27/5/14

Υποστηρίξτε την αναστήλωση της Αγοράς των Αθηνών - Υποστηρίξτε τη Δημοκρατία

Το Ίδρυμα Λεοντίδα, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την προώθηση θεμάτων Ιστορίας, Πολιτισμού και Δημοκρατίας, σας προσκαλεί να διαδώσετε και να υποστηρίξετε την εκστρατεία για την αρχιτεκτονική και πολιτιστική αναστήλωση και ανάδειξη της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών.
Η Αγορά των Αθηνών είναι η γενέτειρα της Δημοκρατίας - ο πρώτος χώρος έκφρασης απόψεων, ανοιχτός σε κάθε πολίτη. Η Παρρησία, η Ισηγορία, η Ισονομία και η Δικαιοσύνη είναι λίγες μόνο από τις υψηλές ιδέες που γεννήθηκαν στο χώρο της Αγοράς. Ταυτόχρονα, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Δημοσθένης και ο Περικλής είναι κάποιοι από τις μεγάλες προσωπικότητες που έζησαν και δίδαξαν εδώ. Η Αγορά, σε αυτήν εδώ την αρχαία γη, έδωσε τροφή στους μεγάλους αυτούς ανθρώπους και στο όραμά τους για Δημοκρατία και Πρόοδο.

Σκοπός του Ιδρύματος Λεοντίδα είναι η δημιουργία ενός κινήματος πολιτών που θα μοιραστεί το όραμα της Αγοράς και θα χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή και αναστήλωση αυτών των αρχαίων μνημείων της ανθρωπότητας. Βασιζόμενοι στις πληροφορίες των πρόσφατων αρχαιολογικών ερευνών, μπορούμε πλέον με ασφάλεια και ακρίβεια να αναστηλώσουμε εξολοκλήρου την Αγορά. Ταυτόχρονα, η αρχιτεκτονική αναστήλωση της Αγοράς θα σηματοδοτήσει και την ανάδειξη της σε κέντρο πολιτισμού (με θεατρικές παραστάσεις, μουσικά δρώμενα, ακαδημαϊκά συνέδρια, κτλ.) και κέντρο Δημοκρατίας (κέντρο Δημοκρατικών σπουδών, Ερευνητικό Ινστιτούτο προώθησης και εξέλιξης της Δημοκρατίας παγκοσμίως, κτλ.).

Η επιτυχία του εγχειρήματος μας θα καταστήσει για ακόμα μια φορά τη χώρα μας μητέρα και φύλακα του δημοκρατικού ιδεώδους ενώ η Αθήνα θα αναδειχθεί και πάλι ως η οικουμενική πρωτεύουσα της Δημοκρατίας. Τα τουριστικά, πολιτιστικά, οικονομικά αλλά και πολιτικά οφέλη της χώρας μας από μια τέτοια εξέλιξη είναι δεδομένα.

Με τη βοήθεια και την υποστήριξή σας, το Ίδρυμά μας μπορεί να αναστηλώσει την Αγορά και να επαναφέρει τη δόξα της και το όραμά της για την προώθηση της Δημοκρατίας παγκοσμίως.Υποστηρίξτε την προσπάθεια της Λεοντίδας.
Υποστηρίξτε τη Δημοκρατία.
Δείτε σχετικά ΕΔΩ

8 σχόλια:

  1. Εξαιρετική ιδέα.
    Εκτός από την Αγορά η Ελλάδα, σε εκλεκτό της σημείο, πρέπει να αποκτήσει και την καλύτερη βιβλιοθήκη/ναό της γνώσεως, σε όλο τον πλανήτη. Οι συλλογές βιβλίων και άλλου εκπαιδευτικού υλικού, που διαθέτουν Έλληνες και Φιλέλληνες, είναι οι σημαντικότερες του κόσμου.
    Εάν βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι, τα πάντα μπορούν να αναστηλωθούν μέσα σε λίγες δεκαετίες. Αργά ή γρήγορα, τα καλύτερα του Ελληνισμού μπορούν να ξαναγεννηθούν και η Ελλάδα του μέλλοντος μπορεί να ξεπεράσει κάθε Ελλάδα του παρελθόντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Who are they? Total budget? The foundation doesn´t even have a website (at least I couldn´t find one)

    And, this is why they say they are raising money,
    ¨This project is going to take the first important steps towards the reconstruction and restoration of the Ancient Agora of Athens. To this need, we will need to create a bundle of materials to raise awareness and present the Agora’s case globally....¨

    The idea is GREAT, but if not serious could jeopardize other efforts...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 21ος αιώνας και εξακολουθούμε να περικλειόμαστε εντός των τειχών.
    Καμμιά ΜΚΟ για την αναστήλωση της ΘΡΑΚΗΣ υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε πλήρη εναρμόνηση με τον Niko Apelle συμπληρώνω , εξαιρετική ιδέα , αλλά πρίν την χρηματοδοτήσω – στο μέτρο του δυνατού – θα ήθελα να γνωρίζω τα ιστορικά και οικονομικά στοιχεία του Ιδρύματος , καθώς και την Διοικούσα ομάδα . Πέραν αυτού , πολύ καλή η ανάλυση για την ανάπλαση της Αγοράς , αλλά όταν ζητάς χρήμα από Έλληνες υποχρεούσε να κάνεις την ανάλυση στα Ελληνικά ! Φαντάσου να ζητήσεις χρήματα από Εγγλέζους στα Ελληνικά , θα σε κρεμάσουν . Ευπρόσδεκτη κάθε απάντηση από όποιον αρμόδιο του Ιδρύματος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί κύριοι
    Πως μπορεί κάποιο να έρθει σε επαφή με το ίδρυμα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Γιώργος Σιδηρούντιος Πολύ ωραίες ιδέες και είμαι σίγουρος πως η Λεοντίδα θα μπορούσε να τις στηρίξει! Αν θέλετε ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας για περισσότερη συζήτηση στο leontidafoundation@gmail.com

    @ NikoApelles We are a small group of young people believing in the dream of Democracy and to its greatest symbol - the Agora. To this end, we are crowdfunding everything (thus no website) and the budget is the one stated in the campaign (https://www.indiegogo.com/projects/restoring-the-ancient-agora-of-athens/x/775930)

    And we are 100% serious

    @ poulakisd Ιστορικά, ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια εδώ και ένα χρόνο. Οικονομικά όπως προείπα, σκοπεύουμε να χρηματοδοτήσουμε το όλο εγχείρημα από μικρές πρωτοβουλίες πολιτών από όλον τον κόσμο. Για την ολοκλήρωση της εκστρατείας απαιτούνται 35χιλιάδες δολλάρια όπως φαίνεται και εδώ: https://www.indiegogo.com/projects/restoring-the-ancient-agora-of-athens/x/775930.

    ΕΠίσης η πλατφόρμα που χρησιμοποιούμε είναι διεθνής όπως διεθνής είναι και η εκστρατεία

    @ Gerasimos με ένα απλό email στο leontidafoundation@gmail.com ή αν θες και σε εμένα στο stavros.kal@gmail.com


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλη δυναμη στην προσπαθεια σας!...Ακομα και ιδεα να μεινει...εμπνεει "Ιδεες"...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.