28/4/14

Σήμερα, απόντος Τσίπρα, το πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων προέδρων της Κομισιόν

 EPA/OLIVIER HOSLET
Απόντος του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιείται σήμερα στο Mάαστριχτ της Ολλανδίας η πρώτη τηλεμαχία των υποψήφιων προέδρων της Κομισιόν.
Στο ντιμπέιτ θα συμμετάσχουν ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς, ο υποψήφιος των Φιλελεύθερων Γκι Φέρχοφταντ και η υποψήφια των Πρασίνων Σκα Κέλερ.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας -που είναι υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς- δεν θα παραστεί δεδομένου ότι «η σχετική πρόταση ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση από τους διοργανωτές και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε από καιρό προγραμματισμένη περιοδεία σε ευρωπαϊκές πόλεις».
Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει ότι ο κ. Τσίπρας θα παραστεί στο ντιμπέιτ που διοργανώνει η EBU στο Ευρωκοινοβούλιο στις 15 Μαΐου.
Η σημερινή τηλεμαχία θα ξεκινήσει στις 20:00 (ώρα Ελλάδος), μεταδοθεί ζωντανά από το Euronews και θα διεξαχθεί ενώπιον 700 θεατών, κυρίως νέων. Θα διαρκέσει 90 λεπτά, θα γίνει στα αγγλικά, αλλά θα μεταφραστεί σε 13 γλώσσες.
Το κοινό θα μπορεί να απευθύνει στους υποψήφιους προεπιλεγμένες ερωτήσεις, ενώ ερωτήματα θα μπορούν να τεθούν και μέσω Twitter.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.