30/5/14

"Καταιγίδα" στο Αιγαίο για δοκιμή νέων τακτικών του Στόλου - 70 πλοία στην άσκηση

Image
Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Με περίπου 70 πολεμικά πλοία και νέες τακτικές - επιχειρησιακές και διοίκησης - πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα σε όλο το Αιγαίο η μεγάλη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού ''Καταιγίδα''.

Η άσκηση , με το σύνολο του Στόλου στην διάθεσή της, πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την τουρκική αεροναυτική άσκηση Beyaz Firtina, κατά την διάρκεια της οποίας εκτέλεσε το σύνολο των αποστολών επιτήρησης και ελέγχου που απαιτήθηκαν αλλά όλες τις προγραμματισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.Ωστόσο η Καταιγίδα είναι ανεξάρτητη αυτής και εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού.

Η νέα ''Καταιγίδα'' θα ενσωματώσει, σύμφωνα με επιτελείς του ΓΕΝ και του Αρχηγείου Στόλου, νέες μορφές διοίκησης στο πεδίο - ορισμένες από τις οποίες έχει ήδη εφαρμόσει σε επιμέρους τομείς στο πλαίσιο της  δοκιμής σχεδίων.

Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού έχει διαμορφώσει από καιρό την ανάγκη ορισμένων αλλαγών στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις μορφές διοίκησης, τις έχει δοκιμάσει τμηματικά και τώρα θα διευρύνει το πεδίο εφαρμογής τους . Όλα αυτά παράλληλα με την πλήρη εκπαίδευση του προσωπικού σε ουσιαστικά πραγματικές συνθήκες και  σε σενάρια με εμπλοκή μεγάλου αριθμού πλοίων και δύσκολες- σύνθετες αποστολές- όπως απαιτούν οι νέες συνθήκες - επιχειρησιακές και τεχνολογικές.

Στην  άσκηση, στην οποία θα συμμετάσχουν σε φάσεις της και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας,θα συμμετάσχουν όλα τα πολεμικά πλοία και θα ενεργοποιηθούν όλα τα συστήματα αεροπορικού και ναυτικού ελέγχου, επικοινωνιών, SAR, υποστήριξης κλπ. Ο χώρος που θα αναπτυχθεί η άσκηση είναι όλο το Αιγαίο και η Αν Μεσόγειος- από την Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο

Να σημειωθεί ότι η άσκηση <<Καταιγίδα>> δεν πραγματοποιήθηκε το 2012 λόγω της οικονομικής κρίσης. Πέρυσι έγινε κανονικά

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΣΕΙΣ ΟΝΕΙΡΕΥΣΤΕ ΣΤΟΛΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΑ 70 ΠΛΟΙΑ?
    ΣΤΟ ΠΡΟ-ΠΟ?
    ΟΝΕΙΡΟ ΛΕΕΙ ΗΤΑΝ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΑΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.