6/4/14

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της ΕΟΚΑ στο αλσύλιο Πάρκο Σαντιάγκο της Χιλής, παρουσία Παπούλια και Αναστασιάδη!!!

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης έγιναν χθες τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Ηρώων του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959 στο αλσύλιο Πάρκο Σαντιάγο Χιλής (κοντά στο ξενοδοχείο «Κάραβελ»), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, εκπροσώπων συλλόγων και παλαίμαχων αγωνιστών.
Οι παρευρισκόμενοι, τιμώντας τους ανθρώπους που δεν δίστασαν στιγμή ακόμα και μπροστά στον θάνατο, απέδωσαν φόρο τιμής και ευχήθηκαν να ξημερώσει γρήγορα η μέρα που η Κύπρος θα δικαιωθεί και δεν θα υπάρχει ούτε μία σπιθαμή γης της που να είναι υπό κατοχή. Το μνημείο απεικονίζει «ένα χέρι όπου κάθε δάχτυλο είναι μια μορφή αγωνιστή και συνάμα η παλάμη ένα παράθυρο αισιοδοξίας», όπως είπε ο καλλιτέχνης που το φιλοτέχνησε Αριστείδης Πατζόγλου. Το μεσημέρι αντιπροσωπία του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959 συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίοςτους ευχαρίστησε για τη συνεισφορά τους στη διατήρηση του οράματος των αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Παράλληλα, ευχήθηκε «η Κύπρος αδιαίρετη να ακολουθήσει τον δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης, συμβάλλοντας στη σταθερότητα, καθώς αναδεικνύεται, ως ένας εκ των ισχυρότερων παραγόντων, στα σύνορα της Ευρώπης». Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Αναστασιάδη είχαν επίσης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

2 σχόλια:

  1. Συντελεστές του Ινφογνώμωνα ο τίτλος που βάλατε αφήνει να νοηθεί ότι το μνημείο αυτό βρίσκεται στην Χιλή! Διορθώστε το παρακαλώ.

    Αυτό το άρθρο για τους δήθεν εκπροσώπους των αγωνιστών της ΕΟΚΑ αξίζει να διαβαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Χαρίλαε
    Διορθώθηκε, ευχαριστούμε για τη παρατήρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.