26/2/14

Σε επιφυλακή οι στρατιωτικές δυνάμεις στη δυτική Ρωσία, με εντολή Πούτιν

Έκτακτη άσκηση ετοιμότητας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Δυτικά και Κεντρική στρατιωτική περιφέρεια διέταξε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέθεσε στο Υπουργείο Αμυνας να προχωρήσει σε έκτακτη στρατιωτική άσκηση ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στην κεντρική και τη Δυτική στρατιωτική περιφέρεια» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου.
«Σύμφωνα με τις εντολές που δόθηκαν από τον Ρώσο πρόεδρο, τα στρατεύματα στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, αλλά και στρατιωτικές και αεροπορικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού από σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου να δοκιμαστεί η ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να ανταποκριθούν στη διευθέτηση κρίσεων που συνιστούν απειλή για τη στρατιωτική ασφάλεια της χώρας, καθώς και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων ή πανδημιών που απειλούν την υγεία των ρώσων πολιτών» συμπλήρωσε ο Σόιγκου.
Οι ασκήσεις πολεμικής ετοιμότητας θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις, από σήμερα, 26 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου. Η πρώτη φάση που ολοκληρώνεται αύριο, περιλαμβάνει και ναυτικά πεδία βολής, ενώ η δεύτερη φάση (28/2 έως 3/3) αφορά ασκήσεις πολεμικής ετοιμότητας εδάφους και αέρος. «Τα ρωσικά τάγματα θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για άμεσους βομβαρδισμούς κατά αγνώστων στόχων»σημείωσε ο υπουργός Αμυνας, ενώ συμπλήρωσε πως θα ληφθούν όλα τα αντιτρομοκρατικά μέτρα υψίστου βαθμού στη Δυτική περιφέρεια της χώρας και διέταξε τους διοικητές να αναφέρονται καθημερινά και απ’ευθείας σε αυτόν. 
Τα ρωσικά στρατεύματα θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους έως τις 7 Μαρτίου.
H Ρωσία Τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.