6/5/14

Νετανιάχου: Μόνοι οι Εβραίοι να λαμβάνουν την ισραηλινή υπηκοότητα

Με νόμο το Ισραήλ θα καθοριστεί ως έθνος-κράτος του εβραϊκού λαού
Σε άλλη μία επίδειξη μισαλλοδοξίας, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει νέα προβλήματα στους άραβες υπηκόους του Ισραήλ ( περίπου 1,6 εκατομμύριο άνθρωποι, ποσοστό 20,7% των κατοίκων) ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να θεσπίσει έναν νόμο για να καθοριστεί το Ισραήλ ως «ένα έθνος αποτελούμενο αποκλειστικά και μόνο από Εβραίους».
«Θα προωθήσω ένα βασικό νόμο με τον οποίο θα καθορίζεται το Ισραήλ ως έθνος-κράτος του εβραϊκού λαού», είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε ομιλία του στο Τελ Αβίβ, αναφερόμενος στην απόρριψη του αιτήματος αυτού από τους Παλαιστινίους στις τελευταίες ειρηνευτικές συνομιλίες. Ωστόσο, επανέλαβε τις προθέσεις του την Κυριακή, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Τα πολιτικά δικαιώματα των μειονοτήτων δεν κινδυνεύουν [από την αναθεώρηση του νόμου]. Είναι εξασφαλισμένα», ισχυρίσθηκε ο Νετανιάχου προσθέτοντας πως η κίνηση αυτή «είναι επιβεβλημένη σε μια χρονική συγκυρία που η νομιμότητα του Ισραήλ βρίσκεται υπό συνεχή και διαρκώς αυξανόμενη απειλή, τόσο από το εξωτερικό, όσο κι από το εσωτερικό της χώρας».

Υπάρχουν, ωστόσο, κι εκείνοι που αντιτάσσονται στα σχέδια του πρωθυπουργού, όπως η υπουργός Δικαιοσύνης Τζίπι Λίβνι. «Δεν πιστεύω πως θα έπρεπε να ψηφίσουμε ένα νόμο που θα δίνει ανωτερότητα σε κάποιους, καθώς κάτι τέτοιο απειλεί τις δημοκρατικές αξίες της χώρας μας», είπε η υπουργός που διαφωνεί με τον προτεινόμενο νόμο, παρόλο που και η ίδια θα επιθυμούσε «να καθορίζεται το Ισραήλ ως η πατρίδα των Εβραίων πολιτών».

«Προτίθεμαι όμως να υποστηρίξω ένα νόμο όπου η υποστήριξη της εβραϊκότητας και της δημοκρατίας θα έχουν την ίδια αξία και το ίδιο βάρος. Δεν επιθυμώ έναν νόμο που θα είναι περισσότερο εβραϊκός παρά δημοκρατικός, αλλά ούτε κι έναν που θα είναι περισσότερο δημοκρατικός και λιγότερο προς όφελος του εβραϊκού πληθυσμού», καταλήγει η Λίβνι.
BHMA

6 σχόλια:

  1. Ευγε!

    Και ασε τους προοδευτικους μας Αριστεροφασιστες να σκουζουν μαζι με το "ειρηνικο" Ισλαμοφασισταριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Imagine if XA would pass a similar law, what Israel would say?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. E!! όντως ένα μεγάλο εύγε στο Νετανιάχου για το θάρος δοξασίας της Χιτλερικής νοοτροπίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >>Κωνσταντίνος Ν. Αθανασιάδης είπε...
    E!! όντως ένα μεγάλο εύγε στο Νετανιάχου για το θάρος δοξασίας της Χιτλερικής νοοτροπίας!
    6 Μαΐου 2014 - 4:03 μ.μ.<<

    Οσο δεν ξεμπερδευουμε πρωτα με τα δικα μας χιτλερικα της Τσυριζαβγητικης "νοοτροπιας", θα ξευτιλιζομαστε ζητιανευοντας - τζαμπαμαγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι λέτε ρε παιδιά, δηλαδή η υπηκοότητα είναι είδος του σουπερ μάρκετ και θα πρέπει να διατίθεται προς όλους; Για ποιό λόγο; Γιατί την θέλει κάποιος ο οποίος δεν είναι ντόπιος; Μια χαρά καλύπτεται απο τους νόμους για όσο διάστημα ζεί στην Ελλάδα, στην Ιαπωνία έχουν παρόμοιο νόμο, το ίδιο βλέπω κάνει και το ιζραήλ.
    Ας μου εξηγήσει κάποιος δήθεν προοδέ γιατί ΠΡΕΠΕΙ να μοιράζεται η υπηκοότητα σαν τα μαρουλόφυλλα σε κάθε έναν. Με επιχειρήματα.

    Τι θα κερδίσω σαν έθνος εαν καταληφθώ απο άλλους; Γιατί να το κάνω; ρε με δουλεύετε όλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς, το πώς και σε ποιους θα δίνει το Ισραήλ την υπηκοότητά του είναι δική του δουλειά.

    Εγώ παίρνω αφορμή από τον τίτλο, για να πω ακόμη μία φορά, ότι ουδέποτε κατάλαβα τον όρο "έθνος-κράτος", που συνηθίζει η αριστερή διανόηση.

    Για να είμαι ειλικρινής, τον άκουσα πρώτη φορά πριν από λίγα χρόνια, όταν ο ΣΚΑΪ ήθελε να προβάλει την εκπομπή με τίτλο "1821: Ένα έθνος γεννάται". Κατόπιν πολλών και, κατά την γνώμη μου, δικαιολογημένων διαμαρτυριών, ο τίτλος άλλαξε σε "1821: Ένα έθνος-κράτος γεννάται".

    Μπορεί να με διαφωτίσει κανείς τι πάει να πει "έθνος-κράτος" και ποια η διαφορά από το εθνικό κράτος, κάτι απολύτως κατανοητό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.