5/4/14

Δύσμοιρη Ελλάδα...

Του Σάββα Καλεντερίδη
«ΑΙΔΩΣ, ΑΡΓΕΙΟΙ…»

Με ζήλο στα σκολειά της προδοσίας
του σάπιου αιώνα σέπεται η γενιά!
Χαίρονται της σκλαβιάς την ξεγνοιασιά 
και τρέμουν του λαού την παρουσία.
Κι αν στα βουνά κράξ’ η τρομπέτα: «Ανάστα!»
θα τρέξουν τον οχτρό να διπλαρώσουν,
να ξαναδέσουν τη φτωχιά πατρίδα, 
κι όσοι απροσκύνητοι, όλους ντουφεκίδι.
Μακρυγιάννη, οι πληγές σου από τα βόλια 
τρέχαν αίματα κι όμπυο ολοζωής,
μα τώρα διπλοτρέχουνε, Πατέρα, 
της ψυχής σου οι πληγές από ντροπή.
Αυτό το ποίημα του Κώστα Βάρναλη (φώτο), ενός Έλληνα του Μείζονος Ελληνισμού, επιλέξαμε για να αρχίσουμε το σημερινό μας άρθρο, το οποίο δικαιωματικά είχαμε αποφασίσει να αφιερώσουμε στον Ερντογάν και τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Τουρκίας, πλην όμως οι εξελίξεις που σχετίζονται με τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη μας υποχρεώνουν να ασχοληθούμε με τα ημέτερα.
Παραμερίζοντας τα ελάσσονα, που είναι το γεγονός της συνομιλίας του Γ.Γ. της Κυβέρνησης με τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής και το δυσαπάντητο ερώτημα πώς είναι δυνατόν ένας δικηγόρος να μην αντιλήφθηκε ότι ο Κασιδιάρης με τις ερωτήσεις του τον παγίδευε και μάλιστα με χονδροειδή τρόπο, στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με τα μείζονα.
Και τα μείζονα είναι αυτά που συνεπάγονται από τις απαράδεκτες πρόνοιες του ισχύοντος συντάγματος, το οποίο όχι μόνο επιτρέπει αλλά επιβάλλει και μάλιστα νομοτελειακά την εμφάνιση τέτοιων φαινομένων.
Το μείζον λοιπόν είναι το γεγονός ότι το Σύνταγμα, που επιβάλλει το διορισμό της Δικαστικής Εξουσίας από την Κυβέρνηση, δηλαδή από την Εκτελεστική Εξουσία, δημιουργεί συνθήκες που οδηγούν στην εμφάνιση φαινομένων όπως αυτό της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, το περιεχόμενο της οποίας αναδεικνύει με ενάργεια την παθογένεια του πολιτεύματός μας.
Επίσης, το γεγονός ότι το ίδιο το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση, δηλαδή στην Εκτελεστική Εξουσία να νομοθετεί και μάλιστα με τις περίφημες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, περιορίζοντας το ρόλο της Νομοθετικής Εξουσίας σε αυτόν του «τροχονόμου», μας δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο γιατί η Ελλάδα «κωλοσούρνεται» από το 1830 μέχρι σήμερα, όπως χαρακτηριστικά προέβλεψε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, μας δείχνει το πώς και το γιατί φθάσαμε στην τραγική κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.
Όταν κάποια στιγμή ο γράφων συνομιλούσε με κορυφαίο στέλεχος εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος και αναφέρθηκε σε ενέργειες του κινήματος που αποδείχτηκαν άδικες για πρόσωπα και πράγματα, το στέλεχος απάντησε ως εξής: «Εμείς είμαστε ένα μαχόμενο κίνημα και στις περισσότερες περιπτώσεις ένα άτομο ή μια μικρή ομάδα είναι αυτή που νομοθετεί, δικάζει και διοικεί/εκτελεί. Και όταν συμβαίνει αυτό, είναι πολύ εύκολο να γίνει λάθος, να γίνει αδικία, εν τέλει να πληγεί το ίδιο το κίνημα. Ενώ εσείς είστε τυχεροί, γιατί άλλοι νομοθετούν, άλλοι δικάζουν, άλλοι διοικούν τη χώρα».
Με τον ίδιο τρόπο, χωρίς διάκριση των εξουσιών, λειτουργούν περίπου και οι κάθε είδους ομάδες εξουσίας, όπως για παράδειγμα οι συμμορίες.
Τελικώς, με την περίπτωση της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη αποδεικνύεται ότι στην ουσία στην Ελλάδα δεν υφίσταται η αναγκαία και δημοκρατική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, που ορίστηκε με καθαρότητα από τον Αριστοτέλη και επανήλθε σε σύγχρονη μορφή από τον Μοντεσκιέ, γεγονός που οφείλεται στο Σύνταγμα με την υφιστάμενη μορφή του, το οποίο αποδεικνύεται πηγή όλων των κακών και των προδοσιών που έχει υποστεί η δύσμοιρη πατρίδα μας και ο Ελληνισμός.
Η απόλυτη κυριαρχία της Εκτελεστικής Εξουσίας έναντι των άλλων δυο και των πολιτικών έναντι των πάντων και των πολιτών, επιτρέπει σε κάποιους από τους πολιτικούς να προδίδουν την πατρίδα και να υπηρετούν εξωγενή συμφέροντα, χωρίς να έχουν κανέναν φόβο ότι θα σημάνει γι’ αυτούς κάποια στιγμή η ώρα της Δικαιοσύνης και της Νεμέσεως.
Μάλιστα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή είναι ίσως η κυριότερη αιτία της εμφάνισης φαινομένων πολιτικής αυτοδικίας και εγκληματικών δράσεων εναντίον πολιτικών στην Ελλάδα, με απεχθέστερο την τρομοκρατία.
Αν για παράδειγμα μια πραγματικά ανεξάρτητη Δικαστική Εξουσία είχε ερευνήσει το πώς και γιατί η Ελλάδα τέθηκε στην κλίνη του Προκρούστη, δηλαδή στο Μνημόνιο και την Τρόικα, αλυσοδένοντας μια χώρα και έναν ολόκληρο λαό, αν είχε ερευνήσει ποιος ήταν ο ρόλος ελληνόφωνων πρακτόρων που δρούσαν ανενόχλητοι στα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας, χρηματοδοτώντας μάλιστα με εκατοντάδες εκατομμύρια τους μηχανισμούς τους, από τα κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών και όχι μόνον, σήμερα δεν θα υπήρχε καν στο προσκήνιο το φαινόμενο της Χρυσής Αυγή και άρα η συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.
Την ασθένεια (αιτία) πρέπει να καταπολεμήσουμε αδέλφια και όχι να θεραπεύσουμε τον ασθενή (αποτέλεσμα).
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία'

16 σχόλια:

  1. Η ουσία του προβλήματος της Ελλάδας σήμερα συνοψίζεται στην παράγραφο του άρθρου: "Αν για παράδειγμα μια πραγματικά ανεξάρτητη Δικαστική Εξουσία είχε ερευνήσει το πώς και γιατί η Ελλάδα τέθηκε στην κλίνη του Προκρούστη, δηλαδή στο Μνημόνιο και την Τρόικα, αλυσοδένοντας μια χώρα και έναν ολόκληρο λαό, αν είχε ερευνήσει ποιος ήταν ο ρόλος ελληνόφωνων πρακτόρων που δρούσαν ανενόχλητοι στα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας, χρηματοδοτώντας μάλιστα με εκατοντάδες εκατομμύρια τους μηχανισμούς τους, από τα κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών και όχι μόνον, σήμερα ..."
    Το πρόβλημά μας είναι ότι θεραπεία δεν υπάρχει. Η ριζική και ριζοσπαστική αλλαγή πρέπει να γίνει ειρηνικά και κανείς δεν γνωρίζει πως αυτό θα εκπληρωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μείζονα παραμερίζεις και δικαίωμα σου να τα θεωρείς ελάσσονα, ευτυχώς όμως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων(από άκρα δεξιά έως άκρα φασιστοαριστερά) ταυτίζεται με τους Έλληνόψυχους Εθνικιστές(όσες ψηφοφορίες έγιναν χτες και προχτές σε διάφορα site-π.χ. το trompaktiko- περισσότερο απο το 95% συμφωνούν με την Χρυσή Αυγή.
    Όσα άλλα site δεν τόλμησαν να κάνουν αντίστοιχες δημοσκοπήσεις ας τους κρίνει ο καθένας μας για τη δειλία τους και την...αντικειμενική πληροφόρηση που προσφέρουν.

    Το Σύνταγμα αυτό φέρνει τις υπογραφές των ΤΡΙΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ των Ελλήνων:πασοκ, νδ, αριστερα(κκε-συριζα)
    Μετά το 1974 αυτό έχουμε με τις όποιες αναθεωρήσεις του και το ψήφισαν βουλευτές των παραπάνω κομμάτων όχι οι μαορί ή οι ελοχίμ και οι νεφελίμ.
    Και ακριβώς επειδή ΕΜΕΙΣ ψηφίζαμε τους βουλευτές αυτούς, ΕΜΕΙΣ είμαστε και αυτοί που θα διορθώσουμε το όλεθριο αυτό λάθος ΜΑΣ δίνοντας ποσοστά σε όλα αυτά τα κόμματα και τους συνεργάτες τους(δημαρ,ανελ κλπ) που θα θυμίζουν ετικέτες γιαουρτιών με ΠΟΛΎ χαμηλά λιπαρά.

    Δεν φταίει λοιπόν ούτε το Σύνταγμα ούτε και οι πολιτικοί ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ.

    Όπως και δεν φταίνε οι δικαστικοί που μπήκαμε στο μνημόνιο ούτε και μπορούσαν αυτοί να πετύχουν κάτι αν "ερευνούσαν".
    Φταίμε πάλι ΕΜΕΙΣ που επιτρέπαμε μέχρι το 2010 να έχουμε 1,5εκατομύριο δημοσίους υπαλλήλους και μετά το 2010 να μας μείνουν 1 εκατομυριο(έφυγαν οι stage θυμίζω)
    Φταίμε πάλι ΕΜΕΙΣ που επιτρέπαμε να ξοδεύονται 30 σχεδόν δις €/το χρόνο για μισθοδοσίες του δημοσίου ως το 2010 και μετά να πέσουν στα 20 δις €
    Φταίμε εμείς που δεχόμασταν να δανειζόμαστε σαν κράτος δεκάδες δις € κάθε χρόνο για τα προαναφερθένατα και για να βγαίνουν στη σύνταξη συμπολίτες μας απο τα 50 και τα 45 τους έτη.
    Φταίμε ΕΜΕΙΣ που επιτρέπαμε σε εκατοντάδες χιλιάδες δημοσιοκηφήνες να μισθοδοτούνται με πλαστά πτυχία και να τρώνε τον αγλέορα από τα δημόσια ταμεία ΜΑΣ
    Φταίμε εμείς για τη δωρεάν νοσηλεία και παιδεία σε πλήθος λαθροεγκληματιών που ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ από το 1990 σε δεκάδες δις € όπως και η μαύρη εργασία τους χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα € φορολογία.

    ΦΤΑΙΜΕ ΦΤΑΙΜΕ ΦΤΑΙΜΕ για πολλά και θα τα διορθώσουμε όλα ΕΜΕΙΣ

    Υ.Γ.Υπάρχει βέβαια και η παραδοχή στο τέλος του άρθρου ότι η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη.Βέβαια άλλα έλεγαν οι δεξιοαριστεροκεντρώοι μέχρι την 1η βόμβα κασιδιάρη.Είναι καλό όμως αυτό.
    Θα επιταχύνει απίστευτα τις εξελίξεις και οι θιγμένοι εντιμοι δικαστικοί(είναι παρα πολλοί) ΘΑ ΕΚΡΑΓΟΥΝ
    Το αν θα γίνει πριν ή μετά τη 2η βόμβα κασιδιάρη δεν το ξέρω.
    Το αποτέλεσμα όλοι ξέρουμε ότι θα είναι λυτρωτικό για όλους τους Έλληνες.
    Όντως η ΝΕΜΕΣΙΣ έφτασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο τα όσα έχουν έρθει μέχρις στιγμής στην δημοσιότητα γίνεται αντιληπτό πως εκ των πλέον βαριών και παλαιότερων πολιτικών σκελετών της Ν.Δ. συζητά με έναν πνευματικά άοπλο. Άπο την ποιότητα του διαλόγου προκύπτει πως και ο Κος Μπαλτάκος τα ίδια πνευματικά εφόδια με τον συνομιλητή του διέθετε. Κατά συνέπεια το ερώτημα αποκτά αμείλικτο χαρακτήρα.Αυτή είναι η ποιότητα των κορυφαίων στελεχών που κάλυπτε σταθερά και επίμονα τ​ο Κόμμα της Ν.Δ. και οι φίλα προσκείμενοι πρός αυτό μέχρι πρότινος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να παν στο σπίτι τους, πριν είναι αργά για όλους μας
    http://infognomonpolitics.blogspot.fi/2011/05/blog-post_3450.html#.Uz6oVaiSxUM

    Τι άλλο να πω τρία χρόνια μετά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. If justice we seek, why are we so afraid of XA? I have little doubt they would prison everybody who has betrayed Greece.

    But we choose to be governed by people who suggest exiling extreme elements (basically meaning the patriots) and definately not the illegal terorists among us.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν διαφωνώ ως προς την αιτία του προβλήματος, αλλά τα δύσκολα αρχίζουν όταν θα χρειαστεί να προτείνουμε τρόπους για την αντιμετώπιση της “ασθένειας”. Στην Ελλάδα από τότε που επί Αντρεϊσμού επιβλήθηκε πρωθυπουργική δικτατορία, άρχισε να θολώνει και η διάκριση των εξουσιών, και το κυριότερο η κυβερνητική εξουσία που υποκατέστησε τα πάντα άρχισε να εξευτελίζει κάθε θεσμό.

    Η χώρα με την μεγαλύτερη ανεξαρτησία και ισχύ της δικαστικής εξουσίας είναι οι ΗΠΑ – στις οποίες πολλές αναρτήσεις εδώ μέσα ρίχνουν με δογματική μονοτονία το ανάθεμα. Ο Μπους τζούνιορ κάποτε πέρασε μία τροπολογία για να παρακάμψει αποφάσεις δικαστών, αλλά κανείς δικαστής δεν την εφάρμοσε. Η δικαστική εξουσία έκανε τον πρόεδρο Νίξον να πάει σπίτι του, η αμερικάνικη δικαιοσύνη έκανε τον Κλίντον να ομολογήσει ότι είπε ψέματα και να κινδυνεύσει ακόμη και με αποπομπή. Η κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει λίγο μπανανία, ή Ρωσία του Πούτιν, όπου με προεδρικές εντολές παρακάμπτονται οι θεσπισμένες από τον νόμο διαδικασίες και , για παράδειγμα, δίνουν αυθημερόν διαβατήριο στον μέθυσο δισεκατομμυριούχο φοροφυγάδα Ντεπαρντιέ, ή πεθαίνουν τον Μαγκνίτσκι στην φυλακή πριν την δίκη.

    Θα γίνω σαφής. Πιστεύω ότι η δίωξη της Χ.Α. δεν στέκει νομικά. Η κατηγορία της “εγκληματικής οργάνωσης” για πολιτικό κόμμα, ή μέσα σε πολιτικό κόμμα, είναι ασύλληπτη για τις δυτικές δημοκρατίες, ή ολιγαρχίες, αν προτιμάτε. Αλλά υπάρχει ένα αμείλικτο ερώτημα: Η ίδια η Χ.Α., κρινόμενη βάσει των λόγων και των έργων της, σέβεται την αρχή της “διάκρισης των εξουσιών” και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, ή στην υποθετική περίπτωση που θα της δινόταν ανάλογη εξουσία θα επιδιδόταν με μεγαλύτερη μανία σε “δικαστικά” λιντσαρίσματα των πολιτικών της αντιπάλων, ή όποιου θεωρούσε “προδότη”, “εχθρού του έθνους”, ή “αμερικανοσιωνιστή”, ή ο,τιδήποτε άλλο;

    Και για να γίνω ακόμα πιο σαφής: Όταν κάποιοι καταγγέλλουν την μη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, και ταυτόχρονα, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, υιοθετούν μοντέλα Πουτινισμού, εθνομπολσεβικισμού, μπααθισμού, ή Χεζμπολά, τότε υπάρχει μία αντίφαση και μία υποκρισία. Διότι το “φάρμακο” που προτείνουν για την θεραπεία της “αρρώστιας”, όχι μόνο δεν την θεραπεύει, αλλά την επιδεινώνει – για να μην πω ότι η “θεραπεία” τους είναι η ίδια η αρρώστια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το γεγονός ότι συζητούμε σήμερα για περαιτέρω διαχωρισμό εξουσίων που όντως πρέπει να υπάρξει είναι μία έμμεσος παραδοχή ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε παρέμβαση ελαφριάς ή βαρύτερης μορφής στο έργο της δικαιοσύνης.Όλοι υπογραμμίζουν την παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας ! Κανείς όμως δεν τονίζει την επίδραση της δημοσιογραφικής εξουσίας ! Ακόμα και αν δεν υπήρχε υπουργείο δικαιοσύνης ακόμα και αν δεν υπήρχε υπουργείο Δημόσιας Τάξης μόνο και μόνο ο πόλεμος των καναλιών στη ψυχολογία των δικαστών είναι επαρκής να κρίνει την απόφαση τους σε πλήθος θεμάτων.Η μήπως ξεχάσαμε την υπόθεση της μικρής Μαρίας της αθίγγανης ?
    Πάντως είναι μεγάλο θέμα αυτό που ανοίγει αυτό το άρθρο.
    Επίσης στον επίλογο βλέπω και μία νύξη για το μνημόνιο.Ο κύριος Σαμαράς όμως δεν ήταν αυτός που δήλωσε ότι αν μάθουν οι Έλληνες πως πήγαμε στο μνημόνιο θα εκπλήσσοντο ? Τελικώς για το καλό της χώρας ακόμα και η κάλυψη σκανδάλων και η συγκυβερνήση με το ΠΑΣΟΚ που μας έφερε στην κρίση τα σβήνει όλα ? Δεν νομίζω ότι είναι ηθικό και λογικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλη η Ελλάδα μια ατελείωτη πορισματολογία...

    Όλοι έχουν γνώμη και άποψη για τα πάντα...

    Κυρίως όλοι ξέρουν πώς ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ, ΜΕ ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ, ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ.

    Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει όχι μόνο στην πολιτική αλλά και στις επιχειρήσεις. Καμία νέα ιδέα δεν επιτρέπεται να προχωρήσει. Κάποιος εμφανίζεται να την μπλοκάρει μέχρι να την πάρει... δωρεάν δική του... Γιαυτό και δεν βγαίνει κάτι καινούργιο.

    Ας πάμε στο συγκεκριμένο παράδειγμα του άρθρου: είχε υποσχεθεί ο Σαμαράς τα 18 σημεία, άξιους αντί αρεστούς, και μία μόνο εξεταστική; Ναι. Όλα αυτά ήταν ανεπαρκή για να λύσουν το πρόβλημα, αλλά ας υποθέσουμε ότι αρκούσαν. Δεν τα έκανε. Γιατί; Διότι δεν έπρεπε να διαταραχθεί η πορεία της Ελλάδας προς τη μετατροπή της σε absorbed failed state. Εθνομηδενισμός προς κάπου, την ΕΕ σε αυτή την περίπτωση.

    Θα περιμένω την απάντηση των "πατριωτών της ΝΔ", θυμίζοντας ότι ο πατριωτισμός είναι το αντίθετο του εθνομηδενισμού: δεν μπορείς να λες ότι είσαι πατριώτης και να εφαρμόζεις εθνομηδενιστικό πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα συνεταιράκια της Συγκυβέρνησης είναι τυχερά ,που ο Τσίπρας δεν έχει την ευφυΐα να καταλάβει την κίνηση μάτ που θα μπορούσε να κάνει τώρα.

    Την κίνηση που θα έκανε στη θέση του , π.χ, ο δαιμόνιος Ανδρέας Παπανδρέου:

    Στις ερωτήσεις της ΝΔ αν "αποδέχεται τις θέσεις της Χ.Α", να απαντήσει "ΝΑΙ ,ακόμα και οι φασίστες έχουν ανθρώπινα δικαιώματα, αν αποδειχθεί σκευωρία, οι υπεύθυνοι θα πάνε φυλακή ,όσο ψηλά κι'αν βρίσκονται!"

    Καταλαβαίνετε τις συνέπειες: Σημαντικό μέρος των αηδιασμένων συντηρητικών ψηφοφόρων θα τον έβλεπαν με άλλο μάτι - και θα το έδειχναν στις εκλογές.

    Επίσης ,θα έπεφτε ο απόλυτος πανικός στα Υπουργεία Προ-Πο και Δικαιοσύνης: Πολλοί θα έσπευδαν να ανοίξουν το στόμα τους για να σώσουν τα κεφάλια τους…

    Βέβαια ,άλλο πονηρός και άλλο έξυπνος.

    Άλλα μήπως τον υποτιμώ? Μήπως απλά δεν είναι τόσο χαζός να θέλει τώρα την εξουσία , πρίν ο Σαμαράς βγάλει και τα τελευταία μνημονιακά κάστανα απ’τη φωτια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγγνώμη για το μέγεθος του σχολίου εκ των προτέρων, ελπίζω να έχετε την υπομονή να το διαβάσετε

    Όλη αυτή η υπόθεση είναι απλώς άλλη μια απόδειξη πως η κρίση από την οποία διερχόμαστε δεν είναι καταρχήν οικονομική, αλλά ηθική. Είναι επίσης ακόμα μια απόδειξη, ότι αυτό που ονομάζουμε ελληνικός λαός ή ελληνικό έθνος δεν έχουν να ελπίζουν τίποτα από τα υπάρχοντα κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά και από το σύνολο του μεταπολιτευτικού συστήματος.
    Συγκεκριμένα για την υπόθεση, που δικαίως έχει συνταράξει το πανελλήνιο, αλλά μάλλον για τους λάθους λόγους, έχουμε τα εξής δεδομένα.
    Ο Γ.Γ της κυβερνήσεως εμφανίζεται να μαρτυρά για επεμβάσεις του Πρωθυπουργού και δυο Υπουργών της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, ύστερα από απαίτηση εξωθεσμικών παραγόντων, ώστε να καταδικαστούν συγκεκριμένοι Έλληνες πολίτες. Αυτή η κατηγορία από μόνη της και λόγω του ότι προέρχεται από το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού, είναι αρκετή για να παραιτηθούν και οι τρεις παραπάνω και για να επέμβει κάπως η δικαιοσύνη και να διερευνήσει την υπόθεση. Αν ο κύριος Γ.Γ. έλεγε ψέματα, τότε θα έπρεπε ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί να κινηθούν ποινικά εναντίον του ενώ οι Υπουργοί έπρεπε ούτως ή άλλως να παραιτηθούν μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, αυτό λέει η κοινή λογική και η στοιχειώδης δημοκρατική δεοντολογία! Αντί αυτού ωστόσο οι δυο Υπουργοί προβαίνουν σε δηλώσεις, οι οποίες είναι αφενός αντιφατικές, γιατί από τη μια λένε ότι δεν επενέβησαν στο έργο της δικαιοσύνης, αλλά από την άλλη ότι επικοινώνησαν με τους δικαστικούς λειτουργούς για να μάθουν τα αποτελέσματα των διαδικασιών, συνεχίζουν δε να επεμβαίνουν στο έργο της δικαιοσύνης καταπατώντας επανειλημμένα την βασική αρχή της δικαιοσύνης, ότι ο οποιοσδήποτε κατηγορούμενος είναι ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου, με το να χαρακτηρίζουν επανειλημμένα στις δηλώσεις τους τη Χ.Α. ως εγκληματική οργάνωση, χωρίς αυτό να έχει αποδειχθεί από τη δικαιοσύνη. Και αυτές οι δηλώσεις όταν προέρχονται από πολιτικά πρόσωπα δημοσίως και υιοθετούνται από μέσα ενημέρωσης είναι επέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. Το ίδιο πράττει και η αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα της συγκυβυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πέρα όμως από τα παραπάνω, που εμπίπτουν στο γράμμα του νόμου, υπάρχουν και άλλα δεδομένα, τα οποία είναι ενδεικτικά για την ηθική κρίση, που ταλανίζει τη χώρα. Πρώτον είναι ο τρόπος με τον οποίο ενεργεί η Χ.Α. Μέχρι τώρα υπήρχαν τα γνωστά και καταδικαστέα στη συνείδηση του κόσμου ήθη της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης, ωστόσο και η Χ.Α. διαλέγει να χρησιμοποιήσει παρόμοιες μεθόδους ενώ η απουσία του πολιτικού της λόγου έχει παρατηρηθεί πολλάκις.
    Δεύτερον είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί η αξιωματική αντιπολίτευση να εκμεταλλευτεί το γεγονός αλλά και ο τρόπος που κινείται το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα της συμπολίτευσης αν και εκεί η ανηθικότητα ξεκινά με το ότι έχουμε έναν Υπουργό Εξωτερικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης με ποσοστό 7%, οπωσδήποτε πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία, αλλά όμως δεν του φτάνει αυτό, η ανηθικότητα της παρατάξεως αυτής ξεπερνάει κάθε όριο, απαιτώντας και άλλα, απαιτώντας να είναι κυβέρνηση με 7%.
    Τρίτον και πολύ σημαντικό είναι η προσπάθεια με λυσσαλέα μανία από όλα τα συστημικά μέσα, από τα οποία μερικά δεν ξέρουμε ούτε ποια συμφέροντα τα συντηρούν, να αμαυρώσουν τις έννοιες της πατρίδας, του έθνους, της ορθοδοξίας, της ανεξαρτησίας, παρουσιάζοντας τες ως ακραίες και συντηρητικές ενώ προοδευτικές χαρακτηρίζονται όλες οι εθνομηδενιστικές ιδέες και αντιλήψεις. Είναι ασίγαστη η μανία τους να ταυτίσουν τους πατριώτες και ολόκληρη τη λεγόμενη συντηρητική παράταξη με τους Ναζιστές με αφορμή το παραπάνω γεγονός και αυτό οπωσδήποτε δεν είναι τυχαίο και θα έπρεπε να μας τρομάζει κιόλας . Οπωσδήποτε μερίδα των κατηγόρων αυτών εποφθαλμιούν μόνο στο εκλογικό κέρδος, αλλά υπάρχει και μια άλλη μερίδα, η οποία έχει άλλα κίνητρα και συμφέροντα, γιατί ουσιαστικά ζητά την πολιτική αυτοκτονία του ηγέτη της ουσιαστικά.
    Τέταρτον, κανένας από την κυβέρνηση δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να απολογηθεί στον ελληνικό λαό, αντίθετα μάλιστα έχουν εκδοθεί διάφορες ανακοινώσεις, από διάφορα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, οι οποίες ξεκάθαρα απευθύνονται σε εκείνα τα εξωθεσμικά κλιμάκια, τα οποία απαίτησαν τις καταδίκες και τους διωγμούς.
    Στη χώρα μας πλέον γίνονται πράγματα, τα οποία είναι κραυγαλέα. Κανένας δεν περίμενε τον Μπαλτάκο για να καταλάβει πως είχαν ξεκινήσει οι διώξεις και με ποια κίνητρα, για τον πολύ απλό λόγο πως καθημερινά απελευθερώνονται σεσημασμένοι τρομοκράτες, δρουν στο κέντρο της Αθήνας ένοπλες οργανώσεις με βαρύ οπλισμό, οι οποίες απαγάγουν κατά το δοκούν, η χώρα έχει γίνει κέντρο διερχομένων όλων των μυστικών υπηρεσιών, τα κρατικά μυστικά έχουν δοθεί σε όλον τον κόσμο ελεύθερα από ανώτατους δημόσιους λειτουργούς, τα σκάνδαλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και έπειτα συγκαλύπτονται είναι αλλεπάλληλα και όλων των ειδών, το κοινό έγκλημα ανθεί, η σωματεμπορία ανθεί, δίκες πρώην διοικητών της ΕΥΠ γίνονται ανοιχτές στο κοινό και κανείς δε νοιάζεται ενώ για κάποιο λόγο ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ παρουσιάζεται ως επιτυχημένος. Η ανοχή του κόσμου έγκειται στο ότι κανείς δεν ασχολείται, αυτό από μόνο του αποτελεί κατάλυση του πολιτεύματος, απλώς αυτή η μαρτυρία ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πιο επίσημο τρόπο αυτούς που φωνάζουμε τόσον καιρό και ίσως να αναστατώσει για μερικές μέρες και την πλειοψηφία, η οποία δεν ασχολείται. Βέβαια η προσοχή αυτών δε θα στραφεί εκεί που πρέπει, αλλά εκεί που θέλουν να τον καθοδηγήσουν τα εθνομηδενιστικά ΜΜΕ, τα οποία αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία στο χώρο των ελληνικών ΜΜΕ.
    Εγώ προσωπικά δεν τρέφω ψευδαισθήσεις, δεν υπάρχει καμία ελπίδα ενώ ειρηνικές επαναστάσεις δεν υπάρχουν επίσης όπως όμως δεν υπάρχουν και αυτοί που να μπορούν να ανατρέψουν το σύστημα και δυστυχώς η Χ.Α. είναι μέρος του συστήματος οπότε μην αυταπατάστε φίλοι. Οδεύουμε με βάρκα την ελπίδα, όπως τόσα χρόνια άλλωστε και σε όλα τα ζητήματα, τα οποία κατά καιρούς σχολιάζουμε. Δεν έχω τίποτα αισιόδοξο να γράψω στον επίλογο μου, ο καθένας πρέπει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό όσο μπορεί με μόνο γνώμονα το συνολικό καλό και την ενότητα, μην παρεκτρέπεστε σε στείρα κομματική αντιπαράθεση, να είστε Έλληνες όχι πρώτα Έλληνες, ΜΟΝΟΝ Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υ.Γ.
    Όσον αφορά όλους αυτούς τους υπέρμαχους της καταπολέμησης του αντισημιτισμού και τους λάτρεις των Ισραηλινών, έχω να γράψω μόνον ένα πράγμα, είστε υποκριτές! Αφού αγαπάτε τόσο πολύ τους Ισραηλινούς, εσείς κοσμοπολίτες και διεθνιστές και μισείτε τους αντισημίτες, γιατί δεν ακολουθείτε ούτε ένα πολιτικό παράδειγμα Ισραηλινών πολιτικών; Γιατί δεν εφαρμόζετε αυτά που κάνουν οι Ισραηλινοί για την πατρίδα τους στην πατρίδα σας την Ελλάδα; Είστε οι χειρότεροι πολέμιοι του Ιουδαϊσμού και όχι λάτρεις του. Γιατί καταπολεμάτε Ελληνισμό και την Ορθοδοξία και τον εθνισμό για παράδειγμα ενώ οι Ισραηλινοί θέλουν να αναγνωρίσουν το κράτος τους ως Εβραϊκό κράτος ; Γιατί διαλύετε τις ένοπλες δυνάμεις και την πολεμική βιομηχανία ενώ οι Ισραηλινοί έχουν και τα δυο ως βασικούς πυλώνες του κράτους τους; Γιατί εγκαταλείπετε την παιδεία και παραμελείτε ολοκληρωτικά την έρευνα, όταν ο παραδειγματισμός από το Ισραήλ είναι ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ασχετο αλλα αληθινο.
    Συννεφα haarp τωρα στον κρητικο ουρανο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Όλα για όλα

    >είναι μία έμμεσος παραδοχή ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε παρέμβαση ελαφριάς ή βαρύτερης μορφής στο έργο της δικαιοσύνης<

    Tι να την κάνεις την έμμεσο παραδοχή, όταν υπάρχει η άμεσος;

    Σαμαράς: «Μπορούσα να κάνω παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, αλλά δεν έκανα. Αυτό στην αρχή…» - See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/8000-samaras-mporoysa-na-kano-paremvasi-sti-dikaiosyni-alla-den-ekana-afto-stin-arxi-video#sthash.hCPeBfxF.dpuf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.