην γ´ ψυχιατρική κλινικη και να σαι φρόνιμο και καλο παιδακι και να τρως όλο το φαί σου και να συνεχίσεις να μας διασκεδαζεις Αριστοφάνη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. xairetismata ston Zeimpek kai se ola ta syntrofia
    Gule Gule
    see you later Alligator..kai na min ksexniomaste to kinito kai ta matia sou diladi ton kolosou...
    (X) Ellinas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Σιγουρα καλυτερα .Και καραγκιόζης ακομα πιο καλα ...ξερεις εσυ ....κανε μας λιγο τα δικά σου τα ωραια ,δωσε πόνο στον λαό σου elina..εεε ellina ηθελα να πω ....δεν μας ειπες την αποψη σου ομως ,ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι κατασταλαγμα ασβεστης Σοφίας και απαύγασμα υψίστης οξυνοιας ω elina,επιχειρηματολογησε πανω στην αποψη του Σαββα(αληθεια κολλητος σου ειναι και απευθύνεσαι με τόση αμεσότητα στα κείμενα σου τα επικά στο πρόσωπο του;και γιατι ζητάς συνεχεια την παρέμβαση του για να τα βγάλεις περα ;δεν μπορεις μονος σου;
    Θα σου δωσω μια συμβουλή :οταν φερεις ενα όνομα ,φρόντιζε να το τιμάς .
    Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τα τεκταινόμενα γύρω σου φαινεται οτι απέχει πολυ των ικανοτήτων ενός μέσου Έλληνα.
    Μην μας ντροπιαζεις ,πήγαινε καπου μακρια να ξεχάσουμε οτι υπάρχεις .Ο Σειριος θα ηταν μια καλη αρχη,αν και το μέγεθος της ηλιθιότητας σου πιθανώς να μας επηρέαζε και απο εκει.
    Δεν ειναι αυτα τα blogs για σενα ,απαιτούν οξυδέρκεια και στοιχειώδες μορφωτικό επίπεδο ώστε να γίνουν καταληπτα,ιδιότητες που δεν διαθέτεις οπως αποδείχθηκε κατ´εξακολουθηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αγαπητέ skal όλοι έχουμε προσωπικά παραδείγματα διαφθοράς απο όλους τους τομείς της Κρατικής διοίκησης(εφορία,πολεοδομία,ΥΠΕΘΑ, κλπ) και βεβαίως στο Υπουργ.Υγείας που ανέφερες.
    Εγώ όμως διαφωνώ για την ευθύνη μόνο των Υπουργών Υγείας.
    Έχει κανένας αμφιβολία ότι ο εκάστοτε Πρωθυπουργός της χώρας εάν ήθελε να μαζέψει όλα αυτά τα ''λαμόγια''που έχουν γεμίσει τις κάθε λογής λίστες και off shore(που επιμελώς καλύπτουν οι κυβερνώντες) δεν θα μπορούσε να το πραγματοποιήσει;
    Δέν υπάρχει τεχνογνωσία; Δέν υπάρχουν άξιοι και ικανοί επιστήμονες οικονομολόγοι;
    Βεβαίως και υπάρχουν αλλά ποιός έχει τη βούληση να το πραγματοποιήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΟΥΤΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
    Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ.
    Η ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΝΟΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ. ΟΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Den zitao tin Premvasi tou Savva trolaki mou gia na milisei gia mena. Exo stoma kai trust me trolia san kai sena pou kathonte oloi tin mera kai xaskoune ta exo xesmena.. Zitao tin premvasi tou Savva gia na kserei me ti Rempeskie Trollaki tou Roz diktyou exei na kanei. Oso afora to copy ..antigrafis tou dikou mou pseydonimou ...kai tipotes allo. Opos sou eipa prin kai tha sto ksanapo mikro trello agoraki:: Εκει που εχεσα εγω φυτρωσες εσυ..
    Pigaine tora na klapseis se kanena syntrofo kai salta kai pidiskou pano se kanena temenos...kali arxi tha itane sto monastiraki kai meta sto Kocatepe..

    PS
    Mikre poula trela ekei pou se pernei kai oxi se mena. Oso gia ton Savva kserei ti eimai kai ti ekfrazo sto peripou..don't worry about me trollaki ...pigaine tora na trollaris kapou allou...kai adeiasemas tin gonia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. "σύμφωνα με υπολογισμούς των ειδικών το ένα τρίτο του δημοσίου χρέους της χώρας μας οφείλεται στο πάρτι παρανομιών, οργίων και διαφθοράς που γινόταν στον τομέα της υγείας τα προηγούμενα χρόνια, ενώ συμπληρώνει ότι σύμφωνα με την δική του προσωπική άποψη, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο μισό. Δηλαδή, περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια ευρώ σκορπίστηκαν και κατέληξαν σε λογαριασμούς πολυεθνικών και ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών, εμπόρων φαρμάκων και ιατρικών μηχανημάτων, γιατρών, φαρμακοποιών και φυσικά πολιτικών και συγκεκριμένα ατόμων που έχουν διατελέσει υπουργοί Υγείας!"

    Αρχίζουμε λοιπόν:
    1. Πόσους υπουργούς Υγείας έστειλε ο Άδωνις στον εισαγγελέα; Κανέναν. Πολιτική ομερτά. Περιμένω σχόλιο.
    2. Υλοποιήθηκε σύστημα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης φαρμάκου από τη φαρμακοβιομηχανία προς τη φαρμακαποθήκη προς το φαρμακείο και με ηλεκτρονική συνταγή από το φαρμακείο στον πελάτη; Όχι. Ούτε καν σχεδιάστηκε. Άρα συνεχίζεται η τρύπα που επιτρέπει άρρωστες πρακτικές που δεν υπάρχει λόγος να αναλύσω τώρα (οι ειδικοί του τομέα τις γνωρίζουν). Περιμένω σχόλιο.
    3. Οι δαπάνες εγκρίνονται από συγκεκριμένο τμήμα του υπουργείου. Πόσους υπαλλήλους έστειλε ο Άδωνις στον εισαγγελέα; Κανέναν. Περιμένω σχόλιο.
    4. Η διάλυση του ΕΟΠΥΥ και η μείωση ποσοστού κέρδους των φαρμακείων σε σημείο ασφυξίας όλων των τίμιων φαρμακοποιών επιβλήθηκε ως σχέδιο από έξω.
    Μπορεί κανείς να μας πει αν υπήρξε εγκαίρως άλλο σχέδιο ηλεκτρονικού ελέγχου του συνόλου των δαπανών που υπάρχουν προς έγκριση και πληρωμή (άρα και ηλεκτρονικός εντοπισμός των φαινομένων "9 μέρες νοσηλεία σε μονόκλινο και ένα τόνο φάρμακα για αφαίρεση μιας ελιάς") με ταυτόχρονη εξυγίανση του συστήματος διαχείρισης πληρωμών από τούδε και στο εξής;
    Αλλά έτσι είναι η ζωή: αν δεν αφήνεις περιθώριο "ευελιξίας", δεν αρέσεις...

    Ας αφήσει λοιπόν ο Άδωνις τις κόνξες. Καταστρέφει την αγορά εφαρμόζοντας εν γνώσει του συγκεκριμένο σχέδιο. Για τους φαρμακοποιούς, για παράδειγμα, το ενημερωτικό σποτ των οποίων απαγόρευσε (!!!), επιβάλλει τέτοιους κανόνες αγοράς που, αν δεν κλέβεις μέσω ψεύτικων συνταγών ή παράνομων εξαγωγών, να είναι τεχνικά ανέφικτο να επιβιώσεις ως τίμιος φαρμακοποιός.

    Μια από τα ίδια είναι όλοι τους.
    Συμφωνώ για τις αόριστες, περιγραφικές πλατφόρμες του κάθε wannabe, αλλά ας μην προσπαθούμε να κατηγοριοποιήσουμε τους πωλητές του τίποτα. Ας επικεντρωθούμε στη μετατροπή του τίποτα σε κάτι. Η προσπάθεια της σχολής πολιτικής είναι αξιέπαινη. Κάτι αντίστοιχο χρειάζεται και για τους πολιτικούς. Ως εδώ από εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. )"Ο γιατρός των ΤΕΠ που άφησε τον δικό σου άνθρωπο εξω έκανε απλα το καθήκον του"

    Ο συγκεκριμένος απλώς είχε χάσει τη ψυχραιμία του εξαιτίας των δύο θυμάτων τροχαίου(είχε αντιμετωπιστεί η περίπτωση τους) που ανέφερα πριν. Απαντούσε απότομα χωρίς να ακούει.
    Η πρώτη γιατρός όταν έγινε η φασαρία και έμαθε ότι είχε αργήσει να δει το χτύπημα ο χειρουργός "φαρμακώθηκε". Οπότε μάλλον ο συγκεκριμένος γιατρός δεν έκανε το καθήκον του όπως καταλαβαίνεις.
    Δεν με ενδιαφέρει αν τυχόν είχε πχ καλό βαθμό πτυχίου, ειδικεύσεις κτλ. Για τμήμα επειγόντων δεν έκανε.
    Δεν άκουγε. Μετά είδε σαν φοβισμένος λαγός τη κατάσταση, την όψη που είχε ο συγγενής μου, άκουσε και τον εξάψαλμο και τον "εξαφάνισαν".

    2)"Εσυ ως μη γνωστης,υπερτιμησες την πάθηση του ασθενή επειδη ειχε κραυγαλέα συμπτώματα και ειχες την κλασσικη αντίδραση Ελληναρα"

    Δεν έχεις άδικο. Τις ιατρικές γνώσεις δεν τις είχα. Τις είχε όμως η άλλη γιατρός που είχε δώσει σαφείς εντολές μέχρι που αυτός τα έκανε όπως καταλαβαίνεις μπάχαλο.

    3) "Αυτα δεν στα λεω επικριτικά ,αλλα με αγαπη ,ώστε να μην χρησιμοποιήσεις την ιδια στάση ξανά αλλα να την θεωρήσεις παράδειγμα προς αποφυγήν"

    Φίλε μου έχεις δικαίωμα ακόμα και επικριτικός να σαι.
    Όσο για μένα ποτέ δεν μετανιώνω για τίποτα. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να μην αδικώ ανθρώπους.
    Αφού λοιπόν ξέρω(διότι ήμουν εκεί, παρατηρούσα κτλ) ότι ο συγκεκριμένος γιατρός δεν ήταν οκ η συνείδηση μου(για τον τρόπο που αντέδρασα) είναι απολύτως καθαρή και αναλύοντας το ξανά σου λέω με βεβαιότητα ότι θα αντιδρούσα με τον ίδιο τρόπο διότι εναλλακτική δεν υπήρχε έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση. Ήταν από τις ελάχιστες στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου που πρέπει να μεταμορφωθεί σε "Ελληναρά"(όπως χαρακτηριστικά ανέφερες) όταν οι συνθήκες που επικρατούν είναι ζούγκλας, τα έχεις δοκιμάσει όλα και τίποτα δεν λειτουργεί. Επιβίωση με κάθε κόστος.Αν αυτός πριν είδε το ένα θύμα από το τροχαίο που ήταν νεκρό "και τα παιξε" δεν θα τη πλήρωνε ο συγγενής μου. Τον πήρε και τον σήκωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 4)"Ξερεις οτι ο γιατρός εχει δικαίωμα να σε πετάξει εξω απο τον θάλαμο οτι ωρα θελει και προφανως καταχρηστικα καθόσουν"

    Αναφέρεσαι στο άλλο περιστατικό στο θάλαμο. Δεν είμαι αντικείμενο για να με πετάξει έξω και οφείλει να έχει τρόπους. Ο ένας καθηγητής ήταν εξαιρετικός και σαν γιατρός και σαν άνθρωπος. Ο δεύτερος καθηγητής ιατρικής που πέρασε από τον θάλαμο του συγγενή μου ήταν από το είδος ανθρώπων που δεν συμπαθώ καθόλου. Φυσικά χωρίς να μαλώσω του απάντησα διότι δεν ήμουν φοιτητής του να το "καταπιώ" όταν λέει χωρίς ένα απλό στοιχειώδες τυπικό ευγενικό καλημέρα "Βγες έξω" απότομα λες και του είχα κάνει κάτι. Καθηγητής άνευ παιδείας.
    Τέλος δεν καθόμουν καταχρηστικά διότι όπως καλά ξέρεις όταν δεν προλαβαίνουν οι νοσοκόμες(διότι πολλές φορές και ανάλογα το νοσοκομείο η αναλογία νοσοκόμων με ασθενείς δεν είναι η ιδανική) τους συγγενείς τους θέλουν(αρκεί να είναι ένα άτομο συνοδός σε κάθε "βάρδια" και ήσυχο...ένα βιβλίο, ένα μπουκαλάκι νερό και μια καρέκλα και σιωπηλός ήμουν) αλλά όταν είναι να εξετάσουν δεν τους θέλουν. Επίσης οι νοσοκόμες μπορεί να έχουν και κάποιο δωμάτιο...για κάπνισμα. Άρα δεν ξέρω ποιος πρέπει να μιλήσει για κατάχρηση. Ο ένας καθηγητής μίλησε σαν αμόρφωτος από το τελευταίο βουνό και τον επανέφερα (χωρίς να μαλώσω) με τον τρόπο μου.

    5) "Αυτο ομως που δεν καταλαβαινω ειναι αυτα τα σχολια τύπου "κάστας",για απαντησεις γεωπονου και τετοια ..."

    Που να στο εξηγήσω τώρα. Είναι ολόκληρη ιστορία και έχει γέλιο. Παλιά ιστορία από τη σχολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Όχι στα γκρικλις...
    Ένα θέμα που για άλλο λόγο ξεκίνησε από τη διαχείρηση ακολουθεί στη καταγραφή προσωπικών εμπειριών...Τπ...
    Σε όλες της χώρες όπου μπαίνει το ΔΝΤ το πρώτο πράγμα που περικοπτετε ειναι κονδύλια της υγείας. Δυστυχώς εδώ παρακοπηκαν και το θεωρητικό περίβλημα του δοτου υπουργού μας ειναι ότι η υγεία ευθύνεται για το τρίτο του χρέους...Αφήνω ασχολίαστο το γεγονός ότι δεν το έχουν προσδιορίσει ακριβώς όπως και την εξέλιξη του από το 2009 και εντεύθεν Έτσι σήμερα ο έλληνας έχει χάσει ΠΑΡΑ πολλά στην υγεία του που εύχομαι ς ολους να ειναι υγειης .Το λάθος ΚΑΤ εμε του Σαββα ειναι ότι κατευθύνει τη κοινή γνώμη στο δενδρο και όχι στο δάσος και αυτό φάνηκε και στα σχόλια (40 έλληνες,50 γνώμες).επιπλεον ειναι σύνηθες να διαβάλετε ( με επιλεκτικά στοιχεία) ο εκάστοτε στοχοποιημενος κοινωνικός χώρος ..Έτσι όμως προχωρά το σχέδιο τους πχ ελληνικό,ΟΠΑΠ,Αστέρας, και έπονται μια σειρά άλλων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Προς γεωπόνο :όσον αφορά την "γιατρό που φαρμάκωθηκε"
    Α)μπορει να ταν η ιδια άσχετη
    Β)μπορει να ηταν σε ανταγωνισμό με τον αλλον
    Γ)μπορει να ηταν ιδέα σου
    Δ)τελικα δεν δικαιώθηκε ουτε εκεινη ουτε εσυ απο το αποτέλεσμα ,αφού ο συγγενής και μακάρι να ναι καλα ο άνθρωπος δεν ειχε κατι σοβαρό
    Ο γιατρός που "εξαφανίστηκε" μπορει
    Α)να μην γούσταρε να δει τον συγγενή σου αφού του Φερθηκες ετσι και να έστειλε αλλον
    Β)να τελειωνε το ωράριο του και να πήγε για υπνο
    Γ)να μην ήθελε να δώσει συνεχεια για να αποφορτιστεί η κατάσταση
    Δ)να πήγε να φωνάξει και αυτος τους συγγενείς του για να

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μαλωσετε ολοι παρεα στα επείγοντα .
    Οι συνοδοί στους θαλάμους κάθονται μεσα τις ωρες που δεν εχει επίσκεψη ο Ιατρος ή νοσηλεία και γνωρίζουν πολυ καλα οτι πρεπει να φεύγουν οταν μπαίνουν οι γιατροί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Οι νοσοκόμες ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ θα έχουν γραφειακι να καπνίζουν Γτ ειναι 8ωρες εκει και δεν μπορούν να βγουν εκτος νοσοκομείου .
    Η απορία μου ειναι :σύμφωνα με τις εμπειρίες σου ως επιστήμονας και κοινωνικός οπως φαινεται άνθρωπος,οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία υπερβάλλουν εαυτούς κατα κανόνα και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων για το καλο των ασθενών ,ναι ή οχι;
    Και αν ναι,Γτ δεν επέλεξες να δημοσιοποιησεις ενα τέτοιο παράδειγμα προσφοράς και αυτοθυσίας και προτιμήσες εμφατικά να στηλιτευσεις ενα αμφιλεγόμενο κατα την γνώμη μου περιστατικό ,το οποίο μειώνει την εικόνα των ιατρών και τους παρουσιάζει αμελείς και αδιάφορους;
    Προς ανακοντα:τα λεφτα απο την δημόσια υγεία τα έφαγαν οι πολιτικοί προϊστάμενοι όλης της διοικητικής αλυσίδας απο χαμηλά μεχρι ψηλά και πρεπει να λογοδοτήσουν .
    Προς elina:σε έδερνε η μαμα σου μικρό;σε στριμωχναν τα παιδάκια στις τουαλέτες του σχολίου ,σε κέρατωνε η πρώτη γκομενα σου με τον κολλητό σου;ή απλα εισαι βλαξ εκ γενετής ;εμεις θα σε βοηθήσουμε παντως elina,να ξερεις ποτε δεν ειναι αργα ,απευθυνσου στους ειδικούς και αν αγαπας τουλαχιστον την Ελλαδα και εχεις και κατι καλο μεσα σου,μπορει και να σταματήσω να σε κοροϊδεύω,αν και να ξερεις εχουμε ρίξει τρελο γελιο με την πάρτη σου ,σε παρακολουθεί πολύς λαός και γελάει ,σε ευχαριστούμε γι αυτο.
    Υ.Γ δεν πιστευω να ψηφισες Αυστρία χθες μπαγασακο ,Γτ σε κόβω τετοια κρυφή κατασταση να πουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Top musun?

    Se troi o kolosou mou fainete Roz Troll agori mou alla oxi den tha paro.. An theleis omos rota ton kolitosou etsi kai allios kynaidos eisai kai tin gomena sou tin ektimane alloi gia ta kali tis. By the way pare fora kai ela me tin opisthen paoi sto temenos Kocatepe etsi kai allios sou aresei... Eidika tora pou mou ekanes tin Mouri kreas... Trelo Roz Troll xairetismata stous Syntrofousou kai ama deis tin konchita dostis kai ena filaki.. Etsi kai allios ena apo ta idia eisai trello Roz Agori..
    Kai min ksexnas to Temenos... exei tesseris minaredes trelo Roz Agori. Mexris stigmis exeis pidisei tous treis kai to kalami..Ksexases omos ton Tetarto

    Gule Gule Kai Perastika Trelo Roz Troll...
    (x) Ellinas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τι ειναι αυτοι οι μιναρέδες που αναφέρεις ρε βλακακο συνεχεια ;
    Τουρκολαγνος εισαι ;
    Που τα ξερεις ολα αυτα τα τουρκικά ;
    Μηπως φαντασιωνεσαι οτι εισαι γιουσουφακι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Trogaise stin Glitsa tou Tsopani Roz Trolaki mou kai tsimpas san xanos..Inte pigaine tora ki kane parea stin knchita mias pou sou aresei ..kai meta to tetarto minare kai ta matiasou .

    hasta la manana Maricon
    (X) Ellinas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλημερα στον αγαπημένο μου βλάκα!
    Νωρις νωρις βλεπω σημερα ,τι εγινε ,εχει παιδικά η τηλεόραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Megale Roz TrolloFloufli, agapimeno na peis tin Konchita to dikosou Koritsi/Agori. Dialekse kai pare Floufli...Etsi kai allios topairneis to gramma..tora sto grammatosimao kolas??
    Cheers
    (x) Ellinas
    PS Nai exei Paidika me proto gueststar ton Pedovouvalo tin afentiasou..kai tin Konchitasou..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Λοιπον επειδη διακρίνω την ανώτερη ευφυία σου θελω να μου λύσεις μια απορία .
    Ειναι το περίφημο θεώρημα του αρχαίου βησιγοτθου βασιλιά ιμεηλιθ ιοσπαραπολυ :τι ειναι πιο βαρύ ,ενα κιλό σίδερο σε υψόμετρο 789 ποδων ή ενα κιλό βαμβάκι στον βυθό της θάλασσας στα 2469 ποδια.
    Αν το βρεις θα παραδεχτώ οτι έσφαλα μαζι σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Aγαπητέ ROZ trollaki δεν ηξερα οτι εισαι ηλιθιος τοσο πολυ?? Anoikses to kouti me tis Makkakies blepo. Perastika kai me ton kidemonasou mikre..kai pou eisai tous minaredes kai ta matiasou..
    Hasta la manana Maricon .
    (X) Ellinas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Απάντησε μου ειπα .Εκτος αν δεν ξερεις οποτε παραδεξου την ανεπάρκεια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλημέρα σε όλους/ες.

    Προς Ελληνας και Ellinas,

    Σταματήστε να μαλώνετε μεταξύ σας. Δεν αξίζει. Δεν προσφέρει κάτι στο ιστολόγιο, ούτε σε σας τους δύο αν το σκεφτείτε.

    Προς Έλληνας,

    Θα σου απαντήσω σε όσα δεν έχουν απαντηθεί ήδη για μην γυρνάμε στα ίδια
    1) Όχι στη πτέρυγα δεν επιτρέπεται να καπνίζει κανείς. Ούτε σε άδειο δωμάτιο, ούτε σε μικρή αποθήκη, ούτε σε γραφείο. ΑΥΣΤΗΡΑ. Δεν έχουν μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Όχι μόνο να διαμαρτυρόμαστε για τις ελλείψεις. Αυτό το ξέρεις καλά και μην προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα ορισμένων φίλε μου. Ούτε όσοι είναι σωστοί σώζουν στο σύνολο τον κλάδο. Είναι κλάδος που δεν επιτρέπεται να υπάρχουν «στραβόξυλα».

    2) Ο συγκεκριμένος δεν ήταν να εξετάσει το χτύπημα. Είχε άλλη ειδικότητα. Χειρουργός θα εξέταζε. Ο συγκεκριμένος υποτίθεται "συντόνιζε" και εξέταζε ότι είχε να κάνει με την ειδικότητα του.

    3) Η κοπέλα επαληθεύτηκε. Ο ασθενής ταλαιπωρήθηκε πολύ όπως ταλαιπωρήθηκαν και ο χειρουργος και ο ακτινολόγος. Δυο καλοί γιατροί που δεν χρωστούσαν τίποτα να «πληρώσουν» την ηλιθιότητα ενός «συντονιστή».

    4) Οι υπόλοιποι κάνανε την καλύτερη δουλειά που τον εξαφανίσανε πίστεψε με. Πρώτα αυτόν και μετά οι δικοί μου βγάλανε σιγά σιγά και μένα έξω στον αέρα από άλλη πόρτα. Όλη η υπομονή μπροστά στην εξέλιξη έγινε μια τεράστια «έκρηξη». Να του μιλάνε, να μην ακούει, επειδή τα «είχε παίξει» από πριν με τα θύματα του τροχαίου και να ναι απότομος. Και ο ασθενής να χειροτερεύει. Ποιος νόμιζε ότι ήταν στο κάτω κάτω? Ένας άνθρωπος όπως όλοι μας. Εύχομαι κανένας να μην το ζήσει αυτό(ή κάτι παρόμοιο πχ να ζητήσει ο γιατρός φακελάκι) και να μην αναγκαστεί επειδή δεν θα υπάρχουν άλλα περιθώρια ελιγμών να αντιδράσει έτσι άσχημα. Όχι μόνο να μην δέχονται να δώσουν φακελάκι αλλά αν ζητήσει(άμεσα ή εμμέσως πλην σαφώς) φακελάκι να τον προειδοποιήσουν κοιτώντας τον στα μάτια με ήρεμη και ευγενική φωνή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ότι χρήματα δεν έχουν αλλά κι να είχαν δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν και ότι αν δεν κάνει το καθήκον του πιστός στον όρκο του μπορεί να του συμβεί κανένα ατύχημα. Άνθρωποι είμαστε ατυχήματα συμβαίνουν.
    Έτσι μίλησε σε έναν τέτοιο γιατρό πριν λίγα χρόνια ένας παιδικός φίλος και συναθλητής όταν ο πατέρας του 50+ χρονών ήταν να κάνει μια σοβαρή εγχείρηση. Αυτό έγινε πρωινή ώρα. Τυχαία… την επόμενη μέρα σε ώρα επισκεπτηρίου και ενώ ήταν στη πτέρυγα εκεί ο συγκεκριμένος γιατρός, δυο πολύ ευγενικά παιδιά, καλλιεργημένα (που έτυχε όμως να ναι και λίγο κάπως «τρομακτικά» στο παρουσιαστικό οι συγκεκριμένοι ενώ είναι μια χαρά παιδιά δεν έχουν αγγίξει κουνούπι στη ζωή τους, μόνο στη προπόνηση αυτά που ξέρουν) από τον σύλλογο επισκέφτηκαν τον κύριο Πέτρο(άλλο το πραγματικό όνομα). Στο διάδρομο πλησίασαν… τυχαία τον συγκεκριμένο γιατρό που εκείνη την ώρα έδινε οδηγίες σε κάτι νοσοκόμες και ήρεμα και ευγενικά τους ρώτησαν αν ξέρουν που βρίσκεται το συγκεκριμένο δωμάτιο. Τους απάντησαν προς τα που να πάνε. Τυχαία την άλλη μέρα πήγαν επίσκεψη άλλα δύο παιδιά και την τρίτη μέρα ο προπονητής του συλλόγου, μαζί με το γιο του κυρίου Πέτρου. Την τέταρτη μέρα τυχαία πήγε ξανά ο γιος του Κυρίου Πέτρου μαζί με έναν από τους «κολλητούς» παιδικούς φίλους-συναθλητές του(εμένα). Όλη την εβδομάδα, όποτε βόλευε, ο κύριος Πέτρος τύχαινε να δέχεται επισκέψεις πάντα των δύο ατόμων από τα παιδιά του συλλόγου που από μικρό παιδάκι πήγε τον γιο του και γνώρισε τα άλλα παιδάκια. Τα παιδάκια τώρα είχα όλα μεγαλώσει. Σαν αδέλφια Ένας για όλους και όλοι για έναν. Στις χαρές και στα δύσκολα. Στην αρχή της άλλης εβδομάδας ο κύριος Πέτρος όχι μόνο χειρουργήθηκε τυχαία πρώτος αλλά η εγχείρηση πήγε και πολύ καλά.
    Σήμερα ζει και βασιλεύει(μάλλον και ο γιατρός ζει μια χαρά διότι δεν έπαθε κάποιο ατύχημα), εργάζεται κανονικά, η γυναίκα του τον κυνηγάει να μην το παρακάνει στο φαγητό και μας κάνει και γελάμε με τα ωραία ανέκδοτα του. Ένας υπέροχος άνθρωπος και οικογενειάρχης.
    Αυτά ως προς εμπειρία και προβληματισμό για το τι κοινωνία έχουμε και πως αναγκάζεσαι κάποιες φορές να λειτουργήσεις για να επιβιώσεις.. Δεν είναι τυχαίο που φτάσαμε ως χώρα εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αγαπητέ γεωπονε:δεν μαλώνω με τον elina τον εμπαιζω.Για να μαλωσεις με κάποιον πρεπει στοιχειωδώς να μπορει να σου αντιταχθεί .
    Όσον αφορά το περιστατικό :Συντονιστής Ιατρος στις εφημεριες δεν υπαρχει .Υπαρχει υπεύθυνος ΤΕΠ στην διαλογή.Επισης τελικα δε νομιζω οτι επαληθεύτηκε η κοπελα (συνήθως πανικοβαλλονται στα επείγοντα ,παρόλο που μπορει να ειναι εξαιρετικοί θεωρητικοί ιατροί).
    Αυτο που λες για τις νοσοκόμες ειναι στα όρια του ρατσιστικού .Επειδη δεν αντιλήφθηκα σε ποια κλινικη τελικα εισήχθη ο Ασθενης ,αν ηταν σε κλειστό τμήμα επιτρέπεται κατ'εξαιρεση χώρος για κάπνισμα,αν δεν ηταν δεν ηταν τελικα τοσο επείγον το περιστατικό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Αυτα που γραφεις με τον κύριο Πέτρο αν ισχύουν να ξερεις απλα οτι ο συγκεκριμένος επεσε σε πολυ καλής παστας ιατρό ή πολυ χωρατατζη.Πιστευεις οτι άνθρωπος πιθανώς σε νευραλγική θέση με ισχυρό πόστο σε δημόσιο νοσοκομειο φοβήθηκε κατι πιτσιρικάδες που έσκαγαν μυτη για να τον ρωτήσουν "ευγενικά " .εκτος του οτι ΚΑΚΩΣ έπιανε την κουβέντα μαζι τους γιατι επιτρέπεται μονο στενούς συγγενείς να ενημερωνεις ,αντε εναν δυο το πολυ την φορα ;να σου υπενθυμίσω οτι συνήθως οι ιατροί έχουν και πολυ κοσμο που τους συμπαθει και τους εκτιμάει απεριόριστα επειδη έχουν σώσει κάποιον δικό τους και θα μπορούσε ο συγκεκριμένος να παρει κανα δυο τηλ και αυτοι που αναφέρεις να μην ξαναπατήσουν ουτε στο κυλικείο για καφε .Για μα μην αναφέρω την περιπτωση να έπαιρνε κάποιον φιλο του στην ασφάλεια .Εξαλλου δεν ειχε διαπράξει ακομα εκείνος αδίκημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Σε αυτο που θα συμφωνήσω απόλυτα μαζι σου ειναι ο εκβιασμός για το φακελάκι .απαραδεκτος και άσπλαχνος.Αλλα να σου πω κατι βρε φιλε μου.Γτ επρεπε ο γνωστός σου να χειρπυργηθει απο τον συγκεκριμένο γιατρό.Υπαρχουν τόσοι και τόσοι ιατροί που εκτελούν το καθήκον τους με αγαπη για τον ασθενή,Γτ απευθύνεστε μονίμως σε αυτούς που προβάλλει το σάπιο κύκλωμα ;δεν αντιλαμβάνεστε οτι η υπέρ προβολή κάποιου υποκρύπτει κάποιο κύκλωμα συμφερόντων;η συντριπτική πλειοψηφία των λειτουργών της υγείας κανει το καθήκον της και παραπανω απο αυτο.Απευθυνθειτε σε αυτούς και μην λησμονείτε να λέτε μετα μια καλη κουβέντα .Τους αξιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Μια χώρα σε παράνοια
    21 05 14

    της Ιωάννας Χρ. Τσώνη
    ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΙΑ
    Επέλεξα αυτόν τον ιδιόμορφο τίτλο, θεωρώντας πως αντικατοπτρίζει με ακρίβεια την επικαιρότητα της χώρας. Αρκεί κανείς να αναλογιστεί τα γεγονότα των τελευταίων μηνών και με κάποιους απλούς συλλογισμούς θα κατανοήσει την επιλογή του. Συνοπτικά λοιπόν, στις 6 Ιανουαρίου ο Χριστόδουλος Ξηρός εξαφανίζεται όντας σε άδεια μέσα από τα χέρια των αρχών και κηρύσσεται καταζητούμενος. Στις 25 Μάρτιου του τρέχοντος πάντα έτους ο βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι μαχαιρώνει μέχρι θανάτου σωφρονιστικό υπάλληλο και 2 μέρες αργότερα θανατώνεται και ο ίδιος αυτή τη φορά από φρικτά βασανιστήρια που υπέστη από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις φυλακές της Νιγρίτας. Στις αρχές Απριλίου στην επικαιρότητα κυριαρχεί το “Μπαλτάκος Γκέιτ” ταράζοντας τα όχι και τόσο λιμνάζοντα νερά της ελληνικής πολιτικής σκηνής, ενώ μόλις τις προηγούμενες ημέρες, εκεί που όλα τα μίντια είχαν εκμεταλλευτεί στο έπακρον τον ανθρώπινο πόνο μετατρέποντας σε τηλεοπτικό σόου τις βγαλμένες από την κόλαση της σύγχρονης Ελλάδας εικόνες από ανθρώπους που συνωστίζονταν για τα δωρεάν προϊόντα από τους παραγωγούς, ο Χ.Ξηρός ξανανοίγει εμφατικά τον φάκελο της τρομοκρατίας στην Ελλάδα με την ατελέσφορη ευτυχώς απόπειρα βομβιστικής επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα. Επιπλέον, μέσα σ’όλα αυτά ο προεκλογικός πυρετός. Μα θα ρωτούσε εύλογα κανείς πως συνδέονται όλα αυτά! Κι όμως βρίσκονται σε άμεση σχέση με τη ζωή μας και με το διακύβευμα όχι μόνο των εκλογών αλλά και κάθε επιλογής στην κοινωνική μας ζωή. Αν δει κανείς σφαιρικά όλα αυτά που συμβαίνουν θα καταλάβει ότι το μεγαλύτερο κακό που μας έκαναν οι πολιτικοί λαοπλάνοι είναι ότι δηλητηρίασαν πέρα από την τσέπη μας(αυτό είναι προφανές) και την σκέψη μας και ίσως το δεύτερο να είναι ακόμα πιο επικίνδυνο. Ως λαός έχουμε χάσει την ισορροπία, την ευθυκρισία και τον προσανατολισμό μας ξεσπώντας σε λανθασμένες επιλογές. Για όλα αυτά τα περιστατικά που προανέφερα άκουσα πληθώρα τοποθετήσεων και πραγματικά αρνούμαι να πιστέψω ότι υπάρχουν Έλληνες που εκ πεποιθήσεως υποστηρίζουν ότι ένας ”Ξηρός θα τους βάλει στη θέση τους”, ότι ο Καρέλι με τη συνοδεία διάφορων ρατσιστικών σχολίων ”καλά να πάθει και περισσότερα του άξιζαν”, ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα ” κίνημα Ελλήνων ενάντια στο ανθελληνικό σύστημα που διώκεται από το κράτος όπως είπε και ο Μπαλτάκος ”, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι όλοι ξύνονται όπως λένε χαρακτηριστικά και τους αξίζει να τους κόψουν τους μισθούς” και όχι μόνο. Με τρομάζει ειλικρινά η διαπίστωση ότι τα μνημόνια και η λιτότητα εκτός από την οικονομική δυσπραγία του κράτους έβγαλαν στην επιφάνεια και καλά κρυμμένα αρχέγονα και καταστροφικά ένστικτα όπως η αυτοδικία, ο κάθε μορφής ρατσισμός και η αλληλοκαταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Έλληνες που ξεσπούν την οργή τους στον κόσμο γύρω τους τασσόμενοι υπέρ της δεξιάς και αριστερής βίας, Έλληνες που ξεσπούν και διοχετεύουν αυτή την οργή στον εαυτό τους και κάθε μέρα αυτοκτονούν με ανησυχητικούς ρυθμούς. Μία χώρα με πνεύμα μεταλλαγμένο και πανικόβλητο που μπορεί μόνο να μας διχάσει, ακριβώς σε μία περίοδο που μόνο ενότητα χρειαζόμαστε. Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε και την ιστορική αλήθεια που αποδεικνύει ότι όλες ή σχεδόν όλες οι συγκρούσεις πηγάζουν από τον εσωτερικό κοινωνικό διχασμό. Μοιάζουμε λοιπόν ένας λαός με έναν πλήρως διαστρεβλωμένο εγκέφαλο. Για μένα προσωπικά αυτές οι εκλογές και το αποτέλεσμα τους θα αποτελούν ένα κοινωνικό ψυχογράφημα. Ένα απτό δείγμα της σκέψης μιας κοινωνίας που μοιάζει στις αντιδράσεις και στις επιλογές της πιο απρόβλεπτη από ποτέ. Η λεγόμενη ”κοινή λογική” καλώς ή κακώς δείχνει ως έννοια να εκτροχιάζεται και να παραμορφώνεται συνεχώς. Κάθε προσπάθεια πρόβλεψης του εκλογικού αποτελέσματος τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο για μένα είναι τουλάχιστον παρακινδυνευμένη, με όλη αυτήν την ρευστότητα που βιώνει η κοινωνία. Θεωρώ χρέος όλων των πολιτών τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, τη μόνη διαδικασία που μας δίνει το πολιτικό βήμα και που αν δε συμμετέχουμε έστω σ αυτό το ελάχιστο ψήγμα δημοκρατίας που μας έχει απομείνει δεν δικαιούμαστε να κατηγορούμε απλώς τους άλλους που επέλεξαν για εμάς. Βέβαια αντιλαμβάνομαι ότι η διαδικασία των εκλογών μόνο εύκολη δεν είναι διότι εν καιρώ η ψήφος μας δεν αποδεικνύεται ένα στοιχείο ενδεικτικό της αξίας και της υπόληψης αυτών που ψηφίσαμε αλλά ένας καθρέπτης εμάς των ίδιων και των επιλογών μας.


    http://neafiliaton.wordpress.com/2014/05/21/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B1-2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.