11/2/14

Κίνηση αποσταθεροποίησης της Ελλάδος από μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ

Ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ζητούν 42 μέλη του κογκρέσου
Επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι απέστειλαν 42 μέλη του αμερικανικού κογκρέσου, ζητώντας του, κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Σεπτέμβριο, να αποτελέσει προτεραιότητα η ένταξη της ΠΓΔΜ και του Μαυροβουνίου στη Συμμαχία. 
«Σας καλούμε να υποστηρίξετε την ένταξη στο ΝΑΤΟ του Μαυροβουνίου και της "Μακεδονίας" κατά τη Σύνοδο Κορυφής του τρέχοντος έτους» αναφέρεται στην επιστολή, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.
Οι υπογράφοντες εκφράζουν την πεποίθηση πως για τις υποψήφιες χώρες η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα αποφέρει οφέλη όσον αφορά την περαιτέρω ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής.
Επίσης, προειδοποιούν ότι η αποτυχία των ευρω-ατλαντικών θεσμών να αναγνωρίσουν και να ανταμείψουν τις ουσιώδεις προσπάθειες των υποψήφιων μελών τους δύναται να λειτουργήσει αποθαρρυντικά όσον αφορά τη διαδικασία των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στις χώρες αυτές και να αποδυναμώσει τη δέσμευσή τους για συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.
Τα μέλη του κογκρέσου υπογραμμίζουν πως η εμπειρία με την Ουκρανία και η άρνησή της να υπογράψει τη συμφωνία Σύνδεσης και Σταθεροποίησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και η απομάκρυνσή της από το ΝΑΤΟ, αποτελεί υπενθύμιση για τους κινδύνους που απορρέουν από την αναβολή διεύρυνσης της Συμμαχίας.
Υπενθυμίζεται ότι επιστολή υποστήριξης της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ είχαν αποστείλει στον πρόεδρο των ΗΠΑ 54 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Απρίλιο 2012, ενόψει της συνόδου της Συμμαχίας στο Σικάγο, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού τότε επαναβεβαιώθηκε ρητά η απόφαση του Βουκουρεστίου το 2008, ότι για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ η ΠΓΔΜ θα πρέπει πρώτα να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας.
Τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ μεταδίδουν ότι ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι θα συναντηθεί αύριο στις Βρυξέλλες με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.
Πηγή: ΑΜΠΕ

4 σχόλια:

  1. Πρίν μερικές μέρες διαβάσαμε στο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ μια μελέτη του διεθνολόγου κ.Δρούγου.
    Ανάμεσα στα άλλα διαβάσαμε ότι η Ελλάδα πρέπει να διακόψει την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και να στραφεί προς τις αραβικές χώρες.
    Διερωτήθηκα με ποιό σκεπτικό ο αγαπητός κ.Δρούγος οδηγήθηκε σε αυτήν την υπόδειξή........
    Την ίδια στιγμή ενα e-mail που ελαβα, μάλλον έδωσε απάντηση στην τοποθέτηση του κ.Δρούγου.
    Οι αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί για απομόνωση!;; του Ισραήλ αν δεν καρποφορήσουν οι συνομιλίες για τους Παλαιστίνιους!!!!
    Τωρα έχουμε αυτό το τελεσιγραφο για την ΦΥΡΟΜ και την ένταξη της στο ΝΑΤΟ.
    Ωμό εκβιασμό βλέπω και τίποτα περισσότερο.
    Επιτέλους αυτή η αηδία με το όνομα είναι καιρός να σταματήσει.
    Τα ονόματα δεν αλλάζουν με δικαστικές αποφάσεις.
    Αν μπερδεύουν την ΦΥΡΟΜ με την πατέντα της ΛΕΥΚΟΡΩΣΊΑς δικό τους πρόβλημα.
    Εκτός και αν έχουν Σταλινικές καταβολές οπότε τους θυμιζω ...υπήρχε και ενας ΧΡΟΥΤΣΩΦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα έχει δικαίωμα βέτο, όπως και η Βουλγαρία, η οποία επίσης αντιτίθεται στο όνομα "Μακεδονία" για τα Σκόπια.

    Βεβαίως, στα παρασκήνια θα ασκηθούν αφόρητες πιέσεις, που δεν ξέρω κατά πόσο θα είμαστε ικανοί και διατεθειμένοι να αντέξομε.

    Και στην Κύπρο ασκήθηκαν πιέσεις το 2004, για να ψηφίσουν την πλεκτάνη Ανάν, αλλά δεν έπιασαν.

    Το μόνο πράγμα που δεν ενδιαφέρει το ΝΑΤΟ είναι οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και μού κάνει εντύπωση που τις επικαλούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πράγματα δυσκολεύουν σε όλα τα μέτωπα, τώρα που πλέον είμαστε πτώμα ασελγούν πάνω μας, μετά και τις υποχωρήσεις στο Κυπριακό πολύ αμφιβάλλω αν δε θα υποχωρήσουμε και στη Μακεδονία, το όνομα βεβαια θα είναι μόνον η αρχή, όπως είναι και το Κυπριακό μόνον η αρχή! Κρίμα, θα ζήσουμε σε μαύρες εποχές για τον Ελληνισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.