8/4/14

Το ΡΚΚ άρχισε τις πιέσεις στον Ερντογάν - Παρακολουθήστε το βίντεο με προσοχή

Στο άρθρο μας της Κυριακής αναφερθήκαμε στα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, λέγοντας μάλιστα ότι μπήκαν τα θεμέλια και αρχίζει η οικοδόμηση των τριών πρώτον κουρδικών καντονιών στη σημερινή τουρκική επικράτεια, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα.
Δεν στέγνωσε η μελάνι του άρθρου μας και το ΡΚΚ μας επαλήθευσε, στήνοντας Σημείο Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΣΕΚ) σε εθνική οδό, στο Χακιάρι.
Το ΣΕΚ  στήθηκε χθες, 7 Μαρτίου 2014, σύμφωνα με δημοσίευμα ΕΔΩ.
Πάντως, επειδή έχουμε δει πολλά, να σημειώσουμε ότι η είδηση χρήζει επαλήθευσης, ειδικά ως προς το χρόνο που στήθηκε στο ΣΕΚ.

2 σχόλια:


  1. Σώνει και καλά να ευλογήσετε τα γένια σας κύριε αρθογράφε,

    στο χάκιαρι ακόμα κάνει κρύο,και οι επιβαίνοντες στο μπλόκο φοράνε κοντομάνικα όπως ξεκάθαρα φαίνεται.

    επίσης στο φατσοβιβλίο γράφει ότι το περιστατικό έγινε προχθές,ενώ στο youtube γράφει ότι το βίντεο ανέβηκε 4 Φλεβάρη (καταχείμωνο).

    είναι προφανές ότι είναι τουλάχιστον περσινό το βίντεο. και ανέβηκε απο λογαριασμούς χρηστών κεμαλικής ιδεολογίας για να προσβάλουν τον ερντογάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αποτύπωση της εκλογικής δύναμης του BDP (φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας ) το μεταβάλλει σε Κουρδικό Κόμμα της Νοτιοανατολικής Τουρκίας ή του κατεχόμενου Βορείου Κουρδιστάν.

    Όπως έχει καταγραφεί χωρίς να διαψευσθεί η δήθεν διαρροή της συζήτησης μεταξύ του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Χακάν Φιντάν, του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, του υφυπουργού Εξωτερικών Φεριντίν Σινίρλιογλου και του στρατηγού Γιασάρ Γκιουλέρ σχετικά με την δημιουργία προβοκατόρικου επεισοδίου το οποίο και θα επέτρεπε την επίθεση στην Συρία έγινε τεχνηέντως με σκοπό να προληφθεί διαρροή διαλόγου του αρχηγού της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, με τον ηγέτη του κουρδικού ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, για τους όρους της πιθανής αποφυλάκισης του τελευταίου.

    Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε αυτοχειρία για το καθεστώς Ερντογάν αλλά και στον Κουρδικό πολιτικό σχηματισμό. Με το μήνυμα Ειρήνης του Οτζαλάν στην γιορτή της Νεβρόζ αλλά και με την ανωτέρω κίνηση ο Ταγίπ Ερντογάν διασφάλισε την προσέγγιση με τους Κούρδους σε περιοχές και εκτός Νοτιοανατολικής Τουρκίας, επέτυχε την εξάλειψη των απωλειών του Κόμματος του πρός το Εθνικιστικό Κόμμα της Τουρκίας του Μπαχτσελί., παράλληλα δε και το BDP διατήρησε την κυριαρχία του στην Νοτιοανατολική Τουρκία μακριά απο εθνικιστικές εξάρσεις.

    Τα όσα όμως λαμβάνουν χώρα στο Δυτικό Κουρδιστάν, στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας αλλά και στις περιοχές του Ιράκ πλησίον της Φαλούτζα απειλούν το πολιτικό κλίμα που παράγει η τουρκοκουρδική σύμπραξη στην Τουρκία και ταυτόχρονα αποτελούν
    το τελευταίο εμπόδιο για την κατάκτηση του πολυπόθητου 50% στις επικείμενες τουρκικές προεδρικές εκλογές για τον Ταγίπ Ερντογάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.