17/2/14

Κυπριακό: Η ώρα της ...τελικής λύσης, "φύλακες γρηγορείτε"!!!

Η φωτογραφία δείχνει καθαρά ποιος είναι ο στόχος. Το 1960 όλο το νησί ήταν ελληνικό. Το 1974 χάθηκε το 40%, τώρα θα χαθεί ολόκληρο.
Του Σάββα Καλεντερίδη
Στο άρθρο μας της Παρασκευής προαναγγείλαμε μια συνοπτική εκτίμηση καταστάσεως, για να συμβάλουμε κι εμείς στον προβληματισμό που -ελπίζουμε- θα αναπτυχθεί στην κυπριακή και ελλαδική κοινωνία των πολιτών. Σημειώνουμε ότι συμπεριλαμβάνουμε και την ελλαδική όχι μόνο γιατί το Κυπριακό είναι ένα εθνικό θέμα, αλλά γιατί το «μοντέλο» που θα αποδεχτούμε να εφαρμοστεί στην Κύπρο, μετ’ ου πολύ θα χτυπήσει και την πόρτα της Ελλάδας.
Για να φθάσουμε στο σήμερα, θα πρέπει πρώτα να δούμε πώς φθάσαμε ως εδώ και κυρίως πώς και γιατί έγινε η εισβολή και κατοχή, της οποίας η Τουρκία ήταν ενεργούμενο.
Η Κύπρος καταλήφθηκε από τους Οθωμανούς του 1571 και δόθηκε στους Άγγλους το 1878, με ετήσιο ενοίκιο 92.000 χρυσές λίρες, για να προσαρτηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1914, όταν η Τουρκία είχε επιλέξει το αντίπαλο στρατόπεδο, στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Από τότε το Λονδίνο είχε αξιολογήσει την ανυπολόγιστη στρατηγική και γεωπολιτική αξία της Κύπρου, αξία που απέκτησε άλλη βαρύτητα και διάσταση με την «ανακάλυψη» των ενεργειακών κοιτασμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της.
Οι Έλληνες της Κύπρου, χωρίς να υπάρχει κάποιο σχέδιο που να εκπορεύεται από τη ...Μεγάλη Ιδέα, πράττοντας το αυτονόητο, από την πρώτη στιγμή της προσάρτησης της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, άρχισαν να αποζητούν την ελευθερία και την Ένωση με την Ελλάδα. Όμως το Λονδίνο ήταν αποφασισμένο να την κρατήσει πάση θυσία (άλλων) και όταν με τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου διαπίστωσε ότι η Ελλάδα, που κατέβαλε το υψηλότερο τίμημα μεταξύ των συμμάχων στον συγκεκριμένο πόλεμο, θα διεκδικούσε με αξιώσεις την προσάρτηση της Κύπρου, προκάλεσε τον Εμφύλιο, από τις τραγικές συνέπειες του οποίου η Ελλάδα δεν έχει κατορθώσει να απαλλαγεί μέχρι σήμερα.
Ακολούθησε ο επικός εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ, ο οποίος ήταν τόσο αποτελεσματικός, που ανάγκασε το Λονδίνο να εμπλέξει τον τουρκικό παράγοντα για να αποφευχθεί η «απώλεια» της Κύπρου. Αφού λόγω Κυπριακού θυσιάστηκαν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου στο βωμό των γεωπολιτικών συμφερόντων του Λονδίνου και της Ουάσιγκτον, που εν τω μεταξύ μπήκε στο «παιχνίδι» μέσω ΝΑΤΟ, ήλθαν ως «λύση» οι συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, οι οποίες δημιουργούσαν προϋποθέσεις για συνεχή επικυριαρχία και έλεγχο της Κύπρου από τον ...διεθνή παράγοντα.
Παρά τη «σημαδεμένη» λύση των προειρηθεισών συμφωνιών, η Κυπριακή Δημοκρατία σταδιακά άρχισε να γίνεται και πάλι απειλή για τα γεωπολιτικά συμφέροντα του ...διεθνούς παράγοντα, αφού ο δυναμισμός των ελληνοκυπρίων έθετε σε κίνδυνο τον έλεγχο του νησιού από αυτόν.
Έτσι, όπως και το 1955, ο διεθνής παράγων, με φανερό πρωταγωνιστή την πιο εγκληματική μορφή του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα για μας τους Έλληνες, τον Χένρυ Κίσινγκερ, έβαλε και πάλι στο παιχνίδι το εύκολο ενεργούμενο, την Τουρκία, που είχε ως αποτέλεσμα την εισβολή και κατοχή του 40% του νησιού το 1974.
Μέσα από τις στάχτες της εισβολής και κατοχής, η Κυπριακή Δημοκρατία αναγεννήθηκε και μετεξελίχθηκε σε ένα αμιγές και οικονομικά ισχυρό ελληνικό κράτος, το οποίο μάλιστα σταδιακά άρχισε να αποκτά αξιόμαχο στρατό, πολεμικό ναυτικό και στοιχεία πολεμικής αεροπορίας.
Και όταν το κράτος αυτό, εισήλθε στην Ε.Ε. και συνήψε συμφωνίες που άνοιξαν το δρόμο για την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων ενεργειακών αποθεμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ, τότε το πράγμα άρχισε να γίνεται επικίνδυνο.
Μπορούμε, λοιπόν, να συμφωνήσουμε ότι η Ε.Ε. και τα ενεργειακά είναι δυο παράγοντες που άλλαξαν ριζικά τις παραμέτρους του Κυπριακού, με ορατό πλέον τον κίνδυνο για τον ...διεθνή παράγοντα να χάσει τον έλεγχο το παιχνιδιού.
Αν δεχτούμε το ως άνω σκεπτικό, το διαχρονικό πρόβλημα στο Κυπριακό Ζήτημα είναι ο ελληνικός παράγοντας της Κύπρου, που πάντα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ακόμα και μετά από τραγωδίες, καταφέρνει να κυριαρχεί και να θέτει σε κίνδυνο τον έλεγχο του νησιού από τις γνωστές δυνάμεις.
Άρα, αυτό που θα δούμε να εκτυλίσσεται στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού το επόμενο διάστημα, είναι η «διευθέτηση» για μια ακόμα φορά αυτού του ενοχλητικού ζητήματος. Δηλαδή, πώς θα αποδυναμωθεί καθοριστικά ο ελληνικός παράγοντας του νησιού, για να μην προκύπτει κάθε τρεις και λίγο το ίδιο πρόβλημα και να χρειάζονται και πάλι «διευθετήσεις».
Με άλλα λόγια, θα επιδιωχθεί η ...τελική λύση, που δεν είναι άλλη από τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών, που στην ουσία θα εξαφανίσουν τον ελληνισμό από το νησί.
Και όπως είπαμε στην αρχή, το μοντέλο που θα εφαρμοστεί στην Κύπρο, μετ’ ου πολύ θα κτυπήσει και την πόρτα της Ελλάδος.

Γι’ αυτό, «φύλακες γρηγορείτε»...
Δημοσιεύθηκε στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

12 σχόλια:



  1. Αστέριος είπε:

    Αυτή είναι η σωστή διάγνωση και στέρεη βάση στήριξης μιας θεραπείας
    (διάβαζε: στρατηγικής για την εθνική επιβίωση).
    Συγχαρητήρια κ.Καλεντερίδη για την
    διαύγεια και λογική στιβαρότητα, μεσα στο πέλαγος της σιωπής, της συσκότισης και του "αισιόδοξου" ραγιαδισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To συνολικό πλαίσιο διαμορφώνεται ως εξής: Οι συνθήκες είναι οι πλέον κατάλληλες για να υπάρξει επίλυση του Κυπριακού ζητήματος .Μιλούμε για την σοβαρή οικονομική κρίση που καθιστά ελέγξιμες Ελλάδα και Κύπρο, την σοβαρή πολιτική και όχι μόνο κρίση στην δίνη της οποίας έχει περιέλθει η Τουρκία, τις σοβαρές ανακατατάξεις στην Μέση Ανατολή τον Αραβικό και Ισλαμικό Κόσμο.

    Αναφορικά με την Κύπρο θα πρέπει να επισημανθεί ότι αποτελεί την προκεχωρημένη γραμμή άμυνας του Ισραήλ, βασικό στοιχείο του Αξονα Ισραήλ -Ελλάδας ο οποίος και προσδίδει στο Ισραήλ το μέγιστο γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό βάθος προς Ε.Ε., Βαλκάνια και ΝΑΤΟ .Αποτελεί την καρδιά του Αμερικανονατοικού αμυντικού συστήματος στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και μια ενεργειακά κρίσιμη περιοχή ο έλεγχος της οποίας προσφέρει πλείστα τα οφέλη.

    Η στροφή της Ρωσικής διπλωματίας καταδεικνύει πως ο ρωσικός παράγοντας επιθυμεί σφόδρα να προσδώσει στη Ρωσία την παγκόσμια γεωπολιτική ισχύ που είχε παλαιότερα η Σοβιετική Ένωση ,να συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στην επίλυση ζητημάτων που καθορίζουν τις διεθνείς εξελίξεις με τρόπο εποικοδομητικό αυτό προϋποθέτει την εμπλοκή της και στα ενεργειακά ζητήματα στην περιοχή η οποία και πραγματώνεται βήμα προς βήμα .

    Ερxόμαστε στον Κυπριακό χώρο όπου έχουμε τα κατάλοιπα της εισβολής του 1974 και μια κατοχή η οποία έχει εξελιχθεί ως μπούμερανγκ για την Τουρκία παράγοντας περισσότερες αρνητικές εξελίξεις απο όσες θετικές, μια εξ' αυτών πως τα κατεχόμενα δεν ελέγχονται απο την Αγκυρα παρά τις εναγώνιες προσπάθειες της σε όλα τα επίπεδα, τέλος η αποτυχία της νομιμοποίησης του καθεστώτος των κατεχόμενων παράγει έναν ντόμινο εξελίξεων το οποίο επιδεινώνει την θέση της σε όλα τα επίπεδα παρά τους λεονταρισμούς της

    Το ίδιο κυνικοί πρέπει να είμαστε και απέναντι του Ελληνισμού Κυπριακού και Ελλαδικού . Οι λογικές της υποταγής που ακολούθησε ο Ελληνισμός διαχρονικά απέναντι στον ξένο παράγοντα -και κανενας πολιτκός χώρος ως και καμιά ελίτ δεν δύναται να εξαιρεθούν απο αυτό το λογικό σχήμα - επέφεραν σταδιακά Ελλάδα και Κύπρος να μην είναι σε θέση να εγγυηθούν απο μόνες τους την κρατική τους υπόσταση και την εδαφική τους ακεραιότητα κυριολεκτικά και μεταφορικά

    Ολοι μας νιώσαμε περήφανοι το 2004 με το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν του Κυπριακού Λαού δια στόματος του προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου ο οποίος διαχρονικά με συνέπεια και συνέχεια στάθηκε αταλάντευτος στις αρχές του. Ομως την επόμενη μέρα νιώσαμε όλοι την ντροπή της μη κεφαλαιοποίησης ενός ακόμα ΟΧΙ ,την ιδια ντροπή της ανυπαρξίας πολιτικής πρότασης του Ελληνισμού και όλα αυτά που στην Πολιτική παρακαταθήκη του Γιάννου Κρανιδιώτη μέσω της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε., στο Ευρωπαικό Κεκτημένο και τα όσα αυτό παράγει. Πόσο δε απο μια Ελλάδα η οποία συνδέεται με την Ευρωπαική Ενωση από το 1981

    Λογικές παρωχημένες και ιστορικά ξεπερασμένες βάλθηκαν να μετρήσουν την ισχύ μόνο με τις Ένοπλες δυνάμεις αγνοώντας επιδεικτικά την βασική παράμετρο πως πολλαπλασιαστής ισχύς κύριος αποτελεί μόνο η Κοινωνική συνοχή και η θεσμική ισχύς των χωρών που την διαθέτουν . Αγνοήθηκε επιδεικτικά το τρίπτυχο Ισχυρό Αξιόπιστο Κράτος-Ισχυρό Έθνος-Εθνική Στρατηγική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι βέβαιο πως το Κουβάρι της Περιοχής που αποτελείται και απο το Κουρδικό και Παλαιστινιακό ζήτημα , από το ζήτημα των ενεργειακών σχεδιασμών θα αρχίσει να ξετυλίγεται με την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος .Μια επίλυση που δεν συνεπάγεται κατα ανάγκην και την ικανοποίηση της Τουρκικής πλευράς. Δείτε τις εξελίξεις με μια αιρετική ματιά , η Τουρκία σταδιακά, συστηματικά και μεθοδικά συρρικνώνεται καθώς χάνει την ισχύ της σε πολλά επίπεδα και καθώς αδυνατεί ασκήσει κυριαρχία επι του εδάφους της

    Η τελική λύση η οποία και και θα προκύψει σε βάθος χρόνου μέσα απο εξισορρόπηση συμφερόντων δεν θα εξαφανίζει επι της ουσίας τον Ελληνισμό απο την Κύπρο. Ομοια και οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν θα εξαφανίσουν τον Ελληνισμό απλά θα επιβεβαιώσουν την επικυριαρχία του Ξένου παράγοντα και επι του Ελλαδικού χώρου. Μια επικυριαρχία η οποία δεν θα εκπορεύεται απο ένα κέντρο αλλά μέσα απο ένα σύστημα οργανωμένο με τέτοιο τρόπο που δεν θα επιτρέπει την παραγωγή κρίσεων ως το παρελθόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρά το ότι συμφωνώ με το πρώτο μέρος του σχολίου του Ακρίτα εν τούτοις θα πρέπει να διαφωνήσω με το δεύτερο και ταυτόχρονα να εκφράσω τη βαθύτατη ανησυχία μου για αυτά που λαμβάνουν χώρα, όσον αφορά το Κυπριακό!
    Πρώτον δε βλέπω να εκμεταλλεύεται κανείς τις δυσκολίες της Άγκυρας ώστε να λύσει το Κυπριακό, γιατί πολύ απλά δς βλέπω την Άγκυρα να αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Νομίζω πως αυτές οι αναταραχές που γίνονται στην Τουρκία είναι οπωσδήποτε κατευθυνόμενες αλλά ταυτόχρονα και πλήρως ελεγχόμενες και στόχο έχουν μάλλον να τρομάξουν τον Ερντογάν παρά να τον αντικαταστήσουν. Νομίζω οι ΗΠΑ εχους ποντάρει πολλά σρο άλογο Ερντογάν, πιο πολλά από όσο έπρεπε τουλάχιστον με αποτέλεσμα η αντικατάστασή του να μην είναι τόσο εύκολη, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα. Εκείνο που εγώ βλέπω είναι πως οδηγούμαστε σε μια λύση στα μέτρα της Τουρκίας, άλλωστε Τουρκία δεν είναι μόνον ο Ερντογάν και στο Κυπριακό όλες οι παρατάξεις έχουν τις ίδιες θέσεις! Εκείνο πιυ γίνεται εκμεταλλεύσιμο είναι η κρίση στην Ελλάδα και στην Κύπρο, που έχει σαν συνέπεια τον περιορισμό των αντιδράσεων της κοινή γνώμης μιας και οι αντιδράσεις των κομμάτων, αν υπήρξαν ποτέ, έχουν καμφθεί οριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτι άλλο , στο οποίο θα ήθελα να σταθώ ιδιαιτέρως και να το τονίσω όσο περισσότερο γίνεται είναι αυτό που λέγεται γενικότερα, ότι εντάξει ρε παιδιά, ό,τι και αν γίνει δε θα χαθεί ο Ελληνισμός χαλαρώστε. Για αυτό το λόγο λοιπόν θα ξεκινήσω από τη γενοκτονία των Ποντίων, θα συνεχίσω με την Μικρασιατική Καταστροφή και τον διωγμό των Ελλήνων από τις εστίες τους, ποιος θα πίστευε το 1920 πως σε 3 χρόνια δε θα υπήρχε ούτε Έλληνας σε κατεξοχήν Ελληνικά χώματα, θα συνεχίσω με τον Διωγμό των Ελλήνων από την Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο, κάτι που έγινε πολύ πρόσφατα, και θα φτάσω στον Αττίλα, που έγινε ακόμα πιο πρόσφατα και τον διωγμό των Ελλήνων, άλλη μια φορά από τη σπίτια τους, Όμως δεν τελειώνω εκεί, γιατί κάποιος θα βρεθεί να μου πει πως αυτές οι εποχές πέρασαν δεν είμαστε ούτε στο 50 ούτε στο 70, για αυτό λοιπόν θα του πω να κοιτάξει λίγο ανατολικότερα, στο Ιράκ και στη Συρία. Περίπου 3 εκατομμύρια Ελληνορθόξοι έχουν διωχθεί από τις εστίες τους, από το 2004 ως σήμερα! Κανείς δεν τους προστάτευσε, ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε οι Ευρωπαίοι ούτε καν οι Ρώσοι, κάπου κάπου καμιά φωνούλα και τέλος. Ποιος μου εξασφαλίζει εμένα ότι δε θα γίνει το ίδιο ξανά στην Κύπρο. Αφού οι Τούρκοι κερδίσουν την αναγνώριση κράτους, ομόσπονδου ή μη είναι πραγματικά αδιάφορο και αφού πλήρως δικαιωθεί και γίνει παγκοσμίως αποδεκτή η εισβολή τους, ποιος εξασφαλίζει ότι σε 5-10 χρόνια δε θα προκαλέσουν ξανά προβοκάτσια σε ένα ανυπεράσπιστο νησί, ακριβώς κάτω από την επικράτειά τους, ώστε να κάνουν άλλη μια "ειρηνευτική" και "προστατευτική" εισβολή ώστε να προστατέψουν τους Τούρκους εποίκους αυτή τη φορά και τους Τουρκόψυχους Τουρκοκυπρίους, από δήθεν Ελληνοκυπρίους τρομοκράτες; Ποιος θα προστατέψει τους Έλληνες της Κύπου, η ΕΕ; το ΝΑΤΟ; Από που θα αποχωρήσει η Ελλάδα ως αντίποινα τότε και θα νοιαστεί κανείς;
    Εδώ θέλω να προσθέσω κάτι, λέει ο Ακρίτας πως οι Τούρκοι δεν ελέγχουν πλήρως τα κατεχόμενα, αν όντως συμβαίνει αυτό, τότε το κρύβουν πολύ επιτυχώς, γιατί οι Τουρκοκυπριακή ηγεσία έχει ταυτισμένη απόλυτα άποψη με την Άγκυρα ενώ αν υπάρχουν και μερικοί διαφωνούντες με 40 χιλιάδες στρατό στο νησί δεν μπορούν να κουνηθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όμως αυτό που προωθείται ως λύση δεν είναι καταστροφικό μόνον για τον Κυπριακό Ελληνισμό, μπορεί το Ελλαδίτικο κράτος να δείχνει σταθερά και διαχρονικά την ίδια αδιαφορία για τους Έλληνες εκτός Ελλάδος, όμως αυτή τη φορά έρχεται και η σειρά του! Η αναγνώριση Τουρκοκυπριακού κράτους ως αποτέλεσμα της εισβολής και κατοχής, μόνον ένα αποτέλεσμα μπορεί να έχει, το να ανοίξει την όρεξη της Άγκυρας. Η αλαζονεία της Άγκυρας άλλωστε δεν κρύβεται, μιλούν για το Κυπριακό σαν να είμαστε εμείς οι ένοχοι και τα δικά μας ανθρωποειδή το αποδέχονται σιωπώντας, σαν να μη διέπραξαν ποτέ κανένα έγκλημα, σαν να μην έγινε ποτέ εισβολή! Το επόμενο βήμα θα είναι με μαθηματική ακρίβεια η προστασία κάποιας άλλης μειονότητας στα Δωδεκάνησα ίσως ή στη Θράκη, ειδικά μάλιστα σε λίγα χρόνια που θα γνωρίζουν ότι δε θα μπορούμε να αντιδράσουμε μιας και για αυτό φροντίζει καθημερινά η ηγεσία μας αφήνοντας ή μάλλον εγκαταλείποντας το στράτευμα στην τύχη του. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και τους Βόρειους γείτονές μας, τους Αλβανούς αφενός, οι οποίοι διακατέχονται από ακραίο εθνικισμό και μεγαλοϊδεατισμό μιας και βλέπουν επιτυχώς, πως οι συγκυρίες τους ευνοούν ενώ ακόμα και αυτοί οι Σκοπιανοί οπωσδήποτε θα αυξήσουν τις απαιτήσεις τους και όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι οι μεγάλες δυνάμεις θα πιέζουν σταθερά αυτόν που υποχωρεί ώστε να επιτύχουν γρήγορα γρήγορα μια όποια λύση, ώστε επιτέλους απερίσπαστα να στραφούν στα μέτωπα του Ινδικού και του Ειρηνικού, απομονώνοντας τη Ρωσία όσο περισσότερο γίνεται από τη Μέση Ανατολή! Οι ηγεσίες των δυο Ελληνικών κρατών και τα κόμματα εν γένει, τα οποία στην κυριολεξία λυμαίνονται την εξουσία, θα πρέπει να γνωρίζουν πως είναι ένοχοι ολοκληρωτικά για όσα συμβαίνουν στα δυο Ελληνικά κράτη! Δεν περιμένω και δεν ελπίζω τίποτα από αυτούς, οι τελευταίες μου ελπίδες εναποτίθενται στον κόσμο, παρά το ότι είναι ζαλισμένοι όλοι από χίλιες δυο σκοτούρες ή παρά το ότι τους έχουν παραπλανηθεί από ηλίθιες και ανύπαρκτες διεθνιστικές ή κοσμοπολίτικες ιδέες, εύχομαι να ανοίξουν τα μάτια τους την κατάλληλη στιγμή! Το Κυπριακό είναι μόνον η Αρχή και όχι το τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η όποια αντίσταση προϋποθέτει το όμαιμον, το ομόθρησκον και το ομόγλωσσον. Απαιτείται λοιπόν η αλλαγή των νυν κυβερνώντων με κάθε μέσο και η ανάληψη της εξουσίας από ανθρώπους που αγαπούν τη χώρα και τον πολιτισμό της, στη συνέχεια η άμεση εκδίωξη των ισλαμιστών από την Ελλάδα παντοιοτρόπως. Μπορείτε να φανταστείτε αντίσταση με Βαλλιανάτο, Μπουτάρη και Καμίνη στα δημόσια πράγματα; Ας σπεύσουμε λοιπόν προς αναζήτηση του διδύμου Βενιζέλου-Μεταξά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε Σαββα,ενα ερωτημα.Πως ηταν δυνατον να αποσοβηθει ο εμφυλιος οταν η κοκκινη τρομοκρατια ειχε αφησει πισω της (ηδη απο το 1942)χιλιαδες θυματα και ολη η Ευρωπη βορεια μας εμπαινε με την βια των Σοβιετικων οπλων στο Σιδηρουν παραπετασμα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O Κίσσινγκερ ασχέτως του διπλωματικού ανθελληνισμού του 'εγραψε στο βιβλίο του, YEARS OF UPHEAVAL,έκδοση 1982, σελίδα 1161, μιλάει για την εθνοφρουρά και περιγράφη την αντίσταση της ως.....unexpectedly strong resistance....!!
    Όταν ο εχθρός σου αναγνωρίζει την μαχητική σου ικανότητα,τότε αυτό αποδεικνύει ότι όσοι τόσα χρόνια λοιδωρούσαν την μάχη και τους μαχητές της Κύπρου είναι τουλάχιστον τομάρια!
    Για να μήν μας πιάσουν λοιπόν κορόιδα και πάλι και επειδή ο αγαπητός ΣΑΒΒΑΣ καλεί σε εγρήγορση,διαβάστε παρακαλώ αυτό για τις φωτιές στα δάση μας καθώς και τους χάρτες με τις διεκδικούμενες ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο.
    Ευχαριστώ!
    1.
    http://combatraining.blogspot.gr/2014/02/blog-post_17.html
    2.
    http://combatraining.blogspot.gr/2014/02/blog-post_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 17 Φεβρουαρίου 2014 - 9:17 μ.μ.
    μια χαρά θα μπορούσε να αποφυχθεί.
    Απλά, οι εγκάθετοι των Άγγλων ήταν και στη μια και στην άλλη πλευρά και έκαναν ό,τι έπρεπε για να ξεσπάσει ο Εμφύλιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.