28/5/14

Άλλος ένας Τούρκος "ήρωας" των Ιμίων νεκρός από σφαίρες

Του Σάββα Καλεντερίδη
Έχουν γραφτεί και κυρίως έχουν ειπωθεί πολλά για την τύχη των Τούρκων βατραχανθρώπων (SAT), που συμμετείχαν στην κατάληψη της Μικρής Ίμιας, το 1996.

 Αν και είναι γεγονός ότι έχουν χάσει τη ζωή τους με διάφορους τρόπους ίσως οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες "ήρωες" των Ιμών, πρέπει να τονίσουμε ότι το όλο θέμα σε γενικές γραμμές έχει λάβει μυθιστορηματικές διαστάσεις.
Ενώ λοιπόν η κατάσταση για το θέμα έχει έτσι, έρχεται η ίδια η ...ζωή να προσθέσει περισσότερο σασπένς στο μυθιστόρημα των "ηρώων" των Ιμίων.
Χθες, σε επίθεση που δέχτηκε το αυτοκίνητο των Τουρκικών Αερογραμμών (THY) στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, έχασε τη ζωή του ο Sadettin Doğan, ο οποίος συμμετείχε ως πεζοναύτης στην απόβαση και την κατάληψη της Μικρής Ίμιας και υπηρετούσε στο Μογκαντίσου ως Διευθυντής Ασφαλείας του Γραφείο της THY στη Σομαλία.
Ο Sadettin Doğan παραιτήθηκε από τις τάξεις του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού το 2012.
Οι υπεύθυνοι της τουρκικής πρεσβείας στο Μογκαντίσου δήλωσαν ότι ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η επίθεση εναντίον του αυτοκινήτου της ΤΗΥ και του συγκεκριμένου 'ήρωα" των Ιμίων.
Να σημειωθεί ότι ο εκτελεσθείς είχε κατηγορηθεί από τις τουρκικές δικαστικές αρχές για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ.
Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, αφήνουμε τη φαντασία των αναγνωστών μας να ταξιδέψει...

1 σχόλιο:

  1. Δὲν ταξιδεύει μόνο τὸ μυαλὸ τῶν ἀναγνωστῶν σας, ἀλλὰ καὶ τὼν τούρκων στρατιωτικῶν, δυστυχῶς βεβαίως γιὰ τὸ κράτος συμμορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.