26/2/14

Ρώσοι αξιωματικοί επιστρέφουν στη Συρία

Η ισραηλινή εφημερίδα «Yediot Ahronot» αναφέρει ότι Ρώσοι αξιωματικοί έφθασαν τις τελευταίες εβδομάδες και έχουν οργανώσει συμβουλευτικές αποστολές στον αγώνα που διεξάγεται από το συριακό στρατό εναντίον των ενόπλων ομάδων.

Η εφημερίδα επικαλείται δυτικές πηγές που αναφέρουν ότι η Μόσχα έστειλε αξιωματικούς του στρατού και εμπειρογνώμονες  για την οργάνωση κατά των ανταρτών στη Συρία.

Αυτή η πληροφόρηση έρχεται σε συνδυασμό με τα δημοσιεύματα και τις πολλαπλές διαρροές που λένε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει οργανώσει αντιφρονούντες  Σύριους στο Παρίσι, από κοινού με τη Σαουδική Αραβία και προσπαθούν να ανοίξουν  πάλι μέτωπο νότια της Δαμασκού και η απόφαση αυτή, συνδέεται, επίσης,  με την επίσκεψη του βασιλιά Αμπντάλα ΙΙ της Ιορδανίας στην Ουάσιγκτον, πριν την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στο Ριάντ που προγραμματίζεται για τις 22 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις δυτικές υπηρεσίας ασφάλειας έχει οργανωθεί μια νέα πολιτοφυλακή τεσσάρων χιλιάδων μαχητών που έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα στο στρατόπεδο ‘Σάλτ’ των Ειδικών Δυνάμεων του βασιλιά Αμπντάλα ΙΙ.

Όταν οι Αμερικανοί και οι Ιορδανοί επιβλέπουν την εκπαίδευση περίπου 200 έως 250 μαχητών σε  καταυλισμούς στη Συρία, μιλούν για την άφιξη μερικών δεκάδων  Ρώσων αξιωματικών και εμπειρογνωμόνων στη Συρία.

Η ισραηλινή εφημερία αναφέρει ότι οι Ρώσοι αξιωματικοί θα βοηθήσουν το στρατό της Συρίας στους τομείς Logistics και πληροφοριών, ώστε να βοηθήσουν στον εντοπισμό των ανταρτών που έχουν ως στόχο τις στρατιωτικές μονάδες.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η επιστροφή των Ρώσων εμπειρογνωμόνων και αξιωματικών στη Συρία, έγινε κατόπιν άμεσων οδηγιών του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.