21/5/14

Κοινός υποψήφιος πρόεδρος Ουκρανίας από Ρωσία - Γερμανία!

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Εχουν ήδη κριθεί από τώρα οι προεδρικές εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή στην Ουκρανία: νικητής θα είναι ο Πέτρο Ποροσένκο, ένας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που αποκαλείται και «βασιλιάς της σοκολάτας»! Ο Ποροσένκο προηγείται σαρωτικά στις εντελώς αναξιόπιστες δημοσκοπήσεις που κάνουν εξαγορασμένοι Ουκρανοί δημοσκόποι, παρουσιάζοντας... εξαπλάσιο (!) ποσοστό από την κυριότερη αντίπαλό του, την πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο. Δεν είναι λοιπόν οι δημοσκοπήσεις που μας οδηγούν στο συμπέρασμα που προαναφέρθηκε.

Η εκτίμησή μας βασίζεται σε καθαρά πολιτικά γεγονότα, πολύ σημαντικότερα από στημένες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης. Το καθοριστικό στοιχείο επί του οποίου εδράζεται η εκτίμηση περί βέβαιης νίκης του Ποροσένκο εδράζεται στο ότι η Μόσχα και το Βερολίνο έχουν ανομολόγητα συμφωνήσει ότι αυτός μπορεί να συγκεράσει τα συμφέροντα της Ρωσίας και της Γερμανίας στην Ουκρανία. Αυτός είναι ο λόγος που τον καθιστά βέβαιο νικητή. Η Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία ενώ ήταν με τους Γερμανούς πέρασε στην υπηρεσία των Αμερικανών, βρέθηκε απολύτως απομονωμένη στο εσωτερικό της Ουκρανίας και καθόλου δεν αποκλείεται η εκλογική συντριβή της, όχι απλώς η βέβαιη ήττα της. Δεν θα εκπλαγεί κανείς αν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής πάρει... μονοψήφιο ποσοστό!

Ο Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος έχει σοβαρά οικονομικά συμφέροντα με τη Ρωσία, δεν είναι πρωτάρης στην πολιτική. Εχει υπηρετήσει τα συμφέροντα του Βερολίνου, ως υπουργός Εξωτερικών της φανατικά φιλοδυτικής κυβέρνησης του Γιούστσενκο, πριν από μερικά χρόνια. Εχει υπηρετήσει όμως ακόμη πιο πολύ τα συμφέροντα της Μόσχας, ως υπουργός Οικονομικών της ρωσόφιλης κυβέρνησης του ανατραπέντος Γιανουκόβιτς. Είναι οπαδός της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ, πράγμα που φυσικά ευνοεί τη Γερμανία και δυσαρεστεί τη Μόσχα.

Μόλις την Κυριακή όμως δήλωσε ότι απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ιδέα δημοψηφίσματος με θέμα την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ - με άλλα λόγια διαβεβαίωσε τη Ρωσία και τη Γερμανία ότι αποκλείεται να επιτρέψει οποιοδήποτε άνοιγμα της Ουκρανίας προς τις ΗΠΑ. Αξιόπιστες πληροφορίες από τη Μόσχα αναφέρουν ότι ο Ποροσένκο έχει δώσει διαβεβαιώσεις στους Ρώσους και τους Γερμανούς ότι μόλις εκλεγεί, σε ελάχιστες εβδομάδες θα οδηγήσει τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα εκλεγεί πρωθυπουργός ο Αρσένι Γιατσενιούκ, ο άνθρωπος των Αμερικανών που τοποθετήθηκε εντελώς παράνομα στη θέση του πρωθυπουργού της χώρας από τους ακροδεξιούς, φιλοναζιστές πραξικοπηματίες.

Οι Ρώσοι και οι Γερμανοί θα φτιάξουν δική τους κυβέρνηση και θα βάλουν δικό τους πρωθυπουργό, εξουδετερώνοντας έτσι επί της ουσίας τα κέρδη των ΗΠΑ από το ακροδεξιό πραξικόπημα που οργάνωσε και εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά ο Λευκός Οίκος και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Παρά τις επιμέρους διαφορές του Βερολίνου και της Μόσχας, το ζητούμενο είναι η συνισταμένη της πολιτικής που θα ασκεί η νέα ουκρανική ηγεσία να είναι ανεκτή τόσο από τη Ρωσία όσο και από τη Γερμανία. Αυτή δεν θα είναι μια ευθύγραμμη πορεία. Σε αρκετές περιοχές που ελέγχουν οι Ρώσοι της Ουκρανίας, για παράδειγμα, δεν θα αφήσουν να στηθούν κάλπες για τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής.

Η ρωσική απειλή για εισβολή στις ρωσόφιλες περιοχές της Ουκρανίας και το φάσμα της προσάρτησής τους στη Ρωσία κατά το πρότυπο της Κριμαίας θα υφίστανται διαρκώς. Οχι μόνο για ψυχολογικούς λόγους διαπραγμάτευσης, αλλά και ως σοβαρότατο ενδεχόμενο, αν η συνομοσπονδοποίηση της Ουκρανίας δεν προχωρήσει βάσει του σχεδιασμού του Κρεμλίνου. Η διαδικασία αρχικής ομοσπονδοποίησης της Ουκρανίας και η σταδιακή επίλυση του προβλήματος τελικού διαμελισμού της χώρας αυτής, πιθανότατα θα είναι μακρόσυρτη και με παλινδρομήσεις από τη στιγμή που ο Πούτιν δεν χρησιμοποίησε στρατιωτικά μέσα για να προσαρτήσει στη Ρωσία την Ανατολική Ουκρανία. Πρώτος σταθμός σε αυτό το μακρύ ταξίδι που κρύβει πολλές εκπλήξεις όμως είναι οι προεδρικές εκλογές της Κυριακής.

ΠΗΓΗ

4 σχόλια:

  1. Τα Ρωσσικά στρατεύματα αποχωρούν από την μεθόριο, και σε τρείς ημέρες το κοινοβούλιο ψηφίζει να αποσυρθούν και οι δικές του δυνάμεις από την Ανατολική Ουκρανία που τους έστειλε η λουλού ο Γιατσενιούκ για να πετσοκόψουν τους αυτονομιστές.

    Οι συναλλαγές ενέργειας μεταξύ Κίνας και Ρωσσίας ΔΕΝ θα γίνονται σε πετροδολλάρια, αλλά μάλλον σε καλάθι νομισμάτων (BRICS). Και φυσικά εδώ δεν ισχύουν οι εισβολές αλλά Ιράκ και Λιβύη.

    Πώς έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι τώρα τελευταία οι Αμερικανοσιωνιστές μένουν συνεχώς με το παγωτό στο χέρι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δικιά μου εντύπωση είναι συνεργασία Ρωσίας-Γερμανίας και συνεργασία Ρωσίας-Κίνας. Ομως και η Γερμανία και η Κίνα είναι σκληροί διαπραγματευτές ή δε ενεργειακή δύναμη Ρωσία εξάγει κατα κύριο λόγο φυσικό αέριο τρίτων χωρών. Κρίσιμη υπενθύμιση στους χρήσιμους ηλίθιους της Ρωσίας στην Ελλάδα τα ανωτέρω. Μην ξεχνάμε η Γερμανία αποτελεί "κατοχική" δύναμη η δε Ρωσία την απελευθερώτρια δύναμη (ως έπ[ραξε και στην Κύπρο). Μονιμα συμφεροντα μόνιμοι σύμμαχοι απο το 1922 σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό μοιάζει περισσότερο με ανακωχή...

    Τι θα πει τα βρήκαν οι Ρούσσοι με τους Γερμανούς στην Ουκρανία;

    Θα συνδεθεί η Ουκρανία με την ΕΕ η με τους Ρωσσους (και την επερχόμενη Ευρασιατικη ένωση;

    Μοιάζει περισσότερο με Ribentropp-Molotov...
    Εαν ισχύει αυτό, το μέτωπο της Ουκρανίας "παγώνει" προς το παρόν...

    Και οι Αμερικανοί "απεμπλέκονται" έτσι ώστε απερίσπαστα να ανοίξουν νέα μέτωπα γύρω από την Ρωσία. Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά στη Κριμαία βρίσκονται εκεί μάλλον για την αποτροπή ενός επεισοδίου στον Καύκασο...

    ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ δείχνει το ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ και τον ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ...

    Και φτάνουμε στα δικά μας.

    Αν ανοίξει αυτό το μέτωπο ο Παίκτης που θα "παίξει" στον Καύκασο εκ μερος του ΝΑΤΟ είναι η Τουρκία. Κανονικά ο Ερδογαν δεν θα έκανε τέτοια τρελά, αλλά τώρα είναι τελείως αποδυναμωμένος (τελείως τυχαία) όποτε δεν νομίζω ότι έχει περιθώρια αντίδρασης αν το ΝΑΤΟ το δώσει εντολή...

    Το μόνο που μπορεί να κάνει η Τουρκία προς αποφυγή αυτού του ενδεχόμενου είναι να αναλωθεί σε ένα άλλο μέτωπο με δική της πρωτοβουλία ώστε να αποφύγει την μεγάλη σύγκρουση.

    Γύρω της είναι πάλι δορυφόροι των Ρωσσων και το Αζερμπαϊτζάν, το Ιράν, η Συρία και η Ελλάδα.

    Το Αζερμπαϊτζάν είναι σχεδόν "αδελφή χωρά" για τους Τούρκους

    Η Ελλάδα ειναι συνεταίρος στο ΝΑΤΟ, και τώρα το ΝΑΤΟ, που με το ζόρι κατάφερε να μαζέψει 20 αεροπλάνα και να τα στείλει στην Κεντρική Ευρώπη, το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να του συμβεί είναι συγκρούσεις μεταξύ συμμάχων.
    το ΝΑΤΟ θα έδειχνε μια εικόνα τελείως "ρεμπετ ασκερ"

    Άρα μένουν το Ιράν και η Συριά.

    Το Ιράν δείχνει να αποσυμπλέκεται σιγά σιγά από τη Ρωσία και να έρχεται κοντά στην Αμερική. Το αν θα έχει ρυθμιστικό ρόλο η θα αλλάξει τελείως ρώτα αυτό μένει να φανεί. Με την Τουρκία άλλωστε μοιράζονται το πρόβλημα των Κούρδων. Και είναι ισχυρή χωρά

    Στη Συρία ο Ασσαντ δυναμώνει και με την βοήθεια των Ρώσων και με την βοήθεια μέσα απο την προσέγγιση Ιράν-ΗΠΑ. Δεν ξέρουμε πόσο μαζί του θα έχει τους Ρώσους ακόμα (αν αλλάξει ροτα το Ιράν).

    Αυτό είναι ένα δεύτερο μεγάλο θέμα. Μπορεί να ανοίξει ένα "βαθύ μέτωπο" στους Ρωσσους, με τις χώρες του κόλπου, αφήνουν το φράγμα που λέγεται Ασσαντ θα έχει σπάσει.

    Κάτι τέτοιο ίσως εξηγεί τα στρατηγικά βομβαρδιστικά στην Κριμαία...

    Και επίσης ο Ασσαντ έχει παραχωρήσει αυτονομία στους Κουρδους.

    Πιστεύω ότι το επικρατέστερο μέτωπο θα είναι πάλι η Συρία. Αν είναι η Γεωργία τότε οι τουρκοι αυτοκτονούν...

    Πλατιασαμε λίγο άλλα μάλλον αυτά είναι αλληλένδετα...

    Επειδή αναρωτιόμασταν πως η κρίση στη Ουκρανία θα επιρρεαζε την Ανατολική Μεσόγειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή η αυτόματη διόρθωση τελικά προσθέτει λάθη αντί να τα διορθώνει.

    Συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.