1/4/14

Πρώην Αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών: Η παρέμβαση της Ελληνικής Εκκλησίας, πιο προβληματική από τους ακραίους ισλαμιστές.

Η ε/φ Πανόραμα αναδημοσιεύει τη συνέντευξη, του πρώην Αρχηγού των Μυστικών Υπηρεσιών Αλβανίας SHIK-SHISH (1997-2002) Fatos Klosi (Φατός Κλόσι) στην ε/φ Illyria των αλβανοαμερικανών στην Νέα Υόρκη. 

Στη συνέντευξη ο Κλόσι μιλά και για τους ισλαμιστές αλλά και «για την παρέμβαση της Ελληνικής Εκκλησίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας». Ακολουθούν μεταφρασμένες οι δηλώσεις Κλόσι για το θέμα:
Ερώτηση: Είχαμε τη δράση των ισλαμιστών και των φιλανθρωπικών οργανώσεων που τους στήριζαν. Ωστόσο διατυπώθηκαν συνεχώς κατηγορίες για το ρόλο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και των ελληνικών Μυστικών Υπηρεσιών στο Νότο ….
Κλόσι: Το πρόβλημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι εντελώς διαφορετικό! Η παρέμβαση της Ελληνικής Εκκλησίας στα εσωτερικά της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι ίσως πιο σοβαρή από το πρόβλημα των ισλαμιστών, στην οποία όμως δεν έχει αφιερωθεί η απαιτούμενη προσοχή. Όχι από τις Μυστικές Υπηρεσίες, διότι οι Μυστικές Υπηρεσίες παρακολουθούσαν την παρέμβαση αυτή.
Για μένα το πρόβλημα είναι ακόμα πιο σοβαρό, η Ορθόδοξη Εκκλησία γενικά είχε την ισχυρή υποστήριξη του ελληνικού κράτους, πράγμα που δεν έχει η Μουσουλμανική Κοινότητα, την οποία δεν στηρίξει κάποια άλλη χώρα. Πίσω από την Εκκλησία βρίσκεται η Ελλάδα, η οποία, γνωρίζοντας το πρόβλημά μας, που δεν μας συμφέρει να επιδεινώσουμε τις σχέσεις, λόγω του ελληνικού βέτο στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, τόλμησε και ισχυριστεί ότι ο δρόμος της Αλβανίας για την Ε.Ε περνά από την Αθήνα.

Κατά την άποψη μου, το αλβανικό κράτος δεν ασχολήθηκε πολύ με το πρόβλημα και έκανε πολλές παραχωρήσεις στην Ελληνική Εκκλησία, αρχίζοντας από την αποδοχή του Αρχιεπισκόπου, για τον οποίο είχε κάθε δικαίωμα να μην τον δεχθεί. Σήμερα δυστυχώς, η Αλβανική Εκκλησία είναι συστατικό της Ελληνικής. Τα χρήματα για την ανέγερση εκκλησιών, για την συντήρηση της ίδιας της Εκκλησιάς μας, έρχονται από την Ελλάδα. Είδαμε στην Πρεμετή, οργανώθηκε κόσμος διότι πίσω από το γεγονός βρίσκεται η Ελλάδα.

Είναι λυπηρό που είμαστε πιο φτωχοί από τους Έλληνες, που έχουμε την ανάγκη της μετανάστευσης στην Ελλάδα. Είναι πολλοί οι παράγοντες που συνυφαίνονται και δίνουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία διαφορετική θέση απ’ εκείνη της Μουσουλμανικής Κοινότητας, η οποία είναι πολύ πιο φτωχή, πολύ πιο διασπασμένη. Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει πολλά χρήματα, έχει τα χρήματα της Ελλάδας που είναι χρήματα της Ευρώπης. Συνεπώς, κατά την άποψή μου, το αλβανικό κράτος θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη προσοχή απέναντι στην Ελληνική Εκκλησία παρά στους ισλαμιστές.

6 σχόλια:

  1. Αν δε βρίσκεται κανένα κράτος πίσω από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές πως εξηγεί το ότι στη Bosnia, την Albania, το Κόσσοβο και τα Σκοπια πανηγύριζαν για τη νίκη του Ερντογάν?

    Άξιος ο μισθός που του παρέχεται από την Τουρκικη κυβέρνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1) "Πρώην Αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών: Η παρέμβαση της Ελληνικής Εκκλησίας, πιο προβληματική από τους ακραίους ισλαμιστές"

    Όταν κάτι σε ενοχλεί το χαρακτηρίζεις. Έλα αρχηγέ πες το δεν είναι κακό. Ξέρεις πως παίζεται γενικά το παιχνίδι, ρουτίνα είναι...μέσω θρησκείας, τουρίστες, μετανάστες, διπλωμάτες, επισκέπτες επιστήμονες κάθε ειδικότητας, εμπορικοί αντιπρόσωποι, δίκτυα υποκοσμου κ.α.

    2) "Για μένα το πρόβλημα είναι ακόμα πιο σοβαρό, η Ορθόδοξη Εκκλησία γενικά είχε την ισχυρή υποστήριξη του ελληνικού κράτους, πράγμα που δεν έχει η Μουσουλμανική Κοινότητα, την οποία δεν στηρίξει κάποια άλλη χώρα"

    Ναι οι καημένοι οι ισλαμιστές δεν στηρίζονται από κανέναν. Όπως τα λες αρχηγέ. Είναι άγγελοι και οι Έλληνες, οι ορθόδοξοι, είμαστε οι κακοί σατανάδες. Πες μας την επόμενη φορά ότι μχαιρώνουν οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες ορθόδοξοι χριστιανοί αλβανοί πολίτες τους μουσουλμάνους αλβανούς πολίτες. Πες και για "απελευθέρωση" Τσαμουριάς. Τι κρατιέσαι? Βγάλτα όλα όσα θες να πεις στους κακούς Έλληνες.

    2) "Πίσω από την Εκκλησία βρίσκεται η Ελλάδα, η οποία, γνωρίζοντας το πρόβλημά μας, που δεν μας συμφέρει να επιδεινώσουμε τις σχέσεις, λόγω του ελληνικού βέτο στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, τόλμησε και ισχυριστεί ότι ο δρόμος της Αλβανίας για την Ε.Ε περνά από την Αθήνα"

    Είδες αρχηγέ?! Πως τολμήσαμε που είπαμε το αυτονόητο: Καλές σχέσεις και σεβασμός διεθνούς δικαίου για να μπείτε στο ευρωπαϊκό κλάμπ. Είμαστε απαράδεκτοι! Είμαστε θρασύτατοι!
    Επιδείνωσε τις σχέσεις σου με την Ελλάδα αφού κρατιέσαι με το ζόρι. Ρίξε του UCCέδες, με χρήματα από "μαύρα" κονδύλια στη Νότια Ήπειρο, να κάνουν γλέντι οι Έλληνες λοκατζήδες με σπέσιαλ κοντοσούβλια από φρέσκο κρέας στα βουνά της Ηπείρου.

    3)"Σήμερα δυστυχώς, η Αλβανική Εκκλησία είναι συστατικό της Ελληνικής. Τα χρήματα για την ανέγερση εκκλησιών, για την συντήρηση της ίδιας της Εκκλησιάς μας, έρχονται από την Ελλάδα. Είδαμε στην Πρεμετή, οργανώθηκε κόσμος διότι πίσω από το γεγονός βρίσκεται η Ελλάδα"

    Αν η Ελλάδα όντως δίνει μεθοδικά χρήματα γι' αυτό τον σκοπό κάνει πολύ καλά. Διότι άλλοι δίνουν χρήματα για τζαμιά.Ο καθένας λοιπόν τη δουλειά του. Ρουτίνα αρχηγέ. Τα ξέρεις. Όσο για την Πρεμετή το Αλβανικό παρακράτος(που κρύβει μέσα τη λέξη κράτος) καθοδηγούμενο από μυστικές υπηρεσίες έδειξε το αληθινό του πρόσωπο.

    4) "Είναι λυπηρό που είμαστε πιο φτωχοί από τους Έλληνες, που έχουμε την ανάγκη της μετανάστευσης στην Ελλάδα"

    Δεν τα λες όλα. Κρατιέσαι αρχηγέ. Θα μπορούσαμε ίσως να μεταναστεύσουμε και στην "Buyuk" Τουρκία για να μην είμαστε τόσο εξαρτημένοι από την Ελλάδα σε κάποια θέματα. Δεν πρέπει να "υποχωρήσουμε" στο Θέμα της ΑΟΖ όπως ακριβώς δεν "υποχωρούν" με την Ελλάδα τα αδέλφια μας οι Τούρκοι. Οι εκκλησίες της ορθόδοξης εκκλησίας και οι Βορειοηπειρώτες πρέπει να δεχτούν μεθοδικά πλήγματα. Τα αδέλφια μας οι Τούρκοι έχουν τη σχετική τεχνογνωσία. Θα μας βοηθήσουν.

    Άξιος!

    Προτείνω αύξηση της σύνταξης του κατά 50% + επιδόματα + 5.000 δολάρια μπόνους για κάθε αποστολή εκτός έδρας που βοηθάει στον σχεδιασμό της. Τι πάει να πει πρώην αρχηγός? Αφού ο άνθρωπος "το έχει" που λένε.

    Άξιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπεσα δεν εχουν αυτοι, χειροτεροι κι απο τους Τουρκους ειναι... Η Εκκλησια εχει δαπανησει εκατονταδες εκατομμυρια για να θρεψει τοσα αλβανικα στοματα και το ευχαριστω τους ειναι αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τιμές εθνικού ήρωα έθαψαν οι Αλβανοί τον κατάδικο Ηλία Καρέλη

    Εξαιρετικά ενδιαφέρον, διότι είναι χαρακτηριστικό του ποιόντος ενός λαού το ποιους θεωρεί ως ήρωές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Yπάρχουν δύο ενδεχόμενα:
    1. Να είναι κατευθυνόμενες δηλώσεις - προάγγελος ενεργειών κατά της Ορθοδοξίας στη Βόρειο Ήπειρο και την υπόλοιπη Αλβανία (που είναι και το πιο πιθανό) οπότε ο τύπος κάνει καλά τη δουλειά του
    2. Να τα πιστεύει αυτός (κι γενικότερα οι μυστικές υπηρεσίες) όλα αυτά που λέει, οπότε είναι τρόμπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επικίνδυνη προβοκάτσια επιχειρούν να στήσουν εις βάρος της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας εθνικιστικοί κύκλοι, που δεν περιορίζονται πλέον μόνον στους Τσάμηδες, αλλά εντοπίζονται ευρέως και στον κρατικό μηχανισμό.

    Ο αρχηγός της SHISH, της αλβανικής μυστικής υπηρεσίας, ενημέρωσε την αλβανική Βουλή κεκλεισμένων των θυρών για θέματα εθνικής ασφάλειας. Και με μεγάλη ευκολία απάντησε σε… τυχαία ερώτηση για το εάν υπάρχει κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια από τη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας, όπου προβλέπεται η Χειμάρρα να αποτελέσει ξεχωριστή διοικητική μονάδα και να μην εντάσσεται πλέον στην Αυλώνα, όπως ίσχυε από την εποχή του καθεστώτος Χότζα, με μοναδικό στόχο την απορρόφηση του ελληνικού στοιχείου.

    — Ο αρχηγός των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών απάντησε λοιπόν ότι πράγματι, εάν υπάρξει τέτοια διοικητική διαίρεση, μπορεί η Χειμάρρα να γίνει… Κριμαία. Η δήλωση αυτή όχι μόνο βάζει τέλος στη συζήτηση για μια διοικητική διαίρεση που θα ευνοούσε την ανάπτυξη της Χειμάρρας, που έχει ως σημαντικά εφόδια τον τουρισμό και τη γεωργία, αλλά βάζει στο στόχαστρο των εθνικιστών την ίδια την ελληνική μειονότητα, καθώς κανείς εχέφρων δεν έχει θέσει θέμα, φυσικά, αυτονόμησης ή ανεξαρτητοποίησης της… Χειμάρρας και της Β. Ηπείρου. Καλλιεργώντας όμως τέτοια φόβητρα και το ανθελληνικό κλίμα, απλώς επιχειρείται να ολοκληρωθεί -με βίαιο τρόπο- η έξοδος του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού από τις πατρογονικές εστίες του και να διατηρείται ο ευνοϊκός, για κάθε καθεστώς στα Τίρανα, μύθος του «κακού και επιθετικού» γείτονα.


    ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 27/04/2014

    Εμείς, όμως, καθεύδομε τον ύπνο του δικαίου:

    Επίσημη επίσκεψη Μεϊμαράκη στα Τίρανα χωρίς καμία αναφορά στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα [ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.