7/5/14

Η Γενοκτονία των Ποντίων συνεχίζεται - Πεθαίνουν κάθε μέρα πικραμένοι οι γέροντες - Ο Σάββας Αναστασιάδης ζητεί επαναφορά των συντάξεων

Ήλθαν από τις στέπες της Κεντρικής Ασίας και τον Καύκασο στην προαιώνια πατρίδα, αφού είχαν ζήσει προηγουμένως τέσσερις και πέντε ξεριζωμούς και εξορίες.
Η Ελλάδα ήταν γι' αυτούς το άπιαστο όνειρο, ένα απάνεμο λιμάνι.

Άλλωστε, όταν οι σοβιετικοί τους πίεζαν να πάρουν σοβιετική υπηκοότητα, για να απολαμβάνουν τα προνόμια του σοβιετικού πολίτη, εκείνοι πεισματικά κρατούσαν την ελληνική υπηκοότητα, λέγοντας "Εμείς είμες Ρωμαίοι, Έλλενες".
Μετά το 1990 άρχισαν να έρχονται στην "Πατρίδα τη Πατρίδας" την Ελλάδα, κατά δεκάδες χιλιάδες. Η υποδοχή δεν ήταν αυτή που περίμεναν. Όμως, για τους γέροντες η Μητέρα Ελλάδα είχε ένα έστω και μιρκό χάδι, μια φροντίδα. Ένα επίδομα, με το οποίο μπορούσαν να κρατηθούν σε ένα επίπεδο αξιοπρέπειας, για να μην κάνουν αυτό που δεν θα έκανε ποτέ ένας Πόντιος. Να μην γίνουν γυρευοί, ζητιάνοι.
Όμως η κρίση τους έκοψε ακόμα και αυτό το επίδομα, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν κυριολεκτικά από την πείνα, αυτοί οι υπερήφανοι Έλληνες του Πόντου και του Καυκάσου.
Είναι σαν να συνεχίζεται η Γενοκτονία που ξεκίνησαν οι Νεότουρκοι, συνέχισε ο Κεμάλ και οι Κεμαλικοί και τώρα με το "ρατσιστικό" νομοσχέδιο του κ. Αθανασίου και το κόψιμο του επιδόματος, κλείνει η τελευταία φάση της Γενοκτονίας.
Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα ορισμένοι βουλευτές, που διατηρούν ιστορικές και ανθρώπινες ευαισθησίες.
Γι' αυτό επανέρχεται ο Πόντιος Βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης για τις συντάξεις των Ανασφάλιστων υπερήλικων, αφού μετά από τέσσερις μήνες που είχε καταθέσει την προηγούμενη ερώτηση (5175/03- Ιανουαρίου 2014) με το ίδιο θέμα δεν πήρε απάντηση.
Επειδή το πρόβλημα παραμένει άλυτο, διογκώνεται καθημερινά και οδήγησε σε εξαθλίωση και απόγνωση την συγκεκριμένη κατηγορία των συμπολιτών μας, ο Βουλευτής κατέθεσε νέα ερώτηση που συνυπογράφουν 14 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας .

Σάββας Ι. Αναστασιάδης
Νέα Δημοκρατία
Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς τoν κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα:                Ανασφάλιστοι υπερήλικες


      Κ. Υπουργέ,
      Επανερχόμαστε στην με αριθμ.  5175/03- Ιανουαρίου 2014 ερώτηση που καταθέσαμε  με θέμα: «Ανασφάλιστοι  υπερήλικες» , διότι παρά την παρέλευση τεσσάρων και πλέον μηνών δεν έχουμε καμμία απάντηση.
      Επειδή το πρόβλημα αυτό που σας ετέθη πολλές φορές, παραμένει άλυτο, διογκώνεται καθημερινά και οδήγησε σε εξαθλίωση και απόγνωση την συγκεκριμένη κατηγορία των συμπολιτών μας ,
         
          Ερωτάσθε και πάλι κύριε Υπουργέ:

   
        Αφού η Χώρα μας κατάφερε να έχει το 2013 σημαντικά πλεονάσματα, για πιο λόγο δεν τροποποιείτε την σχετική διάταξη του Ν. 4092/13, ώστε να αποκατασταθεί η μεγάλη αδικία και να λάβει τέλος το μαρτύριο των ανασφάλιστων υπερήλικων ποντίων από τις Χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, Βορειοηπειρωτών και γηγενών συμπολιτών μας;

Τετάρτη 7η  Μαϊου 2014  
                                           
 Οι ερωτώντες Βουλευτές:  
                                                                               
1. Σάββας Αναστασιάδης  Β΄ Θεσσαλονίκης

  2. Ιορδάνης Τζαμτζής   Ν. Πέλλας

  3. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Ν. Έβρου

  4. Δημήτρης Κυριαζίδης, Ν. Δράμας

  5. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Ν. Φλώρινας

  6.  Γεώργιος Καρασμάνης, Ν. Πέλλας

  7.  Γεώργιος Ορφανός, Α’ Θεσσαλονίκης

  8. Γιάννης Ιωαννίδης, Α΄ Θεσσαλονίκης

  9. Απόστολος Βεσυρόπουλος Ημαθίας

  10. Λάζαρος Τσαβδαρίδης , Ημαθίας

  11. Ευριπίδης Στυλιανίδης, Ν. Ροδόπης

  12. Μπατσαρά Γεωργία, Ημαθίας

  13. Τσουμάνης Δημήτρης, Πρέβεζας

  14. Παναγιωτόπουλος Νίκος, Καβάλας

  15. Πασχαλίδης Ιωάννης, Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.